≡ Menu

Mudah Malaysia. Anda Pernah Ditipu? Bagi Review Sikit



(Kemaskini terkini pada: Jan 4, 2017)

Mudah Malaysia. Anda Pernah Ditipu? Bagi Review Sikit

Mudah.com.my (Mudah Malaysia) : Sekarang semuanya di online. Ada yang mencari berita pun secara online dan tidak lupa juga aktiviti perniagaan secara meluas di internet.

mudah malaysia

Malangnya ada yang galak membeli belah secara online sehingga membuka ruang dan peluang ditipu oleh penjual online yang tidak bertanggungjawab.

Contoh terbaru melibatkan kes ini melalui urusniaga di mudah.com.my (Mudah malaysia) :

Mudah.com.my (Mudah malaysia) : Beli Kereta Impreza Hanya RM25,000 Sahaja?

Kami sendiri tidak faham kalangan individu yang tertipu semudah ini di Internet terutamanya di Mudah.com.my (Mudah Malaysia) apabila begitu mudahnya menyerahkan duit sejumlah RM5,000 kepada individu yang tidak dikenali tanpa melihat terlebih dahulu produk yang diminati apatah lagi untuk urusniaga yang bernilai puluhan ribu seperti ini.

Tidak kira apa nilai urusniaga yang ingin dilakukan termasuklah di Mudah.com.my (Mudah Malaysia), elakkanlah terus bank in duit anda tanpa sebarang jaminan. “Security” lebih utama apabila membeli belah secara online.

“Sayangilah wang anda” ketika berbelanja secara online di Internet. Bagaimana pula dengan anda? Ada pengalaman sepanjang melakukan urusniaga di portal Mudah.com.my (Mudah malaysia)? Pernah ditipu?

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Review Lazada Malaysia Lazada.com.my. Ramai Tidak Berpuas Hati? Review Anda? Review Lazada Malaysia Lazada.com.my. Ramai Tidak Berpuas Hati? Review Anda? Jikalau dilihat pemasaran yang yang dilakukan oleh sebuah lagi portal yang dikendalikan oleh syarikat, Rocket Internet. ...

5 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 1 awang kaloh 7:57 am

    saya selalu membeli barang aksesori kereta melalui mudah.my. tidak pernah ditipu. petuanya mudah saja. Ada barang ada duit..saya membeli di hanya di kawasan saya saja. saya telefon penjual. tengok barang, try..tawar menawar kalau berpatutan terus angkat..

  • 2 Prince Noob 9:20 am

    baru je buat topik penipuan internet ni semalam

  • 3 Someone 2:30 am

    Hi…saye pon baru ditipu hidup2 …beli lappy samsung second kat mudah…penipu jahanam tuh namenyer AZURA MUHAMMAD…yang sedih nyer…saye dah agak dah die nie scammer…tapi…tula…nak sgt fikir positif…Hamek kaw….dah kene tipu 500 ratus…die nih tak pandai ckp malay…die ckp die nie malay+chinese…perwatakan baik mcm sorang aunty muallaf….kate aku nih kelaka la aper la…tak cod…sebab jauh..n saye masih lagi student..lepas bankin…gigih memalam…die kate nak post esok…pastu die kate dah post…mintak no tracking…die kate die sebok, nanti malam baru bagi…lepas tuh..SENGAPPPPP..TUTTTT TUTTT…trus la check kat gugel no acct die…(kenape lah tak check sblum nak bank in..adoiii) PAP! Adew no acct die…atas nama ABDUL RAHIM BIN MOHD DIN…CIMB 14470003316208…kat sebuah blog nih…die nih penipu baru kowt…sebab adew satu page psl die…die guna nama SITI RAIHANA…NO TEL DIE..0176068902…sah sah foreinger…bm die straight dari gugel translate..kenape kenape kenape…dah lah nie kali pertama saya nak beli lappy tok gune buat assigment…nasi dah jadi nasi basi…takleh nak buat aper…
    AZURA MUHAMMAD, SITI RAIHANA
    CIMB: 14470003316208
    No tell 0176068902

    TOLONG KASI MAMPUS POMPUAN/JANTAN NIH!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Please please saye nak cari die pon..saye budak lagi…hahak!

  • 4 Jason 1:32 am

    Bro , aku pun sama . tolong pm aku . Aku nak bincang ngan awak . Saya jugak beli laptop .__. . Contact aku :)

  • 5 Someone 3:45 am

    Ehh sorry….dah lama…baru saya perasan mesej you…? Jom bincang2 kes kita….email me at lan_winchester@yahoo.com. Thanks!

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini