Sewa Rumah Hong Kong Paling Murah HK$10,000 Bersamaan S$1.742 sebulan Sebulan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kemaskini berita pada Disember 8th, 2017 pada 03:47 pm


Sewa Rumah Hong Kong Paling Murah HK$10,000 Bersamaan S$1.742 sebulan Sebulan

Bagi Berita Semasa Hong Kong bukanlah satu tempat yang sesuai untuk manusia tinggal. Tiada nilai kemanusiaan di sana.

sewa rumah hong kong

Mungkin inilah harga yang perlu dibayar oleh warga Hong Kong apabila dicampur adukkan undang-undang komunis bersama-sama dengan kapitalis sekaligus.

Malaysia pun sudah ke arah itu. Dahulu siapa sangka rakyat Malaysia terpaksa berkongsi bilik dalam satu apartment yang sedia ada sempit. Tetapi itulah realiti yang berlaku hari ini di Malaysia. Hakikatnya perkara tersebut, sudah pun lama diamalkan di Hong Kong dek kerana harga rumah Hong Kong yang mahal dan kadar sewa yang tidak munasabah yang akhirnya cara tersebut sudah pun merebak ke bumi Malaysia.

Hakikatnya hari ini, sewa rumah di Hong Kong adalah berada paras sekurang-kurangnya HK$10,000 iaitu bersamaan S$1.742 sebulan

Nilai Semasa Sewa Rumah Hong Kong

HK$10,000 hingga HK$14,999 untuk 430 kaki persegi

Jikalau hari ini harga rumah di Malaysia untuk ukuran 900 kaki persegi untuk harga RM300,000 hingga RM400,000 adalah satu tawaran yang sudah menjadi kebiasaan di Malaysia. Malah Berita Semasa jangkakan saiz tersebut akan terus mengecil untuk nilai sebegitu rupa.

Ini bermakan nilai setiap satu kaki persegi rumah di Malaysia akan terus melambung tinggi jikalau pihak kerajaan tidak ada keupayaan untuk mencegahnya dari awal sebelum terus terlambat.

P/S : Walaubagaimanapun masih ada lagi peluang untuk mereka tinggal di kediaman yang lebih selesa termasuklah kalangan yang berulang alik dari Hong Kong ke Shenzen setipa hari menggunakan MTR. Masih lagi murah berbanding sewa rumah Hong Kong.Share.

14 Ulasan

  1. Memanglah mahal sbb org ramai rumah dan kaw d hong kong terhaa ttp tak pe byk wujud pluang kerja dn byran mahal.Biasanya begitulh ssma dgn bandar singa sltn tanah air

  2. Pihak polis dn agensi bkaitan perlu tegas terhadap pengguna msikal krn byk kmalangan mlibatkn golongan ini dewasa ini.Jgn takut cek lesen btul2. dn juga pemakaian topi keledar sbagsi ikhtiar

  3. Jgnlah kuasa penceraian dberikn sewenangnys kpd pihak isteri nanti ada suami yg teraniaya. Jgnlah ubah sewenangnya apa yg telah diwahyukn di dlm al Quran. Beranikah pihak2 terlibat menjawsbnya di akhirat nanti?.Bagsimana jika ianya terjadi pd diri sendiri?

  4. Apa yg tlh ditegaskn di dlm al Quran jgn swenang di ubah krn ianya mmg utk kebaikan yg tersirat yg kita tak nampak ttp pencipta itu Maha Mengetahui

  5. Kenderaan lain perlu juga undang kslmtn d kuatkuasakn mcm mlibatkn polis trafik bmotosikal.sbagai ikhtiar klau dh nk kna jugs mmg takdir ..kata org nk kenapn puas hati .

  6. Apa yg kita buat ingatlh kpd akhirat tempat kita kembali.Jgn sbb utk dpt nama atau dunia smata kita lupa dikatskn kg.akhirat tempat kita kembali

  7. 1mdb kan ada boleh tolong buat rumah rakyat….ape nak risau…..hanya 1mdb boleh selamatkan PM dan malaysia…..hidup bangsa 1mdb!

  8. Btultu ukur baju bdn sndiri .Bli rumah di luar kaw yg lbh murah tak sesak dn lbh selesa dn aman

  9. Klau sewa mahal sama juga tak payah sewa jika tsk mampu.kita blh ubah penawaran di pasaran

  10. Untunglah Kak Jat lembu bibir tebal dah beli banyak rumah dengan menggunakan duit lembu curi 250 juta.

Leave A Reply