SKMM Malaysia : Daftar Rebat Telefon Pintar 3G RM200

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

SKMM Malaysia : Daftar Rebat Telefon Pintar 3G RM200

Kalau sebelum ini URL nbi.skmm.gov.my digunakan bagi memaparkan beberapa program yang diuruskan oleh SKMM Malaysia termasuklah rebat telefon pintar RM200.

skmm malaysiaWalaubagaimanapun, pihak SKMM Malaysia senaraian program ini telah ditempatkan di halaman utama portal agensi SKMM.

SKMM Komunikasi Belia : Daftar Rebat Telefon Pintar RM200

Anda pergi laman utama portal SKMM

www.skmm.gov.my

Anda boleh KLIK pada Program Rebat Telefon Pintar SKMM Komunikasi Belia

skmm rebat

SKMM Komunikasi Belia : Tutorial Daftar Rebat Telefon Pintar RM200

Anda pilih samada anda daftar sebagai seorang yang masih lagi belajar lagi ataupun sudah bekerjaya

  1. Langkah 1 : Buka laman web SKMM. Klik pada Borang Permohonan Dalam Talian Pekerja atau Pelajar.
  2. Langkah 2 : Isi dan lengkapkan butiran peribadi anda. Klik Seterusnya.
  3. Langkah 3 : Isi maklumat internet/data plan anda jika ada. Lengkapkan ruangan sosial anda. Klik Seterusnya.
  4. Langkah 4 : Isi maklumat pengajian anda beserta kad pelajar. Klik Seterusnya.
  5. Langkah 5 : Terima Akuan Pengesahan dengan tanda pada kotak yang disediakan. Klik Daftar Rebat Telefon Pintar untuk sahkan atau Semak Semula untuk semakan.
  6. Langkah 6 : Semak status daftar telefon pintar RM200 anda dan cetak maklumat sebagai rujukan.
  7. Langkah 7 : Semak emel anda untuk mendapatkan butiran permohonan rebat telefon pintar anda.
  8. Langkah 8 : Butiran anda akan di hantar dalam format PDF.

Tahniah kami ucapkan! Anda telah berjaya daftar untuk mendapatkan rebat SKMM Komunikasi Belia. Anda diberi masa selama satu (1) bulan untuk menebus rebat telefon pintar RM200 anda. Jika anda gagal berbuat demikian, anda hanya boleh membuat permohonan baru selepas dua (2) bulan dari tarikh permohonan terdahulu tamat.

Selamat memohon dan semoga berjaya!

P/S : Maklumat lanjut mengenai rebat telefon pintar RM200 SKMM Komunikasi Belia BOLEH SEMAK SINI



Share.

77 Comments

  1. saya da pohon rebate tepom….
    mslhnya permohonan da bjya tetpi dy tdk kluar borng utk dy print sy bukti memohon..jd mcm mana sy nak tebus fon

  2. mane list fon yg bole dibeli??? kata nak bgtau 1 jan..kata start 1 jan dh bole dpt rebate…. skg dah 2 minggu lepas 1 jan….. tp keerajaan masih terhegeh2 nak buat list..

  3. Sya dah berjaya mohon utk rebat rm200 tapi masih tak dpt apa2 email pun.

  4. hari jadi sy on this very 23rd of JUNE…so,i am suppose to be 21 years old on this date…sedihnyer tak dpat nk apply for this rebate………can anybody do sumthing please??

  5. zikry marzuqi on

    saya da daftar.. tapi saya tak tau d kedai mana ka yg harus saya pegi?

  6. pro kerajaan on

    Kalau dah dftr,boleh tukar rebat anda di maxis centre,celcom centre dan syrkt telco yg lain..
    Kalau xboleh print,just print skrin then paste kat word n print mcm biasa..

  7. selamat pagi salam satu malaysia saya nak tanya i dah daftar tapi slip cetak tak ada macan mana i nak tahu status i boleh dapat ke tak boleh sila hantar segere saya nak dtg hari untuk beli hand phone sekarang dan kemana nak pergi jumpa itu soalan saya

    terima kasih
    regards
    kumaran

  8. sy nk tanya, sy baru hbs belajar dan belum dapat kerja..jadi sy boleh mohon ke rebet 200 ni x? kalau sy boleh mohon di bahagian permohonan dalam talian pekerja atau pelajar?.

  9. semasa pembelian untuk rebat telefon pintar SKMM perlu membeli sim card, memory dan prepaid ke?

  10. permohonan sya telah diluluskan. Saya telah menerima email pda miggu lepas.

  11. sy dah confues lor…..
    cite dye cm nie sy da
    daftar rebat 200 tp x print
    mcm ner nk thu stutus sy?……
    tlg jelas….admin….///?

  12. sya dah dftr emil pun da dpt..pas ne buly dpt fon heheh…terim kasih..”janji ditepati” <3 :)

  13. SY DH PERNAH PRINT..TP KERTAS TU NHILANG,KLU SY NK PRINT LG SEKALI MC MN YER…TLG SY…

  14. sy tk de buka email, tp slps buat pengesahan pendaftaran terus je boleh printout slip .. buat cetakan slip slps pengesahan

  15. cuba awok klik kat bahagian pakej komunikasi belia tu …di laman web skmm mesti awok jumpa kat mana boleh pi

  16. Saya dah reg,bila nk pi beli hphone diorg suruh beli simkad baru dgn topup 30… betulke SOP dia mcm tu

  17. kerajaa tolong kaji balik cara pemberian rebet rm200 telefon pintar…sebab sampai sekarang saya tak dapat tukar baucer tu…sebab kedai yang bagi masalah…kedai tu pandai tambah harga telefon bila kita guna baucer tu…satu kedai saye pergi dekat tecco seremban ,dia suruh langgan pekej.syarat kat baucer tu lain datang kedai lain pula.satu lagi kedai telefon ,20 jenis telefon yg tersenarai di internet tak dapat rebet orng kedai tu,,hanya telefon malaysia shaja dapat dia cakap dengan saye.saya berharap skmm dapat memantau kedai yang beri mandat utk pmberian baucer telefon seluruh negeri di malaysia..

  18. harap maklum, nak tunpang tanya, sekiranya, saya sdh daftar, tapi, bila saya sedang nak membuat pembelian, orang kedai tu key in maklumat saya, dia kata, rebate saya sudah di guna kan. sedangkan, baru beberapa hari saya daftar dan saya belum pernah guna lagi rebat tu.. AMACAM yah?.. apa masalahnya di sini..?

  19. salam macam mana saya nak kemaskini balik data maklumat ni, sebab saya daa tersalah taip email. adakah permohonan saya ini akan dikira gagal dan perlu tunggu selama 4bulan seterusnya untuk daftar semula..?

  20. Saya dah berjaya daftar tapi masalah yang dapat dah tamat tempoh,
    dan dah daftar semula server cakap saya dah daftar,,
    almaklum lah baru ada duit nak beli..
    so kepada yg dapat tolong saya cer,,,cerita langkah seterusnyaa..??
    TQ

  21. salam…semalam sy dh daftar rebat RM200 tp xblh nk print dan dlm email sy pun xsampai status permohonan sy..moga dpt selesaikan masalah ni..

  22. salam.kat area lgkawi kat mn ye blh tebus.tgk senarai kt pdg matsirat ada tp xthu kdai yg mna.kang pgi slap kdai x blh tbus bt mlu je,borg mmg kn print ke atau just bg ic je.

  23. saya nk tanya. kalu surirumah mcm mner, dh tentu x kje. tp nk gak merasa rebet ni. umur ok cme kje jer x der. x kan x leh pohon kot…

  24. Sye dah daftar..da ble ambil
    Tp kna byar rm199 untuk dapatkn tlfon tu.

  25. anda boleh membuat permohonan semula 2 bulan dari tarikh luput rebat anda itu,. tq!

  26. sila sertakan cetakan rebat dan cetakan mykad semasa urusan pembelian supaya tidak rumit pada waktu itu nanti,.jangan lupa bawa my kad sekali ya,..bagi pelajar, sila bawa kad pengenalan pelajar,.. :)

  27. tidak,.anda perlu memohon semula 2 bulan selepas tarikh luput rebat anda,.

  28. anda hanya perlu daftar online….tidak perlu print out…
    pergi ke kedai yang menyediakan ‘rebate 200’
    berikan i.c anda pada peniaga tersebut..(dia akan check untuk memastikan anda sudah mengisi borang atau belum)

  29. awak ney tlmpau pndai lha. . kan yang nak di cetak tuh .slip. . slip tuh lha yg nak di bawa ke kedai rebat tuh. . lolXD

  30. SAYA DAH ISI N DAH PERGI KEDAI SEMALAM..BILA SAMPAI KEDAI DIA TGK KT SLIP N IC XSAMA ( tang binti tu saya tulis BT sdgkan dalam IC Binti)Kedai tu ckp xboleh n then dia terus cancelkan.Pastu dia ckp dlm 1 bulan lagi br boleh mohon..betul ker?????

  31. bkn sebulan ke dr tarikh luput n 2bulan dari tarikh daftar?…still x boleh jgk..then diorg pakai kalendar ape?

  32. saya dh daftar…dan kes sy sama dgn kes MURNi…
    dlm IC “binti” tp dlm form sy isi BT…dan utk pengetahuan semua wakil jualan telco x terima ye…hrap fhm…dan sgt2 la geram…
    sistem SKMM bnyk yg perlu diperbaiki…diorng suruh sy bgtau wakil jualan telco batalkan permohonan sbb SKMM x provide access utk batalkn permohonan…
    soalan sy di sini….
    1) yg create system bkn kah pihak SKMM…
    2) yg bg kelulusan pn pihak SKMM
    3) pihak telco hanyalah perantara shj…

    sgt2 frustttt….

  33. Smlm sya da renew blik rebat yg da tamat tempoh tp bila da daftar blik da tak dapt pula,apa masalahnya yeak?

  34. Get Your SKMM Alcatel now at Below Phonehut Digi Store :
    DSS Giant Taman Connaught Cheras 03-9101 9000.
    Lot A19 & A20, CMC Taman Connaught, Jalan Cerdas 1 (11.30am to 7.30pm).
    DSE Kajang (Beside Stadium Kajang and same row with KK hotel)03…-87373002.
    NO 1-G, Ground Floor Plaza Citra Kajang, Jalan Citra 1 (9.30am to 6.00pm).
    DSE Pandan Indah 03-4287 2890(8.30 am to 6 pm).
    M5A/13, Jalan Pandan Indah 4/1, Taman Pandan Indah.
    DSS Taman Melawati 03- 4162 5797(10.00am to 6.00pm).
    311, Lorong Selangor, Pusat Bandar Melawati.
    We have a lot stock, remember register your SKMM at komunikasibelia.skmm.gov.my then only visit our outlet thanks

  35. saya ada minta kawan daftarkan, tp maklumat nama saya tak lengkap tak taip nama ayah. masa tebus hari tu DIGI reject sbb nama x lengkap. macam mana sy nak daftar semula? berapa lama tempoh layak menebus semula?

  36. sy dh pohon dan permohonan sy telah berjya,. tapi slip y nk di cetak tu tidak mengandungi butiran peribadi sy,.macam mana ye

  37. bkan semua org dpt pn..huh..terima kasih la sangaatt..duit mak bapak kita jgak yg dia guna pn..citt

  38. mujur teringin nak daftar..dari aku ni ha..da daftar..pastu lupa nak tebus…aje nye baloooo…

  39. I na beli telefon ni . Tp da try open web utk register tp x dpt . Da try cri smpi 2 jam pon x boleh jgak . Da expired ke ?

Leave A Reply