Tarikh Bayaran Bonus 2017 Penjawat Awam. Pembayaran Bonus Kerajaan?


Tarikh Bayaran Bonus 2017 Penjawat Awam. Pembayaran Bonus Kerajaan?

Sebelum ini Cuepacs Malaysia telah membuat tuntutan kepada kerajaan Malaysia supaya pembayaran bonus 2017 bagi kakitangan awam sepertimana yang telah diumumkan dalam pembentangan Bajet sebelum ini supaya kerajaan Malaysia bayar lebih awal walaubagaimanapun ditolak bulat-bulat oleh kerajaan Malaysia.

pembayaran bonus

Itu dahulu….

Ada untuk siri tuntutan tarikh bonus pembayaran kali ini oleh Cuepacs Malaysia akan diteruskan seperti mana dilaporkan mypt3? Sama-sama kita nantikan…

Seperti kebiasaanya bagi tahun-tahun sebelumnya kerajaan Malaysia akan melakukan bayaran bonus 2017 bagi kakitangan awam pada awal bulan Januari manakala sekitar minggu ketiga adalah tarikh pembayaran gaji 2017 bagi bulan Januari untuk kakitangan kerajaan.

Tarikh Pembayaran Bonus 2017 bagi Kakitangan Awam

  • Tarikh : Awal bulan Januari 2017
  • Bayaran bonus kakitangan kerajaan : bonus RM500 untuk 1.6 juta kakitangan awam
  • Bayaran pencen untuk pesara kerajaan : RM250

Nantikan pengumuman rasmi yang terkini daripada Jabatan Akauntan Negara (ANM) tidak alam lagi yang Berita Semasa bakal kemaskini tidak lama lagi di sini, selagi tiada kenyataan dan pekeliling rasmi Jabatan Akauntan negara Malaysia tarikh bayaran bonus 2017 penjawat awam akan berjalan seperti tarikh yang telah ditetapkan sebelumnya.

Jadual Gaji 2016 Penjawat Awam. Semak Tarikh Pembayaran Gaji : KLIK SINI

P/S : Diharapkan dengan pemberian kepada kakitangan kerajaan dapat meringankan sedikit sebanyak beban kos yang ada pada hari ini.