Semakan UPU 2017 dan Keputusan Rayuan Lepasan SPM, STPM, Diploma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


Semakan UPU 2017 dan Keputusan Rayuan Lepasan SPM, STPM, Diploma.

Beli no pin sudah, daftar borang permohonan bagi kemasukan ke IPTA (Universiti Awam) pun sudah.

semakan upu

Pastinya ramai yang terus berdoa dan bertawakal kepadaNya semoga hajat yang baik dipenuhi dan dipermudahkan. Berdasarkan semakan Berita Semasa, anda boleh semakan UPU akan diumumkan kepada anda semua pada bulan Mei 2017 ini.

Bersama-sama ini adalah info dan butirannya bagi semakan UPU keputusan bagi kemasukan ke Universiti Awam (UA) untuk sesi 2017/2018 seperti jadual di bawah ini termasuk tarikh-tarikh penting yang perlu anda ambil maklum :

Tarikh Penting Semakan UPU 2017 dan Keputusan Rayuan Lepasan SPM?

Jangan sampai terlepas tarikh-tarikh penting yang dikongsikan pada jadual di bawah ini.

Lebih baik jikalau anda bookmark terus halaman Berita Semasa ini :

Butiran Tarikh Penting Calon Lepasan SPM / Setaraf Tarikh
Semakan Panggilan Temu Duga 11–15 April
Hebahan Dan Semakan Keputusan UPU Kemasukan Ke UA/ Politeknik;Kolej Komuniti dan ILKA 9–13 Mei
Permohonan Rayuan Kemasukan Ke UA/ Politeknik; Kolej Komuniti dan ILKA 15–21 Mei
Hebahan Dan Semakan Keputusan Rayuan Kemasukan Ke UA/ Politeknik; Kolej Komuniti dan ILKA 12 Jun 2017

Tarikh Penting Semakan Kemasukan dan Keputusan Rayuan Lepasan STPM/Diploma dan Matrikulasi


Butiran Tarikh Penting Calon Lepasan STPM Tarikh
Semakan Panggilan TemuDuga (Bukan Pendidikan) dan Ujian MEdSI 21-27 Mei 2017
Semakan Panggilan TemuDuga (Pendidikan) 21-27 Mei 2017
Tarikh Buka Semakan Keputusan Permohonan 1-5 Ogos 2017
Permohonan Rayuan UPU Lepasan STPM 1-5 Ogos 2017
Tarikh Buka Keputusan Rayuan Bagi Lepasan STPM 20-26 Ogos 2017

Info ini akan kami kemaskinikan daripada masa ke semasa termasuk pautan link yang betul dan tepat untuk anda klik dan semak kelak. Manakala untuk semakan secara online dan SMS boleh gunakan format seperti di bawah :

  • Semakan UPU bagi Keputusan IPTA Universiti Awam (UA) secara SMS
  • Adalah dengan menaip mekanisma penghantaran mesej seperti berikut
  • Taipkan: UPU (jarak) RESULT (jarak) NoKP dan SMS ke 15888

Ini pula semakan yang boleh dibuat secara online. Untuk pengetahuan anda pautan dijadual bawah ini hanya akan diaktifkan pada tarikh hebahan yang diumumkan secara rasmi oleh Bahagian Pengurusan Kemasukan pelajar Jabatan Pendidikan Tinggi Kementerian pengajian Tinggi Malaysia.

Butiran Aktiviti Calon lepasan SPM; Matrikulasi/Asasi; STPM /Setaraf dan STAM Tarikh
Semakan Temuduga UPU KLIK SINI
Semakan Keputusan UPU online KLIK SINI
Permohonan Rayuan UPU 2017 KLIK SINI
Semakan Keputusan Rayuan KLIK SINI

Jikalau anda berjaya, Berita Semasa ucakan tahniah. Dan jangan lupa untuk cetak surat tawaran bagi universiti awam tersebut di mana akan terpapar butangnya selepas semakan online dilakukan bagi pengesahan dan muat turut surat tawaran tersebut. Jelas?

Sudah pastinya, Berita Semasa menjangkakan bahawa akan terdapat gangguan terhadap server oleh kerana kesesakan traffik.

Oleh itu, diharap semua dapat bersabar dan mencuba semasa waktu trafik dijangkakan tidak ramai iaitu pada waktu tengah malam dan awal pagi. Walauapapun, tahniah kami ucapkan kepada yang berjaya! Syabas diucapkan!

Kepada yang tidak berjaya, usah bersedia. Peluang kedua untuk anda masih ada. Gunakan saluran yang betul dan tepat untuk hantar permohonan rayuan UPU. Dan pastikan anda tidak meletakkan pilihan yang kurang saingannya bagi memudahkan permohonan rayuan anda dipertimbangkan.

P/S : Kepada yang ada buat permohonan ke Politeknik Konvensional dan seaktu dengannya boleh check keputusan dengan pautan di sini, Semakan Politeknik.

Share.

10 Comments

  1. bagi yg terlepas tarikh utk isi borang permohonan nk buat mcm mna ni??

  2. Tak dapat masuk link erayuan dari 26hb smpai skrg. Messge yg tertera _ralat. Mcmmana nak buat rayuan
    Call pejabat talian sibuk aje. Tolong saya.

  3. Cmne nk check semkn rayuan,xkluar lgi k?tarikh ckp hrini last 10/6..ssape bleh tlong?

  4. mohamad fikrie on

    29 tu bukan mnggu keempat dah tu..agak2 lah..kalendar upu tulis 21 – brapa ntah

  5. macam mana nak cek borang permohonan UPU dapat ke tak?

    pls respon asap. tq very much

  6. mazlina osman on

    Tak dapat masuk line erayuan tertera ralat dari semalam, tolong saya
    bila call line buzy

Leave A Reply