Live Belanjawan 2020 : Siaran Langsung 27 Oktober


Live Belanjawan 2020 : Siaran Langsung 27 Oktober

Untuk tontonan anda semua, Berita Semasa berbesar hati untuk berkongsi kepada untuk tonton dan lihat sendiri siaran langsung dan live belanjawan 2020 kali ini merujuk perkongsian portal mypt3

belanjawan 2020

Berita Semasa difahamkan yang mana ini merupakan live bajet yang terakhir sebelum Najib Razak mengumumkan pembubaran parlimen tidak lama selepas itu.

Ini kerana bajet Malaysia kali ini adalah tempoh mandat terakhir kerajaan pimpinan Najib Razak sebelum tamat pada Jun ini. Jadi, sama-sama kita nantikan.

Berita Semasa menjangkakan akan banyak gula-gula seperti yang mana pernah diumumkan oleh Perdana menteri tatkala membentangkan Bajet 2013 dahulu. Macam-macam dana bantuan yang diumumkan untuk disasarkan kepada kumpulan sasaran yang telah dipiih dan ditetapkan kerajaan.

Adakah senario itu akan berulang sekali ini untuk siri bajet Malaysia kali ini seperti yang diramal ramai sebagai Bajet Pilihanraya kali ini?

Ini kerana Najib Razak tidak boleh menunggu terlalu lama bagi mengelakkan jentera dan kepimpinan seteru mereka Pakatan Harapan menjadi semakin ampuh sehingga menyukarkan kerajaan najib Razak mengekalkan kuasa untuk siri keputusan Pilihanraya yang akan datang.

Live Belanjawan 2020 : Butiran Siaran Langsung


Perkara Butirannya
Pembentang Belanjawan Datuk Seri Najib Razak
Tarikh 27 Oktober 2018
Masa Bajet Live 4 petang
Lokasi Dewan Rakyat

Untuk yang mahu tonton siaran langsung dan bajet live kali ini secara online, sila semak kemaskini visual video yang akan kami kongsikan di bahagian bawah ini nanti. Nantikan….