≡ Menu

Semakan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2017. Check Rayuan?



(Kemaskini terkini pada: Jul 24, 2017)

Semakan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2017. Check Rayuan?

Untuk kemasukan ke Tingkatan 4, pastinya ramai dikalangan yang sudah ada pilihan dan perancangan sendiri.

semakan kolej vokasional

Ada yang mahu masuk ke MRSM, SBP ataupun Sekolah Teknik mahupun Kolej Vokasional.

Berita baik kepada kalangan yang sudah hantar permohonan kemasukan ke Sekolah Menengah Teknik SMT dan juga Kolej Vokasional KV Tahun 2017, anda sudah boleh mula melakukan semakan keputusan Sekolah Teknik dan Kolej Vokasional secara online bermula hari ini sehingga minggu hadapan

Tempoh seminggu diberikan kepada anda bermula sekarang sepertimana yang diumumkan sendiri oleh Kementerian Pendidikan Malaysia KPM

Jadi Bersama-sama ini suka untuk Berita Semasa kongsikan beberapa info yang perlu bagi adik-adik pelajar Tingkatan 4 ambil perhatian termasuklah kemudian link untuk anda check keputusan samada berjaya atau tidak seperti jadual di bawah ini melalui no kad pegenalan milik anda :

Semakan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2017?

Butiran adalah seperti di bawah ini:

Perkara Rujukan
Tarikh Buka Check Keputusan 16 Januari 2017
Laman Aplikasi Semakan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2017 Akan dikemaskini
Tarikh Tutup Semakan 26 Januari 2017
Tarikh Permohonan Rayuan bermula tarikh 24 Januari hingga 28 Februari 2017
Portal Rasmi Kementerian Pelajaran Malaysia KLIK SINI

 

Bagaimana anda berjaya atau tidak diterima masuk ke Sekolah Teknik dan Kolej Vokasional 2017?

  • Usah risau, ini kerana anda masih ada pilihan kedua di mana anda boleh hantar permohonan rayuan sekolah teknik dan kolej vokasional secara terus atau walk in di sekolah yang berkenaan melalui surat rayuan.
  • Walaubagaimanapun sebarang keputusan rayuan sekolah teknik dan kolej vokasional bergantung kepada kekosongan selepas sahaja tarikh pendaftaran pada (akan dikemaskinikan).

Setelah permohonan rayuan dihantar, dan anda berjaya diterima masuk keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2017 bagi rayuan anda akan terus dimaklumkan melalui kolej vokasional dan sekolah teknik berkenaan. Jelas?

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Permohonan Guru Vokasional KPM. Semakan Keputusan? Permohonan Guru Vokasional KPM. Semakan Keputusan? Siapa di sini yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada keluarga besar di Kolej Vokasional? Di sini ada satu berita baik untuk anda di mana...

35 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 1 Nur shafiq bin Saffarudin 3:08 pm

    Bilakah tarikh semakan sekolah vokasional .?

  • 2 nur qasshidah binti azizul akmal 3:40 pm

    macam mane kite nak tahu yang kite dapat ke kolej vokasional atau tidak???

  • 3 norhanifah 10:20 pm

    tel kv yg dipohon untuk lebih cpt..online 13 hb.

  • 4 syaza 12:45 am

    check kat laman web dy , Maybe 13 atau 15 niey :-)

  • 5 qasshidah 3:47 pm

    Ooooo…okey…harap2 dapat…^_^

  • 6 zurah 7:10 am

    hari nih da 13 ari bulan tapy….mane linknye?

  • 7 Danniel 8:07 am

    Nak check keputusan permohonan SMV tu dekat mana?
    Sapa2 boleh tolong saya bagi link tak?

  • 8 Fahmy 8:14 am

    Hari ini dah 13/1 ada sapa2 boleh tolong bagi link nk check Keputusan SmV tak ?

  • 9 Irham 8:20 am

    Bila dapat keputusan KV ……secara online bila?????? Kta 13 januari 2014……semua pelajar mohon KV sedang menunggu……

  • 10 Muhamad Irham Bin Ariff 8:27 am
  • 11 Anonymous 8:55 am

    Tak boleh buka pn

  • 12 Anonymous 10:00 am

    dah boleh buka

  • 13 Anonymous 10:02 am

    dah boleh buka

  • 14 Suhaimi 11:03 am

    Permohonan Rayuan secara on9 tak disediakan ke ?

  • 15 noni 12:12 pm

    http://apps.moe.gov.my/esptv/sptv_semakan2014/
    cuba try kat sini. anak saya dah dpt result berjaya masuk vokasional di sg buloh

  • 16 Azwan 12:49 pm

    Alhamdulillah saya dpt ni link nya http://apps.moe.gov.my/esptv/sptv_semakan2014/

  • 17 nurul najiha 1:45 pm

    Mcm mane nk twu kte dpt msuk kv ke x ea?

  • 18 ija 2:12 pm

    dear sis noni,

    kalau berjaya dia akan papar scrin mcm mana

  • 19 ija 2:13 pm

    kalau berjaya dia akan papar scrin mcm mana

  • 20 syidah 2:45 pm

    macam mane nk buat rayuan secare online ek…eeee…geramnyeeee

  • 21 Aisyah 3:23 pm

    Macam mne nk semak ni ?

  • 22 Anonymous 3:31 pm

    tunggu

  • 23 Eyman 4:32 pm

    laa npe xdpt..??? cedeh glerr

  • 24 Anonymous 5:21 pm

    klu kuar muka akak tu baru original dan diluluskan good luck

  • 25 syidah 7:47 pm

    camne nk wt rayuan secare online???pening arrrr

  • 26 farah 11:22 pm

    kalau mohon smt ke sekolah tuh terus bole ke ? padahal da tamat permohonan tuh ? please jwab :/

  • 27 kasihmariana 1:14 pm

    Nak tahu lebih jelas kat mana saya nak tahu anak saya dpt msk atau x.

  • 28 kartini 9:23 pm

    yela…anak saya pun tak dapat kv ert azizah….cam mana nak buat rayuan ni….

  • 29 Anonymous 3:23 pm

    sye dah isi tp dekat situ dye ckp sye tak m’buat rayuan

  • 30 farhani 3:56 pm

    nak nombor tel k vokasional..ada masalah pendaftaran…boleh?

  • 31 thenesh 1:59 pm

    saya memohonke kolej vokasional boleh ….sila memberi nombor

  • 32 connie 6:15 pm

    Kalau semua org mohon masuk me kolej vokasional…smua akan diterima?????

  • 33 maz 8:23 pm

    rayuan tu, kita kena buat surat sendiri n hantar ke sana ke? ada cth x utk surat rayuan?

  • 34 aiman 6:16 pm

    nak masuk situ nak daftar kat sekolah tu ke..

  • 35 Anonymous 2:46 pm

    Nak daftar kat skola kv tu Pon bole online Pon bole

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini