PT3

Contoh Kerja Kursus Sejarah Pt3 2017 dan Panduan Folio Tugasan Tingkatan 3

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Contoh Kerja Kursus Sejarah Pt3 2017 dan Panduan Folio Tugasan Tingkatan 3

Melihatkan tempoh yang dan singkat dan suntuk untuk kalangan para pelajar Tingkatan 2017 untuk memahamkan format peperiksaan Tingkatan 3 PT3, Berita Semasa terpanggil untuk berkongsi panduan dan tips untuk anda semua di sini. Berminat?

kerja kursus sejarah pt3

Ini bagi membantu anda pelajar Tingkatan 3 menyiapkan tugasan kajian kes yang diberikan dengan sehabis baik bagi membantu anda mendapatkan hasil kajian kes yang terbaik sekaligus mendapat keputusan gred terbaik bagi peperiksan Tingkatan 3 PT3 anda kali ini. Insyaallah. Amin7

Sebenarnya untuk makluman anda Kerja Kursus Sejarah Pt3 2017 contohnya, format instrumen pada asalnya adalah cukup luas meliputi pelbagai skop. Walaubagaimanapun ia bergantung kepada apa pendekatan dan matlamat asal Kementerian Pendidikan Malaysia KPM bagi mengemukakan format instrumen yang akan digunapakai.

Beberapa panduan dan format perlu dipatuhi bagi memastikan rencana, artikel mahupun karangan anda mengikut dan mematuhi apa yang telah digariskan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia.

Contoh Kerja Kursus Sejarah Pt3 2017 Tingkatan 3. Jadual Kerja @ Senarai Semak

Lihat contoh kerja kursus sejarah pt3

Dah semak contoh tugasan folio dan kerja kursus sejarah pt3 2017 di atas. Mahu lihat lagi contoh terbaik yang lain? Boleh semak pula pautan pada jadual di bawah ini

Perkara dan Butirannya
(i) Objektif kajian dan kaedah kajian kes
Contoh : KLIK SINI
(ii) Menetapkan kaedah kajian kes
Membaca akhbar tempatan
Merujuk buku teks atau rujukan
Melayari internet berkaitan dengan isu perpaduan
(iii) Menetapkan tajuk kerja kursus sejarah pt3
(iv) Menyediakan kerangka kasar penulisan.
Contoh : KLIK SINI
Panduan Kerja Kursus Sejarah Pt3 : Format Tugasan
a) Karangan; rencana dan artikel yang anda hasilkan berdasarkan tugasan kajian kes yang diberikan mestilah 300 patah perkataan sahaja (andaikata terlebih seidkit masih lagi dibenarkan).
b) Pastikan tugasan kajian kes sejarah PT3 ini ditulis sendiri oleh pelajar selama tempoh pengajaran dan pembelajaran (P & P) di dalam kelas. Sama sekali tidak dibenarkan tugasan sejarah pt3 yang diberikan dibawa balik ke rumah anda yang mana guru dan cikgu akan membimbing anda selama tempoh tersebut.
c) Tugasan sejarah pt3 ditulis oleh pelajar semasa pengajaran dan pembelajaran dalam kelas (tidak dibawa balik ke rumah) yang mana mesti diselesaikan dan disudahkan anda dalam 6 waktu pengajaran dan pembelajaran
d) Markah sejarah PT3 akan dimasukkan dalam laporan akhir PT3 (Peperiksaan Tingkatan 3)
e) Anda hanya perlu membuat satu tugasan sejarah pt3 sahaja
f) Tiada proses semak semula untuk tugasan kajian kes ini

Mahu lihat lagi contoh yang terlibat untuk Kerja Kursus Sejarah PT3 2017? KLIK SINI

Maklumat lanjut boleh anda semak satu persatu Panduan Kerja Kursus Sejarah PT3 Untuk Pelajar seperti di bawah ini :

Manakala ini pula, panduan Tugasan Sejarah PT3 : Untuk Guru



Share.

96 Comments

  1. Susa yew buad pt3 sejarah niey .. Share la sape yg dah dpt buad karangan sejarah uhh

  2. rumusan 2 , .. pengetahuan,iktibar,harapan.. awk gbungkn mnjd 1perenggan , :)

  3. Wait2….ala…x faham la dye bgi rujukn ni….bkn nk ckp mcm mne kn..tpi mmg x fhm langsung….tolong la korang….

  4. anonymous on

    boleh saya dapat tajuk yg sesuai bgi kerja khusus tersebut?
    “kemajuan sains dan teknologi kini semakin canggih.semua negara perlu bersaing bagi memastikan negara tidak ketinggalan.sebagai rakyat malaysia merdeka,apakah yang boleh dilakukan untuk memastikan negara tidak ketinggalan?”.

  5. kerja khusus tahun ni susah berbanding tahun lepas sebab ada KBAT .

  6. tempoh amat pendek…tk sempat..kena ade bukti gambar jugak..😢😢sape2 dah ade bukti..boleh share??

  7. tok payah sangat sejarah bagi sy ai mudah berbanding denga geo kalu sesiapa yang tidak tahu sila hubungi kemo lah bebeh #my nombol talifon 0179092695=

  8. fatin ieyla on

    adeh x paham la contoh yg dia bgi ni… anyway, good luck 4 calon pt3 2016

  9. Ada contoh Tugasan PT3 tentang Kuil Kek Lok Si di Pulau Pinang?
    Boleh tolong saya dengan Tugasan PT3 Kuil Kek Lok Si di Pualu Pinang?

  10. Hye… Nk tnye thn 2017 nih keje kusus sej same ke dgn yg thun lepas??… Mohon tnjk ajar senior yg thu☺

  11. 56 nisa mac 26,2017,12:32 on

    Payah la! Boleh bagi tajuk ..kan senang..xmungkin nk tiru kot agak౽ laa..

  12. saarah noorli on

    korang buat dgn btl2 . sy doakan korang dpt A dlm sejarah dan geografi …………????? good luck

  13. ni taon lepas punya ! taon ni punya pasal peristiwa bersejarah bukan bangunan bersejarah !

  14. Anonymous on

    saya nk mintak tolong siapa siapa yg tahu pasal sejarah kajang

  15. Hai. Tya masi tak boleh berfikir mcm mana nak buatlah. Spa yg boleh ajar tya ni hm

  16. Hallo .. saya pelajar form 3 2017 .. saya nak tanya sikit ni .. sebenarnya saya stuck kat bahagian penulisan pelaporan so saya nak minta tolong kat sape2 yg baik hati untuk beri saya contoh …

  17. ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Leave A Reply