≡ Menu

Malaysia Election Result SPR Suruhanjaya Pilihan raya bagi PRU ke 14


Malaysia Election Result SPR Suruhanjaya Pilihan raya bagi PRU ke 14

Berdasarkan Malaysia election result oleh SPR yang dijangka bakal diadakan pada tahun 2017 ini bakal menyaksikan samada kerajaan malaysia hari ini akan bertukar atau tidak.

malaysia election result

Samada kubu Barisan Nasional bakal mengekalkan kubu kuat mereka di Johor Bahru, Sabah, Sarawak dan juga negeri Melaka sama-sama kita nantikan pengumuman rasmi oleh pihak SPR.

Ramai yang mengatakan edisi pilihanraya umum kali ini adalah paling sengit dan sukar dijangka keputusan di setiap demografi politik di Malaysia.

Ada yang mengatakan Barisan Nasional akan terus mengekalkan kuasa untuk sekaligus meneruskan mandat untuk 5 tahun yang datang.

Ada juga yang mengatakan inilah peluang terbaik bagi pakatan pembangkang di Malaysia untuk merampas tampuk pemerintahan kerajaan Malaysia daripada Barisan Nasional.

PRU Malaysia Election Result SPR

Berita Semasa akan bawakan keputusan terkini dan latest update mengenai Malaysia election result daripada masa ke semasa. Berita semasa akan kemaskinikan maklumat jumlah bilangan kerusi parlimen yang berjaya diperolehi sehinggalah kerusi ke 222 yang merupakan jumlah keseluruhan yang ada.


Perkara Butirannya
Check Malaysia Election Results SPR KLIK SINI
Jumlah Pengumuman rasmi yang terkini oleh SPR Malaysia Akan dikemaskinikan
Jumlah Kerusi Parlimen oleh PKR Akan dikemaskinikan
Jumlah Kerusi Parlimen oleh Barisan Nasional BN Akan dikemaskinikan
Jumlah Kerusi Parlimen oleh DAP Akan dikemaskinikan
Jumlah kerusi Parlimen oleh Bersatu Akan dikemaskinikan
Jumlah kerusi Parlimen oleh PAS Akan dikemaskinikan
Jumlah pengundi yang berdaftar di Malaysia Akan dikemaskinikan

P/S : Berdasarkan tinjauan Berita Semasa baru-baru ini, boleh dikatakan separuh daripada rakyat Malaysia akan mengatakan calon PRU 14 yang diletakkan kelak yang akan mempengaruhi undina mereka pada malaysia election result kelak. Adakah anda bersetuju dengan tinjauan yang terbaru ini?

Sambung Baca Yang Ini Pula - Ada Kaitan Dengan Di Atas:

1 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 0 chew soon siong 3:10 am

    stutong baru bdc

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini