Keputusan AFF Suzuki Terkini. Jadual Perlawanan?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


Keputusan AFF Suzuki Terkini. Jadual Perlawanan?

Inilah kejohanan bola sepak yang bakal menemukan dikalangan pasukan negara-negara di Asia Tenggara aka ASEAN.

keputusan aff suzuki

Kejohanan Piala AFF Suzuki ini yang berlangsung dua tahun sekali ini akan kembali lagi menemui peminat bola sepak Malaysia terutamanya.

Adakah pasukan negara akan memberikan saingan hebat untuk edisi ke 11 kali ini sekaligus diangkat menjadi juara Piala AFF Suzuki 2016. Sama-sama kita nantikan.

Berdasarkan semakan Berita Semasa pasukan Malaysia telah diundi dalam kumpulan B, bersama-sama dengan pasukan negara Vietnam, Myanmar dan Kemboja

Manakala Kumpulan A pula adalah merupakan kumpulan Maut apabila pasukan seperti Indonesia, Singapura (Singapore) dan Thailand akan berentap sesama sendiri untuk merebut gelaran juara Kumpulan A. Dijangka pasukan Filipina akan menjadi pasukan belasahan. Mungkin?

Perkara Butiran dan pautannya
Tarikh Piala AFF Suzuki Cup 19 November 2016 hingga 17 Disember 2016
Kejohanan bola sepak Piala AFF Suzuki 2016
Tuan Rumah Bersama Myanmar dan Flipina

Jadual Perlawanan dan Keputusan AFF Suzuki Cup 2016

Mari-sama kita lihat susunan jadual Piala Aff Suzuki 2016 mengikut pasukan yang bertanding di peringkat kumpulan sehinggalah ke peringkat separuh akhir dan final kelak mengikut waktu Malaysia


Tarikh Masa Jadual Perlawanan Keputusan Terkini
19 November 4:30 petang Thailand VS Indonesia
19 November 8:00 malam Filipina VS Singapura
20 November 4:30 petang Malaysia VS Kemboja
20 November 7:30 malam Myanmar VS Vietnam
22 November 4:30 petang Thailand VS Singapura
22 November 8:00 malam Indonesia VS Filipina
23 November 4:30 petang Malaysia VS Vietnam
23 November 7:30 petang Cambodia VS Myanmar
25 November 8:00 malam Singapura VS Indonesia
25 November 8:00 malam Filipina VS Thailand
26 November 7:30 malam Vietnam VS Cambodia
26 November 7:30 malam Myanmar VS Malaysia
3 Disember 2016 Naib Juara Kumpulan A VS Juara Kumpulan B
4 Disember 2016 Naib Juara Kumpulan B VS Juara Kumpulan A
7 Disember 2016 Juara Kumpulan B VS Naib Juara Kumpulan A
8 Disember 2016 Juara Kumpulan A VS Naib Juara Kumpulan B
14 Disember 2016 Perlawanan Akhir Pertama
17 Disember 2016 Perlawanan Akhir Kedua

P/S : Berdasarkan pemerhatian anda apabkah ramalan dan keputusan AFF Suzuki Cup 2016 kali ini? Adakah Malaysia ada peluang bergelar juara di final kelak?



Share.

20 Comments

  1. Dollah Salleh masa menang dia cakap percaturan dia berhasil. bila kalah dia cakap player tak beri komitmen sepenuhnya. Apa-apapun tahniah, tapi masih longgar pasukan kini. Nampak takde keserasian, dan masalah utama ramai sangat ‘veteran’ player. patutunya otai-otai ni 20-30% sahaja membantu dari segi pengalaman manakala perlu 80% player muda (25 tahun ke bawah) untuk kelincahan dan paling penting stamina. Tapi ini tidak, bila 2nd half dah pancit. ernah Nampak Hai-O hisap rokok kt public, Safee Sali pun sama. Apa daa sportsman hisap rokok.

  2. Orang biase on

    Menang pun kondem.. kalah lg kondem.. Lu bising2 org sap rokok pekehal.. Yg betina pakai tudung byk hisap rokok kat public luu tak bagi ceramah ker..

  3. Viatnam sengaja kasi kalah,sebab nk tunjuk penyokong dia orang lagi bertamadun dari malaysia walaupun kalah

  4. Berdasarkan gambar-gambar…kagum dengan Vietnam Fan di Stadium My Dinh..punyai semangat kesukanan yg tinggi. Penyokong Malaysia buleh duduk sesama mereka tanpa dia apa-apakan. Tahniah Vietnam Fans.
    Harap Malaysia akan mendapat keputusan yg positif pada pertemuan final pertama di Bangkok nanti.
    Tahniah Pasukan Malaysia

  5. HARIMAU MALAYA on

    GOOD JOB…..tahniah HM
    next macth >>harap player & fans dapat kawal emosi.

  6. Bila menang PEMAIN HARIMAU MALAYA tapi bila kalah baru PEMAIN MALAYSIA…..tapi tidak apa oleh kerana semangat kesukanan sabah dan sarawak terima sahaja…….

  7. Terma Harimau Malaya tu takde kena mengena dengan Malaya yang sebelum penubuhan Malaysia tu pun. Sebenarnya spesis Harimau tu memang nama dia Harimau Malaya (Panthera tigris malayensis) . Dia takdenya tukar nama jadi Harimau Malaysia. macam Keretapi Tanah Melayu tu mana ada tukar nama Keretapi Malaysia.

  8. Sepatutnya kad merah dilayangkan kepada pemain vietnam ketika Malaysia mendapat penalti. tetapi pengadil tidak berani kerana perlawanan masih awal. Peraturan Fifa iya jelas kad merah.

  9. Menang pun salah,tak menang pun salah..
    Dok diam2 sudah lah..
    Lu org bising2,mcm la fanatik sgt..
    Dah masuk final,baru nak tunjuk excited lebih..
    Poodahhh.!

  10. 1 penalti…2 kesilapan pertahanan, 1 situasi bola mati…nasib ye, usaha pn ye…pe pun jgn putus asa

  11. Tahu tak kenapa Vietnam kalah… sbb stadium tu Mydin yg punya… jd vietnam nk balas budi mydin…

  12. bagus, harap media jangan terlalu over .. kita boleh maju
    lagi … pasukan msia boleh ….

  13. Super Mokh on

    Striker kita penyudahnya kurang menjadi…jangan banyak kelecek bola dalam kawasan 20m, kalao skill macam aku dulu tak apalah…ni jauh nak sampai ke tahap kami, byk belajar lagi anak2 harimau ni

  14. Abdullah Ali on

    Corner kick tu sesekali kasi lencongkan sikit ke dalam gol, `Inswingwer baru lah peluang gol tu banyak…kalo anak2 rimau ni nak belajar jumpa la aku kat ganu ni….

  15. SambalBelacan on

    Tahniah buat pemain2 bolasepak Malaysia…walau apa pun jangan lupa…bahawa perjalanan permainan masih lagi panjang…anggaplah kemenangan terhadap Vietnam itu baru satu permulaan…kalau kita merasa hebat…maka ada lagi yang lebih hebat…jangan terlalu jakin akan menang kalau semangat permainan dan keyakinan tidak padu…namun ini semua bergantung jugak pada nasib dan takdir…sekiranya ditakdirkan menang…itulah yang lebih baik…

Leave A Reply