Semakan Keputusan SPM 2017 : Tarikh Pengumuman Mac 2018


Semakan Keputusan SPM 2017 : Tarikh Pengumuman keluar pada Mac 2018

Pastinya kalangan pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia 2017 sedang khusyuk berdoa dan bertawakal.

keputusan spm

Harapan mereka semoga segala penat lelah dan usaha yang dikorbankan selama tempoh mereka menghadapi ujian paling besar dalam hidup mereka Sijil Peperiksaan Malaysia membuahkan hasil, mendapat keputusan SPM 2017 yang diingini. Masanya tidak lama sahaja lagi.

Pejam celik pejam celik, tarikh keputusan SPM tiba.

Berdasarkan semakan dan sumber yang Berita Semasa dijangka tarikh semakan keputusan SPM 2017 bakal diumumkan pada minggu kedua bulan Mac 2018 ini.

Walabagaimanapun, nantikan pengumuman oleh Kementerian Pendidikan Malaysia KPM dan Lembaga Peperiksaan Malaysia LPM bagi tarikh rasmi keputusan Sijil Pelajaran Malaysia 2017.

Lagipun dengan pengumuman dibuat pada bulan Mac 2018 memberikan masa yang cukup untuk kalangan pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia melakukan pelbagai tugasan termasuklah pendaftaran dan permohonan UPU, matrikulasi, politeknik samada universiti dalam atau luar negara, universiti awam ataupun universiti swasta.

Berdasarkan jadual di bawah ini Berita Semasa kongsikan dengan anda dengan paparan yang lebih mudah untuk anda semak dan check bagi butiran mengenai tarikh dan semakan SPM 2017 samada secara SMS ataupun secara online.

Cara Semakan Keputusan SPM Secara Online dan SMS

PerkaraButiran dan Pautannya
TarikhAkan dikemaskinikan; bermula jam 10 pagi
Tempata) Calon sekolah boleh dapatkan keputusan terus di sekolah anda masing-masing
b) Manakala calon persendirian perlu berhubung dengan Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) ataupun tunggu sahaja keputusan yang akan dihantar ke kediaman anda secara pos.
Secara SMSTaip SPM (jarak) No Kad Pengenalan (jarak) No Angka Giliran dan hantar ke 15888
Semakan Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia secara onlineKLIK SINI
Semak Ranking SBP dan MRSM Terbaik di MalaysiaKLIK SINI

P/S : Untuk makluman anda, apabila anda check result SPM secara online di portal rasmi Lembaga Peperiksaan Malaysia LPM, hanya paparan keputusan secara ringkas sahaja. Untuk dapatkan info yang lebih lengkap perlu datang ke sekolah anda bagi mendapatkannya.

PP/S : Jikalau anda sudah terima result Sijil Pelajaran Malaysia, jangan lupa semak link di bawah untuk bagi membantu anda melakukan langkah seterusnya untuk permohonan UPU, matrikulasi, Politeknik dan sebagainya. Usah bertangguh lagi. KLIK sekarang!

Permohonan UPU bagi lepasan SPM : KLIK SINI

Siapa kata artis Malaysia tiada yang berjaya dalam keputusan SPM mereka yang lalu, nah mereka ini telah buktikan yang mereka pun boleh