PICODI : Persoalannya, Bayar atau Tidak Bayar

Untuk membayar atau tidak membayar? Itulah soalannya.

Sesungguhnya, tetapi kita tahu jawapannya dan mengambilnya pada diri sendiri untuk membimbing anda melalui semua dos dan tidak boleh membeli-belah apabila musim dimatikan. Ini adalah panduan untuk semua kita yang takut bahawa mereka mungkin berakhir dengan telinga mereka ketika mengejar kesepakatan itu. Nah, anda tidak perlu.

Shopaholik yang paling maju sedar bahawa ia adalah yang paling ekonomi bagi mereka untuk menyimpan saham pada pelbagai produk apabila musim membeli-belah dihidupkan. Tempoh gila ini bermula pada bulan November Black Friday dan berakhir dengan Tahun Baru Cina yang berlaku pada waktu rehat Januari / Februari. Malangnya, musim belanja akan datang tidak akan sampai musim luruh dan itulah sebabnya saat ini adalah saat terbaik untuk memberi anda sedikit tip berguna tentang cara menghentikan diri daripada membayar lebih bayar semasa musim bodoh ini.

Bebas Membeli-belah pada hari-hari kerja

Sebab yang paling biasa untuk anda menjalankan overdraf mungkin ruam mudah dan membeli-belah impulsif. Memandangkan lalu lintas e-dagang merosot sehingga sebahagian besarnya pada hujung minggu, para pakar pasaran menggaru kepalanya untuk memperbaiki keadaan seperti itu. Akibatnya, tempoh yang paling menyenangkan dalam seminggu juga menjadi masa terbaik untuk membeli-belah.

Itulah sebabnya pada hujung minggu seseorang dapat memilih dari pelbagai promosi dan sudah lama sejak para pengguna memiliki pengetahuan misteri tentang taktik para ahli pemasaran dan kini minum sampai harganya. Ia berlaku sangat kerap bahawa pelbagai jenis didiskaun dan seseorang boleh menjimatkan sehingga 20% atas pembelian mereka.

Semuanya Ada di Portal Online China

aliexpress

Sekiranya anda sangat khusus melakukan perbelanjaan anda dan anda ingin memanfaatkan kedua-dua harga rendah dan penyelesaiannya lebih mudah daripada yang anda fikir – memilih kedai dalam talian China. Di sana anda boleh membeli secara harfiah segala-galanya – pakaian, elektronik, peralatan dapur dan apa sahaja yang ada dalam fikiran anda. Terdapat dua platform e-dagang utama Cina yang paling terkenal dan terkenal di kalangan pemburu murah Vietnam – Aliexpress dan Gearbest. Mereka mempunyai pelbagai produk yang berbeza dan biasanya menawarkan kesepakatan yang lebih baik daripada yang anda dapat dari rakan-rakan barat mereka.

Memiliki semua yang baik dalam minda, kita tidak dapat melihat beberapa kelemahan penting membeli-belah di sana. Salah satunya ialah penghantaran yang boleh diambil, dalam kes yang paling ekstrem, walaupun sehingga 3 bulan. Kedua, jika pesanan Anda bernilai lebih dari VND4,000,000, biaya duti berlaku dan wajib. Seolah-olah semua itu tidak mencukupi, sebaik sahaja anda membelanjakan lebih daripada VND630,000, jika anda suka atau tidak, anda perlu membayar VAT. Satu-satunya cara untuk mengelakkan bayaran tambahan adalah memilih gudang Eropah semasa berada di checkout (pilihan yang tersedia di Banggood dan Gearbest).

Perlu diingatkan, walaupun anda memilih untuk membeli produk Cina dan membayar semua yuran dan cukai, ia masih boleh lebih murah daripada membeli-belah di kedai tempatan. Selain itu, penjual Aliexpress menerima kupon yang dapat mengurangkan harga pesanan anda dengan ketara. Di kedai-kedai lain seumpamanya, ia dibenarkan menggunakan kod promo yang membolehkan menyimpan sehingga 10% dari pembelian.

Promosi Istimewa

Jika prospek menunggu lama menakutkan anda, kemudian pilihlah untuk melawat kedai-kedai tempatan anda yang mungkin mempunyai pakaian lengan mereka, iaitu, tindakan pemasaran khas yang membolehkan anda menjimatkan hampir seolah-olah ia adalah jualan bermusim. Sekolah Baru atau Tahun Akademik adalah alasan yang teladan untuk menjalankan kempen sedemikian. Setiap tahun pada bulan Ogos dan September terdapat banyak peluang untuk mendapatkan komputer riba baru untuk acara seperti kedai-kedai seperti Lazada atau FPT Shop. Dan semoga jujur, anda boleh memanfaatkan promosi ini, tidak kira sama ada anda seorang siswazah atau tidak. Luangkan masa untuk menanda buku Lazada Vietnam dan FPT Shop atau melanggan surat berita mereka dan saya berani mengatakan anda tidak akan menyesal!

Cuti-cuti penting lain apabila anda boleh melihat tindakan seperti ini adalah Hari Valentine dan Hari Ibu.

Jualan Penghabisan Stok

Jenis jualan ini bermusim dan boleh didapati di kedai pakaian dalam talian seperti Yes24 dan juga yang menawarkan set TV, radio dan pelbagai peralatan rumah. Masalah dengan pakaian adalah bahawa fesyen bergerak dan trend berubah dengan cepat. Pengumpulan lama jarang sama menarik kepada pelanggan dan promosi ‘99% OFF ‘tidak dapat membantu menjualnya. Ia seolah-olah menjadi kurang masalah ketika datang untuk memilih TV baru atau komputer riba. Elektronik diskaun yang dikeluarkan dari rak seperti kek panas dan hakikat bahawa tidak perlu memiliki model yang paling maju datang untuk kelebihan kami. Ia akan berfungsi dengan baik selama bertahun-tahun. Jualan pelepasan adalah biasa di kedai-kedai seperti Lazada.

Program Kesetiaan

Apabila ia datang kepada pengendali mudah alih, jangan peduli dengan program kesetiaan kerana mereka pasti tidak akan membayar. Sebaliknya, di beberapa kedai dalam talian mereka mungkin berubah menjadi sangat berfaedah. Sebagai contoh di salah satu kedai pakaian Vietnam – Canifa 10% dari setiap pembelian kembali ke akaun ahli anda. Wang yang anda kumpulkan dalam akaun anda mungkin mencakup setengah daripada nilai pesanan anda yang seterusnya. Sebaik sahaja anda menjadi ahli kelab kedai, anda mendapat keuntungan daripadanya. Anda boleh bergantung pada diskaun keahlian yang tumbuh dengan pesanan melalui pesanan. Namun, anda perlu ingat bahawa beberapa tawaran tidak boleh digunakan bersama dengan orang lain dan itulah sebabnya anda harus mengira yang mana satu akan menjadi yang paling berfaedah untuk anda. Adakah ia akan kembali kepada akaun anda atau mungkin kod promo segera yang mungkin membolehkan anda menyimpan lebih banyak lagi?

Membeli-belah murah boleh dilakukan sepanjang tahun, tetapi jika anda ingin menjimatkan banyak, kami mengesyorkan anda menunggu sehingga musim ‘panas’. Dengan mengatakan ‘panas’ kami bermakna simpanan sehingga 90% daripada apa yang anda akan bayar secara teratur. Musim bermula dengan Black Friday, jualan terbesar tahun ini. Kemudian Cyber ​​Monday berikut dengan tawaran terbaik dalam talian. Satu lagi peluang hebat untuk menyelamatkan lebih kurang sebulan selepas Black Friday dan Cyber ​​Monday. Yang perlu memberi dompet anda beberapa waktu untuk menjana semula. Tahun Baru Cina, yang juga dikenali sebagai Tahun Baru Lunar, akan berlangsung pada waktu rehat Januari / Februari dan anda boleh mengharapkan diskaun terbaik untuk muncul di Aliexpress, Gearbest dan kedai-kedai Cina yang lain.