Semakan MRSM 2018 : Keputusan Rayuan Tingkatan 1 Tingkatan 4


Semakan MRSM Online 2018 Tingkatan 1, Tingkatan 4 dan Keputusan Rayuan

Berita baik untuk anda yang tertunggu-tunggu.

semakan mrsm

Jikalau mana-mana kalangan daripada anda yang ada memasang impian untuk masuk belajar di Maktab Rendah sains Taiping, Pengkalan Chepa, Balik Pulau, Kuala Kangsar, Langkawi, Tun Ghafar Baba ataupun Ulul Albab anda telah pun hantar borang permohonan kemasukan ke Maktab rendah Sains MARA secara online sebelum ini, anda sudah boleh semak keputusan berdasarkan butiran yang Berita Semasa seperti di bawah ini.

Diharapkan….

Diharapkan pihak Majlis Amanah Rakyat MARA perlu memastikan agar akses untuk semakan MRSM bagi keputusan MRSM Tingkatan 1 dan Tingkatan 4 secara online diperbaiki dan tidak berulang lagi. Insyaallah.

Ini kerana pada tahun-tahun sebelumnya, kalangan pemohon mengalami masalah dan “kesesakan teruk” sehingga menyebabkan semakan semakan mrsm 2019 dan keputusan MRSM ditangguhkan tarikh semakan keputusan bagi kemasukan ke Tingkatan 1 dan Tingkatan 4

Semakan MRSM 2018 Keputusan Tingkatan 1

Perkara Butirannya
Tarikh keputusan Tingkatan 1 23 Januari 2018
Masa Bermula jam 10 malam
Pautan Semakan MRSM Tingkatan 1 Online mypt3
Semakan secara SMS MARA<jarak>MRSM<jarak>ANGKA GILIRAN seterusnya hantar ke 15888

Semakan Keputusan MRSM 2018 Tingkatan 4


Perkara Butirannya
Tarikh Keputusan Tingkatan 4 23 Januari 2018
Masa bermula jam 10 malam
Pautan Semakan MRSM Tingkatan 4 Online KLIK SINI
Semakan secara SMS MARA<jarak>MRSM<jarak>ANGKA GILIRAN seterusnya hantar ke 15888

Contoh Surat Rayuan?

Walaubagaimanapun, apabila anda semak kelak didapati anda tidak berjaya dan gagal. Usah berputus asa. Anda masih berpeluang dan diberikan peluang sekali lagi bagi ambilan kedua dan ketiga.

Bagaimana cara yang boleh anda lakukan? Anda boleh hantar permohonan rayuan secara online. Dan lebih lagi, Berita Semasa selain daripada hantar permohonan rayuan MRSM secara online, anda hantar juga surat rayuan permohonan anda terus ke pejabat MARA.

Kebiasaannya, jikalau anda tidak menerima sebarang keputusan melalui proses rayuan sehingga bulan April 2018, ini bermakna permohonan yang anda lakukan , tidak berjaya.

P/S : Walauapapun, tahniah kepada semua yang berjaya. Yang tidak berjaya, diharap tidak memberikan kesan kepada perjuangan anda menuntut ilmu kelak. Ya…platform sekolah itu sendiri memberikan sedikit kesan kepada pelajar itu sendiri, tetapi…tetapi tidak cukup setakat itu sahaja kerana yang paling pentingnya adalah “DIRI KITA SENDIRI” yang bakal menentukan arah perjuang sepanjang menuntut ilmu kelak.

PP/S : Surat rasmi yang ditulis dan dihantar kepada pihak MARA samada anda hantar sendiri ataupun diposkan surat rayuan terus seperti alamat di bawah ini :

Bahagian Pendidikan dan Latihan (Pendidikan Menengah)
Tingkat 19, Bangunan Medan MARA
Jalan Raja Laut,
50609 Kuala Lumpur
Sebarang kemusyikilan sila hubungi MARA di talian berikut;
Telefon: 03-26915111 sambungan 3323 (Kurikulum), 3399 (Perkhidmatan), 3392/3765 (Hal Ehwal Pelajar)
Faks: 03-26911658

PPP/S : Info tentang prosedur e rayuan Berita Semasa telah kemaskinikan khas untuk anda di sini seperti gambar-gambar di bawah termasuklah contoh surat rayuan MRSM yang terbaik, soalan lazim berkaitan dengan prosedur rayuan untuk dijadikan rujukan buat anda