≡ Menu

BREAKING NEWS : Berita MH370 Dirampas Bukannya Terhempas Di Lautan Hindi?

BREAKING NEWS : Berita MH370 Dirampas Bukannya Terhempas Di Lautan Hindi?

Berdasarkan sumber perisikan tertinggi Rusia, mereka mendakwa pesawat MH370 dirampas bukannya kapal terbang MH370 terhempas di Lautan Hindi.

berita mh370

Malah bertambah teruk lagi apabila sumber perisikan tertinggi Rusia melaporkan berita MH370 mengatakan ia sebenarnya telah dilarikan ke Afghanistan berhampiran sempadan tertinggi.

Laporan Badan Perisikan Rusia : Berita MH370 Dirampas?

Sumber laporan risikan tertinggi Rusia (badan perisikan Rusia) yang dilaporkan oleh portal berita The Sun mengatakan :

  1. Semua penumpang pesawat MH370 masih hidup
  2. Penumpang MH370 telah dibahagikan kepada 7 kumpulan dan hidup dalam pondok tanah dengan hampir tiada makanan
  3. 20 penumpang Asia yang merupakan ” kumpulan pakar” telah diseludup ke kubu di Pakistan.
  4. Laporan rasmi akan menyusul…
  5. Kehilangan MH370 sejak 8 Mac bulan lalu adalah misteri terbesar dunia

MH370 Hijacked Malaysia

Sumber : The Daily Star

Berapa ramai di sini yang masih lagi di sini yang percaya kapal terbang MH370 dirampas oleh satu konspirasi terbesar dalam sejarah penerbangan dunia? Dan berapa ramai yang senada dengan Perdana Menteri Malaysia, Perdana Australia dan lain-lain mengatakan pesawat MH370 telah terhempas di lautan Hindi? Mengapa?

Sambung Baca Yang Ini Pula - Ada Kaitan Dengan Di Atas:

149 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 0 fazli 2:32 pm

    kalau betul masih hidup alhamdulillah….

  • 0 abg senah 3:04 pm

    hmm semoga allah permudahkan segala urusan..

  • 0 SambalBelacan 3:06 pm

    Alhamduliliah…MH370 masih ujud lagi…moga2 kesemua penumpang2 dan anak2 kapal terselamat dan masih hidup…mungkin selepas ini berita MH370 kembali panas…semakin konflik…apakah yang sedang berlaku disebalik tabir agaknya??…

  • 0 Tanpa Nama 3:12 pm

    aku mmg percaya benar mh370 kena rampas drp dulu lg

  • 0 Nurul Khairiah 3:17 pm

    tula, seronok dengar diorang masih hidup lagi
    i lebih percayakan Rusia dpd USA talibarut Yahudi Zionis tu.

  • 0 Tanpa Nama 3:22 pm

    kalau lah betul kapal tu dirampas, kerajaan mesti terpaksa membayar pampasan yg tinggi kepada ahli keluarga dan penumpang kerana memberi maklumat yang salah…

  • 0 Aku 3:23 pm

    Akupun percaya mh370 dirampas….

  • 0 Tiang Chuak 3:28 pm

    Kan aku dah cakap. Ini semua sandiwara UMNO-BN. UMNO semakin berkuasa. USA, China & Australia telah tunduk kepada UMNO.

  • 0 Tanpa Nama 3:35 pm

    Yup… I trust Russia team than USA…

  • 0 jagoh 3:37 pm

    Alhamdulillah…….

  • 0 siapa nama awak? 3:38 pm

    Memang semua dah agak semua ni mustahil untuk terhempas ke lautan hindi dan pesawat terbang ke lautan hindi pun dan menjadi suatu yang agak mencurigakan. Aku yakin mereka memang masih hidup, tapi harap mereka dalam keadaan sihat. Pihak keselamatan memang dalam fasa baru untuk menangani kes ini sebab ia melibatkan kes antarangsa yang tidak dapat diselesaikan sendiri oleh malaysia. Pandai2lah tangani kes ini tanpa ada kemalangan jiwa.

  • 0 Bro der 3:40 pm

    USA & Russia x akan sebulu…oleh itu lepas ni kemungkinan besar bnyk benda besar akan terjadi diluar jangkaan semua pihak…just ready..

  • 0 Tanpa Nama 3:56 pm

    den dah poning ni…mano satu yang boto ni…macam crita katun pun ado.

  • 0 Tanpa Nama 4:01 pm

    Kalau masih hidup di afghanistan, kapal tu landing di mana? Atas gunung ke .Kenapa radar india, pakistan malah radar amerika di afghan pun tak tau. Mengarut.

  • 0 hantu betol lah 4:03 pm

    maknanye mimpi seorang ustaz tu betul la,,,dorg sume msih hidup,,,apalagi bertindaklah!!

  • 0 pop 4:08 pm

    Nak kira “Mengarut” mung itu, sejak awal2 lagi kes MH370 dah kira mengarut.

    Mung balik jadi tukang karut je la.

    Aku nak tengok TV3 malam ni bagaimana pemimpin yang korang pilih nak auta. Hahaha.

    *kalu kat negara lain, menteri terus letak jawatan selepas selesai kes sebegini. Menteri Malaysia ada berani “bertanggungjawab”?

  • 0 James Sea 4:17 pm

    Saya tak tahu mana nak percaya. Tapi apa apa pun saya berharap semuanya akan dibongkar suatu hari nanti.

  • 0 jaloo 4:20 pm

    nak tunggu kos sar kat lautan hindi tu cecah 200juta dulu baru nak stop cari kot….

  • 0 zzali 4:22 pm

    knp TUDM senyap je @ arahan kerajaan supaya diam?????ade benda lain ke mh370 tu bawa kt pesawat?????tunggu panglima tentera pencen baru tahu jwpn tp kena masuk PR dulu la baru tahu…takziah kpd semua penumpang dan Staff mas yg terlibat

  • 0 Tanpa Nama 4:30 pm

    Aku cabarlah klu betul…tpi aku mmg
    percaya dri azali lg flight ni trbang bukan
    trhmpas di lautan hindi…kuat naluri mengatakn
    dirmpas…menteri yg trlibat dlm kes ini beranikn
    letak jawatan.

  • 0 Shredd8 5:00 pm

    Berkemungkinan betul laporan dari Rusia ni. Masih ingat x lg kita kepda komando ATM yg digerakkan ke koridor utara? 3 atau 4 hari hilang, ATM mula mengarahkan utk melkukan operasi mencari disana. Tetpi misinya dianggap top secret. Apa yg sebenarnya berlaku? Jawapannya dalam bulan April ini juga! Bersedia utk menerima kejutan!

  • 0 CodeTango 5:24 pm

    kalau ini rampasan…ia bukan sekadar perampas oleh orang ulu…
    rampasan sebegini memerlukan sumber/resources/teknologi yg pelbagai…hanya kerajaan sesebuah negara saja yang mampu melakukannya…terutama menyembunyikannya di waktu seluruh dunia sedang mencari saudara dan rakan mereka yang hilang.
    Jika sampai ke tahap ini…ia menjadi risiko yang besar unutk negara tersebut…bakal diancam dari luar dan dalam jika….dalam keadaan sedemikain, kemungkinan besarnya bukti & saksi 239 orang dalam pesawat tersebut sudah pun dihapuskan.

  • 0 Tanpa Nama 5:45 pm

    Alhamdulilah.

  • 0 Tanpa Nama 6:24 pm

    Kenapa awani asyik temuramah panglima tudm pencen. Panglima sebenar mana? Kalau rakyat tuduh kerajaan marah pulak.

  • 0 ANONYMUS 6:52 pm

    PM x ckp pn TERHEMPAS……….selidik dlu sblm buat kenyataan….

  • 0 Tanpa Nama 6:53 pm

    Allah Maha mengetahui….

  • 0 Muslan Zain 7:21 pm

    Semoga mereka selamat dan d pertemukan dgn keluarga mereka..

  • 0 JONGOS 7:45 pm

    ya betullll.. ramai yang terlupa atau tak tau bahawa komando kita dihantar ke UTARA. bukannya ke SELATAN. tapi kita dikabui dengan kenyataan bahawa “pesawat berakhir di selatan lautan hindi” walhal komando kita dihantar ke utara.

  • 0 Renold Mohd 8:18 pm

    lambat laun pasti terungkai jugak misteri MH370 ni,terror mcm mana pn mesti ada bocor gak nanti,kita tgu dan lihat sandiwara2 yg gila kuasa didunia ni,

  • 0 Tanpa Nama 8:57 pm

    Dh2 la.. t,cuak main politik bodoh mu

  • 0 Tanpa Nama 9:24 pm

    kapal terbang mh370 memang kena rampas..yang ini adalah pandangan sye…kalau difikirkan semula terdapat beberapa bukti kapal terbang itu kena rampas…kalau penumpang masih hidup,alhamdulillah lah dan harap dapat bertemu dengan keluarga….

  • 0 siti 9:34 pm

    allah huakbar mh370 come back pls

  • 0 ENAL 10:06 pm

    YA ALLAH YANG MAHA MAHA MAHA BERKUASA LAGI MAHA MAHA MAHA MENGHENDAKI ….. BONGKARKAN LAH SECEPAT MUNGKIN MISTERI MH370 INI ….. AMINNNN

  • 0 Tanpa Nama 10:20 pm

    Mh370 memang mendarat didiego garcia. Selatan maldives. Banyak saksi yg nampak dia terbang rendah menghala keselatan maldives yg menempatkan us top secret installatin yg tanah tu disewa dr britain. Diletak dibawah hangar yg block radio waves dan phone lines dgn bahan mcm tin foil . Sama effect mcm faraday cage. Tahanan semua disana. Complete perkampungan askar yg canggih.tapi plane tu diubah suai utk diterbangkan ke tel aviv. Lepas digunapakai utk tujuan tertentu akan di hempaskan kelautan hindi. Dgn tiada penumpang. Dakwa pasukan dulu terlepas pandang.After 1 or 2 yrs tentu tak mungkin ada org dlm plane tu. Alat yg dibawa oleh mgr2 syk.freescale

  • 0 Tanpa Nama 10:27 pm

    Yg nak ditransfer kan mfg ke china sebenarnya utk block radar just incase mana2 negara nak serang negara lain tanpa disedari. Us tak mau teknologi ni jatuh ke tgn china. So gajah bergaduh, kancil m’sia mati ditgh2. After solat mlm my feeling is traquility, meaning they are still alive but until when.. when this thing blows over i hope they will be released u harmed.marilahkita berdoa mereka dikembalikan kd keluarga mereka dgn selamat. Dan allah selamatkan lah m’sia dan org2 muslim worldwide.amin. jgnlah temukan kami dgn ww3.amin.

  • 0 ahmedi 10:37 pm

    Apa yg dkatakn perisik russia itu benar apakhkerajaan bertindk segera untuk mevnyelmt operasi dngn bantuan pakistan dan afghanistan malah rusia untuk pasti malaysia perlu hubongi kedutaan rusia untuk dpt kepastian…atau terus jadi mestri hnya Allah mengetahui.

  • 0 Tanpa Nama 10:45 pm

    The 2 strips of minyak kapalterbang yg dilepaskan dilaut cina selatan ialah supaya kapalterbang tak terlalu berat utk mendarat di diego garcia nanti yg distantnya tak sejauh ke beijing. Dan juga plane terbang rendah berlegar2 dikelantan dan terengganu tu utk burn the fuel utk ringankan pesawat utk mendarat nanti. Kalau isi fuel sikit nanti org perasan pulak..sesebuah plane perlu ada a certain weight

  • 0 DaengMarewa 10:49 pm

    Najib tk pernah cakap terhempas & klu terhempas di lautan hindi pasti ada serpihan yg timbul. Logik kan ?

  • 0 Tanpa Nama 10:53 pm

    ..utk mendarat so that plane tak terbelah masa tayar plane hit the ground dilandasan . Boeing 737 tidak ada capability utk melepaskan bebrp ton minyak thru sayap dia but boeing 747, 757,767,777 ada capability ni. Government2 yg involved tahu pasal drama ni, that’s why they say ,politic is dirty. I hope this drama …ends with no loss of life..amin..

  • 0 Tanpa Nama 11:05 pm

    Flying low means to avoid detection. By whoever is flying the plane. Passenger org america yg dlm plane to sempat hantar msg pada wartawan dibarat mengatakan plane to ditawan oleh org berpakaian military. Tapi wartawan tak percaya sebab anybody can claim dia org tu. Jelas in the penipuan terbesar selepas 911. Melibatkan banyak pihak int’l dan negara2 besar. Yahudi memang dibelakangnya. Sebab siapakan pemimpin 2 us? Jawab sendirilah. Saya pernah duduk di us 9 thn lebih…i know..

  • 0 SambalBelacan 11:32 pm

    X duduk sana pun memang dah tahu perangai US/Yahudi tu…

  • 0 nordinahmadjais 12:53 am

    Kalau mengambilkira naluri & kehendak kita, dirampas jauh ia lebih baik dari terhempas. Sekurang-kurangnya jalan bagi ikhtiar belum berhujung. Semoga doa dan pengantungan kita kepada kudrat kekuasaan Allah Robbuljalil sepanjang mistri ini berakhir dengan natijah yang baik, InsyaAllah. Apapun kita juga mengharapkan maklumat sebegini tidak memberikan harapan palsu kepada keluarga penumpang dan anak kapal MH370. Semoga keluarga mangsa yang terlibat terus diberi kekuatan untuk redha & bersabar dengan sebarang ketentuanNya.

  • 0 Tanpa Nama 2:23 am

    Aku dari awal lagi da duga mh370 tak terhempas di lautan india tspi di sebaliknya.

  • 0 hakim 3:01 am

    salam….memang dah agakdh pun.semoga kesemua penumpang dan anak kapal tak diapa-apakan. ORANG-ORANG KAFIR MEMBUAT TIPU DAYA,DAN ALLAH MEMBALAS TIPU DAYA MEREKA.DAN ALLAH SEBAIK-BAIK PEMBALAS TIPU DAYA.
    ALI IMRAN[3;54]

  • 0 Tanpa Nama 4:16 am

    yess that right.! BERAKHIR tu bukanlah ber erti terhempas tapi ber erti LAST POSITION beb.Kes ni adalah sngat rumit utk kita (malaysia) tempuhi. Jgn pandang ringan atas apa yg berlaku kerna ia juga boleh menggugat kestabilan negara.Harap dugaan ini kita hadapi dengan lebih tabah dan sebagai warga malaysia kita seharus nya berdoa mengharapkan pengakhiran yg baik.

  • 0 hantu 5:58 am

    merepek la ko ni.. kalau kerajaan tau ko ingat senang je nak salah kan diaorg?? tersalah ckp boleh menyebabkan perang.. kalau berperang ko nak p ka???

  • 0 burung hantu 6:12 am

    korang pernah dgr lirik lagu ni tak “buat ape gaduh2 same kite, malaysia kite ini kecik saje.. kalau suma dah gaduh sape nk jaga”.. kat situ dah leh nampak.. sape malaysia ni nk tuduh2 negara yg besar macam us?? ko tgk jelah.. ade pbb pun kalau diorang kate nak serang diaorg serang.. tak perlu minta pbb terus bedil je.. sebarang keyataan yg diucapkan oleh pemimpin mana2 negara boleh menyebabkan perang so berhati2 ler.. kalau terhempaspun ala.. mane2 negara pun pernah kene bende yang same.. naik sorang2 pun leh terhempas.. tu hari2 excident kat jalan raya tu.. kenape korang x nk bising.. kenape x salahkan menteri jalan raya.. p suh dia letak jawatan.. bende besar mcm ni baru nak kecoh2.. de banyak lagi bende de leh pikir.. dari keep blamming/flamming on others people better korang pray4 mh370.. dapat gak pahala…

  • 0 Tanpa Nama 10:00 am

    memang dia tak cakap terhempas.. ngok kau ni.. kalau berakhir nak berakhir kat mana lg.. dia berada dalam alam ghaib ke?.. kau ni macam bomoh tu jugak

  • 0 aaa 11:30 am

    makan gaji dgn k’jaan , pak menteri cakap apa kena ikut . mana ada negeri kat dunia ni object lalu kat ruang negara buat tak tau …… ini bukan batu ……
    cakap negara maju ….. pi…… rah……

  • 0 PR 11:48 am

    20-30 tahun lepas ketika internet tidak berapa popular dan masyarakat malaysia hidup dalam keadaan sederhana, kebodohan masyarakat malaysia tidaklah berapa ketara sangat kerana kebodohannya hanya berkisar dalam kelompok masyarakatnya sahaja dan tidak ditunjukkan ke seluruh dunia.

    hasil dari kepesatan dan pembangunan teknologi maklumat, masyarakat malaysia kini mampu mempamerkan kebodohannya melalui medium tertentu seperti yahoo messenger, im, portal, laman web, forum, facebook, whatsapp, dan sebagainya. lihat saja di sini, spesis yang tidak cerdik dan akal singkat kerapkali mempamerkan kebodohan mereka untuk dibaca dan digelakkan oleh orang lain.

    inilah dia misi orang barat, mencipta teknologi bagi memastikan yang cerdik bertambah cerdik, manakala yang bodoh bertambah bodoh dan ditunjukkan ke seluruh dunia.

  • 0 mbj 1:12 pm

    tu r…ckit2 umno…-bn…mu ni wehi mutuskan silaturrahim…nguh nooo.bn-umno xdop kene mengena dlm hal ni…ngok la muni..

  • 0 mbj 1:16 pm

    krajaan sakit pale nk slesa mslh mu saje je tmboh maslh..sian la ke krjaan wei…mu pakat ikut pale mu je…nak tuduh2…pah tu nk suh ltak jwtan…kene ke mu..ari mh370 ilang..tu…ngn mu2 ilang..
    ckp mmg sedap x pakai otak…pakai pale lutut…kalu pakai otak mmg sakit pale nk ckp..

  • 0 Tanpa Nama 1:25 pm

    betul..

  • 0 unite 1:26 pm

    sekarang ni Israel tutup semua kedutaan diaorang satu DUNIA dan balik kat negara diaorang..FOR FIRST TIME IN HISTORY, dan semua urusan diaorg serah pada kedutaan German..
    ingat masa 9/11, semua rakyat israel kat dlm bangunan dan berhampiran tempat kejadian, memang dah lama cabut lari..mana ada warga Israel mati kat situ?
    so, sekarang ni diaorang semua sanggup tutup embassy with excuse mengatakan gaji yg dapat tak cukup..MEMANG ALASAN TAK MUNASARAWAK BETUL~!! apa diaorang plan hanya Allah s.w.t yang mngetahui..

    http://www.youtube.com/watch?v=bJVtLdLouKU
    http://www.youtube.com/watch?v=s1OM6UNO-Cs

  • 0 Tanpa Nama 1:57 pm

    Semua rakyat msia kena tipu ngan us n aust .awal2lg sy dah kata kena rampas.kita byk baca berita luar.buah manggis 4 tan bkn sikit.4000kg×10=40000 bj.jika mh370 terhempas manggis pasti timbul.keluarga mh370 byk berdoa supaya mereka dlm keadaan sht.

  • 0 Anonymous 3:08 pm

    kau ni banyak sgt mkn tahi.
    bodo la

  • 0 Tanpa Nama 5:09 pm

    Mende la ko. Asyik2 salahkan kjaan. Cubela berpikiran rasional skit. Mcm2 kjaan buat wlupun yg bek xprnh nk hrgai. Klu dh cina yg memerintah esok brula ko tau.

  • 0 antu 8:33 pm

    Ko ni macam beruk la.. meluat aku tgk beruk macam ko ni.. perangai alah pencacai.. mampus lagi baik.. aman sket dunia ni

  • 0 Tanpa Nama 9:39 pm

    haraplah amin

  • 0 Tanpa Nama 9:41 pm

    amin harap agar MH 370 selamat dijumpai

  • 0 Tanpa Nama 9:43 pm

    kalau MH 370 masih tidak dijumpai jadi lah kenagan buat selama lamanya..

  • 0 amira 9:45 pm

    betul tu…

  • 0 makan ayam 9:47 pm

    apa semua ni!

  • 0 amira 9:50 pm

    sama sama lah kita mendoakan MH 370 selamat amin!!!

  • 0 HAHAHA 10:01 pm

    memang semua ni angkara sesuatu yang berlaku tapi kita semua haraplah apa yang berlaku ini adalah mimpi tapi kalau tak boleh pun buatlah kenagan buat selama lamanya.haraplah.

    doa untuk MH 370

    YA ALLAH JIKA DI LAUT TIMBULKANLAH

    JIKA DI DARAT KELUARKANLAH

    DAN JIKA DI LANGIT TURUNKANLAH

    AMIN!!!

  • 0 tandang sari 10:11 pm

    Menghairankan.dah lebih sebulan pencarian di lautan hindi, belum ada buktipun cebisan2 mh370 yg berkaitan.entahlah.kalau terhempas mana sepihan2nya.kalau tak pecah tentu mh370 timbul.tapi kalau pecah tentu ada jaket yg timbul.kalau terbakarpun tentu ada serpihannya atau kesan minyak.misteri.berfikirlah.entah2 ada ada pihak yg buang kotak kemudian atau

  • 0 Tanpa Nama 10:14 pm

    maybe monggolia

  • 0 Tanpa Nama 3:09 am

    yang sebenarnya mereka smua telah pun ke tempat yg smua manusia ada tempat..

  • 0 Tanpa Nama 3:11 am

    not monggolia,,maybe planet marihk

  • 0 Tanpa Nama 3:13 am

    alo apek…lu mana belanak..?

  • 0 Tanpa Nama 3:18 am

    alamak…klu menteri kat luar negara yg trlibat kes mhkamah mreka akan lepaskn jawatn,,,,,,,tapi…..itu tut tut tara brani,

  • 0 Tanpa Nama 9:06 am

    Mana kamu bgitu yakin dgn benda/pekara yg kamu sendiri TAK TAHU ? Berpandukan “rasa2” je? Berdasarkan apa yg kamu percaya je dah kata deorang dah mati ?

    Sampai anda “sebenarnya” …..

    Sebenarnya…sebenarnya…sebenarnya komen anda menampakkan, menyerlahkan kebodohan anda. Bole tanya.. berapa umur anda?

    Atau bomoh yang beritahu anda ?? Patutlah anda tahu !

  • 0 Tanpa Nama 9:10 am

    Mana kamu tahu ? Mana kamu pasti ?

    Kamu berdasarkan “rasa-rasanya” saja ? Berdasarkan perasaan saja ?

    Bomoh beritahu kpd kamu kot….

  • 0 Tanpa Nama 9:17 am

    Tapi kalu mendarat d Kandahar sperti kata satu akhbar Rusia tu, tak kan lah radar2 tentera beberapa negara tak kesan langsung ? Setidak2 nya radar Thai,
    Myanmar, Pakistan, Bangladesh, India dan radar US di kwasan Deigo Garcia, Andaman dll akan cerap signal ??

  • 0 Tanpa Nama 9:26 am

    Betui jugak. Macam2 pendapat ada di sini. Budak2 yg main komputer di cyber cafe pun turut beri komen. Setelah komen baru nampak ketidak matangan si pengkomen. Cuba hang tengok komen
    yg ke tiga di atas. Dia kata “SEBENARNYA” (penumpang MH370) telah pergi ke tempat yg manusia lain juga ada tempat…maksud dia dah mati .. Aku rasa pelik, mana budak ni tau dah mati ka masih hidup ? Pakai main “rasa2” je, dah buat statement, dah cakap. Man di a tahu. BOdoh sungguh ! Kalau dlm hdup kita, kita buat keputusan berasas kan perasaan “rasa2” je….mampus! Patutlah mcm2 kejadian ada….budak2 tak cerdik banyak merempit.

  • 0 nana 12:54 pm

    konspirasilah… sy msh percya yg ia dirampas…

  • 0 syu 2:13 pm

    eje marikh pun salah

  • 0 Tanpa Nama 2:13 pm

    1. Tiada siapa dapat mengesahkan MH370 menjunam, terhempas, atau “berakhir” di Lautan Hindi. PM hanya “berdasarkan” data Inmarsat dan AAIB je.

    2. Kalau benar pun, selagi tiada apa2 “hard evidence” (serpihan, kotak hitam, dll) ditemui, masih tiada siapa dpt sah kan, tak kira lah sebulan dah berlalu, setahun atau 10 tahun. Laut tu pulak tak luas sangat…kalu 6 kali saiz Malaysia ni pun masih tak meliputi… Tak dalam sangat 4.5 km je.. Sepuluh kali ketinggian bangunan KLCC.

    Jadi…bukanlah mudah beb kwsn seluas itu, sedalam itu…(kalaupun betul ia di situ). Tak terbayang kah fikiran kita tempat yg amat luas, amat dalam itu..? Bukan sehari cari dah jumpa. Jatuh dalam tasek lain lah..

  • 0 HAHAHA 2:15 pm

    ya allah tolong lah

  • 0 amira 2:17 pm

    betul tu…

  • 0 siti amira 2:18 pm

    (y)

  • 0 amira 2:19 pm

    terimalah apa allah beri tu…

  • 0 Tanpa Nama 2:39 pm

    Tu yang aku cakap kat atas. Tapi ada yang tak leh terima.
    Satu lagi kalau diculik sepatutnya penculik buat tuntutan.
    Satu lagi kalau culik buat pe sampai ratus ratus orang.
    Tak dinafikan yahudi zionis suka membuat kerosakan tapi bukan yang ini.

  • 0 Tanpa Nama 4:47 pm

    tapi kalu culik style “pengebom berani mati” …kerana membalas dendam, melepas kan kemarahan…atau apa saja motif nya..dia bukan sahaja mahu membunuh seramai mungkin, tapi diri dia sendiri di jadikan “mangsa” dan dikorbankan. Banyak kejadian “Pengebom” berani mati ini berlaku di luar sana. Jadi..TAK ADA APA2 TUNTUTAN LAGI..kalu ada pun kemudian…dari kumpulan yang sama. So, jangan tolak sebarang kemungkinan…

  • 0 Tanpa Nama 8:31 pm

    Pengebom berani mati pun akan tunjuk hasil perbuatan mereka. Ni main hilang je.

  • 0 Tanpa Nama 8:34 pm

    Betullah tuhan nak beritahu kita semua lemah. Jangan sombong. Cuma manusia mesti berusaha dan berdoa.

  • 0 tandang sari 10:30 pm

    Selama ini kita dengar kehebatan Usa dlm kecangihan dlm semua aspek .sistem radar, satelit, saintisnya d byk lagi.pengesanan bom semasa dan selepas perang.kenapa kehebatan ini tak ditunjukkan? Diam saja..

  • 0 Boikot Senah 10:33 pm

    Salam Sayang,

    Ini semua adalah mainan politik BN…mereka takut nak beritahu perkara sebenarnya. Buktinya Ketua Setiausaha Negara, Ali Hamsar (whatever)..bagitahu ”JANGAN DEDAHKAN MAKLUMAH KERAJAAN”..nampak SANGAT BANYAK kepincangan terdapat di situ..sekarang nie nak lantik group HACKER la plak kononnya nak melindungi “BIG MAMA aka Rosmah ” …ape pun tak boleh….

  • 0 UMNO Tua Muda 10:36 pm

    Salam, saya sokong penyataan akak Senah..ini semua provokasi mainan BN…patut la kecoh jangan tukar kerajaan, Jibby takut jadi macam kat Indonesia…Susilo Bambang (presiden Indonesia) kena GULING kat rakyat dier sendiri…nienak naik plak harga daging, kadar tarif air..sampai bila nak aniaya kita nie…JIBBY KO NAK RAKYAT SEMUA MAmPUS baru ko puas hati kew camne nie….

  • 0 tandang sari 10:53 pm

    Jika benar mh370 ditawan atau bukan terhempas dilautan hindi .bersedialah kita dengan keamanan yg kita kecapi selama ini kemungkinan akan berakhir.tuduh menuduh antara org olitik akan berlaku sehingga membabitkan pihak luar.inilah kehendak mereka.saya berharap kita org malaysia bersatu bukan tuduh menuduh antara satu sama lain.gunakan media sebaik mungkin bukan utk kptingan individu.

  • 0 Al-Thaifah Al-Manshurah 12:15 am

    perbanyakkan baca surah Al-Kahfi
    semoga dihindari dari FITNAH …dajal…
    Jangan kalian semua lupa pada pesanan Rasulullah SAW.
    Dunia…akhir zaman, kita sebagai manusia perlulah bersabar, janganlah bermusuhan sesama Muslim..
    tegakkan panji Islam sejati, agar Islam ini digeruni lagi…
    “BERFIKIRLAH SEKEJAP…GUNALAH MATA HATI….”

  • 0 putri 8:44 am

    da stop komen

  • 0 Tanpa Nama 10:26 am

    agreed!!!, i percaya aircraft nie dirampas, but not in Afgan la, comelah… yahudi ni nak kambing hitamkan Taliban pulak ke? BTW, masa tentera US kat Afgan, byk yg mati tp kerajaan diaorg x announce. Maybe Russian just play their part for some advantage.

  • 0 Tanpa Nama 10:35 am

    hahahaha logik jugak hahahaha

  • 0 sayang salmah 10:37 am

    betul beb, kalo menteri kt luar negara mcm China, Jepun and Korea if diaorg terlibat dgn apa2 skandal (mcm dulu skandal susu kat China) diaorg sendiri letak jawatan… Malaysia boleh!!!

  • 0 Tanpa Nama 10:43 am

    betul sambal belacan, x duduk sana pun taw… tgklah apa depa buat kt iraq and syiria and mesir

  • 0 pop 1:34 pm

    Ko la bodo tak googling. Tengok TV3 dengan utusan jew

  • 0 pop 1:42 pm

    Yelah. Betul cakap mbj. Ni semua salah Jabatan Imigresen macamana 2 penumpang guna passport palsu. Heret pegawai ke pejabat SPRM pahtu biarkan pegawai tu bunuh diri. Ni semua salah TUDM sebab dah detect tapi tiada tindakan. Heret pegawai berkenaan ke SPRM biar dia terjun kut tingkap. Nanti, pilot pulak penyokong DSAI, ni semua salah pilot tuh, DSAI yang suruh. Kesimpulan nya ini semua salah Anwar.

    Itu yang ko nak cakap kan? nIn

  • 0 pop 1:48 pm

    Itu yang dirisaukan. Sekiranya penumpang yang tidak berkenaan dengan motif rampasan masih hidup mereka akan menjadi saksi penting. Sudah pasti pihak perancang “terpaksa” menghapuskan mereka.

    Sudah tentu kita mahu “Negara” kita membantu rakyatnya dalam misi mencari dan menyelamat.

    Diorang main kasar kita pun kena main kasar. Jangan jadi cam tragedi lahad datu. Lambat dan lembab bertindak. Dah mati barulah main kasar. Orang luar pandang kita bodoh, lembik dan mati pucuk.

  • 0 SambalBelacan 4:34 pm

    Semua ni buat kepala pening…malaslah nak cakap apa2…just wait and see what’s going on out there…

  • 0 nazz 4:34 pm

    inilah fitnah akhir zaman…musuh Islam akan cuba perdayakan orang2 Islam dan mempermain2kan. USA ke, Russia ke, Yahudi ke atau yang sekutu dengannya tak akan berdiam diri untuk memecahkan orang Islam…kembalilah pada agama dan kita semua orang Islam perlu bersama bantu membantu dalam hal agama. Inilah tugas orang Islam dalam menyebarkan dakwah dengan lisan atau perbuatan. Bila kita semua bantu agama Allah..baru setiap masalah dan doa kita akan makbul..insyaAllah..

  • 0 Tanpa Nama 5:32 pm

    Malaysia merdeka melalui bn dan umno bukan pr..ingat sikit sejarah..najib tu pm pemimpin yg di pilih oleh org ramai dalam pilihanraya..sebenarnya seelitir org yg sakit jer yg menyokong pr,,g satu rahsia kerajaan itu hak kerajaan..tak semua pekara nak di dedah kepada umum..macam pakai seluar dalm takan nak cerita dgn semua org..seluar dalam awak warna apa..setiap pekara ada had dan batasan..malaydia maju di bawah bn dah bertahun tahun..begitu banyak sumbangan mereka kepada kita..tapi apapula sumbangan kita..selain menuangkan cuka kepada luka..mungkin kita tak merasai kepedihannya..kerana ia tak berlaku kepada org yg kita suka..saya sangat mengagumi pemimpin bn..walauapa bangsa mereka..mereka tetap tenang dan tabah.menghadapi situasi ini tanpa mahu menunding jari..kepada pihak lain..jgn menilai org mengikut rasa hati sendiri kerana byk lagi org menilai mengunakan akal

  • 0 Tanpa Nama 5:42 pm

    oi..bro sedolah skit yg PM kato penumpang smua dah disahkan mati semuanya apo hal..tulah kenyataan yg disampaikan.MH370 berakhir di lautan Hindi hah terhempaslah tu…

  • 0 Tanpa Nama 5:43 pm

    Bagi aku yg letak jawatan bila belaku sesuatu tragedi ni org yg tak bertanggung jawab dan pegecut,,seharusnya dia terus bangkit memulihkan keaadaan..bukan besikap lepas tangan..kerajaan yg bertangungjawab tak mudah mengalah..dan akan sentiasa cuba memperbaiki setiap kelemahan…bukalah minda…pandang jauh kehadapan..bukan setakad megutuk pihak kerajaan je..

  • 0 Tanpa Nama 5:53 pm

    Ni yg payah ni asyik ckp najib tak kata terhempas..yg najib kata berakhir di lautan Hindi tu apa??hah MH370 berlabuh kot di Lautan Hindi.

  • 0 Tanpa Nama 6:05 pm

    setuju benar dgn pendpt kmu bro..bagi zionis benda MH370 ni mereka tak ada kepentingan.Kita di Msia je yang sibuk gaduh sesama sendiri.Kata 1 Malaysia tapi asyik tuduh kiri kanan maknanya pemimpin kita tak matang ikut sedap mulut je..

  • 0 Shredd8 9:47 pm

    Betul! Rusia dan sekutunya (blok Komunis/Marxism) vs US dan proksinya (blok Democracy/Capitalism) kedua2 fahaman ini adalah ciptaan yahudi lakhnatullah. To divide and conquer adalah misi utama mereka. Berkemungkinan juga inilah yg dinamakan Yakjud dan Makjud (Gog & Magog)! Jangan terpedaya!

  • 0 Tanpa Nama 12:04 am

    Byk2 lah kta berdoa, allah tu maha adil…..

  • 0 Tanpa Nama 9:43 am

    Betul. Tapi rasuah, penyelewengan, sapu, punggah, angkut sangat berleluasa! Abuse of power, misppropriate of public funds, mimanagement, corrupt practices, pelanggaran hak kebebasan bersuara, no respect of freedom of speech which is universal right, no respect of fereedom of peaceful demonstration…mcm2 lagi. Justice is not seen to be done..dll. Yang ni yang aku tak boleh bersubahat…maaf cakap.

  • 0 Tanpa Nama 10:01 am

    apapun..klu nya semakin nampak jelas akhirnya.

    Yg terkini, seandainya btul co pilaot attempted to make a phone call..this means…his aircraft at that particular time was in trouble..possibly, other means of communications (transponder etc) has been “unabled” by someone..or automatically. Kalu andaian ini benar..nampaknya possibility the plane had been controlled by a remotely system is true. Aku mmg tak Uncle Sam baik sgt. kan, slpas 11/9, Boeing dah up graded smua psawat boleh d kawal mcm drone utk mengelakan 11/9 berulang? Smakin nmpak jelas kpd kita akhir nya..

  • 0 Tanpa Nama 10:48 am

    thats true…kita nak ckp perkara yg ada bukti dan kesahihannya…so..just wait n see …

  • 0 Tanpa Nama 3:16 pm

    Alhamdulilah kalau betul semua masih hidup..memang dari awal dah agak pesawat kana rampas..tapi pihak najib nafi kan terus menerus..macam mana kita nak pecaya bulat2 all penumpang mh370 tu mati..?? Sedang kan ahli keluarga mereka sendiri tahu mereka tak mati..kalau betul mereka mati pun terhempas tengelam kah mesti roh mereka datang melalui mimpi kepada ahli keluarga mereka.. kalau nak main politik pun jangan lah nak tebus pakai nyawa orang boleh tak..?..

  • 0 suntung 7:01 pm

    Telephon biasa mana dapat coverage bila berada di ketinggian. Kecuali lah telephone satelit.

  • 0 qwe 10:48 am

    Obamak datang Malaysia 26 April ni..rajin pulak dia nak datang sini..nanti dia datang mesti kita akan tahu apa yg sebenarnya terjadi pada mh370..

    http://www.japantimes.co.jp/news/2014/04/15/national/obama-to-visit-japan-on-april-23-25-white-house/#.U03upfmSzDk

  • 0 Tanpa Nama 11:03 am

    Apa dia? Obama datang dia kan beritau kita apa yang berlaku kpd MH370? Tinggi sungguh “bacaan meter” awak ! Dan harapan awak diletakkan pada Obama? Obama ni siapa? Pak Kemanakan , Bapa Saudara ka? Dia nak menang kempen jd presiden dulu pun, berhempas pulas dia kena lobby puak-puak pembesar yahudi dulu.. tu pun nasib baik ‘lepas’. Kena kenal betul2 siapa dia dulu sbelum awak gantungkan harapan adik oii!

    Obama bukan penyelamat kita…Bukan! So, nak harap dia akan ceritakan segala-galanya ? Jauh api dari panggang ! Dia kan bercakap mengenai ekonomi, keamanan serantau, mengenai peranan ASEAN, terrorism.. dll. Paling nak ckp fasal MH370 pun..barangkali….”We are profoundly saddened by the MH370 incident, which is unprecedented in aviation history…” bla, bla.,…melopong hangpa semua…kosong. Kosong. kosong. Tak da apa benda pun yg hang dapat tahu..

  • 0 pakcik usin 4:03 pm

    opo opo lahhh

  • 0 Tanpa Nama 4:06 pm

    mengata dulang paku serpih

  • 0 Tanpa Nama 4:10 pm

    or maknolia

  • 0 Tanpa Nama 4:13 pm

    mendarat dibulan ada betul

  • 0 jabug ditang madnu 9:00 pm

    apa kah kita berpandu kapadah rasa saja

  • 0 wulan 10:57 pm

    Sepandai2 tupai melompat pasti akan jatuh ketanah jua.. semoga pepatah ini jadi kenyataan berkaitan MH370

  • 0 syu 1:54 pm

    what

  • 0 amira 9:20 pm

    ye la tu

  • 0 siti amira 9:23 pm

    memang ada sesuatu yang berlaku…

  • 0 nina 9:25 pm

    aaaaaaaaaaaaaaa

  • 0 megolith 3:34 pm

    menteri mana hoi…cuba kasi tau…

  • 0 goglelian 3:45 pm

    Klu pandai sgt pegi la tlg cari..setakat ckp dlm blog..modal air liur blh la..pas tu tuduh org bodoh la..setakat berbeza pdpt dh blh tuduh org semacam…ini bangsa melayu..masalah kapal terbang hilang pun yg korang sampai hilang pertimbangan ngapa..biar la berbeza pendpt, parti ke atau hala tuju namun persaudaraan jgn putus..

  • 0 Tanpa Nama 9:11 pm

    Rasanya org-org ni ada connection dgn “risikan Rusia” yg banggang….tu.Kita klau ikut sama, kita pn jadi bahhalul.

  • 0 APASAJA 7:42 am

    BAIKBURUK

  • 0 james sea 7:39 pm

    ye lah

  • 0 gabb 11:18 am

    kihkihkih

  • 0 Tanpa Nama 8:08 pm

    Klu nak back up bn pun jgn la smpai ko samakan maklumat kerajaan ngan seluar dalam..cuba guna akal yg ada kat kepala tu..pastu ko pertikai plak apa sumbangan kita kpd negara..weiii bro ko isi minyak keta ko tu tak dikira sumbangan ke? Makan kat mcd pun dh di kira menyumbang..klu ko ada akal ko tau la sumbangan apa tu..apa pun kemajuan or perubahan kpd negara yh dh d buat oleh bn itu adalah tanggungjawab mrk..bukan bakti or budi mrk tp tanggungjawab yg mesti d laksanakan so x payah la kita nak terhutang budi sgt smpai sanggup jd baruah meng “ok” kan saja apa mrk buat..mmg betul ada maklumat yg patut d rahsiakan tp klu semata mata nak tutup kesalahan takut d gulingkn itu bukan mklumat rahsia dh namanya tu..so fikir2 la yer..jaga baik2 seluar dlm ko tu yg smpi kene tapau kat ampaian..bahaya sbb sama level ngan maklumat krjaan..

  • 0 hassan@yun 3:32 pm

    apaPa pun kita ikut je la apa kata pemerintah.sebab kita berpijak d bumi yg nyata bak kata pepatahhujan emas di negeri orang ,hujan batu di negeri seniri..apa apa pun kita percaya diri

  • 0 James Bond 5:45 pm

    Kehilangan MH370 adalah rancangan Anwar ibrahim dan arahan dikeluarkan bilamana dia kena 5 tahun penjara. Dia suruh Kapten Zaharie bawa lari kapal terbang dan disembunyikan dalam hangar yang disewa dan diubahsuai didalamnya seperti penjara. Semua penumpang dan sebahagian krew di penjara dan diberi dadah. Ada krew yang terlibat sama dalam 5 orang dan pilot serta co-pilot bebas buat apa dia suka. Nak rogol pun boleh kerana kuasa dia yang punya. Ikut GPS MH370, saya tahu MH370 ada dimana dan siapa lagi yang bersubahat. Ini kena kerjasama ramai pihak.

  • 0 Zune 8:10 am

    Putuskan silaturrahim pendek umur….kih..kih…kih

  • 0 Tanpa Nama 12:33 am

    Heii! orang’ bodo wak’ jgn bawa nama indonesia dlm masaala mh370 apalagi dlm politik km tdk bgs faham tak law tak faham tanya sm guru kamu.

  • 0 shamimi suhaimi 3:24 pm

    kita hanya berserah pada tuhan je

  • 0 hahaha 6:34 pm

    gaduh lah

  • 0 welljustwaitandsee 10:01 pm

    jangan berfikiran sempit dan asyik menunding jari ke arah BN.

  • 0 Tanpa Nama 10:06 pm

    orang yg tak guna akal dengan betul aje yg guna ‘rasa-rasa’ dan hentam kerajaan. bersyukurlah dan berdoa lebih baik

  • 0 Tanpa Nama 2:34 pm

    rtg

  • 0 Tanpa Nama 4:24 am

    bukan kes culik or tebusan..or tuntutan…
    agenda lain…

  • 0 Tanpa Nama 4:28 am

    bukan kes culik or tebusan..or tuntutan…
    agenda lain…”The A Toll”…..

  • 0 Tanpa Nama 1:15 pm

    ya lh..

  • 0 Tanpa Nama 3:34 pm

    i just believe what our pm tan sri mahathir conclution about this case

  • 0 upin ipin 6:05 pm

    Fakta terbaru kapal terbang mh370 sebenarnya telah ditawan oleh mahluk asing yang bernama Gorgom. Ini disahkan oleh NASA ataupun nama panjangnya Nasariah Bte Zabidin yang mendapat maklumat ini dari jiran sebelahnya Kak Tontau kamu ademasalah. Buat mase ini tiada apa yang dapat dijalankan kerana pihak berwajib sedang dalam proses rundingan untuk membeli kapal terbang baru.

  • 0 Tanpa Nama 12:45 pm

    Betul tu, krbodohan x nk.d buang, membiarkn kesalahfahaman utk smua pihak, ape2 pon doa yg d atur berserah bkan dgn lontaran kata2 kosong tnpa bukti!!!

  • 0 dia kristina 9:43 am

    #PRAYFORMH370

  • 0 Tanpa Nama 4:50 pm

    Taubatlah saudara…kenapa kamu asyik salahkan anuar….tuduhnitu dan ini….saudara tak guna otakkah….semua tuduhan yang dilemparkan kat anuar semuanya bermotifkankan politik….lihat sahaja kes kes mahkamah yang melibatkan anuar…kenapa sehingga kini pihak mahkamah tak boleh membuat keputusan tentang kes tersebut, kenapa perlu mengambil masa berbulan bulan utk membuat keputusan…..kalau cukup bukti anuar bersalah jatuhkan hukuman….lau tiada bukti kukuh lepaskan sahaja daripada pettuduhan tersebut….janganlah pihak mahkamah main wayang pula…..apapun kita berserah kepada yang maha kuasa……

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini