Contoh Rumusan Geografi PT3 : Sistem Pengangkutan 2017


Contoh Rumusan Geografi PT3 : Sistem Pengangkutan 2017

Dalam Tugasan Kerja Khusus Geografi Pt3 2107 ini tidak lengkap jika tidak dimasukkan dengan rumusan sistem pengangkutan Pt3 Geografi.

rumusan sistem pengangkutan

Oleh itu bersama-sama ini Berita Semasa kongsikan kepada anda corak penulisan yang boleh anda muatkan dalam Tugasan Kerja Kursus Geografi Pt3 anda kelak.

Semoga perkongsian seperti di bawah ini dapat membantu anda semua.

Contoh Rumusan Sistem Pengangkutan PT3 Terbaik

Pengangkutan awam adalah salah satu daripada jaringan besar dalam sistem pengangkutan di Malaysia. Di mana penumpang yang bergerak dari satu destinasi loaksi yang lain menggunakan pengangkutan awam sama sekali tidak menggunakan kenderaan sendiri.

Jenis pengangkutan awam yang begitu penting di lokasi kediaman saya yang mana terdapat bas Rapid KL, van ataupun bas sekolah. Seperti juga di tempat lain, pengangkutan awam di Alam Perdana Puteri adalah sangat penting bagi memudahkan aspek mobiliti dikalangan penduduk setempat yang tidak memiliki kenderaan sendiri untuk bergerak. Selain, kepentingan pengangkutan awam di sekitar Alama Perdana Puteri yang komprehensif dan sistematik telah banyak membantu dalam mengurangkan masalah kesesasakan lalu lintas di jalan raya. Perjalanan kalangan baik bagi pelajar sekolah mahupun pekerja sekolah telah membantu menjimatkan kos perjalanan masing-masing.

Walaubagaimanapun, terdapat beberapa penambahbaikan yang perlu diambil perhatian bagi memberikan keselesaan kepada penduduk di Alam Perdana Puteri pada ketika mereka menggunakan sistem pengangkutan awam yang sedia ada.Antara masalah ayang adalah seperti kebimbangan caj dan tiket tambang yang mahal, penguatkuasaan undang-undang yang sedia ada, isu masalah udara dan tidak lupa juga pemanduan yang merbahaya kepada pemandu jalan raya lain.

Oleh itu, saya dengan ini ingin memberikan cadangan bagi menambahbaik sistem pengangkutan awam yang sedia ada antaranya ialah menguatkuasakan penggunaan petrol tanpa plumbum, penggunaan penapis asap, penguatkuasaan undang-undang dengan acapkali melakukan pemeriksaan terhadap keadaan kenderaan awam yang digunakan. Saya juga berharap agar permintaan dan cadangan saya ini mendapat perhatian yang sewajarnya oleh pihak berkuasa.

Contoh Rumusan Sistem Pengangkutan PT3 Geografi 2017