iMASCU : Semak Kelayakan UPU, Matrikulasi Kemasukan Lepasan SPM dan STPM 2017

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


iMASCU : Semak Kelayakan UPU, Matrikulasi Kemasukan Lepasan SPM dan STPM 2017

Nampaknya laluan untuk kalangan anda yang hantar permohonan UPU 2017 menjadi lebih mudah.

 imascu

Ini sekarang ini anda sudah mampu membuat pilihan jurusan mana yang terbaik, universiti mana yang terbaik buat anda yang daripada lepasan SPM, lepasan STPM mahupun melalui semakan syarat kelayakan UPU untuk Program Asasi, Diploma, Matrikulasi dan Ijazah Sarjana Muda yang dipanggil dengan IMASCU UPU.

Inilah yang dinamakan penambaikan yang makin memudahkan para pelajar. Tahniah diucapkan kepada Kementerian Pengajian Tinggi KPT. Sangat membantu kalangan pelajar lepasan SPM terutamanya untuk membuat pilihan

iMASCU UPU : Cara Semak Syarat Kelayakan dan Program

Caranya mudah sahaja dan cukup ringkas. Hanya isikan :

  • Nama penuh
  • Nombor kad pengenalan
  • No telefon
  • Negeri asal anda
  • Pilih kemasukan UPU : SPM @ STPM @ MATRIKULASI KPM
Perkara Pautan dan Butiran
SEMAK SYARAT KELAYAKAN KLIK SINI
Permohonan UPU KLIK SINI
Permohonan Matrikulasi KLIK SINI
Senarai universiti terbaik di Malaysia KLIK SINI

Yang bagusnya portal IMASCU UPU sediakan fungsi syarat kelayakan UPU kemasukan ke IPTA dan yang mana satu kursus yang anda layak untuk mohon semua disediakan untuk anda termasuklah senarai kursus yang anda tidak boleh mohon. LENGKAP bukan???

P/S : Semoga anda semua membuat pilihan yang terbaik melalui kemudahan Semak Syarat Kelayakan UPU dan Program ke IPTA IMASCU !!!

PP/S : Contoh tutorial bergambar cara bagaimana untuk menggunakan portal IMASCU sehingga terpapar universiti dan program pengajian yang bersesuai dengan keputusan peperiksaan anda. Boleh semak gambar-gambar di bawah ini….

 

 



Share.

52 Comments

  1. boleh try sini pautan kat jadual post atas

    1. Buat pilihan Syarat Khas Program dan pilih program pengajian sama ada SPM atau STPM. Kemudian, click MASUK.
    2. Click pilihan yang disediakan bagi IPTA, KATEGORI, ALIRAN dan FAKULTI. Tunggu sehingga keluar paparan baru.
    3. Ulangi langkah yang sama untuk membuat semakan bagi IPTA dan bidang yang lain.

    Selamat mencuba.

  2. Muaz Malek on

    memang bagus sistem imascu ni. dalam masa beberapa minit dah tau jurusan apa yang layak dipohon berdasarkan keputusan SPM.

    zaman saya dulu kena belek buku panduan satu persatu sebelum pilih jurusan. syukurlah keputusan SPM agak baik & dapatlah masuk ke matriks UIA dalam jurusan undang-undang..

  3. Naa Farhana on

    Macam mana nak cek yg stpm punya ? Mohon bagi penjelasan. Terima kasih.

  4. Patrich Brackley Jan on

    Please……help we how to change SPM to STPM….. why it can not……

  5. Anonymous on

    stress gila…dh bopa Kali bukak x boleh jgak tukar utk stpm…dh la nk isi upu plak

  6. boleh tukar kepada stpm tapi kena isi spm dulu. isi keputusan spm keseluruhan then baru stpm then isi result muet baru semak..baru dapat paparan jurusan yg sesuai mengikut keputusan kita.

  7. miss buntu on

    kalau lepasan diploma macam mana nak check tak boleh pun? Bila nak skip drpd result stpm ke result muet terus tak boleh.

  8. Tngh selenggara tu yg x boleh masuk tu… :'( sedih btol la…masa depan masih kabur ni…payah ler gini x tau nk pilih ape…

  9. weh , ade ah yg untuk matrikulasi lah. lain kali tngok pakai mata , bukan lutut. ade kat penjuru kanan tu.

Leave A Reply