Pinjaman Kereta (BNM Perketatkan) Proton Pula Mengadu Nasib Kepada BNM!!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pinjaman Kereta (BNM Perketatkan) Proton Pula Mengadu Nasib Kepada BNM!!

Kalau sebelum ini Perodua telah mempersoalkan tindakan BNM yang mengetatkan pinjaman kereta contohnya, terbaru Proton pula “mengambil tempat” mengadu nasib dek kerana tindakan BNM yang mengetatkan pinjaman kereta sehingga menyebabkan jualan kereta baru Proton terjejas teruk.

pinjaman kereta

Adakah anda juga sudah terasa kesannya?

Kesan Pinjaman Kereta Yang Telah Diperketatkan Kepada Semua Pemohon & Pengedar Kereta :

  • 80 peratus permohonan pinjaman kereta telah ditolak mengakibatkan ramai pengedar kerugian dan jurujual terjejas akibat tidak menerima komisen
  • Permohonan pinjaman kereta ditolak serta-merta oleh pihak bank tanpa pemerosesan pinjaman selepas mendapati pendapatan bersih pemohon kurang daripada jumlah yang ditetapkan
  • Dalam erti kata lain, walaupun pendapatan bersih pemohon kurang daripada jumlah yang dibenarkan, permohonan itu akan terus ditolak walaupun peminjam mempunyai rekod pembayaran yang baik dan sempurna

Antara Prosedur & Syarat Baru Pinjaman Kereta Yang Menyebabkan Ramai Permohonan Ditolak :

  • Bagi pembeli kereta Proton yang terbaru, pendapatan bersih minimum adalah RM800
  • Jikalau pemohon pinjaman kereta itu merupakan graduan yang baru sahaja bekerja, mereka mesti menyertakan penjamin yang memiliki gaji melebihi RM2,000 sebulan

Kami tertarik dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Presiden Persatuan Pengedar-Pengedar Proton Edar Malaysia (Peda), Armin Baniaz Pahamin :

BNM sepatutnya membuat satu garis panduan yang menggalakkan persaingan di antara bank untuk mendorong institusi kewangan supaya menjadi lebih kompetitif dalam memastikan pelanggan diberi layanan sama rata dalam penjualan, pemasaran dan pengurusan kemudahan pembiayaan dan bukan dengan cara membendung dan memperketatkan kelulusan pinjaman bank yang akan merugikan rakyat dan ekonomi.

Dijangka lebih 4,000 penasihat jualan Proton Edar dan lebih 15,000 jurujual kereta baharu dan terpakai dalam ekosistem automotif akan terjejas dengan kadar kegagalan yang tinggi untuk pembeli kereta mendapatkan kelulusan pinjaman bank.

Berikutan itu, Peda menggesa institusi bank melancarkan pelan pinjaman alternatif seperti ‘step up financing’ yang melayakkan pemohon yang bergaji rendah untuk mendapatkan pinjaman berdasarkan bayaran ansuran bulanan yang akan bertambah setiap tahun.

Bagi kami tidak cukup sekadar pihak bank yang perlu berubah, tetapi baik pihak Proton mahupun Perodua mesti turut sama berubah. Pihak Perodua dan Proton sendiri mesti kaji semula harga kereta yang dijual & diturunkan kepada paras harga yang munasabah.

“Jangan harapkan orang lain untuk berubah, sedangkan diri sendiri tidak mahu berubah”

Kami sememangnya menyokong langkah BNM mengetatkan pinjaman kereta ini yang mana kami lihat langkah ini bakal memberikan tekanan berterusan kepada pengeluar kereta untuk menurunkan harga mereka.

Mengapa perlu bank memudahkan permohonan pinjaman kereta kepada pemohon yang tidak layak sedangkan pengeluar kereta hanya memikir dan mementingkan komisen, jualan kereta & keuntungan semata? Akhirnya pemohon pinjaman juga yang terbeban & berdepan hutang yang tinggi :

“Biar papa, asal bergaya?”

Sekarang ini pun banyak kedengaran golongan muda yang baru setahun dua bekerja tetapi sudah dikelilingi hutang :

  1. Hutang pinjaman rumah
  2. Hutang pinjaman kereta
  3. Hutang kad kredit
  4. Hutang pinjaman peribadi
  5. Hutang PTPTN

Nasihat kami kepada golongan muda, “ukurlah baju dibadan sendiri” dan “berpijak di bumi yang nyata” ketika mahu membeli kereta. Jikalau gaji tak berapa nak tinggi itu, janganlah berhajat besar dan mempunyai selera yang tinggi untuk membeli kereta yang mahal semata-mata mahu bergaya dan menunjuk-nunjuk. Ingatlah, kamu bersusah-susah dahulu, kamu akan bersenang-senang dikemudian hari.

  • Kalau hanya mampu memakai kereta terpakai, gunakan sahaja
  • Tidak perlu untuk anda beli kereta baru

Bagi kami, sepatutnya perbelanjaan untuk bayaran bulanan kereta tidak boleh lebih daripada 15% gaji bersih anda. Di situlah anda boleh menyemak sendiri kereta yang bersesuaian dengan kemampuan anda. Conrohnya :

  • Maksudnya jikalau gaji bersih anda sejumlah RM10,000, maknanya had bayaran bulanan kereta anda sekitar RM1,500 sahaja. Tidak boleh lebih daripada itu. Itu yang seeloknya.
  • Jadi, jika gaji bersih anda RM1,000, carilah kereta yang bayaran bulanannya RM150 sahaja. Begitulah seterusnya….
Kalau gaji anda RM1,000 tetapi nak sangat berkereta, kereta terpakai banyak dalam lingkungan RM8,000 – RM10,000.
  • Sebabnya, selepas anda bayar downpayment kereta tidak akan habis setakat itu sahaja. Ada perlu juga memikirkan simpanan yang perlu dibelanjakan untuk renew insurans & roadtax.
  • Jangan jadi “hamba kepada kereta, tetapi sepatutnya andalah tuan kepada kereta anda sendiri”

Memang realiti dunia hari ini, apatah lagi jika anda baru sahaja bekerja :

  • Apabila anda pakai BMW ramai kalangan masyarakat akan “memandang tinggi” terhadap anda (walaupun anda berdepan masalah kredit yang tinggi)
  • Berbeza jika anda memakai kancil, masyarakat akan memandang sepi terhadap anda (tetapi anda tidak berdepan hutang yang tinggi)

Pilihan di tangan anda. Buatlah perancangan kewangan anda dengan sebaiknya. Tidak perlu berebut-rebut  mendapat “perhormatan” di atas liabiliti yang anda miliki itu.

Dan, ada wajarnya kerajaan kurangkan cukai kereta. Dan secara kontranya lebihkan cukai lain melalui GST pun masih lagi boleh diterima. Malangnya yang dilakukan kerajaan sekarang adalah :

“Kerajaan kerapkali mempromosikan pelaksanaan GST tetapi dalam pada masa yang sama belum nampak lagi iltizam kerajaan untuk mengurangkan cukai lain”
Isu harga kereta VS pinjaman kereta mestilah selari dengan isu pengangkutan awam. Kalau diletakkan harga kereta + cukai tinggi, tahap pengangkutan awam mestilah dipertingkatkan. Vice versa.

Dan kami percaya langkah BNM akan menyebabkan harga kereta akan menjunam dengan mendadaknya selepas ini. Jadi, siapa yang untung apabila harga kereta jatuh? Secara automatiknya besar kemungkinan kita akan melihat kerajaan menurunkan cukai untuk membantu industri kereta negara yang merudum untuk naik semula. Pada masa itu, ramai yang mampu memakai kereta pada kadar yang munasabah tanpa terbeban dengan hutang yang tinggi.

P/S : Ada pembaca di sini yang permohonan pinjaman kereta mereka telah ditolak?



Share.

143 Comments

  1. betul tu,kete sebesar myvi pn dkt rm50k,munasabahkah? giler untung proton n berukdua..

  2. bagus blog ni…aku antara org yg terpaksa melupakan seketika hasrat nak angkt kereta walaupun kereta sekend…harap BNM dapat longgarkan syarat disamping kerajaan kurangkan la cukai,pengeluar kereta pula,kurangkan la harga kenderaan..korang da untung banyak da atas 1 kereta..kurang harga,bkn merugikan,tapi mungkin akan menggalakkan orang untuk beli kereta baru kalau harga kereta diturunkan…sekian.. =p

  3. valuation on

    Terima kasih kepada penulis kerana mengutarakan idea yang bernas. pak cik bersetuju dengan pendapat penulis. Sekurang-kurangnya ada perubahan dalam perbelanjaan kita dan pihak pihak berkenaan membuat perubahan.

  4. padan muka….Proton n perodua… biar bankrup.. aku pun belum beli kereta lg… cari second jer la

  5. orang malaysia on

    “Jangan harapkan orang lain untuk berubah, sedangkan diri sendiri tidak mahu berubah”.. i like !!!

  6. Sepatutnya Kerajaan kurangkan cukai secara tidak langsung proton dan perodua akan menurunkan harga kereta.
    Kereta sekarang sudah jadi keperluan bukan untuk bergaya saje. Nak bawa anak, isteri, ibu bapa ke hospital atau klinik pun senang. Takkan nak bwa guna bas kot. Kereta adalah keperluan faham kah wahai kerajaan malaysia…

  7. cacar marba on

    beli kereta second pun..klu dh rosak je memajangnye…serupa gak bayar mcm kereta baru….

  8. kete second pon ok..dah nama kete second hand..mesti la kete lama..kalau kene repair tu..makne nyer dah sampai masa part tu rosak ler..setahu sy perodua setakat ni sparepart ok..tahan..tp elok juge la perodua kaji balik harga kete..biar la org yg kurang berkemampuan cam sy leh rase naik kete baru..isk2..

  9. penggemar kereta on

    Memangla elok kalau harga turun banyak, tapi kesannya kepada pemilik kereta sedia ada mcm mana? Katalah anda dah beli sebuah kereta ZRM60k 5 tahun lepas, market value sekarang mungkin 33- 37k (kalau proton). Tahun ni pulak harga kereta baru turun, yg dulu harga 130k dah boleh dapat 90k cthnya. Anda nak beli tapi kereta yg anda miliki skrg susah jual sbb market value dah jatuh di bawah baki pinjaman, sebab masa beli dulu ambik loan sampai 9 tahun (sebab takde pilihan!).

    Di mana untung anda? Kereta baru jatuh harga tapi kereta yang anda miliki juga turut jatuh harga. Kecuali kalau anda first time buyer atau memang nak tambah kereta saja, tak mau jual yg ada.

  10. Saya rasa itu mungkin strategi PROTON dan PERODUA menagih simpati untuk meneruskan keuntungan yang melampau.

  11. Harap BNM dapat bekerjasama dengan BSN biar boleh beli BMW paling kokak pun BMX baru la boleh turun BMI

  12. sy pula berpendapat dgn ajak seluruh rakyat Msia buat solat hajAT doakan DrM pendek umur spya rakyat Msia dpat pkai kereta import yg lebih berkualiti…skang ni nmpk sgt elemen diktator pd DrM yg memaksa & mengugut PM selepas dia kekalkn legasi beliau hanya sbb kegagaln legasi dia spt proton,MSC(ambik kira projek gagal lain spt renong,perwaja,etc) hanya menjatuhkn maruah dia dgn projek2 gagal beliau!
    Lihat la BNM mula ketatkn pinjamn sbb HOUSEHOLD DEBT Msia antara tertinggi di dunia,sekitar 80%,mencecah RM600bil meliputi-
    a)hutg rumah-akibat gelembung hartanah,rkyt xmampu miliki rumah,malah yg beli pn terpaksa byr harga mahal!
    b) hutg kenderaan spt kereta-sbb idea BODO DrM,rkyat dipaksa membeli proton,perodua,atau beli kereta import yg mhal sbb cukai,xhairan la hutg yg terlampau byk!
    c)hutang lain-hutg spt kad kredit,hutg PTPTN,hutg pribadi!
    Lihat la nk beli beras pn hutg pkai kad kredit,bahan mknn lain yg tinggi sbb DrM dh tinggalkn hutang krajaan melebihi RM400bil pd thn melalui projk2 BODO & SYOK SENDIRI DrM!xhairan la ekonomi xbergerak hampir 14thun,
    Sbb apa?!
    Sbb hutg DrM nila!
    bak kata pakar ekonomi luar terhadap DrM “menace his own country”,”pemusnah negara sendri”!
    Fikir2 kan!

  13. Anonymous on

    Baik kerajaan tumpukan ‘public transport’. bila kenderaan awam ok org akan fikir dua kali buat apa pki kete? kn lebih jimat camtu… xyah penin2 pk psl loan kete, maintenance, road tax, insurans. x semena2 jem pn akan kurang dan perjalanan trafik lebih lancar. mmg laa idaman sume org nk pki kete bila public transport cam haram, lembab, x selesa dan monopoli pulak tu. Semua negara maju mcm tu. kt jepun siap ade 6 kompeni ketapi laju. xyah gi jauh, singapura punye public pn mantap…. aa pasni timbulla pulak org kata ” eleh, singapore tu kecik ja.. bole laa.”. Mmg btul x salah pun jd kerajaan perlu mulakan dgn bandaraya besar dulu. Pastu kenekan tol bg kete yg nk masuk bandaraya. so org akan naik public dgn syarat public kene tip-top dan byk pilihan. kalau kompeni A lembab org akan naik kompeni B@C… so scr x langsung semua kompeni2 ni kene sentiasa tip-top utk dptkn bilangan penumpang maksima. Bila semua dh tip-top, harga kete nk murah pn murahlaaa…. org pun dh x kisah sgt sebb public transport dh begitu efisyen.

    Ni secara ringkasnya pandangan aku laaa yg x seberapa. Mungkin ada di antara korang mempunyai pandangan yg lebih bernas. bukan apenye…. buat ape sibuk2 nk pki kete sedangkn pendapatan kita yg x seberapa ni nk tanggung byk bende lain selain kete. Bagi aku laa, dgn kerajaan skrng ni mmg mustahil nk buat cam kt oversea tuh sbb kalu buat, nnt sales kete kurang… maka kuranglaa pulangan taxnye, pungutan tol pn kurang… maka lg kering laa poket parti…. tu la mungkin sebabnya mengapa isu public transport smpi sekarang x selesai…… haaa…. pendapat aku je laaa.

  14. Dulu rakyat yg trpksa membeli kereta buatan malaysia yg mahal, skrg syrkt pembuat kereta nasional dpt merasai apa yg rakyat alami ketika dahulu. Syrkt pembuat kereta nasional boleh mengadu kpd BNM. Rakyat mengadu tiada siapa pn yg ambil peduli.

  15. dulu masa gi jepun, public transport diorg efisyen sgt2 (train)…. pelik mcm mane diorg boleh jd mcm tu. dan trpikir gak bile malaysia nk jd mcm tu or bile malaysia “nak ke arah” mcm tu. Masa gi aus, sistem bus diorg pun efisyen sgt2. please la malaysia oh tanah air ku. dulu dgr cite pak lah peruntukkan berpa bilion ntah utk upgrade public transport…. tp senyaaaaaaap je, pe cer?

  16. Abu Hurairah on

    bagus BNM buat langkah2 ketatkan peraturan macam ni, long overdue action. Selama ni golongan2 yg tak mampu berkereta ‘DIMAMPUKAN’ dengan tawaran2 tak masuk akal. Loan sampai 15tahun. Sampai tengah bulan semua mengeluh duit tak cukup.
    pedulikan kan jer perodua ka, proton nak menyalak terlolong, pandai2 dirilah nak survive, nak lakukan barangan masing2. Padan muka!!!

  17. Aku amat bersetuju apabila Bank mengetatkan syarat pinjaman, ramai anak buah aku tak lepas loan kereta dan ini dapat menyelamatkan mereka daripada mengecilkan pendapatan. Masalah gaji bersih yang kecil selepas ditolak hutang memang ramai dikalangan rakyat terutamanya kakitangan awam yang mudah untuk membuat pinjaman. Dengan pelaksanaan memperketatkan syarat pinjaman ini dapat membantu majikan membendung masalah pekerjanya yang mempunyai gaji kecil. Ada diantara rakan yang tidak dapat merasai kereta baru disebabkan kereta wajanya masih mempunyai baki hutang yang tinggi sedangkan harga pasaran terkini hanya rm13k sahaja. Syabas Bank Negara kerana membantu rakyat mendisipinkan diri mengenai pengurusan kewangan….

  18. Cukai kereta takde pulak nak dikurangkan atau dimansuhkan (jangan mimpilakan).
    Balik-balik rakyat yang ditekan, macam takde cara lain.

    ‘TAK NAMPAK KER KAT JALAN TU KERETA NAK LURUH PINTU PUN ADA!!!’ AGAK KALAU RAKYAT GUNA KERETA LEMBU..BANGGALAH JADI RAKYAT MALAYSIA’

    Bukan semua orang beli kereta untuk menunjuk-nunjuk, pengangkutan ini keperluan hidup.

  19. Botak Chin on

    sepatutnya kereta tempatan lagi murah daripada kereta yg diimport..
    pelik2

  20. Botak Chin on

    aku harap parti2 politik keluarkan manifesto utk kurangkan or hapuskan cukai kenderaan. ada berani?
    tapi jgnlah manifesto yang menipu mcm manifesto2 sebelum ni. nak bagi free itu ini last2 cam haram…takde pun

  21. betul tu
    kepada pengeluar kereta, berhenti2 kan lah aktiviti menghasut dan memberi gambaran palsu kepada golongan2 graduan yg baru bekerja terutamanya mengenai perlunya membeli kereta baru wlaupon tahu mereka ni tak mampu

    dan kepada golongan yg mudah kena tipu ni … berhati2 lah, tolong ukur baju di badan sendiri. Rancang bajet, kalau tak mampu ikhtiar cara lain, fikirkan jalan supaya perbelanjaan tak ‘defisit’ sebelum habis bulan. Jgn senang terpengaruh dengan tawaran2 tak masuk aqal beli kereta baru ni, guna hotak sikit

  22. student yg hanya belajar jerrrrrr on

    itulah.. rakyat sndiri pn dah dianaktirikan… =(

    sampai bila2 pun bangsa kita xkan maju…

  23. balik-balik nak salahkan kerajaan
    Tahu tak, ada yang jaga LRT, apa depa kata
    kalau station LRT tu depan rumah dia ngan pejabat dia baru dia nak naik LRT pi tempat kerja, bayangkan tu apa maksud dia
    kerajaan dah sedia kemudahan tak nak guna
    ada hati nak beli kereta baru

  24. saya setuju syarat diperketatkan..umpama serampang 2 mata..disamping mengelakkan pengguna berbelanja d luar kemampuan,mgkin juga bakal mendorong proton dan perodua menurunkan harga yg bagi saya agak tak munasabah jika dilihat dari sudut kualiti..

  25. penulis memang selalu ada idea yang hebat dan bermanfaat…cuma x sampai ke pihak yang berkenaan jek…kalu bole forward,memang sy forwardkan jek…

  26. bila baca berita ni, teringat bila ada jumpa sorang member kat weddin
    dia cakap loan dia x lepas masa apply nak beli vios,
    katanya org bank cakap sebab dia muda lagi..around 23
    kemudian saya tanya lagi xkan sbb umo kot?gaji berapa?dia cakap campur2 elaun/Ot semua setakat RM1800
    can u’ll imagine how besar this young man punya selera?
    memang patut pun BNM buat dasar macam ini

  27. ala….kereta rakyat belum tentu boleh dijual kpd rakyat yg mentaliti mengutamakan nak bergaya & prestij.

  28. Bekerja Luar on

    Kalau hari2 ulang alik tempat kerja yg sama takpe la guna public transport..Macam saya ni selalu kena pergi site..mana ada public transport..kena pakai kereta juga

  29. Mari berdiskusi..first of all mari kaji sbb apa BNM perketatkan syarat.sbb bnyk yg sangkut pymt,kete kene tarik,blacklist nama psl kete.bnyk komen kat atas yg setuju dgn admin.aku x setuju,admin ckp pandai.admin btau kete apa yg boleh ansuran rm150 sbln?slalu klu boleh pun kete dah nak lingkup n berkarat.kete 10 tahun ke atas mane bank nk bg pinjam.nak x nak kuar cash la beli.link mudah.my yg admin bg tu sume kete yg cash buyer.
    Mmg x nafikan nafsu rakyat malaysia ni besar2..semua pun same.admin pun same br keje 2-3 bulan dah pkir nk sambar kete.padahal dokumen pun x complete.sbb nk mudah bergerak,x panas,x hujan dan sebagainya.xkan la smpai dah kawin n beranak pinak nk naik motor mcm iklan grand livina dulu (anak 7 org naik moto).semua org nk keselesaan.aku sokong perodua n proton mmg mahal n x berkualiti tp itu lah saje majoriti rakyat malaysia mampu milik.dah 4 tahun turut2 myvi plg bnyk jual.nape x beli saga ke viva ke lagi murah pe monthly pun kurang..apesal nk myvi yg skrang ni mencecah lbh rm60k?persoalan?nafsu.mari ka kita fikir.aku x backing sesape..aku pun salesman kete.kete recon.lg mahal kete xde yg below rm100k.tp aku kene survive.nk bg anak bini mkn.beli susu baby semua.nak kate x terjejas tu of coz terjejas tp aku x rase seteruk proton n perodua.nak tau nape?sebab cust proton n perodua punya psal la BNM perketat syarat sbb 70% buyer dorg mark-up loan(full loan) so bile dah strict mcm skrang xleh cr mkn bro.salah sendri tembak kaki sdri.

  30. bgus2…sokong BNM.. xyah la dengr sgt ckp pihak Proton / Produa… knp xmntak kerajaan kurangkan cukai kenderaan??? setidak2nya mereka bole gak turunkan hrg kereta xp’lu lah rkyat b’hutang smpai 9 thn untk dptkan kereta yg hanya 2 je mmpu milik…xsmpai 9 thn kereta dah rosak tp xjd milik kita lg…(hak BANK lg klau xbyr kn tarik pembeli dpt apa??) yg br msuk krj terus je beli kereta mhl2 last2 muda2 lg dah muflis sbb htg yg byk… so b’belanja la ikut kemmpuan dri bkn ikt nfsu.. BNM cm tolong bntu pembeli drpd dibelenggu hutang & kemudian muflis @ cegah rakyat jd hmba hutang..

  31. mmg bagus bnm buat mcm tu..dah jalan sama jer dua lane dr dulu sampai skrg..kereta hari2 sale giler2 sbb loan senang lulus..b`tambah bilangan kereta dan lg la jam jalan tu..satu rumah dah 2 kete..parking pon penuh..cuba pakai kete tu selama yg boleh..perodua dan proton spatutnyer buat penambahbaikan kualiti agar menyaingi kereta jepun..tgk hyundai..baru brape tahun..tp model dah leh g europe..kerana ape?..proton n perodua tahu la kot..maksudnyer d sini..jgn salahkan bnm sbb rakyat dah x mampu beli..fokus lebih jauh ke pasaran luar..jgn marah kalau x setuju..ikhlas dr sy yg x seberapa nih.

  32. Rakyat Tunggal on

    langkah yang BNM ambil memang tiada cacat celanya. dengan mengetatkan syarat pinjaman,peratusan rakyat malaysia yg muflis akibat kegagalan membayar pinjaman bank dpt dikurangkan. apa yg BNM lakukan ini bukan lah mahu menyusahkan rakyat malaysia tapi mahu mengajar kita agar lebih bijak dlm perbelanjaan. apa gunanya bergaji 2k kalau bayaran hutang setiap bulan mencecah 70% dari gaji.
    bagi isu kereta tempatan pula, sudah sekian lama rakyat malaysia terbeban dgn kadar harga kereta yg terlampau mahal. Walaupun dah tak terkira keluhan dilontarkan tapi kerajaan masih memekakkan telinga. pengeluar kereta pula berdoa agar mereka terus dibela supaya dpt terus menjana keuntungan dgn membebankan pembeli. sepatutnya harga kereta buatan malaysia adalah bersifat mampu milik, bukannya tak mampu dimiliki. kuliti tak setanding dgn kereta buatan luar tapi harga yg diletakkan bagi sesebuah model keluaran tempatan x jauh beza dgn model import. bila rakyat tidak menyokong buatan tempatan, terus dilebelkan tidak patriotik. tapi siapa sebenarnya yg tidak patriotik? rakyat atau kerajaan atau pengeluar kereta tempatan? tanya diri sendiri…

  33. ROSMAH FUCK DUIT 1MALAYSIA on

    nak buat mcm mana…..BN KAKI RASUAH…MESTI NAK KOMISEN JUGA DKT PROTON/PERODUA

  34. negeri lain tak de LRT…. kalau ada saya pun nak guna.. selama belajar kat kl pun saya pengguna setia LRT dan komuter… kat sibu ni… nak naik bas pun payah sebab 1-2 jam baru muncul 1 bas… alamat berjalan kaki ler angkut anak2 pi sekolah, balik sekolah, ke klinik, kerja, ke pasar…kereta sekarang adalah keperluan bukan lagi kemewahan… bila lah taib mahmud nak bina LRT dan Komuter di seluruh Sarawak… tunggu… bentuk muka bumi sarawak tak sesuai untuk pembinaan komuter… tak logik la nak bina landasan komuter dan keretapi naik turun bukit Bangunan dan Sebangkoi yg mencapai kecuraman hampir45- 85darjah…tu yg kat highway kalau jln alternatif lg fierce kecuraman bukitnya…hai2.. beli secondhand punya kereta…. hari2 masuk bengkel…mana ada kereta secondhand yg dijual 99% baik keadaannya…dah la interest tinggi lagi dr kereta baru 4%++… kira2 sama jer harga + interest dgn beli kereta baru…saya dah puas berjalan dari satu showroom ke satu showroom buat survey… mudah.com pun dah..ikut hati saya beli jer basikal.. tp anak2 mcm mana yer?

  35. jawabandar on

    Bagus langkah BNM untuk mengurangkan kadar hutang di kalangan anak muda.La ni banyak tengok anak muda bergaya dengan kereta-kereta baru.Bile diselidik,keje pangkat rendah,bukan pegawai.Bayangkan gaji mereka berapa,ditolak dengan pinjaman kereta,sewa rumah,minyak kereta,belanja harian,bila masa nak menyimpan.Sedangkan pegawai yang duduk di ibukota pun semput nak menyimpan,apatah lagi bukan pegawai.Ukur baju di badan sendiri.Jangan kerana status dan mahu dipandang tinggi,hidup terbeban. Muhasabah diri…

  36. biler ler nak ader laluan lrt dr rumah aku nih..nak harapkan komuter harapan ar aku nak smpi opis awal tiap2 hari2..campor2 tiket lg mahal dr minyak keta last2 nek keta jugak aku..kurangkan harge kereta dulu baru nak mintak simpati..kereta tak brape nak kualiti tp nak jual dekat same harge ngan kereta yg lg berkualiti…kereta nasional tp duti eksais bukan men tinggi lagik..tak habes2 nak mengharapkan rakyat sara depa..pastuh jual lg murah dan berkualiti kat negara luar..aper punyer tut ar protong ngan perodua nih

  37. aku sokong…….utk mengatasi masalah ini sebenarnya…kurangkan cukai motorsikal je…biar rakyat g keje naik motorsikal….kat negara jiran atas n bawah…sume motor murah2 belaka….tp kat malaysia..motor lebih mahal drpd kereta..apakejadahnya???? pastu..kuatkuasakan undang2 speed…..motor besar ke..motor kecik ke..speed limit 110km/j saja….bagi rakyat disiplin dijalanraya…khaskan lorong motorsikal kat KL…mcm lorong bas…jd sesiapa yg naik kereta kene guna satu lorong je..biar dia bergasak2 jammed dsb….atau jadikan KL or mana2 bandar utama sebagai bandar scooter…..bagi peluang satu tahun untuk laksanakan pgrm ni…aku percaya..jalan akan dipenuhi motor dan kesesakan akan kurang sikit berbanding sekarang….wallahu a’lam

  38. saiful islam on

    bagus beli kereta second import dari beli PROTON/PERODUA baru.

  39. Aku Pun Ditolak on

    Patot pun permohonan loan keta aku ditolak.. dh byk bank aku apply tp kena tolak jer.. lg pun down payment aku RM10k, nak buat loan pun utk keta saga flx jer.. ssh la mcm ni.. Kerajaan xde inisiatif lain ker utk bantu golongan muda macam aku ni… Bkn aper cian kat anak aku umur 4bln, bila pegi klinik jer aku bawak naik moto, dah la malaysia panas.. nak kuar jalan2 jer aku bawa naik bas.. dah la tggu bas lama.. cian la padaku wahai pemimpin negara.. adakan skim pinjaman kereta 1malaysia (SPK1M) utk org2 mcm aku ni..

  40. Proton dan Perodua (P&P) sepatutnya sudah dewasa dalam business. Janganla asyek nak ditatang aje oleh BN. Dah lebih 2 dekat tapi P&P masih ditakok lama. Berbeza sungguh dengan rakan mereka dari Korea tu yang dah pun jadi jenama global. Ini belum lagi diambil kira kereta jenama China yang mula menjengah pasaran.
    Langkah BNM memang tepat dan ada asasnya. Sekarang ni pun P&P bukan lagi 100% kereta nasional spt masa mula-mula dulu. Proton dah jual ke DRB Hicom dan Perodua digunakan oleh Toyota utk buat kereta segmen kecilnya.
    Harap P&P bersainglah secara sihat dengan pengeluar kereta lain. Dulu bolehlah tuduh rakyat Malaysia tak patriotik bila kutuk P&P, sekarang ni kena jawab cara lain pulak.
    Dulu time Dr. M, kerajaan berlandaskan perniagaan. Berniaga dan cari untung secara paksa dengan rakyat sendiri. Sekarang time Najib takkan nak buat benda yang sama kot… malu la!

  41. Mari bersatu on

    Apala nasib kita rakyat m’sia, elokla kita tak yah buat keta… kalu begini jadinya.. perbelanjaan harian kita dah la semakin teruk, dipaksa berhutang plak, belaku pecah belah rumahtgga sbb tak cukup makan, perceraian makin banyak,

    itu lah nasib kita, kera dihutan disusukan, anak sendiri mati kelaparan. pasni pastikan… tukar kerajaan..

  42. Anonymous on

    Kalau dh bekerja kt site tu xleh nk kate ape laa… mmg kene naik kenderaan persendirian. tu sebab saya kata mulakan dgn bandaraya besar dahulu…. fokus utama utk kawal kesesakan lalulintas. buat jalan2 beso2 pn xde gunanya jika bilangan kete baru setahun 600-700k buah. haaa… bayangkan

  43. memang pun 50ribu.. enjin berapa kos bro?? RM1ribu ka? piston brapa bro? alternator brapa bro? waterpump? aircond pump? radiator? gearbox? lu tuka gearbox dah brapa? plug? wiper? cermin? lampu depan, belakang, signal, reverse? seat? body? cat? taya? rim? bumper? absorber depan, belakang? arm rest? dan banyak la.. lu dapat ka beli plug arga RM20. apa la lu.. sikit2 nak salah orang. kalau rasa nak kereta murah pi indon je la.. kijang buatan indon mungkin dapat d beli lam arga RM15ribu. semua nak murah. semua nak subsidi. kerajaan dah tolong rakyat. kalau tak tolong tak la BNM ambil kisah..

  44. ni sbb sume barang import la bro,xkan br nk tau bro,kata made in malaysia tp sparepart sume import china la taiwan la,ape ke namanya keter “malaysia” klau brg spare pn import, tu yg jadi mahal,made in msia cuma kt jenama proton je.. yg ko pn bangang,cuba ko tgk kete import klau xmasuk cukai,myvi dh sama rega ngan swift,tapi kualiti msti sume dh tau,teknologi dia lagi,stakat myvi psg airbeg pas2 pkai rim 15,pkai bumper sket,total rm50k,baik aku wat kt kdai..

  45. zzzzzzzzzz on

    btol2.. ak stju ngn ko.. mse ak kt jpun public trnspot dye xpyh prsoalkn r.. sharp kaw pye.. ap yg time arrive/depart yg dye tulis kt bus stop ke ketapi ke, konfem tpat pye.. xde delay2 cm kt cni.. lg 1 diorg pye park kete mmg bleh kire pkai jari.. rate2 park bsikal je yg byk.. 2 la slh 1 cre diorg nk kurgkn pggunaan kndraan private n lbihkn pnggunaan public.. klau mlysia ikot cre diorg, ak sure xbyk dh kete kt jlan2 rye yg sesak2 2.. hrga public trnspot pn 1 hal gk.. klau dh byr sme mhal ngn hrge myk kete, baek naek kete jew.. lg cpat smpai.. so pndai2 r kerajaan setelkn isu ni.. ni tidak, tmbulkn isu lbeh.. setelnye xnmpk pown… last slahkn rakyat xpndai mghargai ap yg dh d bagi.. zzzzzzz……..

  46. saya dah 2 bulan beli kete tak lepas.saga 1.3 bank out sbb gaji aku 1200 je..(meluat dgr kerani bank tu pelekehkan gaji aku..aku ada side income dia tau ke?) aku g produa n nak wat loan penuh…entah dpt ke tak..kalau tak, kena byr 5000 baru myvi keluar..mcm haram!! aku sedih dah ni..2 bulan aku pening kepala sbb aku nak beli kete sbb kegunaan aku..kete kancil aku selalu rosak..betulkan 200 bulan depan kena 500 rosak..mcm haram!! aku benci tgk org yg wat kawala

  47. kawan2 aku beli kete gaji 800 dah keluar myvi sebijik…viva sebiji..saga sebiji…aku? aku mls nak tunggu lagi sampai harga jatuh….mcm haram!! tapi takpe, selagi aku boleh tunggu aku tunggu..semoga aku bjaya jd pemilik kete yg berhemah dan pembayar kereta yg bagus…amin…thanz proton, perodua..n BANK 2 yg reject aku sebelum ni…(geli je) nyampah aku…dok hutan lagi best..

  48. Skrg ni masa utk berjimat. Lepas graduat dulu pun saya pakai kapcai 2ndhand, simpan duit utk kahwin. Bila dah kawinpun, masih naik bas dan bila dapat 1st baby, baru beli kete sedan 2ndhand yg masih saya maintain lagi tanpa ada hutang. Isteripun pakai kancil 2ndhand yg telah habih byr hutang. Kad kredit, saya x penah byr minimum. Pakai CC lebih utk dpt rebat petrol, diskaun hypermarket, byr servis keta, zakat; yg pada akhir tahun buat cash balance transfer 0%. Simpanan kecemasan pun dah meningkat lebih setahun gaji. Hidup happy family tanpa hutang keliling pinggang. Hindarilah iklan/godaan yg nak merubah gaya hidup bersandarkan hutang; suka bagi yg melihat, duka bagi yg menanggungnya..anda buat, anda dpt..

  49. Saya amat menyokong langkah BNM mengetatkan pinjaman kenderaan, Golongan muda kini lebih mementingkan gaya bak kata org biar papa asal bergaya, hamba kereta pada hal x mampu memiliki kereta, Walaupon pendapatan saya rm 3k sebulan selepas setahun kerja baru sy mampu memiliki myvi base line , itu pun sy mengeluh dgn harga kereta yg agak mahal, waktu itu nak beli proton nak kata murah pon x jugak sbb kualiti pon mcm sampah,langkah BNM ini sy amat setuju sgt2 biar pengeluar kereta ni menurunkan harga kereta, Diaorg ni hanya pentingkan keuntungan semata2 Biar panas cikit org Perodua Proton lepas ni, nak untung tu agak2 lah

  50. ko pun bangang la bro.. ko ni orang bisnes ka orang golongan cikgu. patut la orang melayu banyak bangkrup and main alibaba kalau bisnes macam otak ko ni. ko ingat senang ka nak buat semua part. keta US pun import jugak part bro. kalau malaysia buat part sendiri. jepun pakai part dia. US pakai part dia. ko ingat bisnes dunia ni jalan ka? brapa banyak rakyat malaysia nak beli part buatan malaysia. malaysia brapa orang bro? sama dengan china ka? belum lagi nak baya upah orang? bayar mesin? bayar cukai? bayar cukai tanah? bayar api, air? ko ingat senang ka. klu ko nak keta murah belambak bro. cuma ko ada duit ka tak. ko amik kisah pasal myvi. ko beli jugak kerusi mahal kat kedai cina. tak de pun nak cakap pa hal kerusi makan leh jual arga RM100. cina jual arga RM1000. ko tahu pasal apa? sebab perodua sama proton orang melayu. kalau bukan orang melayu ko tak kisah

  51. halilahbutang on

    israel memang patut kita halang dari menjahanamkan org islam. saya sokong usaha kerajaan kita. kawal harga barang macam gula, beras, sayur…supaya israel tidak ambil kesempatan.

  52. rakyat jugak jd mangsa.dr dulu mmg aku tak bangga pun bila malaysia ni dapat keluarkan kereta sendiri. bila jual harga mcm haram dan kualiti mcm hampeh. cuba bayangkan jika tiada proton dan perodua.tentu kereta import lebih murah dr harga skrang.bg pandangan aku proton & perodua ni lebih mencari keuntungan.tak bersungguh pun. bygkan proton dan hampir 30thn tp teknologi, kualiti still lagi hampeh.sampai skrang ni pun masih buat cetak rompak.malula sikit bro.baik jd mcm naza jer, import kete luar lepas tu tuka logo jer.haha

    mula2 cadang nak beli viva jer.tp kalo tambah rm3k lg dapat blm.tp kalo tambah lagi 3k dpt myvi.tp kalo tambah 3k lg dapat persona/gen2. tp..tp..tp… last2 terbeli inspira.hahaha bak kata pepatah 1msia, biar papa asal bergaya.

  53. to halilahbutang,

    aperkerbendanya yg ko mencarut tu. israel ngan harga barang kat malaysia ni mana ader kena mengena.jauh betul pandangan ko.yg ko susah2 pandang israel tu buat aper.pandangla sedara2 ko tu dulu yg masih ramai lg yg miskin2.kerajaan ader kawal harga barang ker? harga naik ader tp turun jangan harap la.

  54. bro ali…memang US ada pakai part kete yg import.sebahagian diorg buat sendiri..tp cuba check harga kereta kat sana..Honda Civic FD kat sana baru dlm rm60 ribu..sama harga dgn Proton Persona kat sini..kualiti?..mana lg bagus?..dengar nama kete pon kita da tau honda civic lg bagus..tu x kira lg harga BMW 3 series kat sana..harga baru rm100k..proton perdana lg mahal kat sini..heheh….sila bg komen yg lebih matang dan berfakta..bukannya emosi dan sentimen semata2..

  55. aku sokong,yg mmat ali ni tb2 kata ‘melayu’ apsal? xde kne mgena pn,klu prton @produa cina pgg lntak la asal rega munasabah sket.. klu xdpt 100% wat sparepart kt msia pn xpe asl ade gak yg wat kt msia,xkn sidemirror @ lampu blkg pn nk impot,truk beno ke org msia ni smpi xtau nk hasilkn sndiri,aku ckp psal myvi sbb rega xmunasabah, plg murah rm40k++ yg baru,2pn ruang xbape nk besar..

  56. aku sokong,mmg btul pn,dkt 30thn msih lg tcari2 teknologi utk kete tmpatan,stakat bru pkai signal kt sidemirror dh lama kete import dh wat..cari la 1 tech yg ada kt proton tp xde kt kete import,br nmpk maju..dlu join ngn WV la lotus la tp xde ape2 pn pkembangan,stakat ‘lotus handling’ ape kejadahnya.. aku pkai persona baru 56k,tapi bg airbeg driver,brekdisk dpn,fog lamp,2jele safety yg ade,yg lain2 stakat make-up bg mantap jer,mgarut.. tgk mcm kia,dulu xde market kt msia,sjak kuar forte, dh up salesny,sbb kualiti n design diorg yg ‘up-to-date’..brubah la slagi sempat,jgn smpai ‘bungkus’ mcm lotus dh..

  57. pape jealah! on

    kite balik pada pucuk pangkal dy..pendapatan tak setaraf dgn kos sara hidop skrng..gaji bersih rm 1k..ade ke kereta rm150 sebulan?rumah di bandar2 besar kalau kerje dkt bandar lah,,ade kea rm300 ke rm400 kebawah?kerete terpakai,kerap masuk bengkel ade kene murah2?beban kerja makin bertambah tapi kite tak terima gaji yg setimpal..orng kaye mcm awk2 semua boleh la ckp SETUJU..bg yg berpendapatan rendah mcm mane pulak bro..

  58. mmg da kena bungkus da.da kena jual kat drb hicom. yg lawaknye tu satu cara nak naikkan sales adalah dengan menukar saiz enjin kepada cc yg lebih besar. contohnya mcm myvi 1.3 jd 1.5, lepas tu mekap skit then jual dengan harga yg lebih tinggi.kalo stakat nak upgrade enjin aku pun bole buat sendiri la.siap tambah turbo lg.harga myvi yg paling mahal skrang 60k++. .interest plak mcm haram.lebih tinggi dr keta import. total up 70k++.mmg TAK berbaloi baloi.lepas 5 tahun pakai trade in dapat 30k jer.trade in sbb nak beli myvi 1.6 plak.hahaha

  59. aper klas pakai persona.up sikit lg dapat pakai myvi br.lg mahal. 60k.dilengkapi dengan teknologi terkini. dasyat wooo.. kereta kontot lebih mahal dr kereta sedan.mmg tak masul akal.

  60. Bro, kalau bini ko keje.. boleh try apply loan bersama.. aritu aku berbual dgn salesman proton dia cakap CIMB boleh buat.. mungkin kalau combine income, tengok pendapatan bersih pun lepas tahap minimum, insya’allah dapat.. doa ler manatau rezeki anak..

  61. hahaha halilahbutang,ape la kene mengene israel..ni la contoh org paranoid..sume kait israel…errr pasni mesti die kate BNM da kene pengaruh ngan israel..wakakakaka damn!!!!

  62. eleleh… banyak la ko punya subsidi. cukai punyalah melampau-lampau.. kalau bukan kerana “protection” menyeluruh kerajaan umno/bn kpd p1 dan p2, harga kereta tempatan ni taklah sampai semahal itu. cuba kuatkuasakan EFTA secara menyeluruh dan kita lihat hasilnya. sa penah lihat harga sebuah nissan navara sebelum cukai dan exais. hanya sekitar rm50k saja. tapi selepas cukai dan exais, harganya mencecah lebih rm100k. apa maksudnya? cuba bayangkan kalu kereta ini dijual hanya sekitar rm65k selepas cukai, pastinya p1 dan p2 gulung tikar jika tidak sesuaikan harga mereka. kos pembuatan myvi taklah mencecah sampai rm40k. coz semua part diperolehi secara pukal dari supplier. bukan beli satu per satu. kos pemasangan juga sepatutnya tidaklah mahal nak mampus.

  63. Pandangan saya mmg perlu BNM buat macamni..tetapi cadangan saya longgarkan skit syarat pembelian kereta secondhand..sbb dah ler used car pahtu rosak pung banyak jugak, interest pung tinggi mencanak…nak bayar bulan lagi..adoiiii..
    Nak beli kereta baru tak mampu..
    boleh beli keter 5K – 10K …tetapi conditionnya macam hidup segan mati pun segan…silap silap beli 10K repair 30K ape barang macamni…tokei rumah urut pun urut sendiri akhirnya..

  64. setuju dgn BNM. biar P1 & P2 tertekan. bile diorg dah xde customer nnt insyaAllah diorg bukak mata skit nak turunkan harga. kalu diorg xturunkan jgak harga smpai P1 & P2 lingkup, insyaAllah cukai keta import dah xrasional lg n dimansuhkan. so, bleh la rakyat beli keta import dgn harga lbih murah.

  65. aku setuju dgn tindakan bank negara. pemerintah kena jaga kepentingan orang ramai. harap keputusan pemerintah tak berubah-ubah. kena tegas sikit.

  66. Org malaysia je yg bodoh beli keta malaysia…cost pemasangan mungkin around rm15-20K tp disebabkan marketing proton yg lemah maka kereta malaysia hanya terjual ditanah melayu dan majoriti pembelinya hnaya rakyat malaysia yg tertipu…disebabkan tidak melepasi pasaran global maka yg teraniaya adalah rakyat malaysia itu sendiri kerana perlu menampung segala perbelanjaan cost syarikat proton itu sendiri…Yg aku hairan mcmana proton failed untuk pasaran global?….Adakah proton kekurangan dr segi kualiti or R&D proton itu sendiri.

  67. setuju, malaysia bkan tak ade cerdik pandai dlm ekonomi, rancang sesuatu yg bleh membantu semua golongan rakyat taraf susah atau sederhana…tapi selagi dibawah pemerintahan BN… tengokla rakyat akan ditindas dlm segenap bidang…..bukan setakat harga kereta, harga rumah lagilah naik gila2….akhirnya rakyat menumpang dibumi sendiri……1st tukarkan kerajaan!!!!!

  68. lagi kecik, lagi power, lagi best…. pastu kecoh berarak sakan ramai2 ahaha

  69. ok la tuh bang… 56k. nk lebih spec kene laa bayar lebih…. sanggup ke?

  70. Harga kereta di UK, £10,000 dah leh dapat. dengan gaji dorg katakan £3,000, dorg tak perlu berhutang sampai 9 tahun.

    Tetapi di Malaysia, katakan nak beli kereta Proton, paling murah pon dah RM30,000++. dengan gaji RM3,000, nak tak nak kena la wat loan sampai 9 tahun. pehhh~ (T.T)

  71. Aku baru je lepas baca komen-komen dari mula sampai habis. Ada yang aku sokong ada juga yang aku tak sokong.Contohnya, harga kereta buatan Malaysia lagi mahal tidak sesuai dengan kualiti dan ciri-ciri yang ada termasuk dari segi keselamatan, kuasa enjin, ruang dan sebagainya. Kereta import sebenarnya harganya adalah lebih murah dan menjadi mahal disebabkan cukai dan langkah kerajaan nak membolehkan kereta buatan Malaysia terjual. Persoalannya, kereta import mempunyai harga yang lebih murah namun kualiti yang tinggi. Kenapa kereta buatan malaysia yang kualitinya kurang dari kereta import mempunyai harga yang lebih mahal? Macam penindasan terhadap sesama rakyat Malaysia terutama yang berpendapatan rendah. Tak salah kalau kaji balik harga, turunkan ke harga yang lebih sesuai. Proton dan Perodua bukannya Ferrari. Setahun berapa ratus buah je yang terjual, keuntungan mereka dari kuantiti yang sedikit, itu membuatkan sebuah Ferrari mahal tapi kualiti dan spesifikasi sangat berbaloi dengan harga, sebaliknya Proton dan Perodua jualan setahun berpuluh ribu, walaupun dikurangkan harga tetap untung kerana dijual dalam kuantiti yang banyak. Ada komen yang memberi anggaran sebuah Myvi lebih kurang 30-40 ribu, tapi dijual pada harga 50-60 ribu. Sebuah nak amik untung 20 ribu? Ini cuma andaian, tp kalau betul pengeluaran 40-50 ribu, memang sangat kecewa.

    Aku sendiri peminat Proton dan Perodua, sebab aku bangga Malaysia ada pengeluar automotif sendiri dan aku kerana aku sendiri rakyat Malaysia. Tapi aku kecewa kerana rasa seperti ditindas oleh orang sendiri, dan bukan saja aku, ramai lagi. Usah mengeluh dengan tindakan BNM, lihat diri sendiri. Aku sendiri belum punya kereta sendiri, masih belajar, tapi aku tetap ada kereta idaman yang ingin dimiliki, sekurang-kurangnya, ingin memiliki sebuah kereta baru yang boleh digunakan untuk satu tempoh yang lama. Tapi tindakan BNM mungkin menyebabkan aku sukar untuk memiliki sebuah kereta, tapi dari sudut positif, tindakan BNM itulah yang sebenarnya membantu aku daripada menanggung beban hutang yang tinggi bila aku berkerja nnt. Itupun kalau dapat rezeki nk berkerja. Lagi elok kalau BNM buat satu skim yang boleh membantu golongan berpendapatan rendah untuk memiliki kereta sendiri. Contohnya, tempoh pinjaman lebih lama atau faedah yang rendah atau kedua-duanya sekali. Faedah 0.5-1% misalnya, sikit untung tapi tetap untung. Juga kepada pengeluar kereta, jangan nak terlalu fikirkan keuntungan, silap-silap gulung tikar. Siapa lagi nak bantu orang Malaysia kalau bukan orang Malaysia sendiri.

  72. Proton tak mampu menurunkan harga setanding dengan harga jenama luar sebab kos pengeluaran dan fixed cost terlalu tinggi. ditambah pulak, kroni2 yang buat kerja2 sub, eg, supply cermin, dll. dorg markup tak hengat punye.

    Untuk turunkan harga, Proton perlu buat jualan yang tinggi dan dengan jualan yang tinggi, kos per kenderaan dapat dikurangkan. dan secara langsung, harga dapat dikurangkan.

    Nak jual banyak, kereta kena la ade quality dan perlu bijak dan berani invest dalam rnd. kalo takat ‘rebagde’. baik jadi cam Naza je.

  73. bang… x baik laa kate org bodoh sebab beli keta malaysia. dah itu yg diorang mampu…. apa salahnya. puas hati ke x puas hati dgn keta malaysia tu lain crite la. dah duit diorg bukan duit ko pun. Ko ingat ko tu pandai sangat?

  74. Tuan penasihat x bagi kurangkan harga…. nnt vendor2 kroni susah nk cari mkn. Bapak lintah tu dah lama sgt dlm proton…. x cukup2 lgi smpi skrg ehehe…. inikn pula nk bawak balik si Mahaleel tu dlm proton… nmpknye abis laa proton.

  75. kete cabuk on

    cakap pasal kete dan gaya nie memang ada baiknya diwujudkan sekatan mcm ni, sbb ramai gak golongan muda yg pakai kete lebih dari kemampuan, pastu menyusahkan bank sbb tak terbayar. kalu susahkan bank sajer tak perlah, nie susahkan penjamin yg terpaksa kena blacklist skali gara2 dia tak bayar hutang. time ambik kete tak hingat. bila dah ambik barulah fikir duit tak cukup, minjam ngan orang memanjang.

  76. stuju dgn hang bro.. yang mane dah ada kreta boleh la kata SETUJU..yang mane tkde keta lagi nie mcm mane?

  77. apa nak kalut…ada duit beli xdak duit pakai la yg kecik dulu…
    aku pakai kete seken pn ok jg…jimat 15 riban…kete cantik…

    Ustad Azhar Idrus pun pakai Golf GTI bro….kemah keming…

  78. ketuanan mamak on

    ukur baju dibadan sendiri. Ade duit pakai la keta baru, xde duit pakai la kete sekend. Aku dh nekad, selagi regim Be eNd berkuasa aku lanyak je la keta wira cabuk aku. Ape ape hal pun, aku sokong polisi BNM. Hidup Dr. Zeti… Mampos Be eNd…

  79. Betul apa yang dikatakan, kenderaan proton yang 2nd pun mahal, apa lagi di Sabah, Proton Saga Iswara saja melebihi 15K, maka sesuai jika BNM mengetatkan pinjaman. Kami semua setuju.

  80. keta ada 2 jenis[bukan model]… import sepenuhnya[cbu] dan tercurai[ckd]…. cbu sng nak paham sbb dtg dlm bentuk dah boleh drive. Ckd pulak dipsg dimalaysia mcm di Pekan, Phg. 2-2 pon kena cukai ttp peratusannya tak sama dan menyebabkan harga pon berbeza dimana cbu biasanya 20~35% lebih mahal. Acu tgk Inspira dgn Lancer… harga dekat2 RM30K beza… sbb cukai laa… kendian kerajaan kenakan pulak RoadTax, dan bila guna Highway kena pulak TOL…. brp punye byk cukai laa….

    diawal tahun 90’an dulu dimana Proton sedang meningkat naik, harga Iswara seken lebih mahal dari baru sekitar 1.5K hingga 3K…. ttp utk waiting list perlu tunggu sehingga 8~10 bulan baru boleh dapat kereta…. so sapa yg tak sanggup tunggu, amek seken. Tak nak seken, bayar undertable utk potong que org lain. Interest Kete baru baru pulak lebih mahal iaitu sekitar 8% manakala seken dari 6 ~ 7.5%. So 2-2 ada baik dan buruknya. Downpayment? Wow…jgn cerita laa… Iswara seken memerlukan sekitar RM8K dan boley loan 5 Thn aje[maksima dah tu]…. mcm tu punye susah dan teruk pon, waiting list utk kete baru sgt panjang. Dan kalu boleh dapat kete dalam masa 6 bln tu dah kira baik sgt dah.

    Apa yg sye nak bagi tau kat sini ialah, kalu benar2 perlukan kete baru, kenalah ready DP yg lebih supaya loan boleh approved. Kalu tak cukup, cari alternatif lain mcm kete seken atau motorsikal. Bergantung kpd keperluan dan keupayaan. Tindakan BNM ada baik dan juga ada buruknya.

  81. autojohndoe on

    Apa itu CIF (Cost insurance? tau ka?

    tu maknanya belum masuk sales tax lagi… belum kira untung dealer lagi… belum kira road tax etc etc…

    Govt revenue dari industri kereta adalah 3 bilion…

    kalau jual ikut harga CIF… boleh… nanti govt kena naikkan cukai lain… psl nak cover 3bilion yang loss tu…

    so, nanti kita ramai2 bayar harga gula mahal, income tax tinggi, minyak mahal… walaupun kita beli kereta import yang harga murah…

  82. Btul2 sy stuju dgn kunchi ari, pnyesaian tbaik TURUNKAN HARGA KERETA PADA HARGA MUNASABAH

  83. seriously, aku betul2 amat memerlukan kereta skrg ni..proton out sbb gaji aku tak ckup..skrg tggu loan myvi..aku sampai skrg berserah je…mls nak mengharap..mmg BNM nak turunkan harga n wat kawalan ketat, tp golongan yg gaji rendah mcm saya ni apa kesannya?pengeluar kereta nak untung je..apa2 pun aku redha n sabar menunggu wlupun aku sedih sbb 2 bulan tak lulus loan…semoga tuhan merahmati mereka2 yg menyusahkan golongan mcm sy ni..hr ni anda wat kwalan mcm tu, tp anda tak terpiki kesan terhadap golongan yg mengharap n memerlukan..biarkanlah…anda akan rasa kesusahan org lain 1 hr nt…hidup umpama roda…aminnnn

  84. Apa crite pulak orang-orang di sarawak yang terpaksa membeli kenderaan pacuan empat roda yang semestinya bayaran bulanan tinggi mencecah ribu ringgit sebulan.Adakah kerana hendak bergaya atau terpaksa?

  85. ape2 pun ukur baju di bdn sendiri , dh gaji 1000 pakai moto je , x sape suruh kite berhutang .

  86. yaa..betul..dulu mahathir kt proton kereta rakyat…jual kat rakyat mark up sket je cukup la utk rakyat..untung sikit sudah l..tp otak mamak mmg xreti buat kebajikan..10 sen pun dia kira…

  87. ali, kena faham kutek tu cuma ada gerek jee, masih pakai cawat, kerjapun tarik rotan, biarkan dia dgn dunianya. aku naik kerbau ajee, kerjapu citgu berok, tak menyusahkan

  88. bukan senang jual kereta diluar.. Letaklah apa saja kereta di thailand, korea dan jepun… selagi bukan buatan tempatan.. rakyat dia tidak akan beli… semangat jati diri sangat tinggi… apa yg dibuat oleh proton dan produa ialah memastikan ia dapat terus hidup… kalau tidak.. dah lama pupus..

  89. Aku nk jawab P/S tue:

    x penah pulak kena tolak…slalu gak tukar2 kete…
    sbb kedai kete tue pakcik aku yg punya….
    ye la kalo nk bandingkan gaji pilot Royal Brunei baper sgt la…
    seb bek pakcik aku ade kedai jual kete….

  90. pemilik myvi on

    hahaha kadang2 aku rasa mcm tak adil bank nei,nei cek nak habaq noh:
    pembeli:cik kenapa kereta import intrestnya 2.7% n kereta malaysia yang saya beli intrestnya 4.8%
    pihak bank:kereta import memang tak sama cik interestnya
    dalam fikiran saya bukannya saya beli kereta utk dapat satu beban yg berat utk bayar bulan2…kereta yang saya beli utk keperluan,dan saya juga hendak memertabatkan jenama malaysia….pelik-pelik kita pengguna terpaksa terima lah…ataupun sbb saya nei pekerja swasta so kena lah hhrrmmm….BERBALOI KE TU NAMANYA……Apa-apapun saya sokong ‘BELI LAH BARANG BUATAN MALAYSIA’

  91. saya setuju kereta di turunkan dan BNM Pn longgarkan lah sikit pinjaman. pakai basic macam dulu kan ok. kalu ada yang x byr tarik je….bank x pernah rugi sebab interest depa sapu lebih dr along. kalu keta tarik depa lelong depa bik balik duit depa dengan interest kalu x cukup depa minta juga kat peminjam kalu x byar juga d blacklistedkan

  92. Segala sesuatu yang nuartal baik adanya, untuk itu sangat setuju jika mengembangkan hal yang Natural, maju bersama, sehat bersama dan isi hidup ini dengan yang berarti, trims.

  93. pakciksedih on

    hurm…susah juga nak beli kereta ni….
    beli kete seken je la nampak gaya…
    Suka tengok sesetengah negara jiran yang xde roadtax sticker kat cermin…jalan raya pun cantik…
    Brapa bnyk cukai daaa…dulu mambang hijau kat cermin,lepas tu mambang kuning,pastu mambang biru..skang dah mambang merah..itupun mambang nak sampai ajal..terpaksa la cari ready duit nak bela mambang baru…mambang plak demand giler,tak renew insurans tak nak tinggal kat cermin..mambang oh mambang..

  94. kelakar bro komen ko…apa guna bising2 bro? kalau dpt kereta lagi murah kan lagi untung… mcm ko plak yg buat kereta tu kan.. nak bising2 letak harga tinggi2.. hahhaha dah terbukti sekarang harga kereta malaysia lebih mahal dari negara2 luar…dlm asean malaysia negara ke2 termahal selepas singapore .. http://beritasemasa.com.my/harga-kereta-di-malaysia-singapura ..yg ko nk backup2 kerajaan lg asal? mcm ada share jer?? kerajaan tolong rakyat ker rakyat yg tolong kerajaan hahahha

  95. betul tu bro….sokong 100% ni tak asyik fikir nk pilihanraya ja…kebajikan rakyat hampeh…mentaliti pemimpin perlu diubah jangan asyik nak ubah mentaliti rakyat shj

  96. gaji tidak bersesuaian dgn kos hidup..ibarat hidup di himpit dan dibelenggu dgn ‘duit’ ..org kaya semakin kaya..yg miskin terus miskin..kos mmbuat kereta proton sekadar 12k-15k tp dlm thn 20++..ttpi di jual dgn harga melambung mahal.semua pengeluar mengambil kesempatan atas kesan kenaikan barang2..MasyaAllah..

  97. Apsal lak nak solat hajat bagi orang pendek umur?
    Makbul ke doa macam tu..
    Baik berdoa dimurahkan rezeki
    Kalo dah banyak berhutang tu ke muhasabah diri la..
    Jangan nak salahkan orang lain..
    Ingat! Hutang tu dibawa sampai ke mati..
    Bagi yang Islam..fahamkan,.. hutang tu akan ditanya akhirat nanti kalo tak dilunaskan di dunia sementara ni.
    Kalo harga kereta tu mahal & tak mampu tak usah la nak salahkan itu..salahkan ini..
    Ada hikmahnya BNM buat camni..kita sebagai pengguna kena berfikiran rasional..
    Kenapa kalo hutang dah melambak, pastu tak mampu nak bayar, nak salahkan pihak lain?
    Kalo syarat yang ditetapkan tak lepas, buat apa nak lepaskan jugak?
    Tengok diri kita dulu..jauhkanla sikap mencari salah dan silap pihak lain..Memang komen saya ini pahit..tapi saya lebih tujukan kepada diri saya sendiri agar sentiasa berfikir dengan rasional kerana setiap perkara ada hikmahnya dan sentiasa bersyukur..insya Allah murah rezeki

  98. aku sokong.. DrM memang perosak negara..tp byk rakyat msia tak nmpak lg…smpai skg wlaupun dia tak jd PM dah.. tp dia masih ada kuasa..apa dia ckp rakyat masih dgr.. masih angguk2 lg…

  99. TAKMASUK AKAL GAJI 1000.00 BELI KERETA RM150.00. MANA ADA KERETA BAYAR 150 BULAN. KERETA SORONGKOT

  100. insafkejap on

    ak setuju ngan pndapt “ukur badan d bdn sndri”..
    ak still student.mcm2 cre skrg nk jual kete siap ad skim pnjaman siswazah/graduan..fuhh..ak bce mula2 pun ase cm bminat,tp lau pk blik,mne nk cri duet woow..nti last2 susahkn mk bapak..ish2,xleh2..ble ak bce blik sume komen,ad btol gak ad slh gk..smpai rse xmo bli kete je ble dh keje..xpun tngu rege kete trun dlu bru bli..haha..mtk2 btol la trun rege nye nti..merasa gak kete sndri..haha..bantu la kami rkyat m’sia..

  101. semua bangang on

    kalu nak murah buatlah kereta sendiri..rakyat sekarng semua bijak pandai bercakap, rsa diri semuanya betul macam pantat semua komen kamu ni.. tah aper kalau mahal jagan beli.. kalau nak murah buat sendiri jer keta yang kamu minat tu.. kalau nak senang lagi beli jer kereta kontrol hahahahaha… budus..

  102. semua bangang on

    sokong begitulah bagi pendapat bagi orang yng cerdik.. tq.

  103. semua bangang on

    apa kehal awak ni kerajaan tk ada kena mengena dgn syarikat.. apsal rakyat malaysia sekarang ni suka menuduh awak ada bukti ke fuck you??wak ni kalau mati mmg tak payah disoal jawab masuk jer dalam neraka tu, suka sangat buat fitnah.

  104. semua bangang on

    bodoh yng awak gi beli yang rega 40k tu kenapa ?? kan ada yang rega 24k jer bodoh betuila .. pastu kata kereta malaysia mahal padahal ada banyk harga pilihan.. semua nak murah berak pun kena bayar 30sen tau.

  105. semua bangang on

    mmg bodoh you all ni.. ko pernah g ke luar negara melihat kualiti kereta buatan nasional kat sana?? kereta kita kat sana orang buat angkut sampah dn teksi jer bro.. apelah tak tahu nak kata kerajaan pilih kasih bodoh bangang tak habis2 asyik dengar ok bagi tahu pastu cakap benda yang tak tahu.

  106. semua bangang on

    ni sorang lagi bangang juga ni.. sapa yng paksa ko berhutang?? ko nak hidup tak pernah sembahyang pastu salahkan kerajaan sbbnya hidup ko tak tenteram itulah pasal hidup suka bergaya tapi tak ikut kemampuan..pakai kereta jika mampu kalau tak mampu sabar jelah.. da hikmahnya..

  107. semua bangang on

    ko ni kerja ke tak bro?? kalau tak kerja g kerja lah dulu.. baru boleh sembang pasal keta gaji aku pun baru rm700 je boleh jug dapat kereta yang saya idamkan..

  108. semua bangang on

    buat kesimpulan pun agak2lah bro.. hang tahu ka kos sepenuhnya untuk sebiji kereta walau pun alat ganti semua diimport secara pukal?? jangan2 kos penghantaran pun hang tak tahu…pirilah… cakap sedap mulut jer..

  109. harga kereta baru jugak lebih mahal berbanding semenanjung. kalau nak harapkan pengangkutan awam tu, tak berjalan la jawabnya. dah la lembab. ada sesetengah tempat tu langsung tak ada pengangkutan awam. terpaksa la naik van sapu..

  110. emm.. honda ngan toyota jage kualiti.. kes bermule cm ni. opismate bli myvi se baru. br bpe bulan gune aicond bocor dan melimpah mnyebabkan banjir dalam kerete.. *ape korg rse kalo kete korg bli baru cm 2.. karpet, aicond ngan seat kne ganti.. sedehnye.. npk sgt perodua buat QC 1 produk dlm seribu unit keluaran.. so skg aku da tau.. x semestinye kerete baru 2 sume ok..

  111. hutang ambik yg islamic. say no to riba.

    dulu xpakai kereta. skang dah pakai.
    dulu xtahu riba. skang dah tahu.

  112. negara luar ta beli kereta proton bukan pasal semangat jati yang tinggi la…
    kereta yang byk dorg pakai, toyota, honda n ++
    last year aku g indon, kereta proton ni dorg jdkan teksi je….

  113. saya nk mintax tolong…kenapa interest rate untuk proton lebih rendah dari proton??

  114. saya nk mintax tolong…nak tanya kenapa interest rate untuk proton lebih rendah dari perodua??

  115. Weii…korang yg kononnya membela sangat keta proton ke perodua ker..
    Cuba ler katakan cukai kereta diturunkan..dan harga kereta persona dan kereta vios/honda sama harga..takkan le korang beli keta proton kan..kan..
    Sebab org beli keta proton sbb mampu milik..keta import mahal sgt sbb duti..bukannya sbb kualiti ker..sbb sokong produk tempatan ker..tuii..hipokrit..

  116. Saya cadangkan kerajaan di negeri johor buat public transport “subway train” cam kt seoul…da la murah xpenah delay senang lak 2….kerajaan harus pk lbey jauh…

  117. Hidupsusah on

    kt swk ni,mmg bnar rta2 pkai 4wheel drve, .bkn untuk mnunjuk. .tp ia adlh kprluan. .cthnya dguna ntuk bwa buah swit g klang kbnykannya. .nk bli trak,mimpi je. .lg 1,d swk,klau bli krta kompak cm viva,kncil,n myvi, ,hri ni kter kuar n bwa blik umah,,hri ni juga kna bwa kter tu p bngkel. .psal apa. ,jwabnya snang, ,jln kt swak first class yg trharaammm trutma kt kwsn luar bndar. .ni dri pnglam sndri pnah lhat. .coz sy basl dri pdalamn swak. .tq. .

  118. agak2 la kete byr sbulan 150..klw byr moto bulan2 pun cecah 200 bro..aku agak kete yg bayo 150 sbulan ni kete kancil 2nd yg dah pkai 20 tahun tggu nk rebah kt tgh jln ke ape?

    atleast kalau beli kereta baru, dlm masa 5 tahun tu rilek lagi xpyh nk fikir maintenance sgt, jga oil filter n bagai2 yg basic service tu. setakat ni dlm 20% je aku dengar org yg beli kereta 2nd dapat kereta yg elok dan xde problem, the rest keluar masuk bengkel je.

    tindakan yg sepatutnya adalah kerajaan patut turunkan hrga cukai2 yg mengarut tu, bukan kami rakyat yg perlu ukur baju dibadan sendiri. kereta pada hari ni mmg satu keperluan, bkn utk bergaya sahaja!

Leave A Reply