Semakan Markah Kokurikulum Pelajar Sekolah Secara Online


semakan markah kokurikulum emkoko Pelajar Sekolah Secara Online

Sekarang ini untuk mendapatkan markah yang tinggi dalam peperiksaan anda tidak menjamin tempat jikalau anda mahu sambung belajar di Maktab Rendah Sains MARA MRSM, Sekolah Berasrama Penuh SBP, ataupun permohonan UPU.

semakan markah kokurikulum

Ini kerana hari ini penilaian bukan hanya bersandar kepada akademik dan keputusan peperiksaan di sekolah anda semata tetapi juga prestasi dan markah kourikulum anda juga diambil kira.

Untuk pengetahuan anda sebanyak 10 peratus diambil kira untuk pelajar lepasan UPSR, lepasan PT3, lepasan SPM untuk sambung belajar di SBP, MRSM ataupun universiti awam di bawah pengawasan permohonan UPU. Jelas? Jadi jangan ambil mudah perkara ini.

Pautan Semakan Markah Kokurikulum Online


Perkara Pautan
Cara semakan markah kokurikulum EMKOKO KLIK DI SINI

Jangan keliru tiada gred untuk bahagian ini. Yang ada hanya markah minimum dan markah maksimum bermula 0 hingga markah penuh 10.

Markah-markah yang telah dinilai, guru anda sendiri akan melakukan kemasukan markah melalui sistem yang dinamakan Pengisian Markah PAJSK Secara Online atau nama lengkapnya dipanggil Pentaksiran Markah Aktiviti Jasmani Sukan di PAJSK.

P/S : Berita Semasa nasihat anda buatlah sehabis baik. Aktifkan diri dalam aktiviti kokurikulum. Jangan hanya tumpukan kepada aspek akademik semata.