≡ Menu

Permohonan eRumah Penang. Borang Rumah Mampu Milik.(Kemaskini terkini pada: Jul 19, 2017)

Permohonan eRumah Penang. Borang Rumah Mampu Milik.

Selain daripada negeri Kuala Lumpur, Selangor, Johor, negeri Pulau Pinang Penang cukup terkenal dengan rumah mampu milik apabila melihat kenaikan harga rumah naik di sana.

erumah penang

Sehingga menyebabkan ramai rakyat Pulau Pinang terpaksa beralih untuk tinggal di Seberang Perai kerana tidak mampu tinggal di dalam pulau. Harga barang mahal, rumah apatah lagi.

Melihatkan masalah seperti itu, kerajaan negeri telah mengambil tindakan pantas untuk membangunkan sistem perumahan online Penang yang membolehkan setiap keluarga di negeri ini memiliki satu rumah mampu milik.

Jikalau anda sedang cari rumah PPR, Rumah Mampu Milik Penang, Rumah kos rendah, rumah kos serdahana boleh semak di portal ini. Semoga penantian anda nanti akan berakhir di sini.

Bersama-sama ini Berita Semasa kongsikan maklumat untuk anda semak dan check seperti pada jadual di bawah ini :

Semakan eRumah Penang Online

Perkara Butirannya
Syarat Permohonan KLIK SINI
Senarai projek Perumahan Terkini KLIK SINI
Borang Permohonan eRumah Penang KLIK SINI

 

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Bajet 2017 Pengeluaran KWSP Beli Rumah Pertama Dari Akaun Dua Kepada 40 Peratus Bajet 2017 Pengeluaran KWSP Beli Rumah Pertama Dari Akaun Dua Kepada 40 Peratus Sekurang-kurangnya cadangan ini jauh lebih baik dan cerdik berbanding cadangan Noh Omar yang mahu beri "lesen besar" ke...

0 Komen Bernas di Berita Semasa… add one

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini