Biodata Khaleeda Bustaman : Majlis Pertunangan dan Perkahwinan TMJ Tunku Ismail Idris? Tahniah!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Biodata Khaleeda Bustaman : Majlis Pertunangan dan Perkahwinan TMJ Tunku Ismail Idris? Tahniah!

biodata Khaleeda Bustaman

30 June 2014 adalah Ulangtahun Kelahiran Tengku Mahkota Johor (TMJ) Mungkin tahun 2014 inilah yang dikatakan tahun gemilang bagi Tunku Ismail Idris Ibni Sultan Ibrahim Ismail, di mana berjaya membantu Johor Darul Takzim (JDT) menang Liga Super 2014 dan terbaru….

Terkini, Berita Semasa dimaklumkan yang mana Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Idris bakal bertunang dengan gadis pilihannya Cik Khaleeda Binti Bustaman. Alhamdulillah nampaknya Tunku Mahkota Johor bakal “meluaskan” tanggungjawabnya untuk menjadi seorang bapa dan persediaan menjadi pewaris takhta kerajaan negeri Johor kelak.

Pertama kali Berita semasa melihat kelibat Cik Khaleeda Bustaman pada tahun 2013 ketika perlawanan persahabatan antara JDT dengan Perth Glory menemani bersama Tunku Ismail Idris TMJ menonton perlawanan tersebut.

Biodata Tunku Ismail Idris (Tunku Mahkota Johor) dan Cik Khaleeda Bustaman

  • Tunku Ismail Idris Ibni Sultan Ibrahim Ismail
  • Tunku Mahkota Johor
  • Berumur 30 tahun
  • Pernah Menjadi pegawai tentera India
  • Pengerusi Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ)
  • Cik Khaleeda Bin Bustaman
  • Bekas pelajar Sri Utama International School dan model. Twitter Cik Khaleeda Bustaman

Dikhabarkan Tunku Mahkota Johor (TMJ) bakal menunaikan umrah di Tanah Suci tidak lama lagi. Alhamdulillah.

Ada acara Majlis Pertunangan dan Perkahwinan TMJ dan Cik Khaleeda Binti Bustaman?

Kamal Hisham Jaafar dan rakyat negeri Johor sempat menghantar ucapan tahniah dengan berita majlis pertunangan, pernikahan dan majlis perkahwinan diraja melibatkan Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Idris dengan Cik Khaleeda Bustaman

Acara merisik dan majlis pertunangan akan dilangsungkan di rumah keluarga Cik Khaleeda Bustaman di Gombak, selangor. Majlis Perkahiwnan TMJ dan Cik Khaleeda Bustaman pada Oktober 2014

Tahniah kepada rakyat Johor. Bagi Berita Semasa siapa pun pilihan isteri TMJ (Tengku mahkota Johor) iaitu Cik Khaleeda Binti Bustaman, Berita Semasa harap usahlah dibuka kembali kisah lama. Setiap insan pasti ada kelemahan dan keburukan kerana kita semua hanyalah hamba Allah yang penuh dengan kesilapan di sana dan di sini.

Alhamdulilah mungkin adalah kelebihan Cik Khaleeda Binti Bustaman yang berjaya membuatkan keluarga Johor terpikat untuk menjadikannya sebahagian daripada kerabat Diraja Johor kelak.

Sama-sama kita doakanlah agar jodoh ini berpanjangan hingga ke akhir hayat. Amin.

Lagi Gambar Khaleeda Bustaman dan TMJ (Tunku Mahkota Johor)

Gambar – gambar cik Khaleeda Binti Bustaman dan Tunku Mahkota Johor (TMj) Tunku Ismail Idris sempat dirakam ketika bersama termasuk ketika menonton perlawanan melibatkan pasukan Johor Darul Takzim (JDT)

 P/S : Mudah-mudahan majlis perkahwinan Tuku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Idris dan Cik Khaleeda Bustaman ini diberkatiNya. Apabila dapat keberkatanNya, insyaAllah semua akan baik-baik sahaja. Amin



Share.

39 Comments

  1. Nurul Najwa on

    Tahniah Tuanku dpt isteri cantik dan seksi. Nurul doakan tuanku panjang jodoh. Jgn jadi seperti ahli parlimen lembah pantai yang suka cerai-berai. Memalukan maruah orang Melayu je si nurul izzah A/P peliwat tuh.

  2. wah dah nak kahwin TMJ kita ni
    bln oktober tmj nikah?….sure ramai yg x sabar tunggu tmj naik pelamin…
    neway hepi besday ke 30 tmj….elok la jes nice settle down…
    asal muka cik khaleeda nampak macam iras miss fazura? Ker i sorang jer yang perasan mcmtu..?

  3. Putri Balqis on

    erm…biasa je muka bakal bini tmj ni tapi mungkin keperibadian dia yg menambat hati tmj sekeluarga..good for her..anyway tahniah tmj..dah ada calon future queen..:-). Shamdulillah

  4. Anonymous on

    tuah ayam nampak di kaki tuah khaleeda bru nampak skang…semoga berbahagia ..hehe

  5. wan azizan on

    Bagus lah tu bila jodoh ada apa nak tunggu lagi . Selamat berbahagia hingga ke akhir usia

  6. Nampaknya ada “chance” le nak tackle fazura, boyfriend dah cari lain

  7. Anonymous on

    Tmj ni pernah ada affair ngan fazura melancong sama sama ke spore.

  8. SambalBelacan on

    Bertuah ape ke bendenye tu?…kau tau ke nasib diorang tu?…bongok betul!…orang bertuah ni bukannya dapat kawin dengan orang kaya…orang bertuah ni sebenarnya hidupnya tenteram, hatinya sentiasa tenang kerana mendapat rahmat dan perlindungan serta perhatian dari Allah…

    Kalau setakat namanya manusia tu janganlah harap apa2 kerana bila kesusahan tu tiada siapa dapat menolong selain Allah…jangan ingat kawin orang kaya tu hati boleh tenteram…kerana takut Allah membolak-balikkan hati manusia tu sekejap aje…apa2 boleh berlaku…

  9. Mel bin Uat on

    Biasalah…kerabat diraja memang sasara golongan artis2 kat Malaysia ni…

  10. kenapa bakal bini ismail ni tak tutup aurat? ni dh bulan posa cik kak ooii

  11. Mel bin Uat on

    Baguslah…lain kali sesiapa nak nikah cari ajelah orang2 kaya…duit banyak hidup bahagia…

  12. ialah tue……
    tutup dulu ler aurat kau tue….
    tutup aurat untuk bulan puasa jer ke…
    tucippp

  13. kapak tumpul on

    Kalu TMJ cari yang lebih baik lagi bagus….yg bertudung dan elok perangai,sopan santun serta berakhlak mulia….sebab nk jd ISTERI niiiii….sebelum kawin solat hajat mohon petunjuk dariNYA…

  14. ikan masin on

    Biasa2 je muka bkl isteri tmj……..aku x nmpk mana cantiknya…….

  15. Nurul Babun on

    Nasib engko belum tau lagi. Entah-entah engko lebih parah! Biasalah kes cerai tuh! tak macam bapak hang sodok buntut ayam hari-hari.

  16. mohd latif bin mohd salleh on

    jika nak komen dinasihatkan jangan keterlaluan bro nanti balik pada diri daulat namanya apa ape pon Daulat Tuanku

  17. muka x cantik pun boleh khwn ye dengan anak raja dan bakal permaisuri . ternyata tuah lebih menyebelahi seseorang dari lahir cantik secara semulajadi . . lps ni hidup dgn kemewahan lah ye cik khaleeda . apapun tahniah krn bkl berkahwin dgn ank raja kegilaan dan impian ramai gadis di luar sana . dalam sejuta beliau terpilih . semoga slps ini burubah lah untuk tidak lg bersosial . semoga perkahwinan yng dibina berkekalan hingga ke jannah . Amin

  18. saya sangat anak raja nak kawin. Dia nak bina masjid. Dia nak buat benda baik. Kalau kita kaya raya cam dia belum tau lagi tah camana perangai kita

  19. Anonymous on

    X byk duit pn xpe.. Janji cukup.. Yg penting blh bimbing utk masuk syurga.. Kaya iman yg penting..

  20. Gaban plenet on

    Tahniah kpd tmj. Biar muka x cntek asal kn ada budi pkerti yg baik btol x…

  21. kesian fazura… fazura mmg cantek bangat… yg tu muka mmg failed…

  22. salam to all,

    you guys are so “funny”. most of your comments are “hilarious”.

    my points:-
    1. not necessarily girls bertudung itu baik budi pekertinya. not necessarily girls yg free hair itu buruk budi pekertinya. yg penting adalah budi pekerti. if you jaga aurat luaran you dengan bertudung tapi perangai you macam laknat, tak guna juga. cuba bayangkan betapa moleknya if yang free hair lagi baik budi pekertinya itu bertudung satu hari nanti, pasti hampir sempurna!!!
    2. jangan kutuk CPKB coz you have no idea why beliau menjadi pilihan. you cakap dia hodoh? cuba tengok betul-betul, CPKB sangat cantik. beliau punya senyuman yg cantik. perangainya pun molek. beliau tak berpura-pura. beliau hormat orang tua. beliau peramah. beliau tahu ambil hati orang. beliau rendah diri. you cakap beliau bodoh? hello, beliau muda lagi & now she pursuing her study. satu hari nanti pasti beliau akan update pelajarannya!!!
    3. jangan puji sangat fazura coz you have no idea why dia ditolak TMJ & familynya. cantik tapi perangai tak molek, tak guna juga. cantik tak kekal, yang kekal perangai molek. ada sebab kenapa dia direject!!!

Leave A Reply