≡ Menu

Semakan IPG 2017 Keputusan Rayuan PISMP Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan



(Kemaskini terkini pada: Jul 18, 2017)

Semakan IPG 2017 Keputusan Rayuan PISMP Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan

Ada dia antara anda-anda di sini yang menghantar permohonan bagi kemasukan PISMP 2017?

ipg

Bagi memastikan yang benar-benar layak untuk mengikuti Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan, anda perlu menjalani beberapa proses dan peringkat yang telah pun ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia KPM termasuklah Ujian Kelayakan Calon Guru ataupun dipanggil UKCG dan juga panggilan temuduga Institut Pendidikan Guru.

Pastinya yang dipilih adalah kalangan anda yang berjaya melepasi syarat kelayakan dan kriteria yang dimahukan oleh pihak KPM.

Anda juga diperingkatkan semua Semak tarikh-tarikh penting bagi bagi memudahkan anda membuat semakan IPG 2017 daripada masa ke semasa. Pautan juga akan disertakan kepada anda apabila pengumuman rasmi telah keluar.

Kami akan kemaskinikan untuk anda.

Bil Aktiviti Tarikh
1 Iklan permohonan PISMP 2017 Mac 2017
2 Tarikh Permohonan 2017 dibuka Mac 2017
3 Tarikh Permohonan ditutup Mac 2017
4 Semakan UKCG 2017 bagi nama calon yang layak untuk panggilan UKCG ini April 2017
5 Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG). Sila bawa bersama surat panggilan UKCG April 2017
6 Semakan nama calon berjaya hadir dalam Temuduga secara online. (Pemohon yang berjaya dikehendaki mencetak Surat Panggilan Temuduga; Borang Butiran Diri melalui portal KPM) Mei 2017
7 Sesi Temuduga IPG (Pastikan anda bawa bersama Surat Panggilan Temuduga; Borang butiran diri yang telah dilengkapkan dan Sijil Akademik/Kokurikulum) Mei 2017
8 Semakan IPG 2017; semakan tawaran anda berjaya atau tidak. Anda dikehendaki cetak surat tawaran sementara melalui portal Kementerian Pendidikan Malaysia KPM. Surat tawaran rasmi akan anda perolehi selepas melaporkan diri Jun 2017
9 Pendaftaran calon seperti anda di Institut Pendidikan Guru Calon yang boleh mula laporkan diri bagi mendapatkan surat tawaran berkursus di Institut Pendidikan Guru yang telah ditetapkan untuk anda selepas pendaftaran) Jun 2017

Semakan Temuduga PISMP

Perkara Pautan
Tarikh buka semakan 17 Mei 2017
Tarikh tutup semakan 22 Mei 2017
Semakan online KLIK SINI

Semakan IPG 2017 Keputusan PISMP

Anda ditawarkan untuk melakukan semakan IPG samada secara online ataupun SMS seperti yang tertera pada jadual di bawah ini :

Perkara Pautan
Tarikh Keputusan IPG 23 Jun 2017
Pautan Semakan IPG Online KLIK SINI
Semakan SMS MOE<JARAK>KPLSPM<JARAK>NOKP dan hantar ke 15888.
CONTOH: MOE KPLSPM 910121102324 DAN HANTAR KE 15888.

Kepada yang tidak berjaya, untuk makluman anda permohonan rayuan IPG jarang dibuka kepada umum.

Ini kerana kuota yang ada untuk kemasukan Institut Pendidikan Guru berdasarkan semakan keputusan IPG sangat-sangat terhad kerana mahu bakal pendidikan yang benar-benar berkualiti sahaja diterima masuk.

Dan kebiasaanya sudah penuh diisi oleh kalangan pemohon.

Walaubagaimanapun, jikalau ada dibuka permohonan rayuan IPG, Berita Semasa akan terus kemaskini di sini. Nantikan.

P/S : Jadikan ia sebagai satu cabaran untuk mendidik anak-anak bangsa kita supaya lebih berilmu dan berpendidikan. Insyaallah. Amin.

PP/S : Bagaimana, ada di sini adik-adik yang berjaya terpilih bagi kemasukan ke maktab perguruan bagi JUN 2017?

PPP/S: Kepada anda yang berjaya dalam semakan UKCG untuk Ujian Kelayakan Calon Guru mungkin boleh kongsikan antara contoh soalan yang boleh diperbincangkan bersama?

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Contoh Soalan Temuduga IPG Institut Pendidikan Guru Contoh Soalan Temuduga IPG Institut Pendidikan Guru Temuduga IPG Institut Pendidikan Guru agak unik. Di mana anda tidak berkeseorang. Di mana akan ditanya oleh panel penemuduga yang mana anda ak...

149 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 1 min 10:51 am

    pkul brpekah kita boleh mulakan semakan keputusan kplspm 2013 ??

  • 2 lyaa 4:00 pm

    tulaa.. pkul brape nk thu result ipg ni.. why lmbat sgt.. hmmm.

  • 3 Nas 7:10 pm

    x sbar nak tau kputusannya laa…lmbt sgt..poli/ipta/f.6/ suma dah hbis mndaftar..

  • 4 bond 6:05 am

    pukul bapa kluar kptsn IPG….???

  • 5 Fong 8:32 am

    Excuse me, i want to know when is the result of going IPG coming out? Its already 17th June 2013…What time will ne coming out ? Please tell the time !! Thanks

  • 6 Thamai 7:36 pm

    time is nw already 8’o clok. wat time will the result coming out..?

  • 7 Nisrina 4:46 am

    Macam mana nak buat rayuan permohonan setelah gagal terpilih ???

  • 8 qilah 5:31 pm

    cuba buat surat dan hntrkn ke ipg di putrajaya tk silap sy ad alamatnya di lmn web pismp kut.

  • 9 iztl.syhdh 8:09 pm

    bagaimana nk buat rayuan ipgm?

  • 10 Adawiah 12:39 pm

    adakah intake kdua bg pgmbilan ipg ini?

  • 11 OR YE SAN 5:36 pm

    setakat hari ini masih boleh buat rayuan intake ke-2 ipg tak?

  • 12 nining 3:58 pm

    saya sangat berminat menjadi seorang pendidik..bolehkah beri saya peluang untuk memasuki IPG..result 7A…

  • 13 sya 6:16 pm

    Mcm mna nak buat ryuan ipg 2016 ???

  • 14 Anonymous 9:54 am

    syukur,saya dapat ipg untuk calon gantian pada baru-baru ni.Alhamdulillah ya Allah.

  • 15 Anonymous 11:08 am

    tahniah.

  • 16 mang@ 10:41 am

    saya ingin bertanya… sy calon temuduga tahun 2016 … tpi sy gagal dalam temuduga untuk memasuki ke ipg … lepas tu sy juga terlepas tarikh second intake bagi tahun yg sama …soaln sy … bole tak klu sy buat rayuan pada tahun 2017?
    Please

  • 17 Anonymous 9:47 pm

    macam mana nak buat rayuan kalau terlepas ujian ukcg 2017..

  • 18 umi 10:43 am

    saya trlepas ujian kelayakan pada 13/4 khamis lalu…adakah saya masih berpeluang ?

  • 19 hana 2:33 pm

    saya terlepas tarikh ukcg. macam mana saya nk buat rayuan

  • 20 husna 5:06 pm

    saya ingin bertanya… sy calon temuduga tahun 2015 dan 2016 … tpi sy gagal dalam kedua-dua temuduga untuk memasuki ke ipg … sedangkan saya telahpun berjaya melepasi tahap ukcg sebanyak dua kali selama dua tahun berturut-turut. Untuk kemasukan tahun 2017 ini pula saya tidak layak memohon kerana syarat umur yang telah pun memasuki 20 tahun pada 30 jun 2017. jadi bolehkah saya menulis surat rayuan untuk memasuki ipg.? dan ke alamat manakah yang perlu saya hntar surat rayuan tersebut

    Please

  • 21 As_adie 9:06 pm

    Masih boleh buat rayaun…klw terlpas peluang ke ujian bertulis pada 10/4 kah…

  • 22 As_adie 9:09 pm

    Saya terlepas peluang ujian kelayakan pada 10/4 masih boleh bt rayuan lagi…

  • 23 As_adie 3:22 am

    Saya terlepas ujian kelayakan pada 10/4 atas sebab yang tidak dapat dielakkan adakah sy masih layak…untuk membuat rayuan…

  • 24 abc 11:46 pm

    apa hal ap;ikasi asyik dowm jer mohon penyelenggaraan segera bagi manfaat bersama

  • 25 Fatimah Azzahreena 7:36 pm

    Bagaimanakah saya ingin membuat rayuan permohonan ke ipg untuk ambilan kedua tahun 2017?

  • 26 Anonymous 11:48 pm

    insyaallah kalau allah swt tetapkan rezeki seseorang,tiada makhluk lain yang dapat menafikannya…

  • 27 GOH JING XIAN 12:49 am

    Saya mendpt 6A dlm spm… 92/100 gred superior dlm ukcg tp syaa xdipanggil utk temuduga …

  • 28 GOH JING XIAN 12:50 am

    Bagaimana membuat rayuan harap diberi info

  • 29 kamal 4:24 pm

    bagaimana jika saya xsempat nk cetak borang & surat tawaran?adakah saya masih boleh menghadiri sesi temuduga ?mohon jawapan

  • 30 nur ainin nadhirah 8:46 pm

    saya dapat 8a dalam spm ..mak ayah harap sangat saya dapat sbb dapat bantu mereka.mohon pihak tuan beri saya peluang..

  • 31 Sarah 9:43 am

    Saya telah menghantar Surat rayuan ke Ipg…tapi belum menerima sebarang maklumbalas.Bagaimana saya ingin mengetahui sama ada rayuan saya diterima atau tidak

  • 32 Abdull eskandar zulkarnain bin abdull manaf 1:34 pm

    Saya telah melepas kan perluang untuk menyambung pelajaran di UPSI . Macam mana saya nak buat rayuan untuk ke Kemasukan rayuan dia IPG

  • 33 Izatul nadia 8:43 pm

    Macam mana nak buat rayuan ipg 2017. Please bagitau

  • 34 sitiaisyah 11:00 pm

    mcm mna nk buat rayuan ipg 2017???

  • 35 aisyah 11:02 pm

    nk buat rayuan utk kemasukan ipg 2017 mcm mna erk?? tq

  • 36 fazlinahanni 11:25 pm

    mcm mana nk buat rayuan ipg kemasukan 2017 ?

  • 37 Muhammad Afiq Bin Khairi Anuar 11:38 pm

    Tlg beri tunjuk ajar kepada saya utk membuat permohonan rayuan kemasukan ke IPT 2017.

  • 38 Muhammad Afiq Bin Khairi Anuar 11:40 pm

    Tlg beri tunjuk ajar kepada saya utk membuat permohonan rayuan kemasukan ke IPG 2017.

  • 39 Norafizah binti janang 9:14 am

    Assalam. Bagaimana nak buat rayuan ipg 2017. Saya minat sangat nak menjadi seorang guru. Nak tunaikan hasrat arwah ayah. Mohon beri tunjuk ajar .

  • 40 jason 10:35 am

    bila ada buka rayuan tahun ni? aku tak faham mengapa gagal temuduga, sedangkan saya dapat menjawab semua soalan dari panel temuduga.?

  • 41 nadia tasnim 7:33 pm

    Macam mana nak buat rayuan ipg utk tahun ni?

  • 42 Hasif 12:47 pm

    Bagaimana nak mohon ya? Untuk second intake

  • 43 nadia 8:18 pm

    bila tarikh rayuan dibuka

  • 44 mawaddah 8:20 pm

    assalamualaikum, bagaimana kita dapat memohon rayuan kemsukan ke ipg 2017..

  • 45 Aishah 8:27 pm

    bagaimanakah nak buat rayuan ipg?

  • 46 Baizura nordin 2:46 am

    Bagaimana nak buat rayuan tahun ni?? Sebab tak lulus temuduga ..

  • 47 Nurtasnim 2:28 pm

    Bagaimana saya ingin menghantar surat rayuan ke ipg? Adakah saya perlu peegi ke bahagian pengambilan sendiri?

  • 48 Syafikah 6:59 am

    Bila tarikh last boleh buat rayuan? Sy memang nk sngt masuk ipg.. dan macam mana nk tahu surat kita diterima ke tak? Kena buat semakan atau smpai melalui emel

  • 49 Baizura nordin 2:51 pm

    Bila tarikh boleh buat rayuan?? Mohon bg tunjuk ajar ..

  • 50 Nur Syahidah Fauzi 6:56 pm

    Saya ingin bertanya, adakah ada sesi umtuk rayuan untuk masuk ke ipg bagi sesi 2017? Saya minat dan mahu menjadi seorang guru tetapi saya tidak lulus dalam temuduga.

  • 51 anis 2:11 pm

    Betul ke orang kata personaliti fizikal yang menarik @ cantik adalah markah/bonus terbesar mempengaruhi pemilihan utk kemasukan ke IPG

  • 52 Anonymous 3:05 pm

    Saya dpt 8a.ibubapa saya mengharap sgt saya masuk ipg.tapi tak ada rezeki,tapi yg paling mengecewakan saya ada kabel di depan mata saya,sedihnya saya bila tengok org ada kabel.org .bagaimanalah kita hendak masuk kalau ramai guna org dlm,sampai bila pun tad dptlah agaknya.

  • 53 MUHAMMAD SHARIFUDDIN BIN NOR AZMIN 3:14 pm

    1)Bila tarikh boleh buat rayuan.
    2)Macam mana nak cek klau kita dah hantar rayuan .
    3)Second intake bila boleh cek tarikhnya.

  • 54 Anonymous 6:58 pm

    Last rayuan rabu ni rasanya. (ada org bagitahu)
    Nk buat rayuan boleh fax surat rayuan & profil diri

  • 55 Lily 8:43 pm

    Surat rayuan tu..kena Ada lampiran lain ker?

  • 56 Anonymous 9:29 pm

    ada yg ckp print borang maklumat diri yang kita isi masa mula2 daftar tu

  • 57 Kirito 12:08 am

    Ade no. fax dia x?

  • 58 Ads 8:13 am

    Macam mana nak tahu result rayuan ipg?Bilakah tarikh panggilan kedua ?

  • 59 N 10:19 am

    Bila result rayuan ipg keluar?

  • 60 Noel 12:42 pm

    Bila result rayuan ipg 2017?

  • 61 Anonymous 11:11 pm

    No fax ada dkt surat tawaran temuduga rasanya.

  • 62 Anonymous 11:12 pm

    Ada yg ckp rayuab tutup 5/7 haritu. Tk thu betul tak. Try jela hantar rayuan

  • 63 Anonymous 11:19 pm

    Ada yg ckp rayuan tutup 5/7 haritu. Tk thu betul tak. Try jela hantar rayuan. Results rayuan tk thu bila keluar. Ada yg ckp 2-3 minggu selepas diorang daftar. Tapi saya setiap hari check kat web tu. Takut terlepas. Hehe

  • 64 Noel 9:24 pm

    Hahahaha samalah

  • 65 A 3:43 pm

    boleh rayuan,bagaimana rayuan,bila tarikh rayuan keluar?saya 8A+2A. tapi gagal .saya minat pendidikan

  • 66 deen 10:20 pm

    Mcmne nk cek utk rayuan ipg 2017 dan tarikh utk semak keputusan tu?

  • 67 Faiz 12:36 pm

    Sy dh buat rayuan.. Tpi bagaimana nk tau.utk second intake… Sy SPM 8A..

  • 68 Noel 7:05 pm

    Kena call ipg sendiri

  • 69 Shahadah Najwa 10:32 am

    Macammana nak buat rayuan ipg untuk intake kedua??? Open lagi ke??? Mohon jawab

  • 70 nurbaya 10:45 am

    Jam berapa semakan rayuan PISMP ambilan 2017 boleh dibuat. Katanya hari ini 17.7.2017. Nok tengok macam mana ya

  • 71 sabila 11:08 am

    bila result rayuan ipg keluar?

  • 72 najwa 12:08 pm

    sesiapa yg dh tahu mohon update disini .. tq

  • 73 Noel 1:19 pm

    Esok start semakan sampai jumaat ni,kena call sendiri ,kalau nak senang buat group whatsapp lah ni nombor saya 01112817612

  • 74 Nina 2:20 pm

    Call sendiri ?? Call siapa

  • 75 Aishah 3:26 pm

    Macam mana nk buat rayuan?

  • 76 Kirito 6:32 pm

    CEK RAYUAN DEKAT MANE? ADAKAH TEMPAT SELALU YG KITA SEMAK BAGI KEPUTUSAN INTERVIEW? KALAU ADA PERKEMBANGAN TOLONG GITAU YEE.. TERIMA KASIH..

  • 77 Kirito 6:35 pm

    @Noel, WEI, NAK CALL NO. SIAPA? ADE KE NO. DEPE? NNTI AQ PM NO. HG..

  • 78 Min 9:54 pm

    Ramai ke yang buat rayuan ipg

  • 79 camy 8:22 am

    Kelmarin sya ada call ipg guna number dlm web,utk rayuan,dia ckp cuba check dlm web dlm mnggu ni jgk..sbb result maybe keluar mnggu ni

  • 80 Noel 11:04 am

    20/7 ptg,result dia keluar

  • 81 Anonymous 12:17 pm

    Are you sure Noel?hopefully lah

  • 82 Kirito 12:53 pm

    SAYA ADA TELEFON, CUBA CEK 20HB NI..

  • 83 Kirito 12:54 pm

    HAAH, CUBA CEK 20HB,PETANG..

  • 84 laksamana 2:30 pm

    Elaun penuntut ipg dikerat tinggal rm430/bulan untuk tahun 2017. Tahun depan xda elaun lagi. Kena pinjam ptptn?

  • 85 A 9:48 pm

    Semakan tawaran colan gantian ipg,esok petang keluar,,saya tidak tahu bagaimana buat rayuan.esok call ipg rayuan masih terima?

  • 86 Anonymous 11:27 pm

    Sayangnya elaun utk bakal guru telah dimansuhkan :( whts happens to government nowadays *sigh

  • 87 Anonymous 12:21 am

    Memang hari khamis ne check permohonan rayuan k..

  • 88 A 10:25 am

    tadi saya call ipg.,sudah tutup rayuan,kalau minat tahun depan mohon lagi.

  • 89 Anonymous 11:35 am

    Semakan tawaran colan gantian ipg,esok petang keluar…. hendak membuat semakan di portal/ web mana?

  • 90 adanan 9:39 pm

    siapa yang takde rezki tahun ni boleh mohon hingga umur 20 tahun

  • 91 Kirito 12:09 pm

    @A
    , saya pun xtau sebelum ni.. Tpi cikgu saya sarankan saya buat rayuan, (cikgu saya bantu buat surat), abg saya tolong hntr ke cyberjaya, (hari jumaat, 7.7.2017),pihak sana kata semalam last day, but dia msih trima hari jumaat, sebab ramai yg dri jauh bru datang.. Saya pun tawakkal jelah.. Mula2 mmg saya xcdg nk buat rayuan, rasa berat walaupun cikgu A (nama cth) suruh buat, tapi lpas mak saya sebut buat pi lah, saya pun buat apa yg saya tau jelah.. Time saya buat tu minggu first raya but hari hjung2 dlm minggu tu. And then, saya raya rumah cikgu B, dia tanya ada buat rayuan, saya xjwb kerana ade sbab2 trtntu, and then dia susulkan pertanyaan dia dgn mnyarankan saya untuk buat rayuan. Mlm tu saya pm dia and kata saya dah buat and hntr pdf rayuan yg saya buat kpd dia, keesokannya, dia balas dan dia kata xckup bgus, macam tin kosong (tin kosong tu sya yg ckp ye.. Hihi.), jadi cikgu B bantu saya untuk buat lg stu surat.. Mmg smpai saat ini, saya x pergi matriks or tmpt lain. A sambung kat mana? Klu rse sini open boleh pm fb.. Nassmyn Redzuan..

  • 92 Kirito 12:10 pm

    Sorry panjang mcm esei spm.. 😂😂.. Maaf, bukan apa, nnti 2 kali pulak taip di ruang komen.

  • 93 Someone 1:38 pm

    Sesiapa yg telah lulus rayuan tolong la update kat sni dan gitau cmna nk cek rayuan .

  • 94 Kirito 2:21 pm

    Test.

  • 95 Kirito 2:27 pm

    @someone, Dengar Crita Kita Cek kat Laman Web Rasmi Ipg, Kat Tmpt Kita Cek Kputusan iv. .

  • 96 Kirito 2:55 pm

    Cuba cek jam 4 ptg dan ke atas.. Saya dpt info ni bru td..

  • 97 Aidil 4:41 pm

    Dah check , memang kalau buka tu ayat dia sama macam sebelum ni memang takdapat ka ?

  • 98 Anonymous 5:07 pm

    Urm..knape xde lagi info tntang kputusan rayuan nie..bnykkn bersabar

  • 99 Tuan Mat 5:08 pm

    Info ckp pkul 4 kn?

  • 100 Aidil 5:10 pm

    Takboleh check ka ? Saya dah boleh tapi menghampakan .

  • 101 Anonymous 5:11 pm

    Ada sesiapa ka yang dapat hmm

  • 102 Anonymous 5:12 pm

    Cuba call .. Tanya sendiri dekat pihak sana

  • 103 Anonymous 5:19 pm

    X dpt…ayat dn info yg sama digunakan

  • 104 Nina 6:03 pm

    Ada calon gantiaan kedua x ??

  • 105 N 6:05 pm

    Ada calon gantiaan kedua x ??

  • 106 Hajar 6:15 pm

    Jom kite buat whatsapp grup untk yg buat rayuan ni.. nak sngt masuk ipg.. ada lg ke rayuan kedua? Klau lah ada bleh kite bg info kat grup whatsapp

  • 107 Siti 6:18 pm

    Calon gantian 1 nihh for yg buat rayuan or semua ??

  • 108 C 7:09 pm

    Kenapa Tarikh pn masih tarikh daftar permohonan yg sama ? Ayat pn ayat yg sma seperti sblm ni .

  • 109 Hmm 7:11 pm

    Hmm masih lg info yg sama :( ada sapa2 yg dpt tak?😌 kecewanya hmm smpai skrg belum further studies sbb mengharapkan ipg 😔 redha je la

  • 110 Aishah 10:58 pm

    Sapa yang dapat ipg pulau pinang? Kita geng

  • 111 Aidil 7:16 am

    Aisyah , awak dapat tawaran calon gantian ?

  • 112 hanafi 10:26 am

    guys sapa yg dpt untuk calon gantian tu..hmm sedihnya dah 2 tahun apply ipg tpi result still sama..mcm mana nk buat ni,nak sngt masuk ipg ni.

  • 113 hanafi 10:45 am

    betul gak,jum buat group Whatsapp..

  • 114 camy 10:53 am

    sekiranya calon gantian ni yg dftar skit je,dia akan buat panggilan utk gantian kedua..tiada rayuan prlu dibuat..

  • 115 hanis 11:33 am

    nak mintak utk kali ketiga tahun depan rase mcm dah penat sgt takut kecewa lagi tak dpt..dahla ujiannye banyak..untuk yg umur 18 tu bolehla mintak lagi nanti

  • 116 hanafi 12:16 pm

    hmmm betul tu @hanis

  • 117 somebody 12:28 pm

    @hanafi skrg study kt mana?apply utk kedua kali tu mmg kena repeat semua ujian mcm kali pertama apply ?

  • 118 hanis 12:57 pm

    @somebody ye kena apply balik semua sama mcm mula2 mintak..ujian semua kena buat balik

  • 119 hanis 12:59 pm

    tadi saye baru lps call ipg..katenye rayuan tidak perlu dibuat..pihak ipg dah ade ranking utk calon gantian

  • 120 hanis 1:00 pm

    buat mase ni tunggu isnin ni ramai ke tak dftar..kalau tak die amik gantian kedua sbb yg menolak sikit sangat

  • 121 hanis 1:04 pm

    saya sendiri buat rayuan siap ade surat sokongan wakil rakyat and cikgu kaunseling saya sndri serahkan kat kawan die yg keje pegawai ipg tapi still tak dpt..mungkin tade rezeki di ipg

  • 122 somebody 1:15 pm

    @hanis study kt mana dh skrg? Still tunggu ipg lagi ke

  • 123 hanis 1:47 pm

    @somebody hanis study kat uitm tapah perak bidang perakaunan dah nak msuk sem 3

  • 124 hanafi 2:09 pm

    haah kene buat dari ukcg juga laa,,smpai sekarang tak further study mana2 pun lg..tawaran tempat lain pun tak dpt jugak,tapi memang menaruh harapan kat ipg ni,stress sngt😭😭 ..@somebody

  • 125 hanafi 2:12 pm

    @hanis saya pun sama ,siap ade surat sokongan dari ADUN kawasan saya…hmm

  • 126 hanis 2:14 pm

    @hanafi umur bape? 19 ke? apply kali ni yg kedua ke? tak mintak upu?

  • 127 hanis 2:18 pm

    mase pegi ukcg haritu tengah final exam kat uitm kelam kabutnya last2 kecewa jugak

  • 128 somebody 2:38 pm

    @hanis owhh sy pun dpt tawaran course account kt uitm srwak hritu tp disebabkan mengharapkan ipg ni sy trlepas utk mndaftar .Skrg ni trpaksa apply buat kli kedua utk uitm 😴😪btw stress tak course acc?😅

  • 129 somebody 2:41 pm

    @hanafi oh sy pun blum smbung juga buat msa ni .cubala apply uitm or SPA smentara tunggu ipg ni . Awk batch 99/98?

  • 130 hanafi 2:47 pm

    ye saya 19,batch 98..SPA saya dh apply,cuma uitm saya terlepas…mmg ni kali kedua saya apply ipg selepas gagal utk permohonan ipg tahun lepas..

  • 131 hanis 2:51 pm

    @somebody ouh mse taun lps nseb lah sye dftar uitm dulu kalau tak rugi je trlps sbb ipg un tak dpt btw acc okay je..sem 1 blaja yg mcm acc form 5.. acc kena hafal format la byk hehe

  • 132 somebody 3:04 pm

    @hanafi & @hanis ouh gudluck to both of u hehe .Jgn give up wlaupun apa yg kita harap xdapat 😌😉

  • 133 hanafi 3:11 pm

    hmm ok

  • 134 hanafi 4:17 pm

    sapa yg daftar isnin depan?

  • 135 Kirito 11:43 pm

    Syok aq bce komen smua.. Klu ade grup, boleh sembang psl ni lg.. 😬😬😬 ape agaknya kriteria yg dipilih untuk ipg ni eh? Spe tau? Sbb member aq kt tmuduga, wlaupun ade pengalaman mengajar pon still xlps..

  • 136 Kirito@nass 11:44 pm

    Tuko name.. Hee..

  • 137 Mika 6:54 am

    Kirito buat la grup whatsup untk rayuan ipg ni.. bleh kite sembang psl rayuan ni.. bg no tlefon kau kat sini lps tu sape nk msuk bleh whatsup kau

  • 138 hanafi 7:25 am

    @mika yup betul,setuju!

  • 139 Mika 10:15 am

    Mohon @kirito reply segera

  • 140 hanafi 10:59 am

    guys cepatla respon,buat groupppp

  • 141 Mika 2:38 pm

    Nak sangat masuk ipg.. kalau kos pendidikan awal kanak2 ramai x amik?

  • 142 Mika 2:39 pm

    And.. kalau intake ketiga bila pulak?

  • 143 Kirito@nass 8:00 am

    Ye ye.. Saye respons.. Hhahaa.. Pm lah aq.. Whatsapp.. 019-4410866

  • 144 hanafi 12:06 pm

    guys ,ambik no telefon kirito tu pm dia.

  • 145 Siti 10:45 pm

    Sapa2 tahu pasal calon gantian yg seterusnya …. Please inform here

  • 146 hanafi 10:29 am

    @siti awak ambik no telefon kirito tu..kitorang ade wat group whatsapp

  • 147 Noel 12:29 am

    Jom join kopeda

  • 148 Kirito@nass 9:52 am

    Hehehe.. Promote abih.. 😂😂

  • 149 hajar 11:08 am

    Add sya boleh ??

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini