Berita Terkini Pesawat MH370 Terhempas MAS Malaysia Airlines. Semua Krew, Pilot, Co Pilot, Penumpang Mati & Meninggal Dunia. Al-Fatihah!

Berita Terkini Pesawat MH370 Terhempas MAS Malaysia Airlines. Semua Krew, Pilot, Co Pilot, Penumpang Mati & Meninggal Dunia. Al-Fatihah!

Allahuakhbar. Jikalau rakyat Malaysia sukar untuk menerima berita terkini seperti ini apatah lagi keluarga mangsa nahas penumpang pesawat MH370 MAS Malaysia Airlines.

Pesawat MH370 terhempas

Semuanya sudah tertulis. Mungkin ini adalah pengakhirannya. 

Sebentar tadi Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan secara rasmi berita terkini pesawat MH370 terhempas bagi perkembangan terbaru operasi SAR MH370 kali ini.

Berita Terkini Pesawat MH370 Terhempas : Laporan Air Accidents Investigation Branch (AAIB UK)

Berdasarkan rujukan data terbaru melibatkan laporan rasmi yang dikeluarkan Air Accidents Investigation Branch (AAIB UK) :

  • Disahkan secara rasminya, Pesawat MH370 terhempas dan telah berakhir di Koridor Selatan, Lautan Hindi
  • Yang menyedihkan, tiada seorang pun penumpang dan krew pesawat MH370 MAS Malaysia Airlines terselamat dalam kejadian itu
  • Pihak MAS (Malaysia Airlines) telah bercakap dengan seluruh keluarga mangsa mengenai kejadian & berita terkini kapal terbang MH370 terhempas di Lautan Hindi

Sidang media susulan yang akan menerangkan laporan terperinci punca dan sebab bagaimana pesawat MH370 terhempas di lautan Hindi, akan diadakan pada pagi esok 24 Mac 2014.

P/S : Salam takziah, mudah-mudahanan roh mereka bersama orang-orang yang beriman. Berita terkini pesawat MH370 terhempas ini adalah kesedihan 1 dunia. Al-Fatihah.