Semakan Politeknik dan Keputusan Rayuan Politeknik?


Semakan Politeknik 2017 dan Keputusan Rayuan sesi 2017/2018?

Selain daripada IPTA atau Universiti Awam UA, institusi ini juga terkenal dan terkenal kerana mengutamakan aspek teknikal.

semakan politeknik

Juga sudah menjadi satu lagi pilihan yang terbaik dan mendapat tempat dikalangan pelajar lepasan SPM untuk sambung pengajian mereka ke peringkat yang lebih tinggi.

Dimaklumkan jumlah yang hantar permohonan semakin meningkat dan bertambah. Kini tibalah masanya untuk anda semak dan check semakan keputusan samada berjaya diterima atau tiba bergantung sesi kemasukan yang telah anda pilih seperti senaraian pada jadual di bawah ini:

Semakan Politeknik Keputusan Permohonan?

Bagi Anda yang mahu melakukan semakan politeknik keputusan permohoan yang telah anda hantar permohonan sebelum ini boleh lihat semak status tersebut melalui perkongsian jadual di bawah :

Perkara Pautan dan Butirannya
Sesi Ambilan Sesi Disember
Semakan upu secara online  KLIK DI SINI

Kepada calon lepasan SPM tidak layak menerima tawaran selepas membuat semakan keputusan Politeknik, boleh sahaja hantar permohonan rayuan Politeknik anda secara online melalui pautan yang Berita Semasa kongsikan seperti di bawah ini.

Berita Semasa akan kemaskini untuk anda daripada masa ke semasa. Jikalau anda mahu buat semakan rayuan, anda juga boleh disemak pada jadual di bawah :

Untuk buat masa ini, Berita Semasa dimaklumkan bahawa Semakan keputusan Rayuan ke Program Diploma/Pra Diploma di Politeknik Premier dan Konvensional/METrO bagi Lepasan SPM, Sijil Politeknik, Sijil kolej komuniti, Sijil Kemahiran Malaysia, Sijil Institut Kemahiran Mara, Sijil Institut Pertanian dan Sijil Perda-Tech TAHUN 2017 telah pun dibuka untuk anda semak dan check

Perkara Pautan dan Butirannya
Sesi Ambilan Sesi Jun
Semakan keputusan Rayuan KLIK SINI

P/S : Berita Semasa ucapkan semoga berjaya kepada anda semua. Semoga memperolehi jurusan dan kursus yang bersesuaian dengan pencapaian dan minat anda.