Espeks Gaji : Semakan Gaji di Selangor Pahang Perak Kelantan Johor

Espeks Gaji Jabatan Akauntan Negara ANM Selangor, Pahang, Perak, Kelantan, Johor

Jabatan Akauntan negara adalah dibawah pengawasan dan selian Kementerian kewangan Malaysia MOF daripada bangunan kecil di bangunan Life Insurance dan sekarang ini sudah pun beroperasi di Kompleks Kementerian Kewangan Malaysia MOF, Putrajaya.

espeks

Jabatan Akauntan negara adalah dibawah pengawasan dan selian Kementerian kewangan Malaysia MOF daripada bangunan kecil di bangunan Life Insurance dan sekarang ini sudah pun beroperasi di Kompleks Kementerian Kewangan Malaysia MOF, Putrajaya.

Hari ini Jabatan Akauntan Negara mempunyai 25 cawangan di seluruh negeri di Malaysia termasuk di Selangor, Melaka, Johor, Perak, Pulau Pinang, Pahang, Kelantan, Terengganu, Kedah.

Untuk makluman semua Jabatan Akauntan negara ada membangunkan satu perkhidmatan yang dipanggil nama eSpeks kepada kalangan kakitangan kerajaan negeri dan juga kepada para kontraktor yang dilantik di setiap negeri di Malaysia, sangat membantu untuk melakukan semakan slip gaji (e payslip @ e penyata gaji), emaklum.

Semestinya dengan adanya sistem semakan eSpeks, Jabatan Perbendaharaan di setiap negeri di Malaysia dapat membuka akses kepada kepada anda semua penjawat awam peringkat negeri melakukan semakan untuk beberapa perkara termasuklah :

  1. Akses espeks untuk semak slip gaji dan juga e penyata gaji secara tahunan. Semua data boleh akses  secara online dan anda boleh cetal terus daripada portal Espeks gaji ini pada ketika bila anda memerlukannya.
  2. eMaklum memudahkan pembekal dan kontraktor melakukan semakan pembayaran oleh kerajaan negeri. Selain itu kakitangn kerajaan boleh menggunakannya untuk semakan OT, pembayaran elaun perjalanan

Semuanya secara online sejajar dengan perkembangan ICT di malaysia hari ini. Zaman untuk cetak slip gaji sudah berlalu.

  1. Jikalau dahulu nak kena semak satu persatu penyata gaji penjawat awam secara manual
  2. Kemudian cetak pula slip gaji
  3. Selepas proses serah kepada setiap kakitangan kerajaan
  4. Kalau ada kesilapan, jangan berlaku kelambatan
  5. Sangat lambat prosesnya

Sekarang tidak lagi. Sekaligus setiap proses dapat dilakukan dengan lebih cepat mudah dan menjimatkan sepertimana sistem yang dibangunkan Jabatan Akauntan Negara ANM. Semuanya boleh disemak pada satu sistem Espeks gaji ini.

Log Masuk Espeks Gaji, Slip Gaji, e Penyata Gaji?

Bersama-sama Berita Semasa akses untuk log masuk mengikut negeri anda masing masing

PerkaraButiran dan Pautannya
Espek Negeri JohorKLIK SINI
Negeri SelangorKLIK SINI
Negeri KelantanKLIK SINI
Negeri TerengganuKLIK SINI
Negeri MelakaKLIK SINI
Negeri PerakKLIK SINI
Negeri KedahKLIK SINI
Negeri PahangKLIK SINI
Negeri SabahAkan dikemaskinikan
Negeri SarawakAkan dikemaskinikan
Negeri Pulau Pinang PenangKLIK SINI
Negeri SembilanKLIK SINI
Negeri PerlisKLIK SINI

P/S : Apa kata anda kakitangan kerajaan negeri, pembekal dan kontraktor dengan prestasi portal Espeks Gaji yang disediakan oleh Jabatan Aakauntan Negara Malaysia ANM? Anda berpuas hati?