Kos dan Harga Dandan Rambut Rosmah di Rumah RM1200, Tempah Baju Kurung RM500? Rosmah Mansor Tertekan dan Sokong GST 6 Peratus!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kos dan Harga Dandan Rambut Rosmah di Rumah RM1200, Tempah Baju Kurung RM500? Rosmah Mansor Tertekan dan Sokong GST 6 Peratus!

Amboi sekali dandan rambut Rosmah sahaja di rumah bernilai RM1,200?

rambut rosmah

Ibarat…sebulan gaji kebanyakan rakyat marhaen di Malaysia dihabiskan terus untuk kecantikkan rambut sahaja?

Rintihan dan Aduan Kenaikan Harga Dandan Rambut Rosmah

Rosmah Mansor mengadu dan menyokong penuh pelaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) 6 peratus bermula 1 April 2015 dalam majlis penerangan GST anjuran BAKTI di pejabat badan itu di Kuala Lumpur :

  1. Suri rumah sering menjadi mangsa dan terbeban dengan peniaga yang meletakkan harga sesuka hati
  2. Pendandan rambut kenakan caj RM1,200 untuk cat rambut Rosmah mansor di rumah
  3. Harga baju Rosmah Mansor sukar mendapat RM500 lagi
  4. Rosmah Mansor mendakwa beliau hanya suri rumah “tidak berduit dan tiada pendapatan” melihat ditekan peniaga ketika ini

Tampak berbeza sungguh tahap pemikiran dan kebimbangan orang ada-ada dengan golongan marhaen

  • golong marhaen, risau kos sara hidup meningkat, perbelanjaan keluarga bertambah
  • golongan ada ada ini risau pasal kos rawatan rambut dan tempahan baju

Sejujurnya, rakyat “tidak buta” mata dan hati. Bagi berita Semasa sendiri realitinya golongan VVIP hari ini, baju rm500 itu selayaknyalah bagi seorang isteri PM. Tiada yang mengejutkan. Ini gaya VVIP hari ini. Tetapi….

Tetapi apabila bercakap gunalah lingo marhaen.

Ini bagi contoh set rambut dia RM 1,200 sambil berlakun terkejut ‘mahalnyerrr….’. Tepuk dahi Berita semasa mendengar gelagat dan telatah seperti ini. Kelihatan Rosmah Mansor “out of touch” dengan kehidupan rakyat marhaen.

P/S : Cat rambut Rosmah kena caj rm1200, tempah baju kurung pun RM500, berapa agaknya kos penyelenggaraan dan penjagaan diri sebagai seorang First Lady of Malaysia (FLOM) ini?

P/S : Mengapa tidak Rosmah Mansor mahu mengeluh dengan caj mahal dandan rambut anda di rumah? Perlu diingat kedai sudah rugi berapa pelanggan di kedai semata-mata mahu melayan karenah dandan rambut anda di rumah? Jadi logik, mereka caj begitu.

P/S : Kepada Rosmah Mansor, nak selesaikan masalah caj dandan rambut yang dikenakan mahal di rumah anda dengan cara melaksanakan GST 6 peratus? Mengapa tidak anda (Rosmah mansor) pakai tudung?



Share.

121 Comments

  1. Hari ni JPJ Perlis announce tender plate RM telah dibuka dan dimulai dengan RM2-RM9999. RM1 mana? Hikhik…

  2. Tak payah pakai tudung..letak kain tuala je atas kepala..baru jimat..

  3. Orang tahu kamu banyak duit sbb tu caj maha, kos datang ke rumah, kos tutup kedai kerana nak pergi rumah kamu, hilang pelanggan semua tu kena ambik kira…kalau kamu nak murah pergi je la kat kedai tu, ni tidak takut jatuh standard konon……ada tudung pakai kat bahu, orang islam bukan tak tahu berdosa dedah rambut tapi ego dan keras kepala, sebab kepala keras tulah yang tak nak pakai tudung…nanti tua-tua aku tobat katanya, kalau x sempat tobat pun kubur masing-masing. Itulah kalau Islam hanya pada IC…

  4. BERITA SEMASA,

    Nak baca berita macammana, iklan ditengah2 berita…. menghalang / melindung bahan berita.
    Kalau nak untungpun bubuhlah kat tepi atau floating iklan yang boleh di close..

    hu hu hu

  5. tudung saji on

    memakai tudung berfesyen tidak termasuk dalam 5 rukun islam. orang lelaki tidak perlu memakai tudung.

  6. Hahaha……mahal?????
    Baju artis ribuan tak kata mahal pun!!!
    Berlagak mcm miskin tiada duit depan rakyat tetapi lain pula bila terjah…
    Mcm mana org begini boleh berucap tak tahu malu langsung sehingga tipu pun terang2!!!! Memang rakyat dipandang begitu bodoh sekali sejak dulu hingga kini. Adakah melayu begitu bodoh????sama mcm dayak???? Dulu mungkin sebab buta huruf buta mata…. skrg masih ke???? Namun sy percaya masih ada golongan bodoh ini maka sebab itu kita berusaha berikan pendedahan lebih besar dan luas lg bagi bijakkan golongan ini sbyk mungkin.

  7. Hahaha……mahal?????
    Baju artis ribuan tak kata mahal pun!!!
    Berlagak mcm miskin tiada duit depan rakyat tetapi lain pula bila terjah…
    Mcm mana org begini boleh berucap tak tahu malu langsung sehingga tipu pun terang2!!!! Memang rakyat dipandang begitu bodoh sekali sejak dulu hingga kini. Adakah melayu begitu bodoh????sama mcm dayak???? Dulu mungkin sebab buta huruf buta mata…. skrg masih ke???? Namun sy percaya masih ada golongan bodoh ini maka sebab itu kita berusaha berikan pendedahan lebih besar dan luas lg bagi bijakkan golongan ini sbyk mungkin…

  8. Hahaha……mahal?????
    Baju artis ribuan tak kata mahal pun!!!
    Berlagak mcm miskin tiada duit depan rakyat tetapi lain pula bila terjah…
    Mcm mana org begini boleh berucap tak tahu malu langsung sehingga tipu pun terang2!!!! Memang rakyat dipandang begitu bodoh sekali sejak dulu hingga kini. Adakah melayu begitu bodoh????sama mcm dayak???? Dulu mungkin sebab buta huruf buta mata…. skrg masih ke???? Namun sy percaya masih ada golongan bodoh ini maka sebab itu kita berusaha berikan pendedahan lebih besar dan luas lg bagi bijakkan golongan ini sbyk mungkin……

  9. Mana slogan “merasai denyut nadi rakyat” yg diwar-warkan tuu..???
    Kak Ton sila komen….

  10. Tak perlu pakai tudung. Dia tutup rambut pakai rambut palsu. Bukan rambut original.

  11. rambut sarang tebuan on

    dalam banyak-banyak fesyen rambut. rosmah mansor pilih hairstyle rambut sarang tebuan jugak. fesyen ni famous tahun 60-an. tengok filem madu tiga pramlee. 3 orang madu jamil bernama latifah, hasnah, rohani. ada babak mereka pergi saloon buat rambut sarang tebuan. rosmah ni masih suka fesyen rambut sarang tebuan walaupun boleh buat rambut rebonding lurus rapi ke, rambut pendek ke.

  12. gula2 1msia on

    Begitilah hebat dan bangangmya wanita pertama kita. Hebat kerana set rambutnya berharga sedemikian. Nampak kekayaannya yg melimpah ruah. Dgn gaya rambut begitu dia memjadi 6 inci lebih tinggi dr ketingiannya yg sebenar.
    Yg bangangnya dia sanggup berhabis ribuan rm sekali set, hanya untuk rambutnya dibakar kelak. Dia juga memyumbangkan dosa pd lakinya. Dan lagi dia langsung tak faham dgn kegelisahan rakyat, terutama kegelisahan suaminya yg mana jawatan yg disandar suaminya sudah bergoyang longgar. Dia tidak melambangkan dirinya sebagai wakil suri2 rumah.
    Dia sentiasa menggambarkan bahawa dia adalah the best of the best… hakikatnya dia adalah….

  13. Saya rakyat perlis… tapi tiada cita2 langsung utk membida plat no RM…
    Tiada satu pun contoh yg baik utk dijadikan tauladan…. comtoh yg tak senonoh… berlori dapat dipunggah.
    Manusia akan merasa hebat selagi kebesaran Allah tiada dalam dirinya. Bukan nak nangkit isu agama… utk sama mengambil tauladan dan sempadan

  14. Rosmah bukan kau yang bayar hairdresser atau tukang makeup tu. Even the bill is given to you. Yang kaki bodek tu boleh supply hairdresser n tukang makeup tapi bukan kau yang bayar TV3 Yg bayar. Naik private jet ikut kau tu. Baju Taylor dtg Rumah dgn supplier bawak kain berkodi2 Yg semeter rm500 mcmana upah tak mahal.

  15. anti-terrorist on

    sungguh berani kau kata rambut dibakar kelak. ini fahaman ISIS ke? habis berbillion manusia di dunia yang tak pakai tudung apa statement kau? lelaki tak pakai tudung berdosa sangat ke? lelaki tak menutup aurat berdosa sangat ke? dalam dunia ni ada macam-macam orang, macam-macam agama, even sejumlah besar manusia di dunia ni no religion. apa statement kau kepada berbilion manusia yang bukan islam. mentang-mentang kau orang islam suka hati kau je nak jadi pengganas.

  16. Anti terrorist…
    anda bukan muslim… jadi jgn campur segala urusan agama kami. Kamu tak faham apa2 tentang Islam. Jika kami terang kedudukan kamu kelak kamu akan kecewa dan kevik hati nanti.
    Agama kami melaramg keras untuk orang seperti kamu mencampuri urusan agama kami.
    Kami tak pernah mrpertikaikan kepercayaan kamu dan kamu tak boleh sentuh kepercayaan kami. Kamu dgn agamamu kami dgn agama kami

  17. orang ada-ada…
    orang berada…
    orang mengada-ngada..
    Selamat menyambut GST..

  18. itulah beza org ada-ada dgn rakyat biasa, dandan rambut rm1200 biasa bg mereka, bagi aku gunting rambut rm8 pun dah mahal..seluar dalam dia entah berapa ribu..rm30 pun dh rasa mahal.
    Mcm mana kita nak harapkan pemimpin yg kaya membela nasib rakyat terutama dlm urusan pendapatan. Mereka hnya blh sebut dan buat andaian, tapi mereka tidak ada roh rakyat biasa..pemimpin yg mengamalkan hidup bersederhana sahaja layak jd pemimpin. Tengoklah pemimpin sekarang, GST pun dia ckp baik utk rakyat, tak ada otak ke..Dr GST pun kerajaan dpt keuntungan dr cukai lebih tinggi, mestilah rakyat kena bayar lebih dr biasa supaya kerajaan dpt untung lebih. Pemimpin sekarang banyak memperbodohkan rakyat sahaja.

  19. gula2 1msia on

    Anti terrorist.
    Lelaki yg tak pakai tudung tidak berdosa. Malah lelaki yg memakai tudung akan dilaknati Allah kerana menyerupai perempuan. Aku tak tau dari mana kau berlajar tentang islam ni.
    Lelaki atau perempuan yg tidak menutup aurat adalah berdosa dalam agama kami. Itu jelas.
    Memang kami bangga kerana kami islam kerana kepercayaan kami hebat. Nak aku cerita disini tp for sure kau takkan faham.
    for your info.. Isis itu bukannya islam yg lurus jika di rujuk pd rakaman2 video yg selalu ditayamg di media. Malah ia adalah satu perjuangan palsu yg cuba di mainkan oleh mereka yg anti islam. Mereka cuba memburukkan islam kerana kerisauan peribadi mereka. Juga tak perlu aku ceritakan disini kerana kau takkan faham.
    Nasihat aku JGN campuri urusan agama kami.

  20. biasalah first lady mesti anggun, alaa berapa la sangat kos dandan rambut tu berbanding sumbanganya yg besar kpda negara

  21. kita nk bangun tido ikut suka kok berapa pun, x payah nk sedia & buat speech, x payah nk jumpa vvip dan ladies2 lain dri luar negara… nk kena naik flight, nk kena bgaya utk imej isteri pm…. korg bangun pgi, pakai ken batik sarong dgn ketang kedada jmput tepung buat cekodok, pastu amik motor antar anak pi kolah, pastu prgi pasar beli ikan jumpe apek jual ikan dan nyonya sayur…rutin mcm tu korang tempek bedak sejuk dah cukup…. kdg2 pergi pasar ronda2 hentam pakai topi keledar jerr…

  22. budak2 bosia dan gro buat rebonding rambut costed RM200 korang x bising pun… siap pegi blow tiap2 hari lgi, klau sekali blow costed RM15 … korang mampu ??? Itu baru GRO yg jadi duta kelab malam, bukannya duta yg bawa imej negara kt mata dunia

  23. rambut adalah mahkota wanita…mgkin org lelaki x perasan… sebab org lelaki pandang benda lain kt wanita…. tapi org dulu kalau anak gdis tu rambutnya pjg smpai ke keting (tumit), itulah yg jd rebutan vvip sbab dulu x ada shampoo dan hair accessories jdi klau ada gdis boleh jga & taruh rmbut cntik yg pjg smpai ke tumit, gdis tu very special

  24. patut diadakan pertandingan Ratu Rambut Panjang…. tengoklah gadis mana yg nk menang….??

  25. mana ada pmpuan rmbut pjg skrg.? klau adapun mgkin spesis langsuir… kha2

  26. camner klau rmbut tu pjg mngurai smpai kt keting tapi dah beruban putih…

  27. Rambut Siah dari dulu lgi pjg, sekarang dh smpai kt perut betis dah….

  28. klau ada pertandinga Ratu Gadis Berambut Panjang, mak dan nenek suroh Siah ambil bahagian… mak kata Siah mesti menang

  29. sonoklah klau persatuan dan pertubuhan2 wanita adakan Pertandingan Ratu Rambut Panjang… Tentu dapat hidupkan semula tradisi anggun pusaka nenek moyang kita

  30. bagus tu… letak syaratnya rambut tu mesti smpai paras keting, tumit atau buku lali…he2 wow

  31. dan rambut tu kenalah bersih, hitam berkilat, lurus dan pjg mngurai… klau rambut tu pjg dan kerinting npak mcm rambut hantu

  32. rambut bukan saja simbolik mahkota utk si gadis pemiliknya…. tapi ia juga mnunjukan status kesihatan tubuh badan seseorang… “Rambutku Adalah Diriku Sebenarnya”

  33. Sokong kak mah… Adakan Pertandingan Ratu Rambut Panjang… Kembalikan Timur Untuk Orang Timur… Long Hair Gurls

  34. kak tong bibir tebal on

    Harap kjaan laksanakan Transfmormasi Pembayaran Gaji PA 2 Kali Sebulan

  35. kak jat kak tong on

    Transformasi Gaji 2 Kali Sebulan dlm mghadapi kemelut GST, Kenaikan Harga Barang2 & Perkhidmatan dan Ah Long

  36. Kalau nak jimat botak saja DAN kalau Baju kurung mahal pakai karung guni aja kalau boikot mahal jangan ke mana mana duduk rumah aja dan kalau tak pakai wang sendiri jangan songlap wang kerajaan..!!

  37. Kalau begini dimana ada penyelamatan kerohanian sehingga turun temurun dan dahsyat kesengsaraan selama lamanya.???!!!

  38. anti terrorist jahil on

    Maksud gula2 1msia tu, rambut dibakar di hari pembalasan, hari selepas kamu mati, bukan dia nak bakar rambut orang, tapi tuhan yg akan bakar, tu pembalasan pada manusia yang engkar pada perintah tuhan ( pencipta ) kamu semua.. non muslim or sapa2 x tahu pasal hukum n undang2 pencipta ( tuhan) jngn nak melenting tak tentu pasal..

  39. Rambut tu special ye, so boleh tayang dgn semua org, tunggu je lah di hari pembalasan, .. masa tu x de sape boleh tolong kamu,, banggalah dgn rambut dan rupa kamu sekarang,, moga boleh hidup lama n kekal muda di dunia selama-lamanye .. kamu akan dihimpit dalam kubur yg gelap, sampai hancur, lipan, jengking, dan ular jadi teman kamu nanti,,

  40. Baju kurung kau mahal,rambut style out dated kau mahal, mekap mahal, kasut mahal,handbag mahal. Dimata kami rakyat Msia kau tetap wanita paling HODOH

  41. buang duit duit je rosmah dandan rambut mcm tu, tak sedar ke rosmah rambut tu tak cantik pun. Derma duit tu lagi bagus. beli tudung jelah rosmah.

  42. First lady? Sampai mati takkan ngaku minah ni first lady. First lady kita Raja Permaisuri Agong. Minah ni just Queen control je. Hehe.

  43. rambut rosmah on

    biarlah taste rambut rosmah macam tu. apa kau expect rambut rosmah macam rambut anzalna nasir duta quputeh?

  44. tarik balik statement kau on

    berani mata kau kata rosmah mansor wanita paling hodoh. adakah kau sedang menghina ciptaan tuhan? baik kau tarik balik statement haram jadah kau tu.

  45. masa muda dan kuat nilah kita njoy, x lama lgi pakai baju putih satu suit…. x yah pakai kasut, nk ke mana2 tdo jer org tanggung atau naik van saja…

  46. GST mari kalo, harga brg msti naik, gomen sdah janji 1,8% sja harga akan naik… tapi kita sdah BRIM utk cover dan kadar upah minima to stabilised our expenditure

  47. sekarang pekerja kita sudah mnikmati gaji baru, upah minima mbolehkan rakyat mnikmati khidupan lebih baik dan berbelanja dgn selesa

  48. kat kmpung dulu aku tengok kmbing kurus2 jer…. kat sini biri2 merino mcm anak lembu dan lembu2 fresian mcm anak gajah…. aku paling syok tengok kangaroo terlompat2 dgn 2 kaki smbil bawak anak dlm kendungnya

  49. entah !! sedap pulak aku dok kt australia nie…. ingat nk buka bisnes la kt sini… klau ikut dato dollah chik dulu boleh buat bisnes sate pun ok gak….

  50. yg dh kaya-kaya mampu & tiada aral baiklh buat haji 7 umrah ada kbrkatannya dnia akhirat jgn asyik joli shj

  51. Di malaysia Rosma m adalah wanita pertama negara kita. Dalam keluarga, ibu kita adalah wanita pertama hidup kita. Di rumah, isteri adalah wanita pertama dan ibu kepada anak2 kita… Kasihi la cintai la hargailah wanita, tanpa mereka siapakah kita dan seluruh keturunan2 kita…

  52. SambalBelacan on

    Aik!?…rambut macam rupa sarang tebuan pun rm1,200?…nampak sangat itu membazir…wahai puan Rosmah…kalau susah2 sangat…anda bisa sahaja memakai tudung jika mahu…wang sebanyak tu anda bolehlah membeli barang2 keperluan lain…memang setiap wanita mempunyai naluri boros atau tabiat semulajadi mahu kelihatan cantik…tetapi ini semua bergantung pada pendapatan wang dan akal…kalau wanita yang berakal tu rm1,200 untuk rambut macam x berbaloi…kemudian esoknya bila bangun dari tidur rambut tetap jugak berserabai…

  53. Kau lupa jam tangan Dan perhiasannya pun mahal2. Nak buat muka mcm plastic tu pun mahal..Dr Rita is rich bcoz of Prempuan
    Puaka ni. Eh..
    Dah tgk DLM YouTube! Jom GI Australia jumpa Sirul

  54. biman dn bamal InsyAllah slmt dr azab kubur klu x azab nauzubillah wallahualam

  55. hanya gila/minat je bli dn bhabis wang klu dh bnyak duit tu ok juga jgn pula nnti bhutang

  56. Klu nk pakai tudung biar pakai btul2 nampak cantik selesa dan menutup aurat

  57. Manusia ialah ciptaan Allah yang pling baik/cantik sekali di dunia ini bro

  58. kebiasannya no.1 mmg dah sedia booked by istana. so somebody from istana perlis dh booking awal2. jgn skeptical sgt. no.1 biasa utk kerabat diraja, although somebody with 1mil of money asked for it. it still goes to istana ;)

  59. RM. Ringgit Malaysia
    RM 1 Rosmah Mansor.
    Apa macam… Ada kemungkinan ke? Tak?,,

  60. hey bahlol ! Org citer pasal rosmah. Yang lu kaitkan islam dengan penganas tu apahal? Nak kaitkan berbillon manusia tk bertudung apa pulak kena mengena dengan rosmah melayu beragama islam yang diwajibkan bertudung dan menutup aurat.

  61. dah tua tua elok lah pakai tudung.awak tu isteri org.jaga lah imej dan maruah suami.jgn jadi jahiliah.

  62. SambalBelacan on

    Citarasa perempuan kaya berduit dengan perempuan miskin x berduit adalah berbeza…samalah jugak dengan kaum lelaki berduit dengan x berduit…biasanya orang2 kaya berduit ni kalau wang rm1,000 tu dianggapkan seperti wang rm100 sahaja nilainya…sebab tu diorang ni x pernah berfikir berkali2 untuk membelanjakan wang…namun apabila tiba masa dan waktunya ‘tidak berduit’…barulah mereka sedar…sebab dalam hidup ini adalah seperti roda…Allah tidak memberikan hidup seseorang hambaNya itu senang sepanjang hayat…tiba ‘masanya’ nanti mereka jugak akan menjadi fakir miskin dan akan merasa kesusahan dalam waktu2 yang ditentukan Allah…begitu jugak sebaliknya bagi orang2 miskin…kadang2 dalam kehidupan pentas dunia ini…orang2 yang kaya berduit sentiasa pulak ditimpa musibah penyakit…duit banyak tetapi dalam badan terdapat banyak virus penyakit kronik…itu x boleh makan ini pun x boleh makan…bagi kaum miskin x berduit pulak…walaupun hidup susah x berduit tetapi badan sihat2 walafiat sahaja…hanya sakit2 demam biasa sahaja…betapa besarnya kuasa Allah…

  63. Ni tua tak sedar diri. Rumah kata pergi ;kubur kata mari. Memalukan negara Islam negara Malaysia dgn tingkah laku Yg tak cerminkan Islam langsung. Sakit mata tenguk pompuan ni

  64. SambalBelacan on

    …macam ni lah perangai orang2 kaya berduit…nilai rm1,200 tu diibaratkan hanya seperti nilai rm120 sahaja…itu x termasuk lagi bab2 pakaian, barang2 kemas, beg2 tangan berjenama, coli, seluar dalam, alat2 solek dll lagi…kalau diperiksa almari2 pakaian Rosmah, mungkin bertimbun2 pakaian dan kasut2 yang masih belum digunakan lagi…

  65. Anonymous on

    Bab naik gaji aku setuju,tapi jangan harap la…beb…semenjak dia jadi…..gaji macam tu je,cukai ada naik pel bagai cukai up…,tak lama lagi nak pergi hospital mesti ada insurans,jika tidak mahal harga obat tu nanti,harap2 sihat la…

  66. terpulang kpd individulah. lagi pun rambut bukan aurat. pendapat ni tak popular tapi pendapat ulama juga. berpakaian sopan adalah saranan semua ulamak. tapi tidak semua ulamak bersetuju yg rambut itu aurat.
    sekumpulan Ulamak berpandangan , kalau menutup rambut tu, untuk menutup kecantikkan wanita. hakikatnya, memakai tudung, lagi lah dgn pelbagai fesyen tudung sekarang ni, wanita lagi nampak glam dan cantik. ini pun dah menyimpang dari tujuan menutup kecantikkan. bagaimana pun terpulang kpd wanita. memang sopan lah pakai tudung. tapi bukan melambangkan iman, sampai x dpt dosa. kebaikkan dan kejahatan adalah pelbagai. kebanyakkan wanita yg tidak bertudung kerana setuju dgn kumpulan ulamak yg mengatakan rambut tu bukan aurat. bukan sumber seks pun. perangai yang elok dan diredahi Allah, tidak membezakan drpd yg bertudung atau tidak. terpulang lah kpd keselesaan masing2.

  67. Org ramai on

    Poyo je semua ni…….dia wat statement tu nk suruh org terima GST……dalam masa yang sama nk suruh org berniaga ni turunkan harga…mana logik…..depa kena GST juga…berniaga mesti mau untung……

  68. Anonymous on

    yg beriman dn beramal soleh krn Allah InsyaAllah slmt azab kubur

  69. tiada kalimah “lailahaillallah” = neraka.

    jadi biarkan mereka yang tidak beriman ni, mereka tidak akan faham.

    untuk makluman, ISIS atau IS tersebut adalah kerja orang2 yahudi untuk membusuk dan memburukkan islam. kaji semula sejarah syiah dan anda akan faham dengan IS masakini. yahudi nak membusukkan islam seluruh dunia bahawa kononnya inilah dia rupa sebenar “panji hitam pimpinan mahdi”, walhal mahdi yang sebenarnya apabila dibai’ah menjadi pemimpin, tiada sapa yang akan menghalang.

    teguhkan iman anda, pedulikan dengan mereka yang tak beriman ini. nanti mereka akan sedar apabila dihumban ke dalam jahannam dan akan menuturkan kata-kata “bunuhlah aku!” disebabkan tak tahan menanggung siksa yang pedih, sebagaimana yang diceritakan dalam al-Quran.

  70. Anonymous on

    Satu persatu kluar…DOA org Yg kau aniaya tak cepat lambat dimakbulkan. Mcmana buruk muka kau mcm tu perangai kau. Org diberhentikan Dan terpaksa berhenti Kerja SBB kau Dan crony2 kau naK in control. Kau pulak nak share now ada share SBB tu kau buat mcm mak bapak kau punya

  71. HAHAHAHA….gila mahal die punyer kos rambut…die ni ikon pengguna bebal di malaysia….jadi bagi die pakai tuala 2nd hand

  72. Hahaha…tu la pasal…mahal bebenor….mahal mcm mane pon…klu dah tua tu tetap tua…orang tua pon tau berjimat….

  73. HMMM…baik pakai tudung n purdah…lagi jimat, xyah make-up, xyah rambut sarang tebuan tu…malah lebih sopan rakyat tengok…baru la jadi ikon suri rumah dan teladan yang baik….tapi aku risau la kalau die pakai tudung n purdah dengan rambut gergasi tu…xleh imagine aku….

Leave A Reply