≡ Menu

Contoh Kerja Kursus Sejarah Pt3 2017 dan Panduan Folio Tugasan Tingkatan 3


Contoh Kerja Kursus Sejarah Pt3 2017 dan Panduan Folio Tugasan Tingkatan 3

Melihatkan tempoh yang dan singkat dan suntuk untuk kalangan para pelajar Tingkatan 2017 untuk memahamkan format peperiksaan Tingkatan 3 PT3, Berita Semasa terpanggil untuk berkongsi panduan dan tips untuk anda semua di sini. Berminat?

kerja kursus sejarah pt3

Ini bagi membantu anda pelajar Tingkatan 3 menyiapkan tugasan kajian kes yang diberikan dengan sehabis baik bagi membantu anda mendapatkan hasil kajian kes yang terbaik sekaligus mendapat keputusan gred terbaik bagi peperiksan Tingkatan 3 PT3 anda kali ini. Insyaallah. Amin7

Sebenarnya untuk makluman anda Kerja Kursus Sejarah Pt3 2017 contohnya, format instrumen pada asalnya adalah cukup luas meliputi pelbagai skop. Walaubagaimanapun ia bergantung kepada apa pendekatan dan matlamat asal Kementerian Pendidikan Malaysia KPM bagi mengemukakan format instrumen yang akan digunapakai.

Beberapa panduan dan format perlu dipatuhi bagi memastikan rencana, artikel mahupun karangan anda mengikut dan mematuhi apa yang telah digariskan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia.

Contoh Kerja Kursus Sejarah Pt3 2017 Tingkatan 3. Jadual Kerja @ Senarai Semak

Lihat contoh kerja kursus sejarah pt3


Dah semak contoh tugasan folio dan kerja kursus sejarah pt3 2017 di atas. Mahu lihat lagi contoh terbaik yang lain? Boleh semak pula pautan pada jadual di bawah ini

Perkara dan Butirannya
(i) Objektif kajian dan kaedah kajian kes
Contoh : KLIK SINI
(ii) Menetapkan kaedah kajian kes
Membaca akhbar tempatan
Merujuk buku teks atau rujukan
Melayari internet berkaitan dengan isu perpaduan
(iii) Menetapkan tajuk kerja kursus sejarah pt3
(iv) Menyediakan kerangka kasar penulisan.
Contoh : KLIK SINI
Panduan Kerja Kursus Sejarah Pt3 : Format Tugasan
a) Karangan; rencana dan artikel yang anda hasilkan berdasarkan tugasan kajian kes yang diberikan mestilah 300 patah perkataan sahaja (andaikata terlebih seidkit masih lagi dibenarkan).
b) Pastikan tugasan kajian kes sejarah PT3 ini ditulis sendiri oleh pelajar selama tempoh pengajaran dan pembelajaran (P & P) di dalam kelas. Sama sekali tidak dibenarkan tugasan sejarah pt3 yang diberikan dibawa balik ke rumah anda yang mana guru dan cikgu akan membimbing anda selama tempoh tersebut.
c) Tugasan sejarah pt3 ditulis oleh pelajar semasa pengajaran dan pembelajaran dalam kelas (tidak dibawa balik ke rumah) yang mana mesti diselesaikan dan disudahkan anda dalam 6 waktu pengajaran dan pembelajaran
d) Markah sejarah PT3 akan dimasukkan dalam laporan akhir PT3 (Peperiksaan Tingkatan 3)
e) Anda hanya perlu membuat satu tugasan sejarah pt3 sahaja
f) Tiada proses semak semula untuk tugasan kajian kes ini

Mahu lihat lagi contoh yang terlibat untuk Kerja Kursus Sejarah PT3 2017? KLIK SINI

Maklumat lanjut boleh anda semak satu persatu Panduan Kerja Kursus Sejarah PT3 Untuk Pelajar seperti di bawah ini :

Manakala ini pula, panduan Tugasan Sejarah PT3 : Untuk Guru


Sambung Baca Yang Ini Pula - Ada Kaitan Dengan Di Atas:

96 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 0 viknes 10:05 pm

    good luck>>>>>>>>>>>>>>>>

  • 0 issac 9:14 am

    boleh saya tanya lebih lanjut tentang pt3 sejarah?

  • 0 Tanpa Nama 6:02 pm

    boleh

  • 0 rohana hamid 10:26 am

    GOOD LUCK TO FORM 3 2014

  • 0 mimi 4:16 pm

    annyeonghaseyo

  • 0 thusha 8:22 pm

    terbaik!!!

  • 0 @ariana_AJ46 8:34 pm

    Assalammualaikum~Ada tak contoh karangan untuk sejarah?

  • 0 Tanpa Nama 10:35 pm

    Saya one of calon pt3 nak ucap thankyou bagi format ni :)

  • 0 aliffffffff SYUkriiiiii Daxxxxx Hotttteeeeerrrr 5:50 pm

    bajet korea la siak!!!

  • 0 mokhsin 10:56 am

    i like this

  • 0 suhaimyra 9:42 pm

    Apa kecoh2 niey

  • 0 suhaimyra 9:43 pm

    Susa yew buad pt3 sejarah niey .. Share la sape yg dah dpt buad karangan sejarah uhh

  • 0 eira neyra 12:28 am

    Susahnya . adeh . tak faham lah . macam mana nak buat rumusan ?

  • 0 yana 8:42 pm

    karangan 2 mcm mna ? :)

  • 0 noty 8:45 pm

    rumusan 2 , .. pengetahuan,iktibar,harapan.. awk gbungkn mnjd 1perenggan , :)

  • 0 Tanpa Nama 9:13 pm

    Wait2….ala…x faham la dye bgi rujukn ni….bkn nk ckp mcm mne kn..tpi mmg x fhm langsung….tolong la korang….

  • 0 nuraieyn aieyn'z 12:13 am

    esok sdah hntr semua.. so slesai sdah ujian pt3 sejarah dan geografi..

  • 0 firdaus 9:29 pm

    ya benar gitu

  • 0 Tanpa Nama 1:13 pm

    good luck ok ^^

  • 0 Tanpa Nama 1:15 pm

    i love you good luck.mesti you kenal he…he…he…^_

  • 0 ely batrisya 7:48 pm

    X fhm langsung nk buat

  • 0 armel aishah 1:55 pm

    boleh kenape

  • 0 harini 10:27 pm

    yeah…this is the easy way to do exam n study…..i love u pt3….

  • 0 muhammad farhan aziz 12:02 am

    tugasan ni nk kene buat dlm folio ker?????

  • 0 rireen 3:35 pm

    susah laa kajian kes ni………..

  • 0 momoy 10:13 pm

    hmpp endk fhm jgak bha nie kerjaa mcm mna coak trangkn dluu bhaa nie

  • 0 momoy 10:41 pm

    bgi bha pengenalan,kepentingan,faktor,cabaran,langkah,rumuan yg releven cikit dluu. . .

  • 0 anonymous 8:12 pm

    boleh saya dapat tajuk yg sesuai bgi kerja khusus tersebut?
    “kemajuan sains dan teknologi kini semakin canggih.semua negara perlu bersaing bagi memastikan negara tidak ketinggalan.sebagai rakyat malaysia merdeka,apakah yang boleh dilakukan untuk memastikan negara tidak ketinggalan?”.

  • 0 pavithra 5:11 pm

    kerja kusus

  • 0 Tanpa Nama 12:21 pm

    kerja khusus tahun ni susah berbanding tahun lepas sebab ada KBAT .

  • 0 solomon raj 2:38 pm

    it is very tricky and complex. i hope i can do it. good luck to all PT3 candidates.

  • 0 miss31 4:21 pm

    tempoh amat pendek…tk sempat..kena ade bukti gambar jugak..😢😢sape2 dah ade bukti..boleh share??

  • 0 Tanpa Nama 6:37 pm

    Sej ni kna buat dlm bntuk essay semata mata ka?

  • 0 Faatin 7:49 pm

    tok payah sangat sejarah bagi sy ai mudah berbanding denga geo kalu sesiapa yang tidak tahu sila hubungi kemo lah bebeh #my nombol talifon 0179092695=

  • 0 Faatin 7:54 pm

    i like u .mesti you kenal@selamat menduduki pt3 salam daripada kami

  • 0 Tanpa Nama 8:42 pm

    belajar belajar

  • 0 fatin ieyla 10:44 am

    adeh x paham la contoh yg dia bgi ni… anyway, good luck 4 calon pt3 2016

  • 0 Tanpa Nama 3:48 am

    saya pun x fhm sya nak mcm mna jer bkn nak tiru bulat²

  • 0 LG-AkmaLXI 9:07 pm

    Tolong bagi tajuk yg bagus…………..

  • 0 nenne 10:34 am

    gdluck uollssss huihui <3

  • 0 ZTAO 11:50 pm

    Boleh tolong saya dengan Tugasan PT3 Kuil Kek Lok Si di Pualu Pinang?

  • 0 ZTAO 11:52 pm

    Ada contoh Tugasan PT3 tentang Kuil Kek Lok Si di Pulau Pinang?
    Boleh tolong saya dengan Tugasan PT3 Kuil Kek Lok Si di Pualu Pinang?

  • 0 refnny 5:37 pm

    nice

  • 0 rizal 12:17 pm

    goog luck

  • 0 Al said 9:19 pm

    Hye guys boleh tolong ajar
    Mcm mna mw buat karangan sejarah.

  • 0 Tanpa Nama 11:30 am

    ok, sampai pening kepala

  • 0 Tanpa Nama 11:31 am

    terima kasih

  • 0 Tanpa Nama 11:35 am

    tanya cikgu klu xpehe

  • 0 Tanpa Nama 11:36 am

    malassssss

  • 0 Tanpa Nama 11:36 am

    pah mu sero

  • 0 Tanpa Nama 11:40 am

    buat koloh dri lar

  • 0 Tanpa Nama 11:45 am

    ada taip contoh sejarah pt3 2016

  • 0 Tanpa Nama 9:40 am

    bosan

  • 0 jimonlee AnthOny 8:31 pm

    tolong bh ajar saya mcm mna buat pelaporan penuh..

  • 0 Myra 2:37 pm

    Hye… Nk tnye thn 2017 nih keje kusus sej same ke dgn yg thun lepas??… Mohon tnjk ajar senior yg thu☺

  • 0 prinz 12:02 pm

    owh..

  • 0 56 nisa mac 26,2017,12:32 12:22 pm

    Payah la! Boleh bagi tajuk ..kan senang..xmungkin nk tiru kot agak౽ laa..

  • 0 Tanpa Nama 8:50 pm

    susah laa wei mti lalu bodok

  • 0 jagees 2:34 pm

    senag ini….

  • 0 sera 12:39 am

    good luck

  • 0 saarah noorli 12:42 am

    korang buat dgn btl2 . sy doakan korang dpt A dlm sejarah dan geografi …………????? good luck

  • 0 roviana 8:56 am

    Good luck for your PT3 2017….

  • 0 Tanpa Nama 9:13 am

    semat lh keje ni

  • 0 Rimcygil Igan 2:53 pm

    Kalau pengenalan 2017 perlu buat macam jadual ke?

  • 0 sss 3:51 pm

    x

  • 0 Tanpa Nama 8:33 pm

    ni taon lepas punya ! taon ni punya pasal peristiwa bersejarah bukan bangunan bersejarah !

  • 0 turga 1:06 pm

    susah nah buat kursus.

  • 0 tatau 7:19 pm

    sangat baik untuk pelajar pt3
    terima kasih banyak

  • 0 baiti 12:30 pm

    x pham.by the way tq bgi info

  • 0 Tanpa Nama 6:51 pm

    daebak!!!!

  • 0 dodo 12:32 pm

    saya ddo saya tsera

  • 0 Sweet070903 8:16 pm

    2017 kerja kursus sangat senang kod………

  • 0 Tanpa Nama 8:21 pm

    haha

  • 0 Tanpa Nama 8:22 pm

    saya nk mintak tolong siapa siapa yg tahu pasal sejarah kajang

  • 0 anonymous 1:07 pm

    sunni

  • 0 tirah 3:10 pm

    Hai. Tya masi tak boleh berfikir mcm mana nak buatlah. Spa yg boleh ajar tya ni hm

  • 0 unknown 3:51 pm

    sejarah tahun ni gempak !!

  • 0 amieraaznan 6:15 pm

    masih lagi tak fahammmm…….

  • 0 Sweet070903 10:08 pm

    Saya nak sejarah tentang gangga negara di perak

  • 0 john 1:31 pm

    saya tknak blajar sejarah ok uuu fhan tak

  • 0 john 1:33 pm

    saya nak thu tntang majlis khatan quran
    pleaseeeeee

  • 0 faiz 3:29 pm

    khatam kan

  • 0 Lavishsweet 8:13 pm

    Good luck^^^^^^

  • 0 Calm_Gamer57 3:57 pm

    saya masih tak faham format kerja khusus sejarah ni

  • 0 nayli 4:09 pm

    It’s really helping.

  • 0 hantu 10:15 am

    waste 4 ever ur information

  • 0 hantu 10:15 am

    stupid

  • 0 artikah 10:16 am

    not enough information

  • 0 didi dan kawan kawan 12:11 pm

    menariknya cerita kamu.. fck

  • 0 buaya negara 12:12 pm

    SAAAAYAAAA SAQAAYAAANGGGG ABOY BOYMANNNNN

  • 0 Sweet070903 9:14 pm

    Good luck…….

  • 0 nyos 11:15 am

    nyos smua

  • 0 Edward 4:06 am

    Hallo .. saya pelajar form 3 2017 .. saya nak tanya sikit ni .. sebenarnya saya stuck kat bahagian penulisan pelaporan so saya nak minta tolong kat sape2 yg baik hati untuk beri saya contoh …

  • 0 Tanpa Nama 12:23 am

    …..

  • 0 manushah 8:59 pm

    sangat bagus

  • 0 MOGAN RAJ 12:55 pm

    ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini