≡ Menu

Cukai Kereta Import Bebankan Rakyat Malaysia. Boleh Turun?



(Kemaskini terkini pada: Dec 14, 2016)

Cukai Kereta Import Bebankan Rakyat Malaysia. Boleh Turun?

Cukai Kereta Import yang terlalu tinggi adalah dasar kerajaan Malaysia yang ingin melindungi Proton sehingga “memaksa” rakyat Malaysia hanya mampu membeli kereta keluaran Proton atau Perodua sahaja.

cukai kereta import

Ini adalah akibat mereka yang berpendapatan rendah tidak mampu memiliki kereta keluaran negara lain yang lebih bagus dari aspek keselamatan dan kualitinya disebabkan cukai-cukai yang tinggi yang dikenakan.

Cukai Kereta Import Terlalu Tinggi?

Berikut dipaparkan pada gambar-gambar di bawah, merupakan harga-harga kereta import Completely Built Up (CBU) dalam bentuk Cost, Insurance and Freight (CIF).

Harga yang dipaparkan dalam dokumen dibawah merupakan harga semasa kereta import apabila sampai pelabuhan di Malaysia. Dan ini pula senarai harga kereta selepas dikenakan pelbagai duti

Apa maksud CKD?

CKD bermaksud Completely Knocked Down – Kereta akan masuk dalam bentuk komponen-komponen dan akan dipasang balik dalam Malaysia. Cukai yang dikenakan adalah lebih rendah.

Apa maksud CBU?

CBU bermaksud Completely Built-Up – Kereta import yang dibawa masuk, yang mana ianya telah dipasang siap di negara pengeluar apabila sampai ke Malaysia. Cukai dikenakan lebih tinggi daripada CKD.

Namun, sebelum itu, perlu diingatkan bahawa harga kereta import di dalam dokumen dibawah adalah tidak termasuk cukai import yang dikenakan serta nilai keuntungan yang diambil oleh pengedar utama, kepada syarikat penjual kereta, dan harga keuntungan salesman kereta.

Berikut merupakan kadar cukai CBU sejak tahun 2006 :

NOTA= DI : Duti import | DE : Duti Eksais | CJ : Cukai Jualan

Berikut merupakan kadar cukai CKD sejak tahun 2006 :

NOTA= DI : Duti import | DE : Duti Eksais | CJ : Cukai Jualan

Jika diperhatikan secara teliti, kita ambil contoh mudah di sini iaitu, katakan anda ingin membeli kereta Subaru Impreza WRX 2.0, harga CIF di yang dipaparkan pada imej di tas menunjukkan harga dari pengeluar termasuk kos penghantaran ke Malaysia adalah RM 60,291 sahaja. Namun, setelah dicampurkan dengan Duti Import, Duti Eksais dan Cukai Jualan Mengikut jadual cukai yang diberikan, harga kereta import ini terus melambung tinggi :

(30% +90% + 10% ) x Harga CIF Kereta (RM60,291)  jumlahnya:

(RM18,087.30 + RM54,261.90 + RM6,029.10) = RM 78,378.30

Harga cukai kereta import ini pula perlu ditambah kembali kepada harga CIF kereta tersebut iaitu RM 78,378.30 + RM 60,291 dan harga kereta Subaru Impreza WRX 2.0 untuk masuk ke Malaysia adalah kira-kira RM 138,669.30. Dan harga  ini belum lagi mengambil kira :

  • Harga keuntungan yang bakal diambil oleh pengedar utama dan harga keuntungan salesman.
  • Selain itu, jumlah ini belum lagi dicampur dengan insuran dan cukai jalan untuk membolehkan kereta ini berada di atas jalanraya di Malaysia.

Daripada contoh di atas, adakah anda nampak sebenarnya harga kereta yang cukup hebat dan gah itu, hanya murah sedikit daripada harga kereta Proton Waja? Dengan berbekalkan kuasa kuda dan tork  yang lebih hebat, Twin Airbags di depan serta di sisi, dibekalkan pula dengan sistem brek ABS dan aspek dalaman serta luaran yang lebih baik kualiti, ianya lebih baik serba-serbi daripada Proton Waja keluaran negara kita sendiri.

Kereta pada masa ini, bukanlah suatu yang asing. Malah ianya adalah satu kenderaan wajib atau asas keperluan keluarga. Mungkin satu masa dahulu, kereta hanya mampu dimiliki oleh orang-orang yang berada, namun begitu, pada zaman sekarang, kereta merupakan keperluan asas untuk bergerak kemana-mana.

Saya bukanlah ingin bersikap prejudis terhadap negara sendiri, namun apa yang cuba disampaikan adalah realiti yang berlaku hari ini dalam industri automatif negara. Sebenarnya, rakyat negara Malaysia sepatutnya diberikan hak dan kebebasan untuk memilih dan menerima barangan yang lebih baik kualitinya. Sekurang-kurangnya turunkan duit import yang boleh dikatakan agak menekan rakyat ataupun industri automatif negara itu sendiri dipertingkatkan yang melibatkan kereta Nasional.

Bukanlah mengatakan kereta keluaran Proton atau Perodua tidak bagus, tetapi sebenarnya kita telah membayar harga kereta Malaysia dengan kadar yang tinggi untuk kereta yang berada dalam kelas sebegitu. Sepatutnya, kereta Proton Waja misalnya tidak perlulah diletakkan harga terlalu mahal sehingga RM 64,000, sedangkan kereta-kereta lain yang berada di kelasnya, malah lebih lagi, hanya sekitar RM 62,000 sahaja.

“Cukai perlu tetapi biarlah munasabah”

Apakah yang membuatkan harga kereta Proton ini mahal sebenarnya?

  • Ini adalah kerana Proton sehingga sekarang, masih lagi mengharapkan vendor-vendor yang dilantik, untuk membuat dan menghantar komponen-komponen pada Proton.
  • Apa yang Proton buat adalah, hanya memasang komponen terbabit.
  • Jadi, apabila vendor menjual komponen yang disiapkan kepada Proton, kemudian Proton juga mengambil peratus keuntungan terhadap komponen tersebut, harganya pastilah meningkat naik dan…………
  • Akhirnya membebankan bakal pemilik kereta iaitu rakyat Malaysia sendiri yang terpaksa membayar kos harga yang tidak sepatutnya setiap bulan kepada bank.

Penggunaan kereta sudah menjadi keperluan asas ketika ini. Diharap Proton mengambil teguran ini sebagai teguran yang membina dengan harapan rakyat Malaysia mahu melihat industri automatif negara berkembang pesat dan lebih maju kehadapan. Sebagai inisiatifnya, Proton patut mengambil langkah wajar dalam mengurangkan Vendor-vendor yang membekalkan komponen dan mula membuat komponen di dalam kilang pemasangannya di sini. Ini secara tidak langsung dapat mengurangkan kos “orang tengah”  dan seterusnya, harga kereta Proton dapat di selaraskan pada tahap ekonomi rakyat yang lebih baik.

Baru-baru ini, faedah bank untuk pinjaman kereta juga telah dinaikkan. Semestinya, pada waktu ini bukanlah waktu yang sesuai untuk anda membeli atau menukar kereta baru. Berikut adalah kadar terbaru faedah:

1) Kereta Import (Mercedes,Ferrari,Nissan,Toyota,Honda dll)

  • Pinjaman 5 tahun – 3.5%
  • Pinjaman 7 tahun – 3.75%
  • Pinjaman 9 tahun – 3.85%

*Kadar lama antara 2.88% hingga 3.5%)

2) Kereta Nasional (Proton,Perodua,Naza,Inokom dll)

  • Pinjaman 5 tahun– 3.85%
  • Pinjaman 7 tahun– 4.00%
  • Pinjaman 9 tahun– 4.10%

*Rate lama antara 3.5% hingga 3.75%

Kenaikan ini secara kasarnya adalah berada di dalam lingkungan RM 12-RM 15 sebulan. Namun begitu, jika diambil kira Rm 15 x 12 bulan x 9 tahun, jumlahnya adalah RM 1620. Satu jumlah yang kecil bagi sesetengah orang yang berpendapatan tinggi namun tidak, bagi ramai orang yang berpendapatan sederhana atau rendah.

Apa yang dikesalkan di sini adalah, Duti Eksais masih lagi tidak dikurangkan tetapi Faedah pula yang dinaikkan.

  • Wajarkah rakyat Malaysia golongan pertengahan dan berpendapatan rendah diperlakukan begini?
  • Mereka yang berpendapatan rendah mampu membeli kereta import ketika ini? Semestinya tidak
  • Jadi apa pilihan mereka?
  • Akhirnya….”dipaksa” membeli kereta yang kualitinya tidak setanding kereta keluaran negara lain pada harga yang lebih mahal malah tidak mempunyai ciri-ciri keselamatan yang lebih baik?

Kita sebagai pengguna berhak untuk menyuarakan pendapat terhadap senario yang berlaku sekarang. Di mana kedudukan AFTA yang pernah dicanangkan lebih 10 tahun dulu? Sampai bilakah Kerajaan patut memberikan tongkat kepada Proton dan Perodua? Dan sampai bila rakyat Malaysia harus membeli produk rebadged dari pengeluar kenderaan lain harus berdepan cukai kereta import yang agak tinggi dan menekan rakyat bawahan

Terlalu banyak persoalan yang boleh dibangkitkan. Namun penyelesaian mestilah dibuat secara ilmiah dan toleran. Adakah anda bersetuju sekiranya, kita sebagai pengguna, berhak menikmati kualiti dan keselamatan kereta yang lebih baik?

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Bajet 2017 Cukai Eksais Kereta Pertama Dapat Pengecualian RM2,000? Bajet 2017 Cukai Eksais Kereta Pertama Dapat Pengecualian RM2,000? Pembentangan Bajet 2017 Malaysia akan diumumkan pada 21 Oktober 2016. Macam-macam cadangan yang dihantar oleh rakyat Malaysia yan...

169 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 1 mosad 10:30 am

    wow!! 1 topik yg menarik. klau lpas ni AFTA btoi2 di laksanakan mmg jln raya penuh dengan kereta toyota,nisan,mitsubishi,subaru & bla3….
    p/s : t’ingin nk guna subaru@mitsubishi, tapi kena tuggu AFTA dilaksanakan dulu.. hehehehe :curiga

  • 2 mr.presiden 10:49 am

    Thanks sudi beri info2 berguna.. Mmg tak dinafikan nampak gaya skrg industri automatif malaysia semakin tenat dihimpit pelbagai kritikan.. Tidak wajar harga kereta nasional Waja n persona diletakkan harga sama setaraf dgn kereta2 luar yg mana kualitinya JAUH terkedepan dari kereta Nasional.. Tidak adil.. kalau mahu melihat Proton maju, bukan caranya duti2 n cukai2 dikenakan tinggi kepada kereta luar.Kalau macam nih sampai bila2 pun kualiti Proton takkan berada sama tahap dengan kereta luar. Cuba duti dikurangkan, mungkin time ni lah Proton akan rasa ada persaingan kuat n dgn cara ni jugak Proton dapat inisiatif utk tingkatkan kualiti yang terbaik. Maklumat tak rasmi sy dapat, kualiti Proton kurang disebabkan vendor2 yang supply NAK TAKNAK kpd Proton. Sebabtu kebanyakan kereta2 Proton selalu bunyi Tikus n Power Window rosak.. Walaupun minor prob, tp sedikit sbyk menjejaskan Standard n kualiti kereta Malaysia.. Harga kereta nasional Mahal+interest tinggi, dari hari ke hari rakyat makin tak hepi dgn perkembangan ini… Rakyat didahulukan, interest dinaikkan, harga ditinggikan = pencapaian diutamakan. Sekian.

  • 3 mr.presiden 11:00 am

    Rakyat Malaysia skrg semuanya bijak pandai, bukan mudah diperdaya, sudah2lah.. Ekonomi dikhabarkan semakin pulih, tapi sampingan nya? Interest naik, point OPR mula dinaikkan oleh BNM.. Kesannya? rakyat….. Tolong fikirkan golongan pertengahan n bawahan.. kesian mereka.. Mmg kita nak ekonomi negara pulih, tetapi kerajaan perlu cari mekanisme lain utk COVER rakyat agar ekonomi mereka juga stabil..15-20 tahun lepas gaji 1k pun bole survive..skrg???? rumah sewa buruk pun da 350…

  • 4 amin 1:25 pm

    mmg x disangkal lagi..harga kereta proton or produa adalah harga yg mahal untuk ala kadar begitu..yg terbaru sila tengok harga gen 2 yg terbaru…harga hampir 60k (kereta modified sikit2 pastu jual harga gile) mmg x aku belinyer la..harap kerajaan bole la memikirkannyer..

  • 5 aizuddin 3:29 pm

    kalau cukai turun komfem jualan perodua dan proton merosot habis.. :kejut

  • 6 Shairon 4:01 pm

    Saya hairan..
    Ke mana pergi cukai-cukai kereta yang tinggi ini disalurkan?
    contohnya sebiji kereta RM50 000(cukai) darabkan dengan sejuta pembeli setahun..

    Kerajaan begitu bijak memainkan minda rakyat..misalnya kalau minyak kita murah,kita banding kan dengan Singapura,Thailand..sedangkan negara mereka minyak pun tiada..Harga kereta tak nak pulak banding dengan mereka?TOL tak nak pulak banding dengan mereka?Gaji kita taknak pulak banding dengan Singapura?..

    kepada Pak2 Menteri,tak kisahlah,gaji puluh2 ribu,elaun itu ini,gaji sebagai pengarah/pengerusi syarikat lagi,side income lagi..itu pun siap dapat AP pada mereka lg..aiiyooooo :gelak :ketawa …

  • 7 yuien 6:40 pm

    jikalau benda tu berlaku bagaimana pula pekerja-pekerja proton dan produa nak cari makan…..benda mcm ni kena kaji dulu….jagan pentingkan sebelah pihak sahaja….ada baik n buruk dari setiap sudut…kalau dilihan quality kereta nasional tidak jauh bezanye..nak di bandingkan dengan kereta lain….kita lihat sahaja toyota……macam-macam issue telah berlaku mengenai quality keratanya…

  • 8 shairon 6:58 pm

    salam..
    bagaimana pekerja perodua dan proton nak cari makan?
    atau bagaimana orang atas nak kaut duit??..

    tahu tak industri automotif Thailand?mengapa kita tak mengikut cara mereka sehingga sekarang Thailand adalah pengeluar kereta terbesar di rantau ini,kereta di sana jauh lebih murah..

    Proton adalah kereta yang palig tidak selamat di New Zealand..bukan nak menghina syarikat kita,tapi itulah hakikatnya..Rakyat kita terpasa berhutang 9 tahun,RM 600 1 bulan hanya untuk memiliki Perodua… :ketawa :ketawa

  • 9 ijul 7:44 pm

    kalo kereta import yg lbh bgus ciri/spec tp harga lebih kurang dgn harga kereta local, lg baik aku beli kereta import la.. :senyumkambing

  • 10 kesal 9:01 pm

    memang xpatut sampai bila rakyat malaysia harus ditekan dengan kerajaan sendiri yg dah macam lintah darat ALONG dalam soal dasar automotif negara.golongan berpendapatan rendah seperti sye terpaksa mengikat perut makan maggie setiap bulan bagi memiliki kereta buatan tempatan yang terpakskan dibeli dengan harga yang memang mahal disebabkan tiada pilihan terpaksa membayar RM600 sbln x9thn harini beli besok harga terus jatuh merundum.dengan ciri2 kereta yang tahap keselamatan ala2 kadar rakyat malaysia terpaksa mempertaruhkan nyawa dijalan raya setiap kali memandu kereta buatan tempatan.diharap kerajaan malaysia dapat mengkaji semula dasar automotif nagara yang sememangnya membebankan rakyat malaysia yang berpendapatan rendah gaji rm1200 majoritynya terpaksa membayar ansuran kereta rm600 sebulan ansuran rumah rm400 sebulan yang tingal rm200 untuk menempuh hidup yg berliku selama sebulan sblm gaji,belum termasuk duit servis kereta dan kerosakan yang diluar jangkaan…..rakyat tertekan kerajan untung berlipat2 kali ganda disebabkan dasar yang tamak untuk mejaga kepentingan proton dan perodua….sampai bila………

  • 11 tussock 9:40 pm

    Memang wajar cukai import kereta luar naik,setuju sangat ini kerana secara tak langsung kita akan dapat membantu industri pemotoran kita.Faktor keselamatan,adakah kereta national kita tidak slamat ?..mm kalau bawak kete kebal skalipun kalau pemandu kita tak berhemah nak masuk gaung masuk gaung jugak.Anyway Kereta Malaysia ada yang terbaik.

  • 12 amin 10:04 pm

    mmg la nk membantu..tp nk membantu pon x la harga sampai mcm itu..ko kene paham tussock..klu aku suke pemikiran lagi logik la..kereta nasional selamat tp kualiti low or bese2 jer compare ngan kualiti kereta import..lau tgk balik cukai yg dikenakan oleh kerajaan..sape2 pon bole marah..pastu terpakse beli kereta nasional ngan harga mahal n interest yg tinggi

  • 13 ikram 12:02 am

    aku sokong sgt2 kalu krjaan trunkan duti import dan TURUNKAN harga keta NASIONAL.
    Pada pndapat aku hrga keta nasional xkan trun,kalu trun pn ckit je. sbb nya mcm komen mr president, proton n pro2 hanya psang je, komponen2 sume nya dr vendor2. tahu kah kita brpe byk vendor2 yg supply part utk proton n pro2???
    ini adalah srategi kjaan nk bntu rkyat sbnrnya. cuba kt byngkan kalu xde vendor d m’sia yg supply part utk diorg ni, apa yg akn brlaku????
    Jawbnya xde lah kilang2 bsr spt INGRESS, SAPURA dll yn main customer diaorg adalah proton n pro2. so, dptkh kita byngkan bpe rmai rkyat m’sia yang MENGANGGUR dan HILANG PKERJAAN???????????
    SIAPA YG SUSSAH???? rkyat juga yg ssh…
    so, aku hrp sama2 lh kita fkirkan baik bruknya situasi ini.

    aku mmg xsokong lngsung kjaan yg ada skrg, dan byk lg dsr kjaan yg ntah ape2, tp dlm soal ini aku fhm mslh yg timbul,nasib rkyat haruslah dutamakan

  • 14 kesal 3:00 am

    Harga Kereta Di Pasaran Malaysia Adalah KE-3(TERMAHAL!!!) DiDunia & Termahal Di Rantau ASEAN

    Alasannya matawang YEN & EURO naik. Kemungkinan harga kereta akan naik lagi sedangkan selama ini Malaysia berkiblatkan matawang US.

    Sekarang Matawang US sedang turun kerana pergolakan, kenapa kita tak kaji?
    Sekarang $US 1 = RM 3.80

    Ikut keadaan sekarang kita boleh pergi ke RM3.30-RM3.50

    Jika berbuat demikian, selogiknya harga barangan akan kembali turun contohnya Minyak Petrol!!! Kat Malaysia ni mana ada barang yang naik akan turun? Yang herannya Tun Dr Mahathir dinobatkan sebagai WIRA DUNIA KE-3 tapi Kos hidup di Malaysia ni sebenarnya tinggi.

    Ada yang antara no 1, KEMALANGAN antara NO 1 di dunia… Nak buat macam mana nak, puak tu nak cari makan…

    Apa pun mereka akan akur jugak nanti…proton/ modenas rasanya sakit tahun ke hadapan nanti…kita lihatlah nanti… takdir tuhan memang kita tak boleh lawan. Ini angkara kedurjanaan manusia sendiri. Kalau bukan kita yang akan memangkah masa pilihanraya nanti maka itulah caranya kita nak mengubah takdir, bukan begitu? MINISTRY MISTAKE. Itulah akibat menaikkan cukai import sewenang-wenangnya dulu, sekarang nak tutup kantoi le!

    Toyota Corolla di Jepun RM30,000 sampai je kat Malaysia jadi RM112,000, dimanakah logiknya?

    Ini bukan konsep miskin atau kaya… konsep yang ditimbulkan sekarang ialah

    1. kita mahu harga kereta yang adil dan betul…

    2. kita mahu sistem ekonomi dan persaingan sempurna yang adil dan betul…

    Keadilan bermakna meletakkan sesuatu ditempatnya yang sewajarnya…

    Contohnya kalau harga kereta jenis “A” di Thailand 50 ribu takkan harga kereta yang sama dijual samapai 3 kali ganda harganya di Malaysia?

    Persaingan sempurna bermakna tiada campurtangan kerajaan dalam perniagaan sesuatu barangan…

    Antara kebaikan persaingan sempurna ialah peniaga berlumba-lumba meningkatkan kualiti untuk menarik minat pembeli. Kalau persaingan sempurna tidak diwujudkan maka kualiti kereta nasional tidak akan meningkat kerana dia yakin dia berada di dalam situasi selamat dan sentaisa dilindungi walaupun dia tidak berkualiti.

    Jika kerajaan sekarang kata mereka mesra rakyat dan prihatin kepada rakyat, masa nilah masa terbaik untuk menunjukkan komitmen mereka untuk menolong rakyat.

    oklah, mungkin Merz tu untuk golongan elit, tapi, cam ne ngan model-model lain? bukannya rakyat nak pakai keter mewah, tapi, ingin rasa lebih selamat untuk pakai keter berkualiti ngan harga yang seswai. mungkin juga, jika harga keter yang berkualiti diturunkan, ia boleh menarik minat mat-mat moto untuk beli keter plak, dan sekaligus akan menyenangkan urusan diri dan keluarga mereka… dan yang pasti, yang kuar statement keter akan mahal ialah Rafidah Aziz.. tak mustahil ini boleh jadi isu untuk pembangkang untuk menarik lebih ramai pengundi..

    Nampaknya orang miskin di Malaysia terpaksa memakai kereta proton yang tak berkualiti. Kereta proton tak berkualiti sebab ia dilindungi dan sentisa merasa selamat walaupun dia tidak berusaha meningkatkan kualitinya. Spare part seperti “clutch plate” dan sebagainya terpaksa diganti dalam masa yang singkat jika dibandingkan dengan kereta import kerana ia tidak berkualiti…Begitulah nasib orang miskin termasuk penyokong BN sendiri terpaksa menerima hakikat ini.

    Yang peliknya Menteri-menteri beria-ia suruh sokong barangan tempatan tapi kereta personal adakah mereka pakai Proton? “Kereta Rasmi” tu memang la Proton sebab pernah kena sound pakai Merc dan Volvo. Kalau dulu dalam ruangan “Salam Aidilfitri, student pakai Superbike 1000CC ke atas (Student Malaysia Kat Jepun). Ada ke depa pakai EX5? Kalau kat Turki contohnya Merc Mata bulat RM60,000 aje…Iswara di sana 1000 POUND = RM7,000, Honda, Peugeot antara 6,000-7,000 POUND dalam lebihkurang RM42,000.

    Entah la… dulu tertunggu-tunggu gak kalo-kalo ader AFTA ni harga ketar boleh turun… boleh la nak merasa walaupon bukan Merz tapi yang berkualiti la skit…sedap gaya pemanduan…selesa… tapi itu tinggal impian semata… entah bila plak la nak mampu… time gaji naik… nak seronok skit..planning tukar keta…bukan aper..budget mampu…rega barang-barang plak naik….minyak naik… tol naik…last-last pakai la keta buruk ni sampai bila-bila la… dengar khabo barangan spare part untuk ketar nasional ni pon dah start naik…tak terlepas gak…dah beli ketar nasional…dah la masa tu pon mahal… sekarang alat ganti plak naik lagi… tak abis-abis la camni… yang kaya makin kaya…yang miskin tak terkejo pasai pakai keta buruk…

    Sebelum lahirnya kereta proton di Malaysia dulu, kebanyakan orang miskin mampu beli kereta import seperti MAZDA 323, Nissan sunny, Toyota corolla, Honda civic, Daihatsu Charade yang mana semuanya sangat berkualiti, tahan lama dan cantik…tapi sejak ada kereta nasional yang dilindungi ini semua orang miskin termasuk penyokong BN hanya mampu beli kancil dan lain-lain kereta nasional yang tak berkualiti dan tak tahan lama sahaja.

    Harga kereta impot mahal selepas lahirnya proton disebabkan oleh perlindungan yang dilakukan oleh kerajaan melalui:

    1. Sebelum AFTA: kereta import dikenakan tarif import.

    2. Selepas AFTA: kereta import dikenakan cukai eksais pula.

    tapi kereta nasional dikecualikan dari tarif atau cukai eksais.

    Inilah keluhan-keluhan perasaan dan rungutan-rungutan yang diterima dari rata-rata rakyat Marhaian mengenai masa depan salah satu yang dianggap sebagai “keperluan” bagi rakyat Malaysia.

  • 15 Shairon 3:32 am

    Salam
    Panjang lebar dihurai oleh “kesal”..

    Hyundai satu masa dulu setaraf dengan Proton je,skunk bagai langit dan bumi..sedangkan situasi kedua2 sama,korea selatan punduduknya 40 juta,kita 27 juta..cuma Hyundai asalnya sebuah konglomerat,dan minyak kita juga boleh mengangkat Proton..

    Rakyat berhutang 5 7 9 tahun semata2 untuk membayar gaji pekerja Proton,sampai bila perkara ini berterusan?sudahlah hidup segan mati tak mau,”menghobehkan boreh pulak”..

    Yang menyedihkan,AP yang setengah mati rakyat nak mabayarnya senang2 je “orang2” politik kaut..aiiiiiyoooo..
    Mungkin rakyat Malaysia,Melayu ni kaya -raya,thats why pilihanraya je pangkah yang sama berulang-ulang.. :ketawa :ketawa :ketawa

  • 16 kecewa 6:44 am

    HARGA
    Kereta yang paling murah sekarang ini (selain Kancil) di MALAYSIA adalah Proton. Sebab itulah ramai beli Proton , diulang sebab ITULAH ramai beli Proton. Dan sebab ITULAH jualan Proton STILL NUMBER ONE. Sebab apa? Sebab rakyat Malaysia TIADA PILIHAN. Memang la Proton untung juta2 sebab orang terpaksa beli dengan dia. Cuba kalau rakyat Malaysia ADA PILIHAN, jangan harap Proton sale nak NUMBER ONE. Cuba fikirkan dengan harga dan kualiti yang diberikan, saya tak jangka orang akan memilih Proton. Mengapa harga proton murah? Sebenarnya harga Proton MAHAL !. Bayangkan Honda VTEC baru harga RM 100,000.00 setelah di TAX sebanyak 300-400% GILA! Jadi kalau tanpa TAX, harganya baru RM 33,333.33 . Sedangkan Proton Iswara Aeroback (TEMPATAN) berharga RM37,000.00 . Cuba bandingkan kualiti VTEC dengan Iswara (jgn buat lawak la kawan), itu belum banding kualiti/harga Wira dll. Jadi, murahkah Proton ??.

    Kalau nak dihitung betul2, nilai sebenar Iswara tu mungkin sekitar RM20,000.00 dan Wira tu dalam 30,000.00 aje kalau dibandingkan dengan pengeluar kereta lain. Jadi maknanya selama ini rakyat Malaysia terpaksa membayar LEBIH dari sepatutnya untuk mendapat sebijik kereta yang rendah kualitinya. Sebenarnya kita suka dan sanggup untuk sokong kereta BUATAN TEMPATAN. Tak beli Honda pun takpe. Tapi kereta yg diberi tu biarlah BERBALOI dengan harga. Rakyat Malaysia bukan semuanya Milionaire.

  • 17 sedih 4:11 pm

    klu nk tingkatkan harge kereta import blh (konon la nk bantu industri kereta tempatan), tp kene la turunkan harge kereta tempatan.jual kereta tempatan dgn harge yg murah.ni dh la letak duti dan cukai keta luar mahal2,pastu jual keta tempatan pun mahal2 jgk.mana adil…xblh la kte nk letak harge kerete m’sia setaraf dengan kereta luar negare klu kualiti kereta tempatan xsetanding ngan kereta luar.dh la memakse rakyat bayar cukai dan duti tinggi2 utk beli kereta luar,pastu menekan rakyat memakse beli kereta tempatan dgn harge yg tinggi.mn adil beb…dekat china rilek je…keluar barangan kereta ke,motor ke,murah2 je kt rakyat die.xmenekan pun rakyat die suruh beli kenderaan tempatan dgn harge yg tinggi walaupun kualiti die rendah.jual pun dgn harge yg murah bersesuaian dgn kualiti kenderaan mereka yg konon nye pkai buang tu.tetapi rakyat china berpuas ati jgk beli barangan tu disebabkan harge yg murah…

  • 18 mr.x 1:40 pm

    ‘rakyat didahulukan,pencapaian diutamakan”..hampeh..p mati la..mulai arini,aku xnk sokong krajaan..ape kate kte tukar corak pmerintahn kt ngra kta..dah 53 thn krajaan yg sma…M’sia,dbebani htg,rasuah berleluasa..rmh2 pmimpin smua mwh2..duit tu smua msk kt poket sdri..Ya Allah,kau berikanla hidayah kpd para pmmpn2 ngra,jgn dsbbkn sglntr rkyt yg t’slh pilih pmmpn,smua rkyt m’sia akan dsoalkan klak,ya Rab,kau jauhkn lah negaraku ini ya Allah dgn sgla malapetaka..moga2 m’sia kekal aman dan damai..amin..

  • 19 Shairon 2:33 pm

    setuju banget dengan “Mr X” :tepuk :tepuk

  • 20 poji 6:27 pm

    orang yg terlibat dgn industri Proton dan Perodua termasuklah vendor2nya dlm sekitar 150000 sahaja.
    kalau dinisbahkan dgn rakyat malaysia 26 juta…mmg tak patut kerana kelompok tu..org lain kena bela dorang dan dipaksa berutang byk ngn bank..
    kalau nisbah 26juta:150000 kepada kuasa undi,…dah lama kerajaan sekarang jadi pembangkang.

    org yg mengatakan kualiti kereta negara baik, tak kurang hebatnya dgn pengeluar dari jepun, jerman yg lebih lama dlm industri otomotif; adalah org yg taktau pun pasai2 kereta.

  • 21 fadil 11:19 am

    tengok modenas diorg boleh ape survive wlaupun tpakse bsaing dgan yamaha, honda suzuki..

  • 22 azman 8:25 am

    Kenapa kerajaan cuma pentingkan kebajikan guru, polis dan nurse sahaja? kenapa kakitangan lain seperti pegawai tadbir, pendaftar, majistret, kerani, juruteknik dan sebagainya tidak dipelihara kebajikan mereka? Kenapa kerajaan sentiasa memenuhi tuntutan para guru?

  • 23 zam 8:27 am

    :sedih Yg miskin akan terus miskin & yg kaya akan terus kaya lah, tak yah lah nk berangan nk jdkan negara berstatus pendapatan tinggi klu rakyat sendiri masih lg dibebani dgn masalah sebegini
    Pak2Menteri jgn asyik sibuk mengumpul harta jer….

  • 24 ewan 8:40 am

    kenapa laa kerajaan sanggup melihat rakyat nye menderita dengan membeli kereta yg xberkualit tp dijual dgn harga yg tggi…???? bengang tol aku.. klu betol pn nk tlg proton n produa, dorang pttnya pk kn cara yg lebih baek.. klu cm ni mmg selamat lah proton sbb governmnt cover jer dorang.. yelah mne x nye kerajaan dpt faedah gak….

  • 25 Budak S,alam 9:19 am

    Pakai keta lembu je..Abis citer..

  • 26 Abg Hj 12:53 am

    Salam,

    Kerajaan = Rakyat.

    Tax yg dikenakan oleh kerajaan adalah bertujuan menjana ekonomi, CUMA kerajaan sepatutnya lebih peka samada ia berkesan atau lebih menekan RAKYAT.

    Proton maupun PERODUA sepatutnya tau bhw kereta2 mereka jauh ketinggalan. Hairan, bila dieksport, kereta kita jauh lebih baik tp utk local use, selalunya bnyk defects – HAMPEH….

    Jgn la cerita fasal “kereta kebal”, sbb sy rasa komen 2 kurang seswai. Lari dr tajuk.

    Harapan sy, ada wakil2 kerajaan membaca blog ni, sbb, nmpk gaya nya kena ada pembaharuan yg perlu dilakukan. Jgn lah hanya tggu pilihanraya baru nk jumpa RAKYAT.

    Wasalam.

    p/s sedih, sbb slalu nmpk perubahan hanya utk kepentingan INDIVIDU penting je…..

  • 27 sedih 2:20 am

    untuk pengetahuan korg…bkn stakat kereta je,motosikal cabuk yg korg pkai pun ada tax goverment jgk.same mcm kereta 400%…

    Honda EX5 sblm tax RM 950. selepas tax RM3800…

    Yamaha 125z sblm tax RM 1700. selepas tax RM6800…

    Kriss TANPA TAX RM3500…di ulangi….TANPA TAX…klu ade tax la moto kriss, silap2 rm14,000…xlogik langsung kn…

    korg compare la moto 125z ngan kriss, mn lg bes?berbaloi ke kerajaan wat harge moto mcm tu?jual moto tempatan lg mahal dr moto import yg jual qualiti die lebih baik dr moto tempatan.
    ade mcm2 moto lg yg kerajaan kne kan tax.tp aku xpasti berapa harge die kt kedai.mcm moto LC, moto lagenda, moto honda wave…sumenye kne cukai kerajaan…tu belum lg kire moto superbike yg korg idam2kan tu…tu pun kne cukai jgk.400%….

    aku ade kwn dr indonesia, diorg gtau aku yg moto LC yg jual kt indon sn sume murah2…dlm area rm1000 lbey je…kt sn sume kebayakkan pkai moto LC je.murah…kt m’sia je mahal.smpai rm6000…gilo apo…

    kerajaan patut kaji balik bende ni…nk kne kan cukai blh…tp jgn la smpai menekan rakyat.

  • 28 Kenny 11:57 am

    Gila betul, sebelum mebaca tidak rasa apa-apa. Selepas baca, rasa sakit hati, apabila fikir balik keuntungan kerajaan utk dasar economy yg membawa kerugian beratus billion ringgit. Saya hampir kena angin (Strok). Huh!

  • 29 atom 2:02 pm

    diaorg tu memang lebih kejam dari pembuang bayi/penyamun/perogol bersiri/peliwat ;p ..tah apa apa lagi la..!!!!…Dah la kebal dari undang2 ciptaan diaorg tue….ibarat anda sebagai ketua keluarga memerah keringat anak dan isteri tuk kepentingan ANDA…bknya anda yg berkorban mebanting tulang utk keluarga…. ;) marah nie!! marah nie…!!!!!! kui3 ;)

  • 30 ANDY 2:07 pm

    Harga kereta di Brunei, China, Taiwan, Jepun, Amerika, Australia dll semuanya murah-murah belaka. Hanya orang yang tidak pernah pergi oversea saja yang masih sangka kereta proton amat murah dan masih berasa bangga dengan Proton Malaysia!! Bayangkan anda sebenarnya boleh memiliki sebuah Toyota Altis dengan harga Proton Saga/Wira, atau miliki Mitsubishi Lancer dengan harga Proton Waja? Saya melawat Taiwan, China dan Brunei dan mendapati kereta yang mereka pakai semuanya mewah-mewah, paling kurang pun Honda City, lepas tanya orang tempatan baru sedari bahawa kereta di Taiwan, China atau Brunei semuanya murah-murah, sebih kurang separuh harga dari harga di Malaysia. Kadar kematian akibat kemalangan jalan raya di Malaysia adalah yang tertinggi di dunia, sebab kebanyakan kereta yang dipakai di Malaysia adalah Kancil atau Wira, namun demikian, rakyat di negara Jepun, Taiwan atau China boleh memiliki kereta seperti Camry, Lexus atau Honda dengan harga yang sama.

  • 31 ANDY 2:12 pm

    Proton wira tak ada air-bag, namun Kia Cerato ada 5 air-bag!! Mana tidak mati bila kemalangan berlaku?? Proton Wira hanya export version ada pasang air-bag, nyawa rakyat Malaysia tidak lah begitu penting sebenarnya!

  • 32 amin 2:39 pm

    huuuuu geram betol dasar AFTA ni..wat hangin satu badan..tunggu pilihanraya yg akan datang :serabut org muda

  • 33 Anguilla 2:49 pm

    Hello
    ya, emang benar, semua yg telah diperkatakan diatas, saya setuju 100%
    memang tidak patut, untuk kegunaan rakyat malaysia, kualitinya rendah, sedangkan kalau untuk dieksport, kualitinya lebih bagus, kenapa? orang Malaysia tak berhak mendapat barang berkualiti kah??
    dan memang cukai kenderaan import itu melampau
    dan juga kereta malaysia pula terlalu tinggi harganya untuk pendapatan orang Malaysia. Memang suatu hakikat, kereta Malaysia tak sebagus kereta buatan Jepun, kenapa mau memaksa rakyat beli barang tak berkualiti???

  • 34 Shairon™ 8:30 pm

    Rakyat nak berbelanja pun takut,nak beli lebih sikit nanti budget lari,kuasa membeli kurang,semua duit rakyat ke kenderaan yang tidak berkualiti tetapi mahal..model 90 an,80 an :ketawa

  • 35 ANDY 10:24 pm

    Gaji bulanan ~ RM2,000.
    EPF ~ RM200
    Bayar ansuran Myvi ~ RM600 (9 tahun)
    Petrol – RM300
    Tol – RM100
    Sewa bilik + electric – RM300
    Streamyx – RM90
    Maxis – RM80
    Kasih emak – RM200

    Tinggal RM130 hari-hari makan Mee Maggie….

    Lepas bersusah payah bayar habis loan kereta selama 9 tahun, kereta sudah buruk dan selalu condem, terpaksalah beli baru, start lagi loan baru untuk kereta baru…. ini kah strategi kerajaan kita untuk mengaut duit dari rakyatnya yang semakin hari semakin tertekan?? :tepuk

  • 36 ANDY 10:45 pm

    Kereta di Singapore dan Hong Kong agak tinggi itu ada sebabnya. Kerana negara Singapore dan Hong Kong kecil, tanah terhad, kerajaan tak mahu bandar dan jalan raya sesat, kalau kereta terlalu murah, banyak orang beli kereta akan mengakibatkan kesesakan jalan raya, strategi kerajaan Hong Kong dan Singapore adalah membina LRT yang dapat meliputi seluruh buah negara, kalau kereta mahal, petrol mahal, tol mahal, parking mahal pun, rakyatnya masih boleh pakai LRT sebab LRT mana-mana pun boleh sampai. Tidak seperti Malaysia, sengaja tidak mahu bina LRT sistem dari awal lagi (sebab ingin melindungi kereta national), kalau LRT mana-mana pun boleh sampai, kereta proton masih laris? Kemudahan sistem LRT yang terhad mengakibatkan rakyat malaysia terpaksa membeli kereta, Proton adalah kereta yang paling mampu dimiliki, ini adalah planning kerajaan sejak awal dulu, Proton adalah beban rakyat Malaysia!

  • 37 atoi 11:13 pm

    kenapa isu automatif negara tidak dicanang di muka2 akhbar,siaran berita tv3 & rtm untuk diwar2kan supaya rakyat jelata yg jauh dipendalaman dan dibandar2 metropolitan tahu akan perkara sebenar-benarnya adakah patut kerajaan malaysia menekan rakyat sendiri demi menjaga kepentingan proton dan perodua, beranikah stesyen2 TV & akhbar2 tempatan mengupas dan menceritakan perihal perkara sebenarnya berkenaan isu afta dan cukai automatif negara yg dh lama rakyat ditindas ditekan dikerah dan ditipu oleh kerajaan sendiri.kenapa isu2 berkenaan konvoi ke gaza yg kononnya menteri2 trlampau perihatin akan penderitaan rakyat palestin dicanang hingga keparlimen kononnya mengambil berat sedangkan rakyat sendiri trpaksa berkorban membeli kenderaan yg harganya 4x kali ganda dr harga sebenarnya.yg kaya akan terus kaya yg miskin akan terus trtindas seperti apa yg berlaku trhadap penduduk palestin di gaza oleh kerana kerakusan tamak haloba dasar cukai automatif negara kerajaan 1 malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan’ xde maknanya slogan tersebut klau ini yg trpaksa dibayar oleh rakyat 1 malaysia untuk memiliki kenderaan yg mana pada masa kini adalah satu keperluan asas wajib untuk bergerak kemana2 dan keperluaan keluarga….pru13 rakyat akan bangun dr lamunan seperti aktivis2 konvoi ke gaza…………pemuda2 akan bangkit undi X….diharap berita semasa.com dapat mengupas lgi bekenaan isu2 afta dasar automatif negara dgn lbh detail supaya menteri2 diparlimen sana dengar akan gelombang suara rakyat yg inginkan pembaharuan dan penghapusan cukai2 yg membebankan rakyat bawahan…wasalam…

  • 38 poji 10:03 am

    aku pi german 2003 dulu, bmw 5 series baru 18000 euro, z3 24000, smart car ketot 10000, volkswagon 10000. interest rate 1-2%. time tu conversion rate rm-euro 4.5
    hangpa tgk la macamana depa juai kereta nasional depa kat rakyat.
    depa yg kapiaq pun tau rakyat tak leh ditindas. dah tu…main bola pun terer belaka.

    bila harga murah,..majoriti rakyat depa pakai yg biasa2 saja (yg harga bih kurang 10000 euro). duit yg lebih boleh buat benda2 lain lagi.

  • 39 Ej 12:14 am

    Macam mana Proton dan Perodua nak buat untung, pasaran utama hanya untuk rakyat Malaysia sahaja. Hendak pasar ke luar negara, bukan semua negara yang ingin sebab kualiti terlalu rendah dan yang menjadi mangsanya rakyat kita lah, terpaksa membayar dengan harga yang teramat tinggi untuk menampung kos mereka.
    Dari segi keselamatan, kenderaaan tempatan memang terkenal dengan ciri-ciri keselamatan yang teramat kurangnya. Ketika beg udara berkembar, ABS dan EBD menjadi alat keselamatan standard bagi kesemua pengeluar kereta di dunia, di Malaysia ia menjadi ‘optional’ kepada pembeli. Dalam erti mudah, kalau sayang nyawa bayar la lebih, ambil model High Line atau Premium, kalau kurang sayang nyawa ambil model yang murah sikit, Base Line atau Standard. Perkara yang lawak setakat ini ialah ada kereta tempatan yang mempunyai satu beg udara sahaja. Entah standard negara mana yang dipakai. Dari sinilah juga wujudnya perkataan ‘Keropok’ dan ‘Tin Aluminium’ kepada kenderaan tempatan. Buktinya lihat sahaja keadaan fizikal kenderaan tempatan selepas kemalangan, ada rupa kereta tak? Betul malang tidak berbau tetapi dengan kenderaan yang berkualiti dan dengan ciri-ciri keselamatan yang baik, kemalangan boleh diubah dari cedera parah kepada cedera ringan dan ini menjadi kekurangan utama dari dahulu sampai sekarang.
    Saya anak Malayisa yang berpuasa hati dan pada masa yang sama terpaksa berpuas hati mempunyai Perodua Myvi walapun terpakasa membayar RM 46, 700 + riba yang ternyata amat mahal bagi saya dan rakyat Malaysia yang lain serta stereng senget ke kiri ketika mula-mula menerima kereta tersebut daripada penjual. QC dan QA tidak buat kerja ke apa.
    Kepada pengeluar kenderaan tempatan, sudah-sudah la menjadi anak manja. Sampai bila perlu disuap dan didodoikan. Hasilkan kenderaan yang betul-betul berkualiti yang dapat bersaing di pasaran antarabangsa dan bukannya menharap kepada pasaran tempatan semata-mata. Sudah masanya untuk pergi lebih jauh.

  • 40 ndakcampen 5:54 pm

    harap menteri2 dan orang2 yang berkenaan dpt baca blog ni… ini bukanlah definasi ‘Rakyat Didahulukan’.. Sampai bila nasib rakyat terbela? kalau Pihak Pembangkang berani bangkitkan usul ni, boleh menang la rasanya… hmmmmm… :peace

  • 41 Jiwa_Tersiksa 4:58 pm

    saya peminat kereta Mazda 3 2010 Sedan…bila cek harga kereta tu kat USA harga baru lebih kurang USD16,000.00 (RM52,000.00]….disebabkan duti-duti import ni, saya terperanjat beruk bila lihat harga kereta Mazda 3 2010 Sedan di Malaysia mencecah lebih kurang RM114,000.00 !!!! tu tak termasuk riba bank lagi tu…fuhhhh tersiksanya jiwaaaaa….dalam mimpi je la nak guna kereta import…

  • 42 matkemin 12:34 pm

    Harga kereta ini patut tinggi kerana pendapatan rakyat negra ni semuanya seperti pendapatan anak-anak pembuat dasar automative di negara yamg kaya ini

  • 43 Shairon™ 3:26 am

    hasil buah fikiran bernas mahathir.. :tepuk

  • 44 Tina Tini 10:28 am

    Ooo patut le org yg ada lesen keter import kaya raya gila…..

  • 45 ala 11:28 pm

    Tak kisah kalu kereta import cukai tinggi kalu tujuanya untuk memaksa rakyat beli kereta nasional tapi tahap kereta nasional peh tahap budk sekolah menegah buat kereta…bangang punya kualiti kotrol proton…dengan engineer sekali bangang..

  • 46 Jiwa_Tersiksa 10:21 am

    Harga kereta Mazda 3 Sedan 2010 lebih kurang harga kereta Myvi je…tetapi dari segi kualiti dan kepuasan adalah Mazda 3 Sedan 2010 dengan ciri-ciri keselamatan, stabiliti, sistem brek, dan design yang lebih baik…jadi secara logiknya, jika diberi pilihan sudah tentu saya akan beli Mazda 3 Sedan 2010 [pada harga yang tiada duti2 import]. Saya rasa pengeluar kereta tempatan perlu memikirkan perkara ini. Saya lihat sudah seperti ketandusan idea terutama dari segi design. Mengapa tidak keluarkan kereta yang designnya hebat seperti Audi TT, Mazda 3 Sedan 2010, BMW, Kia Forte, Nissan Fairlady, dan sebagainya. Walhal harga-harga kereta-kereta tersebut lebih kurang harga-harga kereta tempatan je kalau tiada duti2 import ni…selain design, pengusaha kereta tempatan juga perlu memikirkan tentang teknologi untuk tingkatkan stabiliti kereta, sistem brek, enjin, handling…contoh, harga Myvi lebih kurang Mazda 3 Sedan 2010, tetapi bila Myvi cecah 110km/sejam, sudah goyang n tidak stabil…berbeza sekali bila bawa Mazda 3 Sedan 2010…Hatta fikir2kan lah…

  • 47 xdude 5:24 pm

    aku bagi hangpa buat pilihan..
    aku amek haga purata

    Honda Stream IVS 2.0 rm 55k @ Perodua Alza 1.5 rm 60k

    Subaru Impreza 2.0 rm60 k @ proton gen 2 1.6 rm60k ?

    suzuki swift 1.5 rm33 k @ perodua viva 34k?

    gila lu,konfem aku amek impreza punye dari amek gen 2..
    tak tau plak aku puak2 ameno ni amek kereta mana..

  • 48 dollahbedoi 6:32 pm

    apa yang korang bising2? kau ingat Najib dan konco2 nya tu peduli ke masalah korang? Diorang duit banyak, diorang pakai kereta import je. Ingat VIP-VIP tu nak pakai proton? Sori la….kalau eksiden memang cepat je mati. Safety features dah la hancus, takkan diorang nak bagi anak2 diorang pakai kereta proton/perodua? Tapi kalau kita mati paasal pakai kereta yang safety features hancus takpe, jangan anak cucu diorang VIP-VIP ni. Ni la sifat busuk manusia yang sebenarnya – selfish, hipokrit. Budak sekolah pun boleh fikir…..

  • 49 buka-minda-sket 2:10 am

    korang ni kne pk. mahathir ada long term view pasal nk bina kereta nasional ni. proton tu identiti negara. xbangga ke kita ada kereta negara sndiri. sdgkn Dr. Sheikh Muszaphar (angkasawan Malaysia) kita bole plak bangga ngan die. ada tujuan sbnr disebalik wat bnde2 mcm ni. die nk terapkan sifat org Malaysia boleh berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah dgn org2 masyarakat dunia pertama macam USA or Germany. semua tu sbb nk tanamkn sifat Malaysia Boleh kt dlm hati rakyat supaya kita xbrgantung kpd org lua. mcm dasar pndang ke timur yg dibuat oleh mahathir. die tgk owg jepun mmg wat smua teknologi sndiri je. (bkn la wat sndiri pun tp copy teknologi barat). tu yg ptot kte wat. kte kne bersaing ngan org2 so call maju tu. xkn kte stakat nk jga kepentingan walfare sndiri je tp dpndang hina oleh msyarakat luar? stakat pngorbanan utk bayar lbih sket utk keta tempatan pun xkn la xbole kot. kte kne brsabr tggu smpai proton dpt achive economies of scale baru kte bole enjoy keta murah2.. in da mean time, kte kne la sapot brand tempatan supaya diowg ada duit utk wat research and development utk kurangkn kos membuat kereta. ble proton dh capai tahap EOS, bru la kereta2 jd murah n reliable.

  • 50 poji 12:02 pm

    hang sorang la yg setkan minda camtu. buat dulu yg kualiti baru aku beli

  • 51 /k tards 11:11 am

    becoz of all this exise duty rakyat msia are made to suffer in the long run…if our car are tax-free we dont have to serve a 7-9 yrs loan ..cant imagine why gomen staff can get 15yrs hire purchase …it will kill them in the long run …

  • 52 Mikha 11:59 am

    1Malaysia

    Kroni didahulukan, rakyat diperlekehkan

    if proton built car mcm kereta luar, people will definitely will support the malaysian car. u nickname buke-minda-sket, im sure u nie kroni. can i ask u wht car u r using now? perharps u nk wait for ur family and you accident while using stupid msian car baru u nk support us? how on earth u nk we’all support car yg xder quality which only endangered u n ur family ??? nk kena dulu br sedar ker..? meney should worth the quality. bayar mahal product cam haram..

    eventh skg i av to pay more for keta luar, i dun mind as i wont support msian stupid car.

    hope they will bungkus where nobody inthe future xkn beli PROTON

    hope proton will not exist in msian road nimore .. ^^

  • 53 TOLANIC 2:43 pm

    I just bought the brand new Persona Elegance. Now I already used it in less than 2 months. The absorber and break start to make noise. In 2 weeks the alignment lari already.

    The first impression once I received the car:
    1. The break system is too sensitive
    2. Both 2 rear doors hard are to close.
    3. The wiper is not in correct position.
    4. Door visor longgar.
    5. Minor scratches here and there.

    The most disappointed about Proton, when the first week they launch, I already fully-paid by cash because the sales agent (HQ) guaranteed us to give the car on the next day (max by 2 days). But then, they kept extending until a month. Fuahh, I felt so angry because I sold off my imported car on that day itself because I want the new car as soon as possible. About a month I don’t have a car to drive. After that they only said sorry. So simple. No ganti-rugi.

    Thank you Proton. You memang the best!

  • 54 mizs lala 4:09 pm

    tndakan kerajaan menaikkan cukai import wajar dilaksanakn…
    untuk mengalakan penduduk negara kita membeli kereta tempatan…………. hal ini adalah untuk meningkatkn pendapatan negara negara kita dan untuk mengelakkan wang negara keluar melalui kereta-kereta yang dibeli oleh penduduk negara kita sendiri……… walaupun cukai import tinggi.. namun masih ramai lagi rakyat yang mampu membeli kereta import,………………………

  • 55 Mantot 4:36 pm

    Bang,
    macam pernah aku baca je artikel ni kat tempat lain..cuma yang ni ada pertambahan sket.

    Gila lama aku dah bangkitkan isu ni.
    Come on join aku sedarkan orang ramai pasal cukai kereta ni.Bagus jugak la ko ada tambah2 perkiraan tu.

  • 56 ferox 11:17 pm

    yA!!!!!betul…tapi knpa mahal??????????takut rakyat jadi kaya ke?????? bro,,sedar2 lah sikit…dunia dah maju…tak kan masih nak berfikiran sempit…..kalau tak nak duit rakyat keluar..buat lah kereta yg berkualiti & setanding dengan luar negara…..jangan buat kereta sekadar nak penuh kan jalan raya……..tak salah kalau kita buat kereta yg setanding dgn negara luar…sekurang2nya org luar dpat memandang tinggi kpda malaysia…bro.,,tak malu ke org hina2 kreta kita..???tgk BMW,mecerdes,ferrari….ada org berani hina????????kalau ada pun…cemburu je tu…sbab xdpat beli…..

  • 57 ilham 4:33 pm

    aku setuju ngan mikha
    “Rakyat didahulukan,pencapaian diutamakan”
    mana ada rakyat didahulukan…pencaoaian pun tak pernah diutamakan..kita blh lihat bila trafic jam..mana peginya semua polis trafic..sekarang ni pun lori2 besar dah tak ikut peraturan dah nak guna jalan…….jalan tak cukup utk menampung kenderaan… apa guna slogan mcm tuh kalu banyak masalah yang timbul?aku bukan tak bersyukur tapi kerajaan terlampau menekan………aku memang teringin nak pakai kereta import tp bila tengok harga diam jelah…..
    kenapa cukai lebih tinggi harga asal?pelik aku bila pk…….bukannya nak kayakan rakyat tapi makin duk tekan rakyat…patutnya rakyat malaysia kaya raya le ni……kesian kat kita org semua….apa blh buat? terpaksa pkai keta dgn harga mahal…….
    eeeiii geramnya tul aku…org atasan berapi bila bercakap tapi habuk pun takdak

  • 58 Pak Awang 2:20 pm

    Tayar kereta buatan Msia lebeh murah di Singapore/Thailand
    spare parts original kat msia ni mahal so kena pakai dari china/taiwan :marah

  • 59 Pak Awang 2:22 pm

    Kat England RM70,000 dah dapat kereta Mecedes
    Kat USA RM34,000 pun dh dapat kereta 2.00lt
    Kat kat Jepun RN10,000 dh dapat toyota/Mazda
    Kat Dubai BMW 5S RM90,000 :ketawamanja

  • 60 FrankRose 3:11 pm

    gua tak bangga dgn Sheikh Muszaphar, setakat melancong ke ISS, lu kalau baca betul2, lu akan tau dah ramai dah pelancong sampai ke ISS tu, syarat utamanya… DUIT, tapi diorang tu pegi angkasa pakai duit poket sendiri, Dr SMS sampai ke angkasa pakai duit…….

    proton ni pun satu hal, buat kereta tak selamat, pakai tak sampai sebulan dah bunyi sana sini, yang gua heran tu, proton eksport elok je pulak tu, lebih gua heran harga eksport lagi murah dari local, tapi kualiti pasaran local…. aduihhh laa.. nak bangga apa kan macam tu, yang bagus eksport, yang low class orang tempatan pakai, jual mahal lak tu…

  • 61 gomenman 2:57 pm

    Undilah Barisan Nasional yang takkan bantu orang susah, yang tak peduli pun kesusahan rakyat, yang asyik ke hulu ke hilir pakai duit rakyat, yang ketika jalan jem boleh suruh polis menghimpit kita dan banyak lagi……….

    Undilah sampai mati. hahaha

  • 62 Melaka Boy 3:21 pm

    Salam…
    Kawan beli kete Viva lembiknya bumper mcm botol minyak enjin jerk. Dengan harga RM 38k, itu ajelah barang berkualiti negara kita yang berslogan ‘Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan’? :sedih

  • 63 penggemar kereta 9:11 pm

    kenape keta negara buruk n kualiti sgt rendah sebab para engeneer nya adalah kelulusan penoreh getah……kalau tak mampu nak buat keta jangan buka company la….korang boleh tengok kat top gear, camne mereka mengutuk betapa buruk dan rendah nya kualiti kereta nasional….malu tol…..design keta plak memang sewel cam engineer dia la….engine bising tak tentu pasal,cepat berkarat,interior tahap keta sorong & dashboard plak kalau dah setaun bleh ditoreh ngan kuku….kalau proton n perodua buat keta seperti toyota ke? mercedez ke? memang aku gerenti beli tanpa was-was….dan aku rela bayar mahal….kalau tak dapat buat engine yang advance takpe la…ni plak design body keta cam tak maju lansung……siap macam keta keluaran toyota semasa 90’an…kesian sebenarnya rakyat malaysia terpaksa bayar lebih untuk sesuatu barang yang tidak berkualiti dan merapu….

  • 64 Mikha 2:44 pm

    biarlah Allah s.wt je la yg membalas jasa baik diorg nie terhadap rakyat malaysia. kita xblh nk buat ape2 dgn isu ini, yg bebannye rakyat, diorg having fun. Tuhan maha adil and let them la get served later ^^ sgt muak la dengan slogan rakyat didahulukan? naik harga myk n brg then bt assumption rakyat xjejas.. cb klu buang kelebiha ndiorg 2 like asking thm byr minyak, byr tol,.. buang smua kelebihan, br sm rata dgn rakay then only use rakyat didahulukn.. dh byk sgt story duit rakyat dislhkn gunakan, brla tuhan bls jasa diorg ..

  • 65 puak lalang 2:51 pm

    sokong! turun kan harga kereta. tarik la ape subsidi yg ada kecuali minyak :gelak

  • 66 apai 4:48 pm

    betol riba’ la kerajaan malaysia ni……yang kaya tak pernah pikir yang tak mampu…….takkan la nak tunggu kiamat baru nak turun harga……
    aku doakan semoga allah ubah kedudukan kite
    yang miskin jadi kaya yang kaya jadi miskin. apa agaknyer perasaan si kaya kan…….hahahaha….amin…….cukai bagi nissan skyline
    rm77.000.00 harga kereta nya import derect baru rm9.000.00

    btol tahap syaitan pemikiran orang kerajaan malaysia……
    tggu la depa ni kat padang mashar mmg aku baling batu jer……
    dah lah proton skang tak ada kualiti…..tin sardin lagi kuat rasa…..
    saga baru ni….baru tekan pakai tanggan ckit dah kemek macam eksiden teruk…..hahahahah…….bile la nabi isa nak turun ni…..
    tak sabar rasanya nak rejam orang kerajaan.

  • 67 erika 5:18 pm

    emm betul.. Info yang bagus.. tengok afta sudah datang. harga kereta tetap tak turun.. emm sian

  • 68 bane 10:44 am

    apa nak buat itu je pilihan yg ada..kalau nak jugak kena jadi macam mereka lah..(pentingkan diri sendiri, rakus tamak, salah guna kuasa, dayus dll lagi banyak sikap buruk lagi cepat mendapat)..tapi jgn ingat orang yg nampak mewah tu org yg adil..

  • 69 al13m 11:03 am

    pihak atasan kerajaan memang x patut menaikkan cukai tinggi sangat. kereta buatan malaysia pun kalo jual kat luar negara pun murah sangat2.. nie jual kt malaysia mahal..

  • 70 Pegohman 7:40 pm

    Pengalaman saya pula. Beli EXORA baru, pada milage tak sampai lagi 10,000KM, brek dah problem. Masuk keluar service center 5 kali, dan lepas ‘gaduh’, baru depa setuju nak tukar brek shoe.

    Made in Malaysia…memalukan!. Dah la kita tolong sokong industri keta negara…kita pula susah, tambahan kadar faerdah bannk yg lebih tinggi.

  • 71 UKreconCar 5:44 am

    Nak bagi cukai turun, senang jer…. :phwitt

    Pakat turunkan depa semua pada next election, biar depa rasa byk apa yg kita skrg ni dok pendam rasa….

    cakap skit kata pembangkang, ckp byk kata pengganas, last2 smua x b’ckp, angguk2 geleng2 je ler :gelak

  • 72 Belia sayang Malaysia 10:03 am

    alangkah best nyer kalu cukai dapat kurang 50%. bile la agak nyer.. bebanan tinggi nie nak beli kereta import.. aduii

  • 73 borgwarner 6:54 am

    Pada pandangan saya, cukai kereta seharusnya tinggi bagi mengelakkan pengaliran tunai keluar dari negara seterusnya meningkatkan pelaburan tempatan.

    Bagaimanapun, harga kereta nasional terlalu tinggi dan tidak setimpal dengan kualiti yang ditawarkan. Apa yang saya kesalkan, Proton lebih berminat melabur wang mereka ke perlumbaan formula satu, di mana kereta-kereta formula satu adalah kereta-kereta berprestasi tinggi yang kebanyakan rakyat malaysia tidak mampu miliki.

  • 74 al_kepong 4:45 pm

    hihihi :gelak lawak betul la ko ni….

    Ko blajo ekonomi kat mane ya? mungkin ko ni pakar ekonomi malaysia kot, bukan dunia… :ejek

  • 75 Boogey 2:01 am

    Patut la ramai kawan aku lari pergi duduk dkt overseas.

  • 76 poji 10:44 am

    kita beli kereta luar pun kerajaan masih kaut untung besar sebb kita kena bayar cukai yg sgt tinggi tu. bukan keluar modal buat kereta pun dpt tumpang untung buta.

    bagi yg tak mampu pulak pun kerajaan untung lagi sebab jual kereta tempatan harga mahal gila babas

  • 77 sokong parti hok turunkan cukai kereta...aku pangkah..tok caro parti mana kawe 11:44 pm

    hok mana sokong cukai ni memang buta hati la..aku mls nak sentuh pasal kerajaan…pikir sendiri la…benggong..mahal gitu mu kereta..gila sungguh..kalu kerja kerajaan mcm aku ni,,byr potongan rmh, byr kereta hok mahal po bedil ni..last2ninggal 35 persen sajagaji bersih..nak byr pengasuh anak lg,sara dir keluarga…gileeer rasanya…bo la wak nyayo ko rakyatnya weh..tolonglah…..

  • 78 betul betul betul 9:47 am

    sapa suruh pakai kete mahal….pakai kancil sudohlah…..

  • 79 Belia Sayang Malaysia 2:46 am

    pada pendapat aku yang tak seberapa ni…. kenaikan cukai ada juga kebaikan tapi aku tengok kualiti kereta nasional kureng cikit. sepatutnya kereta keluaran nasional haruslah berkualiti. bila berkualiti barulah rakyat yakin nak beli kereta nasional. sekarang rakyat beli kereta nasional sebab tak mampu nak beli kereta import yang dikenakan cukai yang tinggi. so aku berharap sanggat cukai kereta dapat diturunkan,, aku bukan tak support kereta malaysia cuma aku tak berkenan dengan kualiti kereta nasional terutamanya proton.

  • 80 neo 5:18 pm

    hmmm..tunggu pilihanraya tahun depan,harap2 ade laa orang nk bawak usul ke parlimen mende2 nih~~ dah laa undang2 jalan raya malaysia ni laa aku rase antara yg paling ketat kat dunia + cekik darah….
    mmg la nk wat keadilan,kesalahan yg same,tak kire sape2,smua kene bayar..tapi ape kate if bayar ikut jumlah pendapatan..kan lagi elok…
    nk kate bodoh,aku rase lame2 rakyat ni je diperbodohkan..
    tolong laa,..ape hak kami sebagai rakyat + pengundi..~ ;(

  • 81 poji 10:01 am

    ‘Expensive local cars causing more household debt’
    Harakahdaily

    KUALA LUMPUR, Oct 29: The government has been urged to review the current automotive industry policy as it has burdened local consumers with high bank loans.

    “We need to solve this issue so that the country will not be burdened with loans,” said Shah Alam member of parliament Khalid Samad (pic) at the parliament lobby yesterday.

    Khalid said the current policy, meant to protect national car Proton, had forced car buyers to pay more for the locally-manufactured car than other countries whose prices are based on the market.

    Saying the 25-year old national automotive policy was the cause of the high price, Khalid said the policy, introduced by former prime minister Dr Mahathir Mohamad, only benefited Proton.

    The result, according to Khalid, was a chain impact of additional debt per household.

    “Household debt for cars is due to our high car price, among the highest in Asia,” he explained.

    Khalid cited a recent CIMB Investment Bank report which said 27 per cent of household debt was from car loans. The figure accounts for 76.6 per cent of the country’s Gross Domestic Product (GDP).

    As such, Khalid said the automotive policy did not help Malaysians, adding that the problem of household debt was also not addressed by prime minister Najib Razak in the 2011 budget.

  • 82 nak kete powerful 10:14 am

    cilake betul.. kalau tak senang2 jer rakyat malaysia pakai kete besar2

  • 83 err 1:46 pm

    ceh…ckp pe peluru…sembang lake…
    base gomen ddk lindung protong…
    kete pe tin milo…
    org laen pn manusia biasa gop..
    nk safety sket..utk sape gop…
    utk famili…anak bini…
    bkn optional la ntam…
    kita bkn kuli batok nk sujud g byor loan sokmo…
    yg jd korban?
    RAKYAT MALYSIA GOP!!
    nk ddk lindung protong pah ceroh…
    xmerase r kete import skali skale…

  • 84 morocanz 5:47 am

    pelik tapi benar…harga2 barangan kat malaysia ni semakin lam semakin mahal…waktu hari tu harga minyak naik,so barang2 pun naik harga juga…bila tengok berita kat tv,para pengilang kata minyak naik so harga pun naik juga la….tapi bila harga minyak dah turun,harga barang tak turun2 juga…pening kepala nak memikir…

  • 85 pemikir 10:24 am

    Nk muntah aku baca bahasa rojak kau. Agaknya kau dah kemaruk nak speaking tapi tak reti. Jadi kau main bantai je laa. he, he, he……..

  • 86 hritik 11:00 am

    cuba bagitau kereta ape yg patut dipakai oleh sy yg bergaji cume rm1500…..kereta yg paling murah pn mcm viva rm400 sebulan,tggal lg 1100,sewa umah,blanja dapur,air,elektrik…mmang tak cukup,tu pn xtermasuk myk petrol kereta,servis lg..ckup thn roadtax,insurans…
    ank sy dh ada 3 org,xlama lg tmbah sorang jd 4…molek ke pakai viva?…..kalo sy pkai persona blnan dlm RM600 lg la teruk…susah sgt ker nk turunkn harga kereta…kereta dh jd kperluan bg org yg bkeluarga.org yg bgaji besar mcm awk mmang la sedap bkata-kata..kalo awk susah mcm sy br tahu bagaimana rasanya..yg sy pelik npe ramai rakyat yg pkai kereta nasional tp buang logo kereta nasional letak logo kereta import?..mksudnye malu sgt ker nk pkai logo kereta nasional..seolah-olah tiada identiti sendiri…masih ramai lg rakyat pkai kereta lama sbb xmmpu pkai kereta br walaupun kereta nasional…kenapa??sbb harganya yg tggi..kerenah bank pn mjadi msalah…malaysia bkn unik tp pelik…itulah hakikatnya.maafla kalo tsinggung ape yg sy katakan…..

  • 87 john 11:10 am

    btol tu..jgn la asyik duk mnipu rakyat…dh 25thn proton wujud tp skrg mcm tu jgk..
    kos hidup untuk kete lg tggi..dr dulu smpai skrg beban hutang yg bterpaksa dtanggung rakyat mningkat…
    “rakyat didahulukan pcapaian diutamakan”aargghh pegi mampos..itu smua dusta&bohong..hanya lakonan semata-mata!!!!!

  • 88 kasabian 1:08 pm

    sebab komen lala tuh komen budak skola pny pemikiran..aku rase die ni kete pon blm beli..ckp bedegar2..

  • 89 riots 3:03 pm

    kereta??..ermm sakit kepala nk difikirkan.byk nk kna stanby duit.

  • 90 joe 6:11 pm

    mmg la proton x berkualiti sbb malaysia buat kan?..cube jual kat singapore ka,thailand ka..hang pa beli jugak..

  • 91 fade 10:35 pm

    yang aku peliknye.. harga impreza dah cmpur2 sume 140k je .. apsal sampai jual dekat 300k??
    melampau arr amek untung!

  • 92 poji 10:21 am

    betoi…nak cakap melayu cakap melayu betul2, nak cakap english biar english betul

  • 93 along 2:58 pm

    kbanyakkan semua komen adalah ketidakpuasan hati rakyat malaysia.
    Apa lagi kerajaan? Takkan diam saja kut????
    Mana perginya slogan hipokrit “rakyat didahulukan pencapaian diutamakan”….atau masa pilihanraya sahaja slogan ini digunakan…..
    PROTON…. tu company biskut ke kereta???….
    memang pakar dalam menggunakan model rebadge dari company lain…usia lebih 25 tahun, tp apa pencapaian yang ada….???
    Kerajaan yang terlalu menggunakan kroni…sama mcm negara India…
    Mari kita lihat next election!!! Tunggguuuuu!

  • 94 AnakUmie 2:05 am

    Skang nie kite yang mampu pakai kete….

    Yang skang nie still naek motor x ade nak kesah?

    Semua. Ini bermula dengan 1 undi anda!!
    Next PRU kalu rase still hati KERAS macam batu TELINGA plak PEKAK mata. PLAK buta ….
    Nasb larr kita rakyat bawahan!!!!

  • 95 LonelyIsland 1:56 am

    boikot drpd mbeli keta…nek moto je sng.

  • 96 protonipu 3:02 pm

    tgk lar kete dlm negara dgn luar negara…dalam negara byk lg kete buruk,luar negara kete br2,canggih2……nmpaknya org kite xmmpu nk pkai kete br sbb harga mahal lar….cukai kete import melampau-lampau…sakit ati jer mikir..kos untuk kete paling tggi….padahal kete kt luar ngara murah2…jgn duk mnipu suh bangga pakai kete nasional…bkn wat bagga tp wat malu jerr…kete xder kualiti suh rakyat bangga..kah kah kah..

  • 97 sham 9:25 am

    cadang nk bli kete,bile dah tau fakta mcmni…kecewa sgt2 dengan dasar kerajaan yg ambk cukai tggi gile2 . nak beli kete lua mahal , sbb cukai mcm2…nk beli kete malaysia…pun mhal sbenanye lg2 bile dah tau fakta yg kete lua sebenanye sgt murah dbandingkan sbelum cukai.arghhh…..susah cmni….kite xdpt hak yg sbenar..sume dah ditutup dengan cara yg kite sendiri tertipu :(

  • 98 gomenman 4:30 pm

    Ya Allah, kalau kami ini dikira mangsa KeZALIMan orang yang menaikkan harga dan cukai sesuka hati, maka Kau perkenankanlah doa kami yang teraniaya. Hapuskanlah mereka yang ZALIM dan lindungi kami orang yang dizalimi. Amin Ya Rabbal Alamin…

  • 99 protonipu 2:43 pm

    tlg larrr turunkan harga kete nasional dgn rasional nyerrrr….!!!!!

  • 100 mimimemo 11:05 am

    rumah lagi..kereta da rm300000.00..rumah rm400000.00… teranyai la..

  • 101 birdcake 11:14 am

    Saya cadangkan tutup jer industri otomobil nasional. bukan nya nak bagi kita senang. lagi susah ada la.

  • 102 shah 3:33 am

    aku dah ban kereta tempatan (esp proton) walaupun aku masih terpaksa pakai saga a/b yg aku beli tahun 2005 (RM38,500), then tahun 2006 proton jual (RM27,000) utk merdeka sale. nak jual rugi, so aku akan pakai kereta kebal tu sampai jadi besi buruk jela. good luck to proton with that kind of strategy.

  • 103 aji 4:35 pm

    proton kalau jual kereta murah2 xper la.. stakat belas2 ribu aku x kesah sgt.. ni design kereta pon ciplak org punya… material pakai yg murah…..konon nak kurangkan kos .. katenye “supaya org2 kat M’sia boleh pakai kereta”… cam haram..kalau jual kereta proton belas2 ribu xper la kau nak ckp mcm tu..haizz….kalau xder proton pon org M’sia pon mampu pakai kereta la… tp kreta import yg xde cukai punya la…….contoh proton inspira ciplak design mitsubishi lancer EX. tapi proton inspira punya price lagi mahal dari price mitsubishi lancer (tanpa cukai import)…nampaknye kerajaan Malaysia hanya mahukan rakyatnye memakai barangan yg low kualiti…

  • 104 bengang jugakla... 4:00 pm

    aku pon dah naik menyampah ngan sume ni….sape sokong jugak govmnt punye policy ni mmg saje je carik nahas…bagai menegakkan benang yg basah…..gvrnmnt mmg menyusahkan rakyat dengan cukai kenderaan yg sangt tggi ni….harus mansuhkan kadar cukai ni …lagi satu aku pon x puashati ngan jpj…ade je salah die nak carik…sekian

  • 105 viosboyo 4:56 pm

    orang2 politik pakai keta mewah, anak2 mereka lagila pakai kereta sport…..

  • 106 antu 3:32 pm

    bak kate pepatah,kita bubarkn dasar kerajaan yang dah lapok,gantikan ngan kerajaan baru…
    ok….
    join la parti pebangkang..hehehe

    perjuangkan nasib rakyat ,
    negara rakyat miskin,
    pemimpin kaye raye gara2 makan duit rakyat…
    ada ke patut…??

    renungkan..

  • 107 bon 1:10 am

    yang pertamanya ak tak suke org kate proton.boleh cakap macam2 tapi sebelum tu turun padang amek engineering try buat kereta tgk senang ke susah.nanti ada anak suh anak ko amek engineering da gred masuk proton wat kereta bgus2.

    yg keduanya ak setuju kerajaan tak ptut letak cukai import yang tinggi pada kereta luar.kalau nk letak cukai tinggi pada kereta import murahkan dlu kereta proton.kos proton jd tinggi sebab kita terpaksa import komponen2 tertentu dari luar seperti jepun cntohnya. sebab ap? sebab kte tak mmpu buat dengan kepakaran yang kita ad. kalau nk kereta malaysia kurang kos blaja la rajin2, lg bnyk ilmu tayah brgntung org luar.

    yg ketiganya proton takleh tutup. proton saja ad dlm 15k org pekerja. d bwh proton ad beratus vendor yg ad ataranya syrikat tempatan. vendor2 ni wat komponen2 proton mcm brek pad dan ap lg la.dlm setiap vendor ni plak average 1000 org pekerja. wlopn nmpk je mcmtu tp lbeh krang 200k org bergntung periuk nasi bwh proton tak trmsuk fmily dorang lg.sbb tu wlopn dah ad bndr prton sultan slngor xbg proton kluar dr shah alam sbb klutak shah alam jd snyi sepi.

    yg keempatnya protection trhdap proton tu wajar, british jepun korea semua ad protection trhdap industri msing2.bhkn korea xbg lgsng import kreta asing.
    bila kte import kereta asing aliran dwet rnggit akn brlaku. ble itu brlaku nilai dwet kte akn jtuh. kereta jpun cnthnye dpt kurang kos sbb dorang wat design di jepun tp production di negara kos rndah mcm china jd tak prlu byr gaji mhal
    tuk pkerja dptla jmatkn kos.

    terakhir skali ak tak stuju krajaan naikkn cukai kereta import sdgkn proton tak jual mrah pn tuk rkyat sndiri. dr segi kselamatan, kapasiti enjin semua korang kne fham syrkat kereta lua mcm ford, mercedes sume dah dkat 100 tahun wujud dok wat kereta. proton kta wjud 1983 bru 28 tahun, berikan masa tuk proton mtang. nk ckp bnyk turun buat sndiri. korang igt mitsubishi sume nk ke aja org kte ni buat kete sgt? dorang aja skit je kat proton. kalau nk lbeh blaja la sndiri.tggu ble proton pn da 100 thn mgkin wktu tu bru rkyat Mlaysia boleh bgga ngn prton.kpada krajaan tlgla jgn sume bnde nk naek hrga,sume bnde nk cukai. klo bwk msuk projek bilion2 pn Ahmad yg keje kebun ni tak dpt rase pn.

  • 108 Tertentu 9:59 am

    Aku sokong gila dengan pendapat ko. Aku akui Proton kualiti tak berapa bagus (tp semakin improved). Tapi aku tak suka condemn Proton sbb aku paham. Aku pun grad engineering.

    Aku nak komen perenggan kedua, mengenai kita takde kepakaran yg membuatkan kita terpaksa import komponen dari luar. Itu memang aku setuju sangat2. Kepakaran untuk design, kepakaran utk machining, utk tingkatkan kualiti. Dan, utk material pon kita xleh lawan lgi. Japan mkin bnyk amik raw material dari China, tapi Japan semakin sedar yang China ni xjaga kualiti. Komposisi material utk aloi diorang xikut spec dn machining pon xterer sgt (reduce efficiency). Akhirnya ada kompeni Jepun yg antar pakar2 diorang utk pi China train org2 China walaupun pada dasarnya Japanese ni amat berahsia. Sebab, Japan terpaksa akur yg diorang xleh compete dgn China utk kurangkan kos. So win-win situation.

    Rakyat Malaysia tuntut nak jadi mcm rakyat negara maju, tapi malangnya mentaliti, pemikiran dan penguasaan knowledge masih kolot.

  • 109 aji 3:42 pm

    ok la. tp kereta proton mmg mahal pon nak dibandingkan di negara sendiri dgn negara luar. tp takpa la rakyat msia ni kan kaya2.

  • 110 bon 4:08 pm

    katalah proton berusaha ( mmg brusaha pn ) krgkn hrga kereta
    smpai org yg gaji 1500 mmpu beli, nnti org yg gji 1000 plak akn mntk trun smpai drang mmpu beli. jd idea utk pksa proton dgn trgesa- gesa trun hrga kereta smpai kte mmpu beli xreleven. jd ap plihan kte ad? beli ikt kmmpuan. klu bru krja mmg gji rndah tp nnti lme2 naik la. jd tayahla nk pksa dri beli kreta baru. kta beli scndhand. tmbh lg skang dah ad website yg ley tlg kte mcm mdah.my cnthnye. crik la kreta ikt kmmpuan. ad rezki lbey t belila len. klu beli trus dr owner dpt jmt dlm RM10 k brbndg beli kat used car. xblehla utk kte sorang nk pkse prton trun hrga. indstri kreta ngara luar bnyk yg swsta tp prton kte Tun yg tbuhkn ataw dgn kte len krajaan Mlaysia yg tbuhkn. kalu prton ttup sbb bnkrp sbb rugi kte jgk yg malu business ngara tp bnkrap. bhkn kte ptt bgga kte antra ngara Islam yg pling mju , ad prton, ptrnas. Arab Saudi yg kya tu pn nk cri mnyk pggl shell sbb xde kpkran sndri. jd belilah ikt kmmpuan msing2. ad rezki t beli lain plak

  • 111 al_kepong 9:53 am

    Mr./Mrs.Bon

    Gaji seorang fresh Engineer kat Malaysia let say RM 2000. Mengikut rakan saya yang baru 3 minggu yang pergi training kat ITALY gaji fresh Engineer kat sana pun Euro 2000. Jadi cuba kita semua lihat dan fikir harga kereta Malaysia paling murah pun sekitar RM 30,000. Kat ITALY cuba search kat internet EURO 30,000 kereta apa yang dapat? Mana keistimewaan kita sebagai rakyat malaysia?

  • 112 Stallone 10:06 am

    So? Apa kesimpulan? Nak wat camne bro, apa la sangat pihan kita sebagai rakyat Malaysia. Pada aku, ni antara langkah2 yang kita boleh ambil.

    1. Pilih pembangkang pada next PRU, dengan harapan diorang boleh mansuhkan berbagai-bagai cukai yang membebankan rakyat karang ni termasuk la cukai kereta.
    2. Kita belajar betol-betol. Atau didik anak-anak kita supaya bila besar nanti boleh jadi engineer yang hebat. Boleh buat spare part sendiri, boleh buat material (aloi) hebat-hebat, boleh develope new technology tanpa bergantung pada negara luar.
    3. Tukar warganegara Italy. Best tuh. Kopi sana pun sedap.

  • 113 bon 10:48 am

    kita tahu zaman sekarang ni mata wang kita tak lagi guna emas. kebanyakan mata wang dunia bersandar pada dolar, jatuh naik amerika bersama ekonomi dunia. EURO30000 mmgla boleh beli bnyk bnde sbb nilai matawang tu tinggi. dari bndingkn EURO dgn RM cbe kte tuka ke matawang yg len mcm Rupee(india) atau Rupiah ke cbe try tgk ap plak yg dorang boley beli dgn 30,000 mata wang dorang.industri automotif bukan hanya terlibat dengan satu benda, tapi bnyk bhan mentah yang mana harga bahan mentah ni sentiasa berubah di pasaran dunia. cnthnya hrga raw material mcm plastik, getah dan yg lain, ble kte beli dri luar berlaku pertukaran mata wang, tambah kalau beli dari negara yang mata wang tinggi kos akn lbeh tggi. pnyelesaian terbaik kte sndiri kne berusaha untuk proses raw material kte biar setaraf standard dunia.Malaysia ad petroleum ad getah cnthnya, kalu kte buat material kte sndri, buat tayar kte sndiri, dan buat semuanya sndiri brula ley dpt murah. jd kalu bndgkn matawang je tak ckup sbnrnye.30000.00euro = RM124929.00
    3000000yen = RM118681.0006
    3000000rupiah= RM1057.2462

  • 114 bon 11:04 am

    lg sbenarnya mmg proton boleh jual kreta lg murah dr skrang. tp ad kwalan hrga jualan proton dr kerajaan. kalau proton jual murah sgt yg akn jd ialah kereta akn bnyk sgt atas jalan.bkn sje kal kl t, spnjg jlan nk blek kg mungkin akan jammed. nk buat maintenance jalan pn akn jadi ssh. accident akan bertambah. dan proses nk lupus kereta t akn jd lbeh rumit sbb kereta bkn mcm smpah dapur. kalau ad sape2 da tanak kereta dia kat mana nk buang? negara mcm jpun cnthnya mmg kereta murah tp dye ad check puspakom dorang yg wjib buat 5 tahun sekali (RM6000),kalu tanak renew kat puspakom dorang kne buang kereta tu byar dlm (RM800),ad cukai jalan (RM316.00)setaun, kalau rmah takde tmpt prking kne sewa (RM200)-kalu kwsan tkyo bole smpai (RM400),kne byr insurans, mnyk tade sbsidi, pegi mne2 sume prking brbayar,nk amek lsen dala ssh nk mmpus mhal lak(RM4000), kalau rosak pape ssh nk cri kdai scdhand sume ori mhal gle. bwk bukan bole lju pn bru lpas trffic light ni da nmpk ad lg 5 tiang trffc light kat dpan tu. wlopn kereta murah tp ni cntoh mcmana krajaan jpun pressure tuk kurangkan kereta ats jalan.

  • 115 mat syabuu... 12:16 pm

    memang ade lah tu….
    ape nak pelik bro..
    tu ! bapak2 menteri bn umno..org2 kuat kiri kanan mereka mane pakai kereta proton atau produa….
    mereka beli proton dan produa pun guna utk pegi pasar atau guna utk angkat barang…atau hantar anak pergi sekolah…dan digunakan olih arg gaji mereka…
    jadi mereka mane peduli runggutan rakyat kebanyakan pasal harga proton dan produa yg tinggi…
    pemimpin2 bnumno tu harapkan kelulusan jer tinggi melangit…..tapi tahap kesedaran utk rakyat ramai masih jauh ketinggalan jika nak dibandingkan dengan pemimpin2 negara yg sama taraf dgn malaysia…nak dibandingkan dengan pemimpin2 negara2 maju memang tarak la….
    memang hampasss….

  • 116 mat syabuu... 12:21 pm

    meraka tak guna kereta proton dan produa…
    sebab tulah mereka tak ambil tau pun pasal harga proton dan produa mahal…
    malaysia ni kan mak bapak mereka punya bro…!

  • 117 aji 1:32 pm

    kalau bagi kite. cukai2 jalan kat jepun mmg la mahal. minyak pon xde subsidi. (kita punya ada ke?) tp setanding la dgn apa yg dorg dapat. dorg gunakan minyak yg bermutu. sparepart pun ori punya. bagi kita mmg la mahal. tp bagi dorg. dorg mampu tanggung sbb gaji dorg berkali ganda dgn kite. n kalau kat tokyo dorg tak payah bawak kete pon xper. sbb sume tempat boleh pergi dgn train. tp yg pastinye cukai kereta import kat negara ini mmg mahal. dan harga kereta Proton buatan Malaysia (kononnya) juga mahal (semua ini dikawal kerajaan) ini bknnye untuk kurangkan penggunaan kereta tp untuk membebankan rakyat aje. klau mahu kurangkan penggunaan kereta di jalan raya khususnya di KL. luaskan lagi penggunaan public transpot. buat LRT kat seluruh KL-damansara-shah alam. bykkan lagi bas2. tepatkan masa bas. buat laluan pejalan kaki yg baik. galakkan rakyat berjalan kaki utk kesihatan yg baik. bknnye galakkan parking kat vip dpn pintu.dan mcm2 lagi la.
    so takde la hari2 jam pegi balik keje. rakyat malaysia pon senang nak kemana2. takde la bergantung pada kereta aje nk kemana2. dan mereka akan rasa pakai kereta lebih menyusahkan. tp skrg ni lain. rakyat msia mmg perlukan sebuah kereta pon nak kemana2!! lagi2 org pompuan. pergi balik keje mesti nak bawak kereta. tp dorg takpe la duit gaji dorg mmg tuk bayar kete aje. tah2 laki dorg yg bayarkan…so kesimpulan cukai kete yg tinggi gaji yg ciput mmg membebankan lah kan…

  • 118 al_kepong 4:30 pm

    tak payah la nak tolong pikir keadaan jalan sesak ker? jammed ker? sebab kereta banyak. KERAJAAN LA yang kena pikir untuk rakyat dia tentang nak atasi kesesakan itu. kalo tak buat ape sokong depa tadbir negara. Apala! Yang penting rakyat diutamakan bukan menteri diutamakan.

  • 119 aji 8:09 pm

    betul tu.. di tokyo rakyatnye lagi padat dan sesak..tp jalan nye xde la jam macam kat KL…eksiden pun kurang. mana ada kete rosak tepi jalan… sbb dorg sume guna kereta baru yg elok2 berkualiti tinggi. tp dgn harga yg murah……

  • 120 indierockdarling 7:30 pm

    aku nak tanya suatu la,aku rasa la ko ni keja kat proton@budak engineering,Malaysia yang beli lotus tu camne?xkan x dapat lagi kemahiran dari diorang?diorang punya kereta pon power2 kan?aku tanye je ni,bukan marah pon,bawak berbincang mende ni best juga,tambah ilmu,kalo2 ko tahu@ade wat research,sbb nak tau jgak perkembangan lepas beli lotus aritu…

  • 121 indierockdarling 7:40 pm

    satu lagi,aku camne nak kurangkan penggunaan kereta kat Malaysia kalu public tansport pon teruk,dan agak2 la mau ke orang malaysia nak berjalan kaki@berbasikal ke tempat keja@mana2 dengan cuaca kita yang panas?

  • 122 Rezam 5:06 pm

    Ada tak org beli kereta kat luar terus
    kemudian bawak balik drive sendiri??
    Cthnya dari UK…boleh jimat ker kalau buat camni??
    Beli kereta baru ; 6 bulan kat UK…lagi 6 bulan drive balik Malaysia..??
    siapa boleh bantu?

  • 123 Tukar lah 12:39 pm

    tukar lah………….walaupon aku tak tahu apa nasib aku lepas tukar tp try lah tukar dulu……..nak jugak dgr komen idea Dr. M jadi pembangkang………..
    bila dah tukar asal ade je tak betul kita boleh terus protes…….Tukar lah ye ramai2 kita tgk suasana baru, udara baru, pemikiran baru

    skarang ni beli keta dah macam naik teksi atau sewa keta je…….hari2 kena spare 20 hinggit belum campur minyak pastu kena bawak sendiri pulak tu…pakai tak pakai kena bayar jugak.

    apa apa hal pom aku pembangkang……..kalu dah tukar nnt mungkin aku ni jadi sama cam Dr. M kot!!! Tetap pembangkang

  • 124 gang 11:42 am

    xslamat..tumbuk pn da kemek..

  • 125 org sarawak 10:25 pm

    ko tinggal semenanjung senang la nak guna proton jalan raya korang bagus.kalu ko tinggal sarawak baru ko tahu.lebih2 lagi kat bintulu,sibu,miri.ko belum tengok lagi jalan kat sini.tiap tiap kali balik kampung mesti ada saja masalah.kena tukar shock absorber dan arm juga tayar.pastu power window proton paling lama nak guna pun 3-4 tahun je.nak tukar pulak mahal melampau lampau.

  • 126 jebat derhaka 3:38 pm

    takkan nak tunggu sampai generasi aku yg lain baru nak dapat kereta dan superbike murah…lama sgt dah….masa aku sekolah rendah dulu sebelum proton ada…cikgu rumah sebelah boleh beli toyota dan mitsui brand ner dlm rm33k jer… bila proton ada harga kereta import jadi makin mahal dari tahun ketahun..begitu juga proton dari rm18k harga rakyat (masa ni bodek) sekarang dah jadi rm100k perdana…dan setiap kali penukaran model baru harga bertambah naik…sampai bila rakyat harus menanggung kos proton??? proton harus di biarkan berdikari dan harga kenderaan di malaysia harus mengikut harga pasaran dunia dan cukai yg munasabah mengikut pendapatan perkapita rakyat…disebabkan harga kereta yg mengarut, harga rumah di malaysia pun jadi mengarut..ialah takkan kereta mahal dari rumah pulak… mmg betul la malaysia ni negara kapitalis yg bertopengkan negara islam…yg kaya bertambah kaya, yg miskin terpaksa menagih simpati BN…tu pasal rakyat malaysia tiada saving utk melancung, kesihatan dan pendidikan..kereta duit habis nak beli kereta tempatan yg kokak dan bayar rumah yg kecil tapi mahal melampau…mana ada negara buat loan kereta sampai 9 tahun?? Malaysia ajer….

  • 127 jebat derhaka 3:43 pm

    yerla ko…kebanyakan yg beli kenderaan import sama ada business sendiri atau yg bergaji tinggi tapi tanggungan kecil…. di negara lain jawatan executive boleh beli kereta dan rumah yg selesa..tapi di malaysia tidak kena jadi sr manager keatas atau CEO atau business sendiri..so jgn hairan bila ramai org2 muda esp melayu mengambil rasuah utk mendapat apa yg diidamkan….kerana selagi bekerja makan gaji atau kerja kerajaan jgn harap mereka mampu….kalau mampu pun mereka terpaksa berhutang selama 15tahun utk kereta yg lebih selesa….hutang yg lama ini akan mengikat dan menyeksa mereka utj jangka panjang….banyak cara lain lagi utk meningkatkan pendapatan negara…

  • 128 jebat derhaka 3:47 pm

    boleh sokong pembangkang dgn syarat takder DAP dalam tu…dan pembangkang berjanji alan turunkan harga kereta, motor semua cc dan harga rumah…kalau boleh aku akan sokong satu kampung …..

  • 129 jebat derhaka 3:50 pm

    cukai mmg perlu, tapi bukan terlampau tinggi dan dah masuk tahap hilang akal…. cuba bandingkan dgn perdapatan rakyat malaysia….majoriti rakyat esp bumi..takder saving…ialah naka bayar kereta usang dan cokia jer dah suku bulan gaji, rumah setengah bulan gaji..balance tinggal paras hidung..mana nak saving..loan plak samapai 9-15 tahun….

  • 130 jebat derhaka 3:54 pm

    bukan masalah pakai kancil atau keta mahal..tapi masalahnya kalau mengikut pasaran dunia setakat gaji eksekutif biasa di malaysia dah mampu pakai kereta yg selesa dan rumah yg selesa…tapi disebabkan kan kancil baru di malaysia pun dah hampir nak sama harga dgn swift baru import dari jepun…sbetulnya kita dimalaysia ada hak utk mendapat yg terbaik…… patutla ramai gomen staff amik rasuah utk hidup selesa….

  • 131 jebat derhaka 3:56 pm

    saya setuju jika PAS dan PR bawa isu ini dan mainkan isu ini….pasal kalau depa bawak..ramai yg akan sokong…..

  • 132 hamid 6:58 pm

    komen dan pandangan kat dalam ni ramai yang tak setuju dgn keaadan industri auto kat malaysia.ramai yang sokong isu tersebut tapi kerajaan pandai juga berlakun, digula-gulakan golongan yang berpendapatan kurang rm3000.00 seramai lebih 5 juta yang tu yang payah sikit nak buat perubahan dgn hulurkan sebanyak 500.00 ja sebagai bantuan katanya…boring2

  • 133 sabit 2:05 pm

    aku stuju…

  • 134 Badrun 12:51 am

    Aku baru cek Toyota Hilux harga di Website Toyota UK adalah bermula dari 17000 GBP iaitu 80K MYR. Aku cek dekat Mudah. Toyota Hilux Baru RM80K. Cek dekat mudah untuk Australia Hilux secondhand 09 pon 45k AUD iaitu 48,000 AUD = 155,853.37 MYR.

    Aku cek lagi, Honda accord CBU 09. kat Australia 28K AUD = RM91K. kt Mudah.my paling mahal aku dapat cari 80K tahun 07.

    Aku cek lagi, Ford Focus 08, di Brasil 27500 Brasil Real iaitu RM48,080.86
    Di Malaysia Focus 08 ialah RM47.8K

    Yang aku pelik harga Lancer X, dekat mana2 negara harganya 1/3 dari harga di Malaysia. Contoh Australia lebih kurang RM50K saja untuk Lancer X 2.0 08 yang mana market Malaysia 100K.

    Cukup tak fact yang aku bagi nih?

    Maksudnye jgn beli kereta Proton. Belilah kereta import kerana harganya lebih murah. Tapi kenapa masih ramai orang masih beli kereta proton??

  • 135 zam 1:09 pm

    Korang rase kenapa gaji kat malaysia rendah. Kerajaan cakap sebab produktiviti rakyat malaysia rendah. sebab apa produktiviti rakyat rendah. sebab rakyat malaysia banyak berhutang. sebab terpaksa beli kereta dan motor harga mahal. hutang lama-lama. duit pun tak banyak simpan. jadi nak buat sesuatu yang menyumbang pada produktiviti negara kurang. nak bisnes pun xde duit simpanan. Dasar automotif la penyumbang utama sebenarnya.

  • 136 apa tuu 7:46 pm

    kereta melaysia mahal gila2… memg mahal lah.. x patut lansung

  • 137 KERETA IMPORT LEBIH MURAH 12:17 pm

    bOLEH DAPATKAN KERETA IMPORT DENGAN KADAR HARGA YANG LEBIH MURAH DI SINI YA.

  • 138 izan 4:40 pm

    tu zaman bila. Zaman masa duit malaysia lagi besar dari duit singapore. Zaman tu pulak gaji cikgu pun berapa rm jer. So jangan la ko banding2 sangat dengan zaman dulu. Zaman dulu pun berapa kerat je mampu pakai kereta..
    Aku setuju kalau harga kereta turun.. PAstu tarik subsidi minyak.. Baru meriah tengok jalan lengang. Lepas tu kedai makan pun kurang pasal duit habis buat is minyak jer…

  • 139 izan 4:52 pm

    Ko ni kalau nak kelentong pun agak2 la..Jangan la nak bodohkan orang kat sini.. 9000ribu ko beli potong la.. Kalau nak bawak 1 pieces ko kena bayar tax jepun.. Pastu tax malaysia lagi.. BTW keta ni kurang2 45k untuk sampai malaysia. But sekarang gov cuma bagi keta kurang dari 5 tahun je untuk bwk masuk..

  • 140 izan 5:00 pm

    ko penah keja or tinggal kat sana ke? aku pergi trining simulator kat milan.. Skali makan kurang2 15 euro habis… Tu pun aku cari makan yg halal la.. rumah dah 900 euro sebulan. Kaji meneluruh dulu.. loan kat sana pun brapa tahun je.. Bunga? lagi gila la..

  • 141 izan 5:09 pm

    Toyota hilux dah dikecualikan cukai..Refer pada website miti/MAA kalau nak tau. Yang buat mahal pasal pengambilan untung oleh syarikat malaysia ni.. Korang je yg tak sedar atau buat2 tak tau pasal nak blame gov… Sebab tu lah lori isuzu pun harga macam persona high line aje.. Kesimpulannya beli la lori.. boleh gak korang buat bisnes logistic…

  • 142 malayson 4:01 pm

    Senang citer, PRU akan datang ni kita tukar je kerajaan baru. Berapa lama lagi mau tahannnnn!!. Insyaallah segalanya akan berubah.

  • 143 gugu 11:18 pm

    aku nak subaru!!!

  • 144 gugu 11:25 pm

    bodoh gile komen kau!!

  • 145 Encik Johari 12:47 am

    Komen biar bijak sikit. Macam la proton tak pernah ada quality issue. Yang luar sana ko nampak. Yang dalam negara ko buat-buat buta.

    Kalau Toyota ada quality issue, beli la Subaru.

  • 146 Encik Johari 1:35 am

    komen yg jujur.

  • 147 shar 1:09 am

    jadi macam saya senang ada kereta lama ja, hutang sikit janji bloeh naik..tak payah nak berlagak kalau duit tak ada minta maaf

  • 148 shar 1:10 am

    kempen encik buka mata ramai, boikot jangan beli padan muka siapa ek

  • 149 oligopoli 2:51 pm

    kena ada permit import (AP)

  • 150 koniciwa 9:14 pm

    halloooo..
    just nak inform..
    sebenarnya harga kereta kat singapore pun mahal jugak.. dorang pun ada cukai macam kita.. 2 kali ganda lagi mahal..

    aku saje je la nak usha harga kereta kat singapore sebab slalu dengar kereta kat malaysa ni mahal2 belaka..

    tapi bila usha2 terkejut pulak tengok harga kereta dorang..
    harga civic 2.0 kat sana $120k.. then aku nak compare la balik harga kat malaysia.. lagi murah.. RM120k je.. pastu tukar currency dorang lagi.. memang dorang lagi mahal 2 kali ganda drpd kita.. huhuhu..

    bkn ape.. kan korang suka compare malaysia dengan negara2 lain.. minyak nak compare hutang nak compare ape pun nak compare.. tak cayer, cuba la bukak website jual kereta kat singapore..

  • 151 aiman 9:00 am

    bagi aku lak… sume nie bagi menjamin kereta nasional kalau kerajaan tak wat mcm nie sape la nk bli kereta tempatan..
    sememangnya kos membuat kereta bagi kereta import mmg murah pasaran dorang pon luas so dorang tak kesah kalau nk jual murah..

    bagi pengeluar kereta nasional pulak dieorang kne bersaing dengan kemampuan kereta inport dan harga pembuatan kereta di malaysia..
    then dieorang kena bina kepercayaan pengguna terhadap jename dieorg so tindakan kerajaan tok menaikan duti import kereta sebanyak 300% tu masih boleh diguna pakai..
    tp kerajaan harus mengambil langkah lain untuk menguragkan duti import dalam masa yang sama tidak menjejaskan pasaran kereta nasional. disampin pengeluar kereta nasional haruslah meningkatkan kualiti daripada kuantiti kereta yang di hasilkan….

  • 152 itcmyy 12:16 am

    Tukar saja kerajaan.Rakyat negara maju termasuk Jepun serta Eropah selalu tukar kerajaan.Kalau selalu tukar,barulah kerajaan yang pegang kuasa melihat dan mendengar keluhan rakyat.

  • 153 aji 1:35 pm

    betul tu…tukar kerajaan… kerajaan skg ni dah naik lemak… mcm negara ni dia sorg je yg punya…

  • 154 adros shah 11:06 pm

    aku setuju tapi PR pown x bagi tahu pasal polisi kereta ? so aku pown risau. sebagai pengundi atas pagar , aku melihat semua isu termasuk isu kereta dan rumah. tapi masalahnya pembangkang x bagi tahu apa yang diaorg nak buat ngam isu nie ?

  • 155 jebat pembela 12:31 am

    kalau kerajaan xnak kurang cukai pun takpe, tapi PROTON/PERODUA/ETC mesti NAIKKAN kualiti kenderaan mereka.. kalau susah sangat nak tingkatkan kualiti, TURUNKAN harga sampai bersesuai dengan nilai sebenar….

    contoh; subaru impreza wrx 2.0 =60k jadi xlayak lah waja atau gen 2 nk jual ikut harga 60k……jual dengan harga 20-30k dengan kualiti sekarang ok la sikit….

  • 156 ryan 9:23 am

    wtf harga Subaru Impreza WRX 2.0 cuma RM 60,291 je????melampau2 sial harga pas kne cukai..ni ke kata nk utamakan rakyat..beban sane sini..pttuuiihhhh

  • 157 midah 9:35 am

    x perlu wat cm tu…smpai 300% cukai..turunkan je lah harga kerete nasional..kalau Subaru Impreza WRX 2.0 = rm60k, Proton Waja = rm20-30k sudah lah…so fair n square lah…apsal mhl sgt harga waja?dlm de emas ke..sepower2 WRX 2.0 ni pon rm60k je,means dat same ngn harga semasa waja / gen2 / neo…

  • 158 Nak pindah la 6:01 pm

    kalo tetap jugak mcm ni…sy nk pindah kat euro la mggu depan…nk beli mustang je..xnk ferarri…sape malaysian nk tumpang umah sy kat uero jom je la…..janji beli kreta mahal…boleh sy tumpang…kbye bai malaysia…bye najib..bye anwar…

  • 159 ranjet sukaran 8:21 pm

    rasanya tak memberi masalah kepada proton dan perudua….cuma pembeli kereta import laris….tetapi masih ada lagi pembeli kereta tempatan….so jalan baik…minta proton dan perudua turunkan sikit harga produk mereka supaya masih ada pilihan kepada pembeli….contohnya jika harga daihatsu sirion rm40 ribu..so mayvi perlu jual harga rm30 ribu….baru ada pembeli…..

  • 160 bunga ayu 8:26 pm

    gua nak beli suzuki swift…jika cukai kereta import turun

  • 161 kiau 1:25 am

    kalau pun toyota ada masalah,dia dorang tarik balik model dari pembeli untuk diperiksa semula.siar dalam berita lagi untuk pengetahuan kita.bukannya macam proton.nak sembunyikan kelemahan.

  • 162 kiau 1:43 am

    rm37k?power window pun cuma depan ja

  • 163 amir 4:39 am

    Kereta akan susut nilai,napa jual mahal sgt sampai tak munasabah? so kenelah murah separuh harga dari harga sekarang. Bila harga kereta turun, ramai beli kereta, jadi harga spare part pun makin murah sebab permintaan tinggi. Production kilang sparepart boleh up, peluang kerja meningkat kat bengkel, kedai kereta, kilang spare part, sykt insurans. insuran kereta n kadar interest bank akan turun (or naik sikit je) sebab bnyk permintaan. diorang akan bersaing. kerajaan boleh jimat duit dari segi pemberian bantuan sebab rakyat dah boleh jimat banyak sebab bayar bulanan kereta separuh dari sekarang kan?. kesesakan jalan raya kurang sebab sykt pengangkutan awam akan improve gila2 nak tarik balik org naik transport awam spt kos tambang turun, perkhidmatan efisien.so org akan pilih transport awam g keje sebab ada duit lebih (bayar kereta separuh harga kan?) n efisien n lebih murah. kereta akan digunakan untuk shopping, travel n outing etc. so lebih banyak peluang keje di bidang pengangkutan. Bengkel, insuran, bank pun dpt lebih bnyk customer.industri pelancongan akan improve dan ekonomi runcit lebih untung sebab org ada duit lebih nak belanja n bersantai dgn keluarga. senang kata rakyat dan negara untunglah! cuma mahathir n kroni tak berapa untung sebab x leh amik duit kita lagi. Ngarut aje jalan makin sesaklah, ekonomi down lah etc. saja aje nak takutkan kita. negara lain boleh buat. ingat kita bodoh ke. so apa kata PRU13? tahun 2005 puas org membebel pasal harga kereta ni tapi BN buat derk je sampai isu ni dulu tenggelam. kali ni kita bagi diorang panas bontot.penatlah asik kene tipu aje.kat negara sendiri pun kene hanjing.dah la bwk masuk bnyk pekerja asing.sebab gaji murah tapi barang semua mahal.harga kereta mahal barang makan, perubatan swasta, semua mahal. pastu kata harga kereta murah harga barang naik? eii mmg la kene bodoh2kan aje kita.kita di negara sendiri mcm hamba dibuatnya.ni semua BN punya onar.semua jadi mahal.amanah tadbir negara yg kita bagi entah ke mana.rakyat makin susah.pastu cakap ‘kami dah berjasa bagi pendidikan buat pembangunan, bagi bantuan etc’. hello, kita ‘lantik untuk tadbir sumber negara’ okay, jasa dengan tugas yang diberi rakyat pun dia nak belitkan kita. bingung rakyat bila tugas dikata jasa. gaji diorang pun dari sumber negara okay.. pastu nanti ada cakap ‘sila pindah ke negara lain’ ?? cakap mcm negara ni syarikat sendirian berhad pulak? baik pecat diorang pru13 ni lantik PKR pulak (pastu nanti ada kata serah tengkok kat DAP pulak? sebenarnya dia nk kita terus serah tengkok kt BN) ada aje point dia nak takutkan rakyat. Ingat melayu semua pondan macam dia? pencacai2 BN ni lah nnti terhegeh-hegeh depan kedai kereta nak beli kereta baru kalau harga kereta turun separuh. tak malu betul.

  • 164 ape2 je la 10:21 am

    support proton ????duit untung untuk buat development???duit tu masuk poket ke atau untuk bini org2 vip buat shopping??

  • 165 rakus sepunden 12:37 am

    mengikut perjanjian dari tahun 1990an..AFTA untuk kereta dikatakan berkuatkuasa menjelang 2015..dikatakan berlaku penangguhan bukan untuk melindungi proton..tapi ia dipersetujui oleh beberapa negara (kecuali thailand) untuk ditangguhkan perlaksanaannya..time tu proton pun dah berdaya saing..semua kereta harga runtuh..time tu dapatlah rasanya nak beli kereta idaman.. oh CRV..CRV CRV… tapi jgn kita tumpu pada hal kereta sahaja..bayangkan apabila barang2 dari negara luar seperti dari Indon..sekarang ni harga sayur dari sumatera yg dh kene cukai pun separuh harga lebih murah dari harga di cameron highland..klau dah takde cukai??tkpelah..kalau petani2 kita di cameron highland tu bankrap pun takpe..mereka semua kan cina cina pencekik darah rakyat..

  • 166 mie 1:41 pm

    sokong2

  • 167 aizul 9:29 pm

    apa yang aku fikirkan ialah, proton mesti mengeluarkan kereta yang lebih berkualiti, barulah orang puas hati bayar mahal!

  • 168 Bamboo shop 12:57 am

    Terbaik lah bro..

  • 169 Bamboo shop 1:01 am

    (Panduan untuk pangkah pru akan datang)
    ”jangan timbang-timbang!!! fikir bulat-bulat”..

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini