Keputusan UPSR 2019 : Check Result UPSR November 2019 Saps


Keputusan UPSR 2019. Check Result UPSR November 2019 Saps

Alhamdulillah pejam celik pejam celik hari yang dinanti-nantikan oleh seluruh adik-adik kita pelajar darjah 6 yang telah menjalani peperiksaan UPSR 2019 sudah semakin dekat.

keputusan upsr

Berdasarkan semakan mypt3 terhadap Lembaga Peperiksaan Malaysia (LPM) dan juga Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) tarikh keputusan upsr 2019 akan keluar dijangka sekitar minggu kedua bulan November 2019.

Pengumuman rasmi akan dibuat sendiri oleh Ketua Pengarah Pelajaran Datuk Dr Khair Mohamad Yusif.

Butiran Keputusan UPSR. Check Result UPSR November 2019

Terkini, slip anda boleh anda ambil terus di sekolah bermula pada butiran jadual yang Berita Semasa kemaskinikan daripada masa ke semasa:

Perkara Butiran dan Pautannya
Tarikh keluar November 2018
Hari Khamis
Semakan keputusan online KLIK SINI
Semak Secara SMS UPSR<jarak>(Angka Giliran Anda) dan hantar ke nombor 15888
UPSR HG5211212 ke 15888

Berita Semasa juga difahamkan yang mana result UPSR boleh juga anda check secara online melalui portal SPPAT bukannya portal saps ibu bapa. Berita Semasa doakan pelajar-pelajar mendapat keputusan UPSR yang telah disasarkan anda. Insyaallah.

Untuk yang berminat masuk dan daftar ke mana-mana Maktab Rendah sains MARA MRSM atau pun Sekolah Berasrama penuh SBP boleh anda semak pada 2 pautan di bawah ini

Perkara Butirannya
Permohonan MRSM KLIK SINI
Permohonan SBP KLIK SINI

Rayuan Semakan Keputusan UPSR Sekali Lagi

  • Kepada yang kurang berpuast hari dengan result upsr yang diperolehi, anda masih ada peluang kedua. Ini kerana anda boleh mohon untuk keputusan UPSR anda disemak semula.
  • Setiap semakan permohonan rayuan ini untuk setiap kertas peperiksaan dikenakan caj sebanyak RM50
  • Tempoh 30 hari dari tarikh keputusan UPSR keluar diberikan kepada anda jika anda mahu keputusan kertas peperiksaan anda disemak semula

Borang permohonan yang disediakan Lembaga peperiksaan Sekolah boleh diperolehi secara online seperti di bawah ini

Perkara Butirannya
Borang Permohonan Semakan Semula KLIK SINI

Apa sahaja yang anda dapat ketika check result UPSR kelak, terima dengan hati dengan terbuka dan redha. Perjuangan adik-adik dalam hidup ini baru sahaja bermula.