Permohonan Politeknik 2018 : Kemasukan Bagi Sesi 2018


Permohonan Politeknik 2018 Bagi Kemasukan Politeknik Sesi 2018/2019

Permohonan Kemasukan Ke Program Ijazah Sarjana Muda Politeknik Sesi Disember 2017 telah pun ditutup dan semakan keputusan telah pun diketahui kalangan pemohon.

permohonan politeknik

Masing-masing telah tahu keputusan permohonan. Kalangan yang telah pun berjaya menerima tawaran permohonan Politeknik boleh hadir di hari pendaftaran.

Terkini, kepada calon lepasan SPM 2017 anda dipelawa untuk hantar dan daftar permohonan Politeknik 2018 bagi sesi kemasukan Jun 2018 bermula Februari ini

Pastikan anda no pin Politeknik untuk kategori lepasan SPM atau setaraf dengannya, sudah anda beli dengan caj dan harga serendah RM15.64 (no unik ID bermula dengan nombor dan angka 16XXXX) di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional BSN yang terdekat dengan anda.

Cara beli no pin bagi permohonan Politeknik ada dikongsikan melalui pautan pada jadual di bawah:

Perkara Pautan Link
Cara beli No Pin KLIK SINI
Senarai program yang ditawarkan Politeknik Konvensional/METRO dan syarat kemasukan KLIK SINI
Senarai program yang ditawarkan Politeknik Premier dan syarat kemasukan KLIK SINI

Di bawah ini Berita Semasa kongsikan bersama dengan anda butiran termasuklah dengan tarikh-tarikh penting permohonan dan tarikh semakan keputusan kemasukan politeknik mengikut peringkat pengajian yang anda minati. Pautan link akan diaktifkan daripada masa ke semasa.

Terkini! Permohonan Politeknik Sesi Jun 2018

Untuk permohonan kali ini ia melibatkan program sijil kemahiran, pra diploma, diploma politeknik untuk sesi ambilan Disember 2017 ini untuk pengajian sepenuh masa.


Perkara Tarikh Catatan
Tarikh buka Permohonan Februari 2018
Tarikh tutup permohonan Mac 2018
Pautan Permohonan Online Akan dikemaskini
Keputusan permohonan Akan dikemaskini
Pendaftaran pelajar baharu Akan dikemaskini

Manakala berita baik buat anda bagi yang sedang mencari peluang untuk masuk secara separa masa atau part time, boleh hantar permohonan politeknik anda sekarang secara online melalui pautan dan butiran yang dikongsikan seperti pada jadual di bawah ini :

Perkara Sesi Ambilan Tarikh buka Permohanan Tarikh Tutup
Program Diploma Secara Separa Masa (KSS) Politeknik Akan dikemaskini Akan dikemaskini Akan dikemaksinikan

P/S : Semoga adik-adik dapat buat pilihan yang terbaik sesuai berdasarkan pencapaian dan kelayakan yang anda ada dan memilih program dan jurusan yang anda minati bagi permohonan politeknik 2018 kali ini. Insyaallah. Amin.