Biodata Haflin Saiful Isteri Nazri Aziz Yang Ke? Berkahwin Jun Tahun?


Biodata Haflin Saiful Isteri Nazri Aziz Yang Ke? Berkahwin Jun Tahun?

Tahniah kepada Datuk Seri Nazri Aziz apabila menambah koleksi bidadari dalama hidupnya. Berita Semasa difahamkan beliau ini adalah madu dan bini Nazri Aziz yang ke keempat.

biodata haflin saiful

Yang pastinya Berita Semasa dimaklumkan yang Datik Seri Haflin Saiful ini telah berkahwin dengan Nazri Aziz aka Menteri Pelancongan di luar negara pada tahun 2014 yang lalu. Lama sudah kisahnya.

Berdasarkan semakan Berita Semasa pada Facebook miliknya, beliau sendiri mengatakan dan mengumumkan perkahwinan dengan Datuk Nazri Aziz pada Jun 2014 yang mana berdasarkan sumber-sumber yang boleh dipercayai sebelum-sebelum itu, mereka telah berkahwin sejak bulan puasa Ramadhan 2014 yang lalu.

Biodata Haflin Saiful Isteri Nazri Aziz

Nama : Datin Seri Haflin Saiful
Umur : 32 tahun
Tempat Lahir : Bangsar Kuala Lumpur
Tempat Asal Negeri : Kelantan
Sukan : Tali Pinggan Hitam (Black belt) Taekwando
Nama Ibu (Emak) : Datuk Siti Hamidah
Nama Suami Baru : Datuk Seri Nazri Aziz
Adik beradik : Akan dikemaskinikan
Jenis Milikan Kereta : Akan dikemaskinikan
Alamat Rumah : Akan dikemaskinikan
Nama Anak Tiri : Nedim

Agama : Islam
Warganegara : Malaysia
Bangsa : Melayu

  • Facebook : https://www.facebook.com/haflins
  • Twitter : https://twitter.com/haflins
  • Instagram : https://instagram.com/haflinsfashion/

Pendidikan Menengah: MRSM Muadzam Shah Pahang dan MRSM Kuala Terengganu
Pendidikan Tinggi : Ijazah Sarjana Muda (degree) di Universiti Multimedia (MMU)

Pengalaman Hiburan & Peragaan : Pengacara Astro (salam Bollywood) & Model
Perniagaan : Menguruskan bisnes dan syarikat IT Megatron Sdn Bhd, resort milik keluarga di pantai Tok Bali Kelantan yang dikenali sebagai Villa Danialla dan akhir sekali Kedai Makan dan Restoran Red Warror Station di Kota Bahru Kelantan

Baru-baru ini isteri baru Nazri Aziz telah bertelagah dengan anak tirinya sendiri Nedim Nazri dek kerana isu penggunaan gelaran Datin Seri yang digunakannya pada ketika termasuklah menhebahkan di media sosial seperti Instagram dan facebook sehingga menjadi tumpuan lensa kamera dan wartawan seluruh Malaysia pertelingkahan antara mereka.

Daripada tak heboh dan tak kecoh, ramai sudah tahu sekarang ini yang amna anda boleh semak koleksi gambar miliknya yang telah Berita Semasa kongsikan seperti di atas. Boleh semak satu persatu.

Berita Semasa difahamkan kediaman dan rumah miliknya ini berdekatan dengan seorang artis Malaysia iaitu Fasha Sandha di kawasan kediaman rumah elit di Ampang

Difahamkan daripada zaman universiti lagi beliau ini terlibat aktif dalam bisnes termasuklah bisnes MLM di MMU dahulu. MLM Luxor? Masih ingat lagi? Dan sekarang ini diteruskan lagi dengan berjaya menguruskan beberapa perniagaan termasuk perniagaan milik keluarganya iaitu maknya sendiri Datuk Siti Hamidah iiatu Villa Danialla

P/S : Selamat pengantin baru Datuk Seri Nazri Aziz dan Datin Seri Haflin Saiful. Semoga Datuk Nazri aziz lebih semangat untuk berhujah di parlimen (dewan rakyat) sekaligus lebih bertenaga dan bersemnagat bagi membela nasib terutamanya di kawasan Datuk Seri iaitu di Padang Rengas Perak

PP/S : Bersama-sama ini Berita Semasa kongsikan bersama dengan anda video yang membolehkan anda mengenali dengan lebih dekat siapa Datin Seri Haflin Saiful dahulu aka bini baru Datuk Seri nazri aziz.