Keputusan Liga Super 2019 : Jadual Perlawanan dan Carta Kedudukan


Keputusan Liga Super 2019 : Jadual Perlawanan, Result dan Carta Kedudukan?

Akhirnya peminat bola sepak Malaysia akan disajikan dengan kehangatan untuk musim baru Liga Malaysia cukup berprestij yang menghimpunan senarai pasukan bola sepak terbaik di Malaysia sekaligus merebut Liga Super 2018 kali ini.

keputusan liga super

Pastinya banyak pasukan sudah pun memasang strategi taktikal yang lebih ampuh musim ini bagi memberikan saingan yang lebih hebat kepada juara bertahan, Johor Darul Takzim JDT yang pastinya mahu terus mengungguli carta dan kedudukan teratas sekaligus mempertahankan piala yang menjadi idaman pasukan bola sepak di Malaysia.

Seperti biasa, aksi pembukaan akan dimulakan dengan perlawanan Piala Sumbangsih yang menemukan antara Johor Darul Takzim JDT dengan Selangor di Stadium Larkin.  Ia diadakan secara siaran langsung di kaca televisyen.

Ia sekaligus membuka tirai kempen Liga Malaysia ataupun Liga M bersama-sama perlawanan melibatkan pasukan yang lain.

Berdasarkan pemerhatian Berita Semasa, antara pasukan yang bakal berikan tentangan sengit untuk musim ini ialah Selangor, Terengganu, Kelantan dan juga Johor.

Apa pilihan ramalan anda dan mypt3 senarai carta liga dan kedudukan carta dan keputusan liga super malam ini mengikut susunan daripada kedudukan teratas?

Keputusan Liga Super Terkini dan Carta Kedudukan

Bersama-sama ini, Berita Semasa kongsikan untuk anda carta kedudukan dan keputusan liga Super terkini 2019 disediakan FAM yang mana akan dikemaskinikan secara automatik untuk anda semak dan check daripada masa ke semasa.

Semoga perkongsian ini membantu penggemar bola sepak Malaysia…


Perkara Butirannya
Keputusan Liga Super terkini KLIK SINI

Senarai Pasukan Liga Super
Johor Darul Ta’zim (JDT)
Felda United
Kedah
Kelantan
Melaka United
PBDKT T Team
PKNS
Pahang
Perak
Pulau Pinang
Sarawak
Selangor
Perkara Pautan
Siaran Langsung dan Live Streaming Akan dikemaskini
Jadual Keputusan dan Kedudukan Carta Piala FA KLIK SINI
Jadual keputusan piala malaysia dan Kedudukan Carta KLIK SINI

Untuk check dan semakan keseluruhan jadual perlawanan Liga Super daripada bulan Februari, Mac, April, Mei, Jun, Julai, Ogos, September sehinggalah bulan Oktober lihat pada jadual di atas dari masa ke semasa.