Keputusan Peperiksaan KPSL N27 JP : Perkongsian Contoh Soalan


Keputusan Peperiksaan KPSL N27 JPA. Perkongsiaan Contoh Soalan dan Jawapan?

Kerajaan Malaysia sentiasa memberikan peluang yang kedua dan menggalakkan kakitangannya mempertingkatkan tahap yang ada pada diri masing-masing.

peperiksaan kpsl

Kepada kalangan penjawat awam dan kakitangan kerajaan yang sudah pun melalui pengesahan jawatan dalam sektor awan sebagai kakitangan kerajaan yang berpencen tetapi merancang mendapat peluang kenaikan pangkat di masa akan datang Jabatan Perkhidmatan Awam mempelawa kalangan anda semua yang berminat supaya menghantar daftar permohonan peperiksaan KPSL JPA tahun ini.

Bagaimana berminat? Berdasarkan semakan Berita Semasa pada jadual peperiksaan JPA untuk peperiksaan KPSL N27 JPA tarikh tutup permohonan adalah selewat-lewatnya 8 Mei bersamaan hari Ahad.

Butiran Peperiksaan KPSL N27 JPA: Tarikh Dan Status Exam?

Kenaikan Pangkat Secara Lantikan : Butiran Peperiksaan KPSL N27 JPA:

Perkara Butiran dan Pautannya
Senarai kertas peperiksaan Peraturan-peraturan Pegawai Awam; Perintah Am; Arahan Perbendaharaan dan Tatacara Pengurusan Stor Kerajaan
Panduan Pengurusan pejabat; Arahan Keselamatan dan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam
Undang-undang Umum
Daftar Permohonan Online KLIK SINI
Tarikh Tutup Permohonan 8 Mei bersamaan hari Ahad
Tarikh peperiksaan 29.08.2018 (Isnin) bermula 9.30 – 12.30 tengahari
30.08.2018 (Selasa) bermula 9.30 – 12.30 tengahari
30.08.2018 (Selasa) bermula 2.30 – 4.30 petang
Semakan Status Permohonan Anda KLIK SINI
Semakan Keputusan secara online KLIK SINI

Jikalau anda dapati keputusan peperiksaan KPSL N27 JPA anda tidak berjaya dan gagal, usah bersedia. Ada peluang seterusnya untuk tahun depan. Ini kerana peperiksaan JPA akan buka peluang kepada semua penjawat awam untuk berjaya melepasi peperiksana kenaikan pangkat secara lantikan ini. Cuma usaha dan ikhtiar itu ditangan anda.

Manakala jikalau anda berjaya lulus pula, nama anda akan diberikan keutamaan jikalau Suruhanjaya Perkhidmatan Awam SPA buka peluang jawatan kosong Penolong Pegawai tadbir Gred N27. Semestinya jawatan itu tersebut hanya akan diberikan anda dengan syarat anda sudah lulus dan melepasi peperiksaan KPSL N27 JPA tersebut, turut sudah mengambil ujian kemahiran yang ditetapkan, Lulus LNPT Laporan Penilaian Prestasi Tahunan dan akhirnya pastikan juga sudah pun daftar dan hadir kursus induksi. Jelas?

P/S : Kepada yang berminat untuk mendapatkan antara sebahagian contoh soalan peperiksaan KPSL JPA, sila tinggalkan komen seperti di bawah ini.