Biodata Tan Sri Francis Yeoh YTL. Gambar Rumah Mewah Empayar Kekayaan Kumpulan YTL

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Biodata Tan Sri Francis Yeoh YTL. Gambar Rumah Mewah Empayar Kekayaan Kumpulan YTL

biodata Francis Yeoh

Kalau anda naik tren ERL, mesti ada kaitan dengan syarikat YTL. CEO YTL adalah Tan Sri Francis Yeoh (CEO of the Year 2005).

Kemudian yang terbaru, YTL sanggup melabur sekitar RM500 juta semata-semata menjayakan meluaskan lagi projek YES 4G. Kalau pergi ke kawasan Sentul pun banyak pembinaan bangunan  di bawah YTL.

Dan..jangan dilupakan IPP yang dikendalikan oleh YTL.  Bukan setakat perniagaan IPP sahaja tetapi juga rangkaian resort dan hotel mewah seperti Tanjong Jara Resort, Dungun Terengganu, Kumpulan Vistana Hotel, Majestic Hotel, JW Marriott Hotel dan Ritz Carlton dan beberapa hotel di luar negara seperti di Paris dan Japan (yang boleh Berita Semasa katakan di sini, empayar perniagaan keluarga Francis Yeoh melibatkan Kumpulan YTL adalah “close rival” kepada Berjaya Hotels milik seorang lagi billionaire Tan Sri Vincent Tan) dan banyak lagi rangkaian perniagaannya.

Berita Semasa tidak pasti,  tak pasti nak istilahkan rumah mewah VVIP seperti Francis Yeoh ini bagaimana. Melihatkan sahaja ruang dalaman dan senibina daripada permandangan jauh mahligai & rumah VVIP seperti Francis Yeoh jauh meninggalkan deretan rumah yang mengelilinginya. Bersesuaian dengan empayar kekayaan & perniagaan yang dimiliki keluarga Francis Yeoh pada ketika ini.

Firma Jouin Manku yang berpengkalan di Paris, Perancis ini telah dilantik oleh keluarga kaya dari Kumpulan YTL untuk merebentuk senibina dan hiasan dalaman bagi rumah keluarga VVIP Kumpulan YTL sekaligus menempatkan 3 generasi keluarga Kumpulan YTL ini :

Butiran Rumah Francis Yeoh & Keluarga Kumpulan YTL

  • Rumah Rumah Francis Yeoh & Keluarga berkeluasan 3,000 meter persegi’
  • Projek rumah mewah ini telah bermula sejak tahun 2008 lagi dan siap sepenuhnya pada tahun 2008.
  • Mempunyai 9 bilik tidur, 2 bilik berkeluarga, dapur, ruang makan peribadi, perpustakaan, bilik permainan, ruang menerima kehadiran rakan VVIP dan kenamaan, ruang makan rasmi, bilik tarian, gereja, 21 bilik mandi, kolam renang, 2 bilik tidur tetamu, tempat letak kereta peribadi, tempat letak kereta tetamu

Lagi Gambar Rumah Tan Sri Francis Yeoh (YTL Group) :

Semak satu persatu koleksi gambar rumah mewah keluarga Francis Yeoh dari Kumpulan YTL ini dari ruang luar sehingga hiasan dalamannya…



Share.

59 Comments

  1. Wahhhhhhhh….sygnyer klau x dok selalu lam umah ni..klau aku lar, mcm xnak kuar umah pun ada..suma da cukup lengkap kowt….design pun terbaek! “Uncle Teoh..mau dtg lepak umah buleh…????” ;-)

  2. giler ah..cam xcaye je..anak-anak dan kawan-kawan dia la enjoy nt.bapak bz keje..haha

  3. batang berjuntai on

    aku pun ada share kat umah dia ni sbb setiap bill letrik yg aku bayar, aku cekik perut bayar subsidi IPP dia ni…

  4. ok la tu..ni klu orang melayu punyer ramai la komen..tu makan duit rakyat la..pe la segala bala la kene..klu cina apek ni..baik2 jer korang cakap….ni la manusia penghasat dengki

  5. adil: satu je nak tau..umah ni kat mana? malaysia ke? kt oversea ke  

    tak tahu lak aku kat mane…cume aku leh khoyak ngan mu kat atas tanah bukan terapung kat atas air….jgn mareeee….

  6. kau usaha ladang pokok ketum…gerenti 20 thn kayeee….atau kau boleh nuntut ilmu sesat 2 ekor peguam giller tu…atau senang gik kau namakan nama kau Wan Kaya…gerenti kau mati pun nanti dikenang Wan Kaya oleh org kpg…bukan wan miskin…Jgn lupa kat batu nisan tu tulis WAN KAYA…he..hee.heee..gurau ajeee…

  7. biasalah…org melayu ni biasanya susah utk mengakui kemamampuan bangsa sendiri…
    prasangka mereka sesama bangsa sendiri penuh dgn rasa cemburu, kemudian irihati..bawa kepada dengki seterusnya akan membawa ke perasaan tiada rasa apa atau mungkin ada rasa gembira atas kejatuhan bangsa sendiri…
    malah ada org melayu yang sanggup utk mengadai, menjual dan melingkupkan perpaduan bangsa mereka sendiri demi cita2 peribadi mereka..pendirian org ini adalah..’biar bangsa aku lingkup asalkan aku dapat apa yg dicita2kan’….
    melayu..melayu…LAYUUU !

  8. PAK PANDIR on

    jangan dengki secara negatif dgn harta orang..dengkikan secara positif. usahakan apa yang patut. thnik out of the box. kalau buat bisnes jangan gib up easily. kalau minat bisnes jgn buat satu jenis saja..pelbagaikan. baca lebih banyak buku motivasi mengenai financial.good luck guys.

  9. putumayang on

    Tak heran cina bleh buat mcm tu..pasal dia org otak bisnis ,Yg tolong pun org melayu gak, bkn mcm org Me…byk putar alam..maaf ye bagi yg putar alam je.

  10. iyo la tu. mane ade cina otak bisnes. network sesame diorg kt malaysia kuat. try gi beijing tgok kaye2 ke org kat sane?

    tgok paper nk kerje bgus2 skit kne tau mandarin padahal ni malaysia. xpaham aku. org kite pon satu gak. dah ade mcm2 agensi krjaan tapi masih susah nk tolong. mcm MARA, PKNS, aku dh try wat pinjaman perniagaan tp kne wat kertas kerja kna bayar rm200++. aku tgok kt laman web+buku MPH lagi murah. lagi satu mcm2 syarat dorg kenakan smapi aku nek rimas.

  11. PAK PANDIR on

    haha.. lucu la komen kamu..
    maksud kamu semua orang cina kaya sebab cina dipandang sebagai otak bisnes?
    adakah maksud kamu semua kaum melayu miskin sebab dipandang sebagai golongan miskin?
    SUdah tentunya tidak begitu, saudara. Orang melayu pun setaraf malah banyak lebih bertaraf tinggi dengan orang cina.
    Janganlah kamu menempiaskan andaian kamu sehingga memesongkan ideologi yang tidak bernas.
    Kita 1 Malaysia, ceduk yang jernih, buang yang keruh.
    Amalkan perpaduan bersama.

  12. sanggup ke Tan Sri Francis Yeoh ni terima haku jadi menantu…
    menantu.. bukanya ‘hantu’.. mana tau yea.. untung sabut.. timbulll !!! :shock:

  13. itu rumah rasminya…lain-lain kat oversea mcm mana rupa pun xtau la…kaya semakin kaya…miskin semakin miskin…….coz harga barang naik tiap bulan mengatasi kenaikan gaji yang mendatar..BN punya kerja.

  14. baru blaja on

    miskin or kaya kita yg tentukan.. nak kaya kene rajin usaha la, nak miskin wat bodo jer kat umah.. haha!! :razz:

  15. orang melayu mcm admin berita semasa ni dengki ngan kekayaan orang melayu..tu die sibuk cerite panjang lebar tetang syed albukhary….dengki punya pasal..aku x kire..melayu susah nk berkembang pasal de orang2 mcm ni la…

  16. ntah2 dye dalang dvd cetak rompak, pelacuran n mcm2 lagi as bisnes sampingan. kita mane nk taw. huhu,,

  17. rezeki_rakyat on

    dia kaya psl makan hasil rakyat… bkn aku benci sgt ngan die tp korang tau kan psl sejarah YTL dlm IPP…
    klu korang bangge sgt ngan rmh die tp xtau mane dtg sumber keuntungan die, baik korang selidik dulu…ok

  18. Bukan marahkan bangsa melayu, bukan nak jatuhkan orang melayu, tp melayu yg satu ni, naik cara yang tidak betul baru satu penggal pegang jawatan. tiba2 dah jd jutawan segera. melayu tu islam, islam tu melayu jangan nak serupa mcm cina mereka berniaga cara cina asal dapat projek tak kira mcm manapun mesti dapat punya. hulur sana hulur sini. syurga mereka di dunia tuhan dah janji di akhirat nt mrk penghuni neraka tp islam tuhan dah janji syurga di akhirat. Cth: kwn sy dulu masa jd ajk cawangan sama mcm sy pkai motor kapcai, bila naik jd ajk bhg dah tukar kereta projek sn projek sini pas tu dah ade rumah banglow dah pkai kereta mewah pulak dlm masa yg singkat. mcm mana dpt projek tu, mestilah tanpa tender dan kalau pakai tender mampus tak dapat. ingatlah itu hak org lain kt potong rezeki org apa hukumnya. dah kaya bertambah kaya la, duit byk lambak sn lmbak sini, kawan ngan org besar2 lg sng dpt projek sbb banyak kabel. pas tu dah byk duit mula la lobi nak jadi ketua bhg, pas 2 jd MT, pas 2 jd YB gitu la melayu kaya dan hidup mewah di atas keperitan org lain. boleh ke kt sokong melayu kaya mcm ni.

  19. betul. bukan soal nak jatuhkan ke apa. dah memang Melayu banyak buat kerja-kerja macam ni. ni contoh pasal YTL ni. sapa orang perak tau la. 200 ekar tapak kilang simen dulu nama Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin Melayu kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway! tanah rezab Melayu bai.

  20. Hahahahaa…nampak sgt penipu!! Sape2 yg bodoh, yg fungsi akal tu Allah dah tarik balik mmg akan percaya sebijik2…haiyaa…!! Kesian org Melayu Islam ditipu oleh org Melayu yg dikatakan Islam…so pity :-(

  21. Kesinnye hang yee….Allah dah tarik dah kewarasan akal tu. So, hang akan jadi umat Islam yg bodoh selamanya..haha! Weh…baik hang pi cari keja..keja elok2 walaupun tukang cuci jamban, naik pangkat, sambung belajar tambah ilmu then bantu mak bapak. Aku rasa hang ni mmg dari kecik miskin. Dah tua pon miskin lagi..kesian mak bapak hang dpt anak mcm hang. Tak membantu langsung org tua tu…kesian :-(

  22. adoi…bila la aku boleh ade umah cam nie jugak ekk….
    i wish i’ll have a home just like that…kecik dr tu pun x kisah la…

  23. Kalu gambar umah org melayu…mula lah kutuk2….. kata duit rakyat la..ape lah…tp umah cina elok je korang komen….betul kata Dr. M…melayu mudah lupa, lupa pada bangsanye sendiri….sesama bangsa tak suke…..ape lah…….aku…sayang bangsa dan agama ku tak kiralah pahaman politik ….janji org melayu agama islam………..ni nama je islam tp suke kutuk kaum sendiri…jd orag suruhan …ngok sungguhhhh…..

  24. klau nx malu nk datang rumah uncle datanglah….tpi klau pinta x terbuka minta maaf yaa…uncle sibok tuu…

  25. Shaharuddin a rashid on

    Besar mana rumahnya bukanlah pokok persoalan yg perlu kita lihat. Itu rezekinya. Dia berusaha, Allah maha penyayang. Itu hakNya. Cuma dlm hal berkaitan dgn manfaat rakyat; siapa YTL? Siapa TS Francis Yeoh? IPP, Simen Perak, Perhotelan (dari 3 ke 6 bintang). Orang kampung berperang utk kemakmuran hidup. Harga barang, tarif letrik, kontraktor kelas F dgn harga simen yg mahal semuanya berkaitan dgn YTL. Dapat pula projek bersama Swasta KPM utk Kolej Vokasional dan Bestarinet berbilion. Di mana TM & GLC lain?

  26. Memang rmh yg sangat cantik dan amat kaya tapi sayang kebajikan staff 4G di abaikan…bonus tk tentu dpt dan allowance cashier pun tkde…mcmana tak kaya…..touch target sales pn dpt domino pizza…ha..ha..tinggi lagi gaji 3G….

  27. Ya Allah jauhilah aku dr nafsu yang tak pernah puas…jauhlah dunia yang tak pernah cukup. bersyukur apa yang ada kita biasanya tidak hargai apa yang dpat dari kita belum dapat kita masih mencari

  28. masuk google map, masuk kan koordinat ni 3.14608, 101.66904 rumah dia dekat ngan jalan semantan. hari hari aku lalu dekat rumah dia..

  29. Perdana007 on

    Betol tuu.. ngan aku ngn korang pn menyumbang kt umah ni sebb kes ipp cekik darah..yg x tau tu..senyum je lah

  30. Perdana007 on

    Bro…kaya ngan cara betol xpe..tp kaya ngn menindas org susah,menipu, corrupt..xbesh la..cuba bro Kaji menteri mana yg naikkan company yeoh tiong lai ni

  31. Ini Hanya Syurga Dunia semata2…
    kita akn Mati….semua ni x dpt bwa brsama…
    Hanya Amalan di pandang ALLAH….

  32. aq dpt umah mcm nie sah x kluar dah ha3…opsss kluar kut tp utk mandi kolam yg besar gedabak 2 ha3^^

  33. haihhh besarnye la rumah boss aku ni….die memliki designer terbaik dlm n luar negara yg bekerja di YTL utk design setiap bangunan yg dieorg build..yg peliknye asal org melayu dok hentam org melayu kat sini?DASAR MELAYU…

  34. Design dia cun gila la wei…. Awak ni buta seni ke? Sebagai architect saya tau design nie memang cun habisss

  35. Design dia cun gila la wei…. Awak ni buta seni ke? Sebagai architect saya tau design nie memang cun habisss

  36. besar nyer rmh…bleh la up skit gaji saya ye tk>?…rasa bangga JADSI STAFF YTL COMUNICATION…

  37. tu pn xnak mengaku jadik kroni kerajaan
    ada hati kaya sebab usaha sendiri
    puii

  38. Cina yang patut dibuang negara
    dah banyak projek negara dia telan, sekarang nak hentam kerajaan
    Puiii

  39. Yg mkn duit rakyat tu melayu yg cari mkn dgn politik…kalau melayu berniaga rumah besar mana pn org xkesah…apasal sengal sgt ko ni…

  40. Mane kau thu…die byk bntu orng mlyu ape…tu sbb die kaya raya….yes4g tu die bg kt staff die free je…sbln rm88 paling rendah…klau boss2 mgkin rm150….

  41. Anonymous on

    Kalau lah kaya di dunia
    Apa yang dapat dibawa lepas go!! Kalau kaya pahala dengan kejujuran,baik hati,kasih
    Sesama manusia,ada balas kasian itu barulah.!! Ini semua terdapat pada orang yang miskin..tq

Leave A Reply