Student Portal Uitm Login Bermasalah Untuk Diakses Online? Harap Diperbaiki Segera!


Student Portal Uitm Login Bermasalah Untuk Diakses Online? Harap Diperbaiki Segera!

Sebenarnya masalah sebegini bukan melibatkan Student Portal Uitm semata tetapi student portal daripada universiti yang lain juga turut mengalami masalah yang sama..

student portal uitm

Mungkin ketika ini laman UiTM Student Portal Login sudah kembali pulih seperti biasa. Baguslah Tetapi laman UiTM student portal tersebut sudah kembali pulih disebabkan penggunaannya tidak sesibuk seperti sebelum ini.

Kalau tidak memang memerlukan kesabaran yang tinggi untuk tunggu selesai loading……..

Student Portal Uitm Login Menjadi Tumpuan

Seperti yang dialami kebanyakan penuntut UiTM yang sebelum ini terpaksa menunggu berhari-hari lamanya untuk membuka portal UITM student portal login setiap kali mereka mahu buat semakan keputusan semester masing-masing dek kerana kesibukan yang dialami oleh server portal UiTM itu sendiri.

Situasinya di sini, walaupun keputusan semester sudah pun keluar, tetapi pelajar-pelajar terpaksa menunggu sekian lamanya untuk melayari Portal Uitm

Semua orang tahu, pelajar UiTM memang sangat ramai sehingga mencecah ratusan ribu. Tetapi peningkatan bilangan pelajar mestilah seiring dengan kemudahan yang disediakan oleh pihak universiti juga. Kasihan pelajar-pelajar ini. Kalau yang ada sambungan internet di rumah mungkin tak mengapa lagi.

Kalau yang tiada? Yang terpaksa berulang-alik ke cybercafe seperti “menunggu buah yang tidak gugur-gugur lagi”, bagaimana? Harap pihak universiti ambil perhatian perkara penting sebegini bagi membolehkan student portal UiTM sentiada berada dalam keadaan terbaik utnuk digunakan. Dengarlah rintihan pelajar universiti kesayangan anda ini.

Memang tidak dinafikan adakala laman UiTM student portal login tersebut boleh dilayari oleh pelajar semasa membuat semakan keputusan semester mereka kerana mereka bijak memilih masa untuk membukanya. Tetapi jika pelajar lain juga buka UiTM student portal pada masa tersebut, waktu yang sama secara serentak, sama juga situasinya, akhirnya masalah takkan selesai. Dan ramai yang akan berhadapan dengan masalah dengan akses student portal UiTM

Naiktaraf Prestasi Akses Student Portal Uitm Login

Kalau di negara lain, susah nak jumpa masalah sebegini termasuklah gangguan pada akses Uitm student portal. Tapi tak mengapa. Mungkin masalah sebegini tidak terus berlarutan. Harap begitulah. Pihak universiti perlu setup server yang lebih baik dan berprestasi tinggi dan tingkatkan lagi kelajuan server universiti yang ada sekarang supaya laman student portal UitM.

Kos? Rasanya bukan satu masalah besar bagi UiTM bukan? Pokok pangkalnya BERTINDAK!!! UiTM mahu jadi universiti tersohor bukan? Kelajuan semasa melayari laman web universiti pun sangat-sangat penting.

Tiada gunanya, pelajar universiti anda mempunyai kelajuan internet yang tinggi, tetapi jikalau prestasi server tidak dinaiktaraf, tiada guna juga.

Perkara Pautan
UiTM Student Portal (homepage) KLIK SINI
UiTM Student Portal Login (istudent) KLIK SINI (istudent)
Student email LOGIN SINI
Panduan bantuan masalah kata laluan Semak Sini

P/S : Student Portal Uitm Login akan mengalami masalah lembab + semput setiap kali pelajar mahu daftar matapelajaran dan semak keputusan semester. Bagaimana pelajar daripada universiti lain adakah anda mengalami masalah sama seperti student portal uitm?