Saps Ibu Bapa. Semakan Keputusan Peperiksaan Sekolah Online 2017

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


Saps Ibu Bapa. Semakan Keputusan Peperiksaan Sekolah Online 2017

Nampaknya satu demi kemudahan yang disediakan oleh Kementerian Pendidikan malaysia telah mula kelihatan

saps

Mereka bergiat aktif untuk menaiktaraf kemudahan dan sistem mereka untuk digunakan oleh pelajar, guru dan tidak lupa juga para ibu bapa.

Ya…semuanya boleh didapati secara online sekarang ini. Ini Termasuklah juga apabila para ibu bapa boleh membuat semakan keputusan peperiksaan anak-anak anda daripada masa ke semasa terus secara online baik keputusan peperiksaan pertengahan tahun, semakan keputusan akhir tahun dan tidak lupa juga keputusan percubaan.

Tetapi tidak untuk semak result dan keputusan UPSR, PT3 dan juga SPM 2017

Ia boleh didapati menerusi laman web dan portal Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah yang mana terbahagi kepada guru

  • Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah guru
  • Semakan ibu bapa Saps

Sekarang ini tiada alasan lagi untuk anak-anak anda cuba-cuba untuk menyorokkan keputusan peperiksaan sekolah 2017 mereka tahun ini dengan lebih tepat. Apatah lagi untuk anak-anak anda meniru tandatangan anda sebagai ibu bapa ketika kad kemajuan yang mengandungi keputusan peperiksaan terkini mereka ketika diserahkan oleh guru.

Diharapkan tiada lagi selepas ini…..

Semuanya boleh didapati secara terus melalui LINK dan pautan seperti di bawah ini :

Semakan Saps Ibu Bapa . Check Keputusan Peperiksaan Murid dan Pelajar Online

Semak pada pautan di bawah ini:

Perkara Butirannya
Semakan Saps Ibu Bapa KLIK SINI
Contoh keputusan murid dan pelajar semak gambar-gambar di bawah

Adakah result dan keputusan yang anda terima, anda berpuas hati?

Bagi Berita Semasa sendiri kemudahan portal ini menjadi lebih mudah untuk ibu bapa memantau perkembangan dan prestasi semasa anak-anak anda di sekolah Malaysia terus secara online sekaligus menjadi perantara terbaik antara ibu bapa, guru Malaysia dan juga pelajar itu sendiri melalui portal Saps Ibu Bapa ini.

Ujian/Peperiksaan Tahun/Tingkatan Tarikh Mula Masuk Markah Tarikh Akhir Masuk Markah
Ujian Awal Tahun Tiada Tiada Tiada
Peperiksaan Pertengahan Tahun Tahun 6 dan Tingkatan 5 18 Mei 2017 16 Jun 2017
Peperiksaan Percubaan Tahun 6 20 Julai 2017 18 Ogos 2017
Peperiksaan Percubaan Tingkatan 5 14 September 2017 6 Oktober 2017
Peperiksaan Akhir Tahun Tahun 5 dan Tingkatan 4 2 November 2017 24 November 2017

Manakala untuk semakan gred markah sekolah rendah sekolah menengah serta sekolah menengah atas boleh anda semak pada 3 gambar di bawah :

P/S : Dalam pada masa yang Berita Semasa masih lagi menerima laporan yang mana portal ini dilihat masih lagi lembap dan sukar untuk diakses. Harapan Berita Semasa agar, pihak KPM aka Moe ambil tindakan drastik menggunakan capaian dan kemudahan server yang lebih baik bagi mengekalkan uptime di tahap memuaskan.

PP/S : Kepada para ibu bapa jikalau ada sebarang masalah mengenai akses Saps Ibu Bapa, boleh hubungi terus guru kelas anak-anak anda dan maklumkan kepada mereka untuk tindakan segera.

PPP/S : Apa pandangan anda selepas menggunakan portal Saps Ibu bapa? Contoh keputusan ujian peperiksaan pelajar sekolah rendah dan sekolah Menengah yang telah disemak melalui semakan Saps Ibu Bapa seperti yang tertera ada di bawah ini untuk semakan anda dengan gambar-gambar di bawah!

PPPP/S : Jika ada di antara anda yang tertanya-tanya apa itu kod? Anda hanya perlu masukkan dan salinan semula nombor yang terpapar di sana.

 

Share.

257 Comments

  1. Hoi bangang. Yang kau pergi letak no telefon dengan no ic kat komen ni buat apa haa.

  2. Ever since the creation of SAP I have log in to check on my son’s results since 2012. But each time the page showed blank without details. I want to know is SAP keyed in by the school or by the form teacher?

  3. Mohd Imran bin Mohd Sukur on

    5cemerlang,school in sekolah kebangsaan tanjong piandang

  4. Idris ali on

    Salam..semua dgn adenye sistem begini dapatlah jugek kite ketahui tahap pembelajaran anak2 kite..is the best for ourself..good luckk..doakan anak saye dpt 5A UPSR 2016…

  5. Nurul syafiqah on

    sy nk tnye, kenpe sy bkk saps xblh? Sy dh cbe bnyk kli tpi ttp x blh

  6. Everytime I enter my ic number, it says that “tiada di dalam pangkalan data” so I wonder if this happens to me or to more people out there. I cannot check my results but I’m sure that i enter my ic number correctly. Please fix.

  7. Muhammad Zaid on

    Sorry . Harini 15.11 . Tapi xde pon keputusan PT3 kat SAPS . Mcm mne erkk ?

  8. Nur Syahillah Ishak on

    kata boleh check kat saps 15/11/2015 tapi nie da masuk 12/11 pon tak boleh tengok lagi. macam mana ni? cuba bagi info tu betul²

  9. Nur Syahillah Ishak on

    kata boleh check kat saps 15/11/2015 tapi nie da masuk 16/11 pon tak boleh tengok lagi. macam mana ni? cuba bagi info tu betul²

  10. aduh!pt3 syg mcm mana check awk dgn online.Dah lama tau tak aku tunggu you.Tp takpa yg penting aku dah jwb all quetion during pt3..trpaksa menghrp ja la…bye.

  11. assalamualaikum , mcm mna mau chck result pt3 ni yaa ? smpai skrg xdaa masuk ..

  12. Nur Maria Ulpa Binti Lalu Nuramin on

    Saps sekolah menengah kebangsaan senggarang

  13. Mcm mana ye kita nk check keputusan pt3 ,tadi saya check tak de pun.kata keluar 15/11/2015 tapi tal dpt pun

  14. Kenapa sy check saps ni takde keputusan periksa akhir tahun?sedangkan orang lain check ada??stress ambo dibuatnya….

  15. Sesiapa inginkan lebih pengetahuan tentang saps ini sila hubungi 016 tekan 2 jahanam….haha…jgn marah….

  16. loverna lovelia on

    Knpe lah gua dpt nombor 3??? Baik2 gua dpt nombor 1 jdi nombor 3… Adoiiiii!! Nasib baik my mother x marah…huhhu

  17. anis suraya on

    macamana nak cek result pt3? ramai yang kata diorang dah tahu ?????

  18. just check keputusan adik… hehe
    spe yg ade wechat add la ct ye id : sanubari20

  19. sapa ckp ppk kmu buruk tu arrhh … smoga allah .. memperbaiki aklhk kmu

  20. besok baru kluar orng kasi kluar lah ni mlm …jadi dak susah.pi skolah ku yg jauh.

  21. Setiap kali saya cuba masuk ke sapsnkra.moe.gov.my/ibubapa2/index.php, skrin memaparkan notis, ” This webpage is not available”, ERR_ CONNECTION_RESET atau ERR_TIMED_OUT. Tak log in pun dah timed out?

    Macam mana ni MOE…ada kemudahan SAPS IBUBAPA, tetapi sering tidak berfungsi apabila kita ingin menyemakkan keputusan peperiksaan anak..Nak semak keputusan PT3 pun tak boleh.

  22. Website SAPS ni ada masalah ke? Sudah sebulan saya cuba nak masuk tak dapat, sampai hari ni.

  23. mak aq suroh belajar tinggi2 ..yyeeaa tahun ni aq naik drp tigkat due ke tingkat tige :3

  24. Sya cuba check utk ank2 sya d Kedah tp x dpt pon. Npe yea ? Ank yg d Selangor dpt plak tgok result nyew.

  25. Terlampau bodoh website SAPS ni. Tk lengkap, tk efficient, ada 4 ujian sepanjang tahun tapi kekadang 2 je yg boleh tgk yg lain kosong. System kalau tk bagus jgn release. Ini system dalam keadaan tk lengkap,bodoh,lembap pon bagi org.pakai ke.

  26. christynce on

    Thun ni nak pt3… nak sdia pn blum2 lgy…. ttpi yg pasti stiap ujian msti mhu high mark….

  27. the marks are keyed in by the subject teachers.that is why some marks are not there when you log in,there r some subjects without marks.

  28. NUR SAFIAH BINTI MUHAMMAD JAILANI on

    Saya mahu memeriksa keputusan peperiksaan

  29. macam mana nak tengok markah peperiksaan
    kalau tak boleh nak masuk
    sesiapa boleh tolong
    tolong plissss

  30. ainaa farahdina on

    Saya ag mula 2 cikgu tulis 74 lepastu satu kelas cikgu tanda 3 soalan salah tpi satu kelas betul saya dh ckp n cikgu 1 soalan 2 mark ah cikgu dh cop cikgu betul kan tpi saya dpt 80 Vila nengok saps 74 cikgu tk tambah markah jadi skrg 74

  31. Ungku nur asfamelda on

    Àlhamdullillah akhirnya usaha saya terlah berjaya dapat no 1???

  32. Nurul nabila on

    Nama saya nabila‚nak tnya npa tak blh cheak urmm..nanak gak tau brpa A dpt…Doakn pt3 dpt 5a amin harap ii lh dpat an .

  33. Viviana Bintang Anak George Janang on

    hai saya tak sabar menunggu 17.November.2016

  34. macam mana nak pandai ashik tengok tepon je orang tengok la sikit buku tu

  35. zaim haiqal bin azam on

    assalammualaikum semua murid2x tahun 6 .saya sekolah kat sk pekan kinarut sekolah kat sk pekan kinarut best tau…..!!! saya mahu menadapat 6A dalam UPSR jadi doa kan saye ok

  36. nur farisya amira on

    senang apabila ada saps ni.Senang nak check keputusan peperiksaan

Leave A Reply