Permohonan Universiti Malaya Kemasukan UM 2018


Permohonan Universiti Malaya Kemasukan 2018

Berdasarkan rekod sejak dahulu lagi Universiti Malaya telah menyingkap pelbagai sejarah, tradisi dan rekod untuk Malaysia.

permohonan universiti malaya

Universiti Malaya juga merupakan universiti terbaik di Malaysia berdasarkan ranking terkini yang dikeluarkan yang boleh anda semak dan check di Berita Semasa.

Untuk makluman anda, Universiti Malaya sedang mempelawa anda semua yang melepasi syarat kelayakan yang telah ditetapkan oleh pihak pentadbiran UM untuk hantar UM Permohonan Universiti Malaya samada anda lepasan SPM atau lepasan Diploma, STPM ataupun yang seteraf dengannnya. Begitu untuk permohonan dpli um bagi anda menjadi seorang guru di sekolah.

Bagaimana. Anda berminat?

Bagaimana Cara Permohonan Universiti Malaya

Untuk makluman anda jikalau mahu hantar Permohonan UM bagi lepasan SPM, permohonan boleh terus dilakukan melalui portal UPU. Boleh semak dan rujuk pada pautan pada jadual di bawah untuk kemasukan program Foundation ataupun dikenali juga dengan Program asasi :


Perkara Pautannya
Permohonan UPU Online mypt3
Permohonan Universiti Malaya bagi lepasan STPM; Diploma; Matrikulasi KLIK SINI
Syarat Kelayakan Kemasukan Untuk Ijazah Sarjana Muda KLIK SINI
Cara dan Panduan Daftar di Portal Universiti Malaya KLIK SINI

Diingatkan bagi permohonan Universiti Malaya untuk lepasan STPM, Matrikulasi, Diploma yang setaraf, anda boleh hantar permohonan terus secara online di portal mereka.

Dan pastikan juga jikalau anda sedang mengikuti pengajian di mana-mana universiti anda tidak dibenarkan sama sekali untuk memohon  di sini

Berita Semasa doakan agar urusan anda dipermudahkan. Moga-moga berjaya.