Daftar Borang Ekasih Online dan Semakan Bantuan Miskin Tegar 2018


Daftar Borang Ekasih Online dan Semakan Bantuan Miskin Tegar 2018

Pendaftaran E Kasih online merupakan bantuan untuk tolong keluarga miskin dan basmi kemiskinan tegar di negara Malaysia ini.

ekasih

Semoga jumlah keluarga yang miskin tegar di malaysia akan semakin berkurang. Insyaallah.

Untuk maklumat dan rekod, ekasih merupakan Bank Data Kemiskinan Nasional yang mengandungi maklumat mengenai kemiskinan bermula dari profil individu, program/bantuan yang diterima oleh Ketua Isi Rumah (KIR) dan Ahli Isi Rumah (AIR) daripada agensi pemberi bantuan sehinggalah kepada permohonan bantuan dan pemantauan keberkesanan program/bantuan yang diterima.

KLIK SINI Maklumat tambahan mengenai ekasih oeh mypt3 : http://mypt3.com/semakan-ekasih

Buat kali ketiga sejak tahun 2016, untuk pengetahuan anda pembayaran BR1M 2018 akan juga diberikan kepada penerima yang layak, iaitu termasuk juga mana-mana yang berjaya tersenarai dalam senarai program e kasih, di mana anda akan menerima bayaran BRIM 2018 sejumlah RM1,200

Sejarah Pembayaran eKasih Melalui Pembayaran Br1M Jumlah
Tahun 2016 RM1050
Tahun 2017 RM1200
Tahun 2018 Juga RM1200

Oleh itu, jikalau anda merasakan yang anda melepasi syarat kelayakan yang telah ditetapkan untuk program bantuan e kasih ini, manfaatkanlah peluang yang ada dengan hantar permohonan secara online seperti di bawah ini, sekaligus membolehkan anda menerima bantuan rakyat 1 malaysia kelak, Insyaallah.

Borang Bantuan eKasih / Borang Lapor Kemiskinan

Untuk melakukan pendaftaran permohonan dan juga semakan bantuan e kasih online, anda boleh layarinya dengan cara klik link seperti di bawah ini :

Perkara Butiran dan Pautannya
Daftar ekasih online KLIK SINI DAFTAR
Semak ekasih online KLIK SINI SEMAK
Syarat kelayakan Jikalau anda tinggal di kawasan bandar; pendapatan isi rumah RM1 500 sebulan dan ke bawah; anda dijemput mohon
Dibuka kepada yang sudah daftar ekasih untuk bantuan bertani; usahawan dan sebagainya sekaligus mengembang potensi pendapatan bulanan anda

Di bawah ini Berita Semasa kongsikan antara maklumat tambahan yang boleh membantu dan memudahkan anda menghantar borang permohonan bantuan e kasih seperti gambar-gambar di bawah ini, anda boleh semak satu persatu yang disusun mengikut susunan.

Antara Soalan Lazim Yang Sering Ditanya Mengenai Program Ekasih

e kasih

No. Soalan Jawapan
1. Bagaimana saya nak tahu samada saya layak atau tidak untuk tersenarai dalam program ini? Anda perlu pergi ke mana-mana Pejabat Pegawai daerah ataupun pejabat Jabatan Pembangunan Persekutuan/Pejabat Pembangunan Persekutuan (JPP/PPPN). Tanya terus dengan pegawai bertugas di sana.
2. Bagaimana saya mahu tahu saya sudah lulus diterima dalam program ekasih ini Anda boleh terus hubungi Unit Penyelarasan Pelaksaan (ICU JPM) di Jabatan Pembangunan Persekutuan atauPejabat Pembangunan Negeri (JPP/PPPN – Bahagian/Unit Kesejahteraan Rakyat)