≡ Menu

Live Bajet 2018 : Siaran Langsung 27 Oktober 2018(Kemaskini terkini pada: Aug 3, 2017)

Live Bajet 2018 : Siaran Langsung 27 Oktober 2018

Untuk tontonan anda semua, Berita Semasa berbesar hati untuk berkongsi kepada untuk tonton dan lihat sendiri siaran langsung dan live Bajet 2018 kali ini.

live bajetBerita Semasa difahamkan yang mana ini merupakan live bajet yang terakhir sebelum Najib Razak mengumumkan pembubaran parlimen tidak lama selepas itu. Ini kerana bajet Malaysia kali ini adalah tempoh mandat terakhir kerajaan pimpinan Najib Razak sebelum tamat pada Jun 2018 ini. Jadi, sama-sama kita nantikan.

Berita Semasa menjangkakan akan banyak gula-gula seperti yang mana pernah diumumkan oleh Perdana menteri tatkala membentangkan Bajet 2013 dahulu. Macam-macam dana bantuan yang diumumkan untuk disasarkan kepada kumpulan sasaran yang telah dipiih dan ditetapkan kerajaan.

Adakah senario itu akan berulang sekali ini untuk siri bajet Malaysia kali ini seperti yang diramal ramai sebagai Bajet Pilihanraya kali ini?

Ini kerana Najib Razak tidak boleh menunggu terlalu lama bagi mengelakkan jentera dan kepimpinan seteru mereka Pakatan Harapan menjadi semakin ampuh sehingga menyukarkan kerajaan najib Razak mengekalkan kuasa untuk siri keputusan Pilihanraya yang akan datang.

Live Bajet 2018 : Butiran Siaran Langsung

Perkara Butirannya
Pembentang Belanjawan Datuk Seri Najib Razak
Tarikh 27 Oktober 2018
Masa 4 petang
Lokasi Dewan Rakyat

 

Untuk yang mahu tonton siaran langsung dan live bajet kali ini secara online, sila semak kemaskini visual video yang akan kami kongsikan di bahagian bawah ini nanti. Nantikan….

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Bajet : Gaji dan Pendapatan RM2,300 Sebulan B40 Akan Dibantu kekang Kos Sara Hid... Bajet : Gaji dan Pendapatan RM2,300 Sebulan B40 Akan Dibantu kekang Kos Sara Hidup di Malaysia? Tinggal seminggu sahaja lagi sebelum Bajet Malaysia dibentangkan kepada umum. Satu demi satu poket r...

0 Komen Bernas di Berita Semasa… add one

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini