Bonus Selangor. Dua Bulan Bonus Daripada Gaji Masing-Masing. Lumayan!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bonus Selangor. Dua Bulan Bonus Daripada Gaji Masing-Masing. Lumayan!

Nah…tertinggi dalam sejarah. Nampaknya pesta berlumba-lumba memberikan dan memulangkan semual hasil kepada penjawat awam sudah pun bermula.

bonus selangor

Pada ketika Cuepacs sedang bergasak dengan kerajaan Malaysia di bawah pimpinan Najib Razak supaya memberikan bonus raya sejumlah RM1,000 setiap seorang kakitangan awam di Malaysia. Kerajaan Selangor pimpinan Datuk Seri Azmin Ali telah membuka langkahnya.

Dengan simpanan dan rizab tunai melebihi angka RM4,000,000,000 aka RM4 bilion Berita Semasa difahamkan kerajaan Selangor berbesar hati memberikan bonus Selangor sempena Bulan Ramadhan dan juga menjelangnya sambutan Hari Raya Aidilfitri sebanyak bonus dua bulan gaji kakitangan kerajaan negeri Selangor aka 2 bulan bonus

Jumlah Pembayaran Bonus Selangor Sempena Raya

 • Jikalau gaji anda RM2,000 sebulan, bonus yang akan diterima kelak adalah sejumlah RM4,000
 • Manakala jikalau gaji anda RM10,000 sebulan, bonus raya yang akan diterima kelak adalah berjumlah RM20,000
 • begitulah seterusnya

Lumayan bukan?

Perkara Butirannya
Peruntukkan RN63.3 Juta
Tarikh pembayaran 21 Jun 2017
Jumlah bonus raya 2 bulan gajiShare.

24 Comments

 1. Selangor 2.5 bulan. Persekutuan kenapa tak mampu duit bnyk pegi mana.

 2. Biar betul, banyak tu En.Azmin. Gaji pokok RM 5,ooox2+2,500 =RM 12,500. huiyoo banyak tu, nak kawin lagi lepas!

 3. Mohd Rymiezal on

  Kenapa x berikan sedikit imbuhan kepada golongan belia Selangor memandangkan mereka ni bakal membangunkan negeri di masa hadapan

 4. Memang Selangor blh dikatakan negeri terkaya di Msia dn utk mengenangkan jasa panya yg blh dikatakn sebagai pemngkin kemajuan negeri itulah sbbnya panya/kakitangan awamnya berkongsi sama kemakmuran rezki negeri Selangor.Org pemurah dekat dgn tuhan,syurga dan dekat dgn manusia berbanding dgn org kedekut dn bakhil yg dikatakn sebaliknya.Nauzubillah.

 5. Saiful Amri Hashim on

  Alhamdulillah… Murah rezeki dan bertambah makmur kerajaan Negeri dibawah pentadbiran Mentri Besar Dato Azmin Ali. Harap pihak swasta mengikut langkah kerajaan negeri ini.

 6. Saiful Amri Hashim on

  Alhamdulillah.Murah rezeki dan bertambah makmur kerajaan Negeri dibawah pentadbiran Mentri Besar Dato Azmin Ali.Harap pihak swasta mengikut langkah kerajaan negeri ini.

 7. Yang akan mendapat kesan langsung dari kemajuan dan limpahan rezki ini ialah syarikat2 swasta.Harap jika dapat lbih tu hulurlah sikit kpd pekerja2 itu….

 8. nufa catering on

  Bestnya…. tahniah kerajaan selangor. semoga ALLAH melimpahkan rahmatnya pada kita semua. Dengan tatakelola yang baik serta tadbir urus yang telus insyaALLAH akan kekallah kerajaan selangor ini.

 9. Bangsa 1mdb on

  1mdb bagi bonus lagi banyak,bilion2….100 tahun makan x abis….

 10. pesara kerajaan on

  federal dah bagi duit Raya…dapat pulak brim Rasa ok. udah2 lab. negeri biarlah dia Bayar…sebab dibawah takbiran Negri dia. federal bagi banyak Tu dah bershukur

 11. pesara kerajaan on

  Katakan economic​ merosot..bolih tak rakyak bagi cuma Rm1 untuk memulihkan economic kita

 12. 😴😴😴😴😴 on

  😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴

 13. lebih brsemangat untuk bkerja dan mmajukan ngeri trcinta ini dan ngara. alhamdulilah..syukur pd allah swt mmbri nikmat nya ..cmni lh krajaan yg akn d hormati d segani..sy sbgai belia pn rsa gmbira bila ada bonus cmni..rsa lbih ringan beban sy..

Leave A Reply