≡ Menu

Jadual SPM 2017 Tarikh Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia

Jadual SPM 2017 Tarikh Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia

SPM adalah satu pintu gerbang untuk anda melangkah ke peringkat pengajian yang lebih tinggi berdasarkan bidang dan cita-cita yang anda impikan selama ini.

jadual spm

Jadi, peluang yang ada ini gunakan dengan sebaik mungkin. Berdasarkan semakan Berita Semasa terhadap jadual spm 2017, Sijil Pelajaran Malaysia akan berlangsung selama tempoh 17 hari lamanya yang mana akan bermula pada tarikh 7 November 2017 sehinggalah berkahir pada tarikh 6 Disember 2017 bersamaan hari Selasa.

Di bawah ini dikongsikan kepada anda jadual waktu SPM 2017 yang dikeluarkan sendiri oleh Kementerian pendidikan malaysia KPM dan Lembaga Peperiksaan malaysia LPM membabitkan pelajar yang ambil matapelajaran seperti :

 1. Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, English for Science and Technology EST
 2. Bahasa Arab, Bahasa Cina, Bahasa Tamil, Bahasa Iban, Bahasa KadazanDusun, Bahasa Perancis, Bahasa Punjabi
 3. Pendidikan Seni, Pendidikan Muzik
 4. Matematik, Prinsip Perakaunan, Matematik Tambahan
 5. Tasawwur Islam, Bible Knowloedge, Pendidikan Syariah Islamiah, Pendidikan Al-Quran dan Al-Sunnah
 6. Sains, Biologi, Fizik, Kimia
 7. Kesusasteraan Melayu, Kesusasteraan Cina, Kesusasteraan Tamil
 8. Pengajian keusahawanan, Perdagangan, Ekonomi Asas, Ekonomi Rumah Tangga
 9. Geografi, Sejarah
 10. Pengetahuan Sains Sukan, Sains pertanian
 11. Information dan Communication Technology ICT
 12. Lukisan kejuruteraan, Pembinaan Domestik, Pembuat Perabot, Kerja Paip Domestik, Pendawaian Domestik, Kimpalan Arka dan Gas, Menservis Automobil, Menservis Motosikal, Menservis Peralatan penyejukan dan Penyamanan Udara, Menservis Peralatan Elektrik Domestik, Rekaan dan Jahitan Pakaian, Katerian dan Penyajian, Pemproses Makanan, Penjagaan Muka dan Dandanan Rambut, Asuhan dan Pendidikan Kanak-Kanak, Gerontologi Asas dan perkhidmatan Geriatrik, Landskap dan Nurseri, Akuakultur dan Haiwan Rekreasi, Tanaman Makanan, Seni Reka Tanda, Hiasan Dalaman Asas, Produksi Multimedia, Grafik Komputer
  Pengajian Kejuruteraan Mekanikal, Pengajian Kejuruteraan Awam, Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik dan Teknologi Kejuruteraan

Jadual SPM 2017 : Rujukan dan Pautan Penting

Diharapkan dengan perkongsian jadual peperiksaan SPM 2017 kali ini membantu anda sebagai calon peperiksaan SPM dan ibubapa membuat rujukan dan panduan daripada masa ke semasa..

Perkara Butiran Jadual SPM dan Pautannya
Tarikh 7 November sehingga 6 Disember 2017.
Tempoh Jadual SPM 17 hari
Semak Keputusan SPM KLIK SINI

P/S : Semoga dalam peperiksaan SPM kali ini anda beroleh kejayaan seperti yang diharapkan. Banyakkan berdoa dan menjaga kesihatan diri dalam musim-musim peperiksaan kelak.

PP/S : Bagaimana persediaan calon SPM 2017 setakat ini?

Sambung Baca Yang Ini Pula - Ada Kaitan Dengan Di Atas:

7 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
 • 0 Anuar 11:49 am

  Good Luck saya ucapkan kepada semua calon peperiksaan SPM 2012.. tahun ini saya tiada adik yang bakal menduduki peperiksaan SPM.. Jadi tidaklah terlalu berdebar menanti keputusan SPM pada tahun ini.. ;)

 • 0 Anuar 11:51 am

  Seperti biasa seluruh rakyat Malaysia berharap keputusan peperiksaan SPM pada kali ini lebih baik berbanding keputusan SPM tahun2 yang sebelumnya..

  Semua calon layak mendapat keputusan peperiksaan yang cemerlang, disebabkan mereka telah berusaha dengan bersungguh-sungguh untuk mendapatkan keputusan tersebut.. ;)

 • 0 Prince Noob 8:15 pm

  terima kasih atas jadual spm ni… harap2 aku dapat 10A1 utk spm ni

 • 0 Anon 11:22 pm

  Noob publisiti murahan….buasir otak blog bodo org xmau baca….

 • 0 kerudin kambing 6:18 pm

  Antara 9 – 19hb November takde xm… kenapa ye? ada sesiapa tahu? PRU 13 ke?

 • 0 las artes 9:54 pm

  j) Pemilihan calon untuk mengikuti kursus perguruan adalah bergantung kepada kedudukan pencapaian merit skor akademik, prestasi dalam temu duga dan juga keputusan ujian sahsiah. Keutamaan akan diberi kepada calon yang aktif di dalam aktiviti kokurikulum.

 • 0 nadia 7:30 pm

  gud luck student SPM :) cayok2

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini