Sewa Rumah Hong Kong Paling Murah S$1.742 sebulan Sebulan


Sewa Rumah Hong Kong Paling Murah HK$10,000 Bersamaan S$1.742 sebulan Sebulan

Bagi Berita Semasa Hong Kong bukanlah satu tempat yang sesuai untuk manusia tinggal. Tiada nilai kemanusiaan di sana.

sewa rumah hong kong

Mungkin inilah harga yang perlu dibayar oleh warga Hong Kong apabila dicampur adukkan undang-undang komunis bersama-sama dengan kapitalis sekaligus.

Malaysia pun sudah ke arah itu. Dahulu siapa sangka rakyat Malaysia terpaksa berkongsi bilik dalam satu apartment yang sedia ada sempit. Tetapi itulah realiti yang berlaku hari ini di Malaysia. Hakikatnya perkara tersebut, sudah pun lama diamalkan di Hong Kong dek kerana harga rumah Hong Kong yang mahal dan kadar sewa yang tidak munasabah yang akhirnya cara tersebut sudah pun merebak ke bumi Malaysia.

Hakikatnya hari ini, sewa rumah di Hong Kong adalah berada paras sekurang-kurangnya HK$10,000 iaitu bersamaan S$1.742 sebulan

Nilai Semasa Sewa Rumah Hong Kong

HK$10,000 hingga HK$14,999 untuk 430 kaki persegi

Jikalau hari ini harga rumah di Malaysia untuk ukuran 900 kaki persegi untuk harga RM300,000 hingga RM400,000 adalah satu tawaran yang sudah menjadi kebiasaan di Malaysia. Malah Berita Semasa jangkakan saiz tersebut akan terus mengecil untuk nilai sebegitu rupa.

Ini bermakan nilai setiap satu kaki persegi rumah di Malaysia akan terus melambung tinggi jikalau pihak kerajaan tidak ada keupayaan untuk mencegahnya dari awal sebelum terus terlambat.

P/S : Walaubagaimanapun masih ada lagi peluang untuk mereka tinggal di kediaman yang lebih selesa termasuklah kalangan yang berulang alik dari Hong Kong ke Shenzen setipa hari menggunakan MTR. Masih lagi murah berbanding sewa rumah Hong Kong.