≡ Menu

iMASCU : Semak Syarat UPU Matrikulasi Kemasukan Lepasan SPM dan STPM


iMASCU UPU : Semak Kelayakan UPU Semak Syarat, Matrikulasi Kemasukan Lepasan SPM dan STPM

Nampaknya laluan untuk kalangan anda yang hantar permohonan UPU 2018 menjadi lebih mudah.

 imascu upu

Ini sekarang ini anda sudah mampu membuat pilihan jurusan mana yang terbaik, universiti mana yang terbaik buat anda yang daripada lepasan SPM, lepasan STPM mahupun melalui semakan syarat kelayakan UPU untuk Program Asasi, Diploma, Matrikulasi dan Ijazah Sarjana Muda yang dipanggil dengan IMASCU UPU.

Inilah yang dinamakan penambaikan yang makin memudahkan para pelajar. Tahniah diucapkan kepada Kementerian Pengajian Tinggi KPT. Sangat membantu kalangan pelajar lepasan SPM terutamanya untuk membuat pilihan

iMASCU UPU : Cara Semak Syarat Kelayakan dan Program

Caranya mudah sahaja dan cukup ringkas. Hanya isikan :

  • Nama penuh
  • Nombor kad pengenalan
  • No telefon
  • Negeri asal anda
  • Pilih kemasukan UPU : SPM @ STPM @ MATRIKULASI KPM
Perkara Pautan dan Butiran
SEMAK SYARAT KELAYAKAN KLIK SINI
Permohonan UPU KLIK SINI
Permohonan Matrikulasi KLIK SINI
Senarai universiti terbaik di Malaysia KLIK SINI

Yang bagusnya portal IMASCU UPU sediakan fungsi syarat kelayakan UPU kemasukan ke IPTA dan yang mana satu kursus yang anda layak untuk mohon semua disediakan untuk anda termasuklah senarai kursus yang anda tidak boleh mohon. LENGKAP bukan???

P/S : Semoga anda semua membuat pilihan yang terbaik melalui kemudahan Semak Syarat Kelayakan UPU dan Program ke IPTA IMASCU !!!

Contoh UPU Semak Syarat

upu semak syarat

Sambung Baca Yang Ini Pula - Ada Kaitan Dengan Di Atas:

52 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 0 Tanpa Nama 7:23 pm

    mcam mane nak check utk u lain..

  • 0 Aqilah 8:58 pm

    knpa check imascu nie..xboleh tukar kelayakan dy kpda STPM????

  • 0 nabilah 10:31 pm

    knpa xbleh tukar ke STPM?????

  • 0 Tanpa Nama 5:06 pm

    info yang amat berguna ni…terima kasih ye. Memang mudah betul

  • 0 nurizzatti 9:15 pm

    kenapa x blh tukar ke STPM!!?

  • 0 yatie 5:51 am

    mcm mna nk semak imascu erh??sya tekan semak x boleh pun..

  • 0 syah 2:24 pm

    mcm mne tak boleh nak semak nih…sy pun xdpt tekan untuk semak..

  • 0 TEO SZE HUI 3:02 pm

    y I cant change kelayakan SPM to STPM??

  • 0 Zubeer 4:58 pm

    buat pelajar buatlah pilihan yang terbaik…

  • 0 Qayyum 9:15 pm

    boleh try sini pautan kat jadual post atas

    1. Buat pilihan Syarat Khas Program dan pilih program pengajian sama ada SPM atau STPM. Kemudian, click MASUK.
    2. Click pilihan yang disediakan bagi IPTA, KATEGORI, ALIRAN dan FAKULTI. Tunggu sehingga keluar paparan baru.
    3. Ulangi langkah yang sama untuk membuat semakan bagi IPTA dan bidang yang lain.

    Selamat mencuba.

  • 0 Muaz Malek 10:19 pm

    memang bagus sistem imascu ni. dalam masa beberapa minit dah tau jurusan apa yang layak dipohon berdasarkan keputusan SPM.

    zaman saya dulu kena belek buku panduan satu persatu sebelum pilih jurusan. syukurlah keputusan SPM agak baik & dapatlah masuk ke matriks UIA dalam jurusan undang-undang..

  • 0 Tanpa Nama 12:50 pm

    xleh check stpm pun…cna???

  • 0 nurain amalina binti abd rahman 4:47 pm

    macam mana nak tukar spm ke stpm??

  • 0 Naa Farhana 3:53 pm

    Macam mana nak cek yg stpm punya ? Mohon bagi penjelasan. Terima kasih.

  • 0 nissa 4:22 pm

    knape xleh tukar spm kpd stpm???tolong bantu segera…

  • 0 annoying 12:57 pm

    betul ke?

  • 0 Patrich Brackley Jan 9:27 pm

    Please……help we how to change SPM to STPM….. why it can not……

  • 0 Tanpa Nama 10:55 pm

    stress gila…dh bopa Kali bukak x boleh jgak tukar utk stpm…dh la nk isi upu plak

  • 0 Tanpa Nama 10:49 am

    kan…………….

  • 0 noor umi hanie azman 10:52 pm

    Kalau dapat 6 kredit je blh je masuk ipta

  • 0 budakbaikla! 12:55 pm

    ***haha..mang same jer..uitm je a kuar..erm..nk taw gak uni laen…. ^3^

  • 0 NURUL HIDAYU 12:41 pm

    knpe x boleh tukar SPM ke STPM

  • 0 aziera ghazali 9:05 pm

    kenapa untuk matrikulasi tade…

  • 0 Tanpa Nama 7:38 pm

    kenapa keluar uitm sahaja

  • 0 Tanpa Nama 7:39 pm

    mana untuk matrikulasi

  • 0 Tanpa Nama 2:25 pm

    knp x leh tuka matrikulasi!!!!

  • 0 na 4:57 pm

    ha’aa. mne matrikk

  • 0 mh 10:02 am

    kenapa bila tekan laman web mascu tak keluar apa yang saya nak?

  • 0 Dya 5:10 pm

    Kenapa tak boleh tengok ? Asyik naik reload je ni

  • 0 gsjskskabass 5:41 pm

    error.

  • 0 liya 4:56 pm

    siapa buat lmn ni… knp x leh buka ni TT^TT…..

  • 0 one 3:37 pm

    knpe xleh bkak? die kte..This webpage is not available..

  • 0 cahaya kasihsayang 12:22 pm

    mcm mna mw tw ktgri tu ya sma ada A/B/C/D?

  • 0 Tanpa Nama 6:55 pm

    kan/

  • 0 joelean 12:34 pm

    Tidak dapat masuk laman ni..apa kata laluan yang diminta?

  • 0 ana 3:30 am

    woi matrikulasi punya mana.aduh

  • 0 Tanpa Nama 9:12 am
  • 0 Hamba Allah 9:13 am
  • 0 Tanpa Nama 11:19 am

    knp kategori untuk matrikulasi tak de?? mcm mne nak semak???

  • 0 isma 9:15 am

    boleh tukar kepada stpm tapi kena isi spm dulu. isi keputusan spm keseluruhan then baru stpm then isi result muet baru semak..baru dapat paparan jurusan yg sesuai mengikut keputusan kita.

  • 0 miss buntu 9:03 pm

    kalau lepasan diploma macam mana nak check tak boleh pun? Bila nak skip drpd result stpm ke result muet terus tak boleh.

  • 0 awish 8:14 pm

    mana boleh masuk
    berpuluh kali cuba
    tak betul sungguh

  • 0 Tanpa Nama 11:15 am

    xblh isi nma pon ic ja blh

  • 0 Rose mohd 6:29 am

    Takleh pon masuk kat laman erayuan
    Asyik ralat je… Tolong saya

  • 0 nad 8:43 pm

    tak boleh masuk punn

  • 0 Nadia sofia 9:07 pm

    Knp tak boleh bukak pon semak syarat tuu

  • 0 jemah 10:36 pm

    Tngh selenggara tu yg x boleh masuk tu… :'( sedih btol la…masa depan masih kabur ni…payah ler gini x tau nk pilih ape…

  • 0 Apekehal 10:39 pm

    Pihak yg brtnggungjawab please bantuin kami dong…😂

  • 0 Tanpa Nama 9:52 pm

    Bile agak2nye,penyelenggaraan siap yerr…???mohon2 bantuan..

  • 0 Tanpa Nama 11:35 pm

    weh , ade ah yg untuk matrikulasi lah. lain kali tngok pakai mata , bukan lutut. ade kat penjuru kanan tu.

  • 0 Tanpa Nama 11:35 pm

    huahuahua

  • 0 nobody 3:38 pm

    matrikulasi xleh cek ke?

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini