Senarai 4 Krim Jeragat Terbaik Dari Farmasi Malaysia

Senarai 4 Krim Jeragat Terbaik Dari Farmasi Malaysia

Apakah krim jeragat yang paling berkesan dan efektif

krim jeragat terbaik

Kali ini kami akan berkongsikan antara produk krim jeragat terbaik yang mudah dibeli di Watsons, Guardian atau farmasi Malaysia berdekatan anda.

Kami pasti setiap orang pasti mempunyai masalah kulit iaitu jerawat sama ada ianya jarang-jarang tumbuh atau kerap kali naik jerawat pada muka.

Ini mungkin disebabkan oleh beberapa faktor seperti produk yang digunakan, pemakanan, persekitaran dan sebagainya.

4 Pilihan Krim Jeragat Terbaik Untuk Kulit Muka Anda

Oleh itu, di bawah ini kami senaraikan beberapa krim jeragat terbaik yang boleh digunakan untuk merawat kulit anda :

1. Cetaphil Oily Skin Cleanser

Cetaphil Oily Skin Cleanser ini memang sangat popular dan sangat disyorkan bagi kulit sensitif dan mudah ‘breakout’. Jikalau anda pergi ke klinik kulit, doktor pun akan mengesyorkan kepada anda untuk memakai produk daripada Cetaphil ini.

Terdapat 2 jenis pencuci daripada Cetaphil ini iaitu Oily Skin Cleanser yang harganya dalamĀ  lingkungan RM 60 dan Gentle Skin Cleanser yang harganya dalam RM 20. Kalau dari segi keberkesanan, rata-rata komen pengguna mengatakan Oily Skin Cleanser lebih berkesan berbanding Gentle Skin Cleanser.

Jika dibeli di laman web Lazada, mungkin boleh dapat dengan harga promosi dalam lingkungan harga bawah RM 50 untuk Oily Skin Cleanser.

2. Himalaya Purifying Neem Face Wash

Himalaya ini boleh dikatakan antara jenama produk kedua terbaik selepas Cetaphil kerana keberkesanan dan harganya yang berpatutan. Disebabkan harga Himalaya lebih murah berbanding Cetaphil, kebanyakannya sudah beralih daripada Cetaphil kepada Himalaya.

Jadi, sesiapa yang memiliki kulit berjerawat adalah disyorkan untuk menggunakan Himalaya.

3. St. Ives Green Tea Scrub

St. Ives Green Tea Scrub adalah antara produk untuk jeragat yang juga disyorkan kepada anda. Ianya boleh digunakan pada kulit sensitif kerana di dalamnya terkandung butiran scrub yang lembut iaitu Green Tea Scrub.

Ianya juga sesuai digunakan untuk menghilangkan blackhead. Kulit akan terasa lebih licin dan lembut selepas memakainya terutama jika dipakai di kawasan hidung.

4, Essential Soothing Lotion

Jika dibaca di Pinterest terdapat beberapa komen dan ulasan yang mengatakan Calamine Lotion adalah elok untuk merawat kemerahan pada muka dan jerawat. Biasanya Calamine Cotion ini diletakkan pada ruam-ruam bayi, namun mana tahu jika ia turut sesuai digunakan pada kulit muka kerana sifatnya yang menenangkan kulit kemerahan. Sapukan secara rata setiap malam pada tempat kulit yang bermasalah.

Goncang botol itu terlebih dahulu sebelum memakainya dan bilas muka pada keesokan harinya. Sebotol Essential Soothing Lotion ini selalunya berharga RM 8 dan boleh dijumpai di ruangan diaper rash di pusat membeli belah atau farmasi.

Sekian itu sahajalah contoh krim jeragat terbaik yang boleh dicari di farmasi berdekatan anda.

Akhir sekali, kami ingin selitkan lagi satu produk terbaik untuk masalah jerawat iaitu T3 Mycin. Moga-moga perkongsian ini dapat membantu masalah kulit yang anda hadapi secara efektif. Amin.