≡ Menu

Contoh Kerja Kursus Geografi 2017 dan Folio Tugasan Peta Lakar



(Kemaskini terkini pada: Aug 1, 2017)

Contoh Kerja Kursus Geografi 2017 dan Folio Tugasan Peta Lakar

kerja kursus geografi pt3 2016

Bahang kes kajian Geografi PT3 Peperiksaan Tingkatan 3 telah tiba, selain daripada contoh borang soal selidik, pelbagai contoh bahan maklumat diperlukan bagi pelajar Tingkatan 3 mendapatkan segala info lain termasuklah objektif kajian, kaedah kajian, pengenalan, contoh peta lakar, potensi di kawasan kajian, halangan dalam memajukan kawasan kajian, cadangan untuk memajukan kawasan kajian dan tidak lupada juga rumusan peta lakar yang sedia ada.

Kali ini…Berita Semasa merasakan ada keperluan untuk Berita Semasa sama-sama berkongsi rencana, artikel, langkah, panduan bagi peta lakar kepada anda semua diharapkan sedikit sebanyak mengurangkan lagi beban kalangan pelajar Tingkatan 3 menyiapkan Kerja Kursus Geografi Pt3 berkenaan tajuk peta lakar khusus di lokasi tempat tinggal ataupun di sekitar sekolah anda.

Tetapi sebelum itu ada baiknya ada semak dan perhatikan garis panduan yang telah diberikan KPM dan LPM mengenai kerja kursus Geografi Pt3 ini dengan harapan anda menghasilkan Kerja Kursus yang menepati kehendak KPM dan LPM kelak.

Pautan Panduan Kerja Kursus geografi PT3 2017 ada Berita Semasa kongsikan pada jadual di bawah ini. Walaubagaimanapun, Berita Semasa turut kongsikan secara ringkasnya perkara-perkara yang amat penting mengenai panduan Kerja Kursus Geografi Pt3 yang perlu anda ambil perhatian.

Garis Panduan Kerja Kursus Geografi PT3 2017

  1. Tugasan Geografi Pt3 perlu disiapkan dalam tempoh 6 waktu pembelajaran dan pengajaran (P&P) dalam bulan Julai 2017 ini dengan bimbingan guru
  2. Tugasan geografi PT3 2017 perlu ditulis sendiri oleh pelajar berdasarkan format yang telah ditetapkan yang mana panjang tugasan adalah 300 patah perkataan.
  3. Calon pelajar PT3 Geografi dilarang sama sekali melakukan plagiat bagi mengelakkan anda diberikan gred F.
  4. Tugasan kajian kes Geografi PT3 yang telah pun disiapkan sama sekali tidak dibenarkan untuk anda membuat semakan semula
  5. Pastikan segala sumber gambar, grafik, foto, gambar, gambarajah, begitu juga dengan artikel yang digunakan disertakan sumber rujukan
Perkara Butiran dan Pautannya
Jika anda seorang guru mahu lihat Arahan dan Tugasan Pt3 Geografi yang diberikan kepada anda sebagai seorang guru KLIK SINI
Jika anda seorang murid dan pelajar Tingkatan 3 untuk Panduan Kerja Kursus geografi Pt3 yang paling lengkap disediakan LPM dan KPM KLIK SINI
Mahu lihat contoh terbaik untuk buat tugasan Geografi Pt3? (TERKINI) KLIK SINI

 

P/S : Berita Semasa akan kemaskinikan daripada masa ke semasa butiran informasi berkenaan Tugasan Geografi Pt3 2017. Alhamdulillah kajian kes yang terbaru telah pun dikeluarkan oleh kementerian Pendidikan Malaysia Kpm dan juga Lembaga Peperiksaan Malaysia LPM!

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Contoh Borang Soal Selidik Geografi PT3 2017 Contoh Borang Soal Selidik Geografi PT3 2017 Peta lakar Tahun 2014 merupakan tahun pertama dilaksanakan Peperiksaan Pentaksiran Tingkatan 3 PT3 bagi menggantikan Peperiksaan Menengah Rendah PMR y...

137 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 1 Anita 5:01 pm

    Mau wat bukti kh Uga?

  • 2 Anonymous 1:14 pm

    hujiopokj

  • 3 Anonymous 3:10 pm

    tak fahamm la;

  • 4 nina 4:09 pm

    hee thank you :3

  • 5 cik nur sofiea aishah 10:36 am

    memang x paham langsung

  • 6 Anonymous 3:49 pm

    tak ada maklumat langsung.Apa ini?

  • 7 Anonymous 3:50 pm

    tak ada maklumat langsung !Apa ini?

  • 8 nisha 3:51 pm

    tak ada maklumat langsung!Apa ini?

  • 9 diana 3:54 pm

    saya tak fahamlah!Tak guna langsung.

  • 10 Anonymous 3:26 pm

    ape ni tk paham satu pun .. ape le menyusahkan orang je..

  • 11 punk 8:17 am

    qhsxuqhx

  • 12 c pandai 8:18 am

    bagus

  • 13 tania 10:59 am

    baca la betul betul

  • 14 diyanaaina 7:01 am

    Yup,betul Kate kauorang kite pown take paham langsung……#geramnya*

  • 15 izza 4:02 pm

    ni mesti minat exo

  • 16 whatever 12:36 am

    apa bende ni ! x paham lansung ! ishhhhhhh

  • 17 Anonymous 5:11 pm

    good

  • 18 khairul izwan 3:31 pm

    tolong saya

  • 19 najib 6:19 pm

    ape bende kau buat ni .. aduhh makk..

  • 20 rosmah 6:20 pm

    nate satu pong dok pahe langsung. aduhh

  • 21 rvn 2:28 am

    dok pahe langsung boh

  • 22 abang johm 11:14 am

    co bgi blAKO JAWAPAN KERJA KURSUS NI AKU X PAHE KAPO NAMO

  • 23 Nutr jannah 8:06 pm

    Betul

  • 24 ......... 5:16 pm

    tak faham pape pon ajarlah betul betul

  • 25 mohd khairudin 5:44 pm

    meme tok pehe lasung,wak soso deh

  • 26 Prevena 7:07 pm

    x faham! nak ajar ajarlah betul2!

  • 27 oit 3:26 pm

    apakahhhhhhhhhhhhhhhhhhh???????????????????????????????????

  • 28 Intanfatihah 9:34 pm

    Adududu .. Lgi satu masalah !!

  • 29 giring libau 1:15 pm

    bgus..

  • 30 Kirti 12:07 pm

    Hi

  • 31 MOGAN RAJ 12:23 pm

    TAK FAHAM BUAT MACAM MANA TOLONG BAGI CONTOH SEKARANG BOLEH TAK

  • 32 muni fahami b.fadhli 9:25 am

    x faham langsunggggg

  • 33 Anonymous 12:59 pm

    Ini tahun kerja kursus 2016

  • 34 bawel 2:02 pm

    Hye apa khbar semua

  • 35 Shaxxxx 12:52 pm

    Hey there have any one single

  • 36 vijaysiva 2:15 pm

    INI kerja kursus tahun APA?

  • 37 ............. 8:14 pm

    tak paham langsung lah…. tak guna apa- apa pun…

  • 38 ............. 8:15 pm

    tak paham langsung lah…. tak guna apa- apa pun… ajar -ajarlah betul tak boleh paham…

  • 39 ............. 8:17 pm

    pening kepalalah…. ahuuuuuh

  • 40 Anonymous 9:10 pm

    x membantu pun!!!! x paham pun?????

  • 41 vijaysiva 3:13 pm

    Can tell me the title of this kursus?

  • 42 vijaysiva 3:14 pm

    My school teacher didn’t gave the title

  • 43 hafiz 4:04 pm

    tajuk tahun nie ape???????????????????????????

  • 44 Nurul zurinah 10:18 pm

    Sy akan bt untuk happy kn family sy

  • 45 nurul natasha 3:03 pm

    x fhm lah tolong ajar saya

  • 46 Anonymous 8:41 pm

    TOLONG LA BAGI JWPN LENGKAP

  • 47 diana 9:36 pm

    Topik Pengangkutan ialah topik tahun 2016 .Mengapa catat sebagai tugasan PT3 tahun 2017 ?

  • 48 4Head 9:49 pm

    gg otak aku

  • 49 Tuh 10:13 pm

    Tajuk tahun ni peta lakar di tempat tinggal anda

  • 50 freak slider 8:19 am

    pening2….x tahu 1 pun..haram kejadah

  • 51 ... 1:11 pm

    Thanks …walaupun maklumat ini tak penting…..tapi ada orang akan anggap maklumat ini penting..

  • 52 Anonymous 4:48 pm

    tajuk kje khusus ni adalah peta lakar, kita kena lukis peta lakar dan buat esei bdasarkan peta trsebut

  • 53 @li@ 6:13 pm

    Dok pahe langsung

  • 54 sandoskaripapboyos 9:59 pm

    good information..good looking…stay positive and hidup kene chill

  • 55 sandoskaripapboyos 10:00 pm

    bhzghgswutsfwsffstdsfs6rsfwsgsdr2ddreswrdt4s5dswufstrfwswgwstyff…meroyan

  • 56 1mdb 10:01 pm

    bantet ! aq bace tpi x dpt ape2 x layak dpt br1m!

  • 57 sandoskaripapboyos 10:04 pm

    aip aip

  • 58 ?????? 10:09 pm

    tak faham

  • 59 Bulletproof boyscouts 10:13 pm

    Ape ni !? May the force be with me
    Btw who consider themselves as an army ?XD
    Jin biased💕💕💕

  • 60 Nigga 10:14 pm

    Who the hell are you tho ppl are talking bout folio and u are talking about bts..

  • 61 Despato 10:17 pm

    Apekah INI mmmmmmmm?????

  • 62 Irene 10:23 pm

    Please upload the latest one tq

  • 63 yuven 8:45 am

    super ji

  • 64 shavina 8:46 am

    super ji

  • 65 shavina 8:47 am

    saya x faham lansung

  • 66 Anonymous 12:55 pm

    Tak faham..ishhh…

  • 67 NeymarJr 2:16 pm

    Tak fhm langsung lah…apalah……

  • 68 FN 4:20 pm

    Apa benda ni mana petanya kata tugasan pt3

  • 69 single 11:18 pm

    ni tahun 2016 punye nie..:(

  • 70 Anonymous 8:40 am

    tada maklumat langsung

  • 71 cafe 11:31 am

    hmmmmmm………

  • 72 Anonymous 3:35 pm

    Bengong aq xpehe lansung

  • 73 ziela 4:17 pm

    hi sape nak kapel ngan saya pm 0148768859

  • 74 /////// 4:33 pm

    tolong saya,

  • 75 /////// 4:34 pm

    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  • 76 mur 4:43 pm

    what the…dam hardlah

  • 77 kolipsky 7:55 pm

    Pasal Peta Lakar lah bukan penganggkutan

  • 78 Unknown 8:41 pm

    Cubalah bagi sikit maklumat tu!!! Buang masa jak layan…😈😈😈

  • 79 syahirah 9:18 pm

    sorry lah bkn nk ckp apa tpi satu apa pon x phm saya dh baca bnyk kali pon still x phm.SORRY AGAIN SEBAB CAKAP MACAM NI.

  • 80 noah 7:50 am

    lain macam je

  • 81 noah 7:50 am

    camne nk wat klu tjk lain

  • 82 noah 7:52 am

    lain kali watla elok lok baru org suka

  • 83 seha husna 7:52 am

    betul 3x

  • 84 ossas 10:30 am

    x berguna langsung!!

  • 85 ain 2:31 pm

    nice aa hahahaha

  • 86 ain 2:33 pm

    tak nice aa hahahaha

  • 87 AyamGolek 3:14 pm

    rip otak

  • 88 reshwin 4:28 pm

    x guna langsung!

  • 89 Anonymous 6:00 pm

    Tdk bgitau apa2 pon.

  • 90 piremma 7:57 pm

    memang tak faham dan tak jelas

  • 91 adikberadikbrunomars 8:51 pm

    makoijo

  • 92 Rashdan 9:35 pm

    Tolong bagi contoh nak buat kerja kursus please…tajuk peta lakar tq

  • 93 kinder 10:24 pm

    ape ni tak paham la

  • 94 kinder 10:25 pm

    tolong ajar saya

  • 95 pelebapakmung 10:24 am

    bagi jawapan yang orang faham larhhhhhhh

  • 96 pm malaysia 10:26 am

    natang ape mg tulis dok pahang mende molek bui nyepak

  • 97 Zaki 12:11 pm

    Terima kasih

  • 98 suvarna maniam 1:14 pm

    tak faham langsung lah…. tak nak ajar jangan lah ajar…

  • 99 Arthi 4:20 pm

    tak faham langsung….tlg lah ajar dgn betul betul laa

  • 100 Glo 9:45 pm

    Tak faham la….yg halangan dgn cadangan tu …..tolong blh?

  • 101 Glo 9:46 pm

    kenapa thn ni susah sangat ?

  • 102 Anonymous 10:38 pm

    hg bodh

  • 103 Anonymous 10:40 pm

    hg sapa . hg nk aku komen apa

  • 104 shahrul 10:46 pm

    x fahammm langsungggg la bodhhhhhhhhhhhhhh.

  • 105 Anonymous 10:36 am

    Sy rasa Geo tahun ni boleh tahan susah…..

  • 106 Anonymous 10:42 am

    Tk fham la

  • 107 Anonymous 12:07 pm

    mudah jerr

  • 108 hidayah 3:59 pm

    susahlah nak faham kerja kursus ni.

  • 109 hensem 6:37 pm

    hahaha pt3 ke adek adek ku…HAHAHAHA

  • 110 anywant 6:53 pm

    Teruk

  • 111 Anonymous 8:58 pm

    Nie bukan tahun lepas punye ke

  • 112 rrtfjivCG 8:59 pm

    Nie bukan tahun lepas punye ke

  • 113 syffa 10:02 am

    senang je geografi nii

  • 114 bilqisch 2:16 pm

    ape ni ?!!!!

  • 115 bilqisch 2:17 pm

    ape ni !!!?

  • 116 wan 2:17 pm

    fxck

  • 117 wan 2:17 pm

    enyehh

  • 118 mohd rafiqin 4:06 pm

    vtxyffffgdfcgghg

  • 119 unknown 4:35 pm

    what the hack …. x paham langsung ah weyh

  • 120 dann 8:08 pm

    despacito jelah kite

  • 121 Anonymous 9:37 pm

    Tk payh lah marh klau yee pon baik ckp elok senang keje cm mne nk pndai

  • 122 Anonymous 8:40 pm

    wtf

  • 123 { } 3:14 pm

    what do you mean??

  • 124 [ ] 3:21 pm

    pak hang

  • 125 harith 3:25 pm

    dadaddadaddadaddada lalalllalalallalalalallaalalallaa aioasjdasodhasiosidhdhhdhdhhdhhdhdhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;chdddhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhueu

  • 126 bustin jieber 6:01 pm

    korang x fhm? sedih,

  • 127 nobody 9:43 pm

    tq>< saya faham dengan apa yang ada kat atas ni ;)
    rujukan yang cukup lengkap untuk pt3

  • 128 Dakdakpt3 11:13 pm

    Goodluck pt3 jgan stress² 😂

  • 129 tuturu 8:35 pm

    apakah

  • 130 tuturu 8:37 pm

    sngt mmbntu lol

  • 131 meadel 2:17 pm

    susah nya….mcm mna n bwt nie

  • 132 tarmizzi 10:33 am

    tk pham la bende niyy…. susah sngat la…bgi la jawapan .senang sikit aqu cri kt google

  • 133 Anonymous 5:03 pm

    org tgh emo buat kerja kursus pastu tekan blog ni takde pape. haih sabar je la

  • 134 hakim 11:59 am

    ok saya selesai

  • 135 Anonymous 3:21 pm

    Barbie apa lanjiau ini tak ada maklumat punya kongkek kepada butuk bapa hang Barbie cibai pertinent mati la Barbie

  • 136 shalu 7:25 pm

    tak guna langsung,

  • 137 Haikal 9:01 pm

    x berguna langsung cibai

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini