Anugerah Juara Lagu 31 2017 (AJL). Keputusan Juara Lagu Milik Siapa?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


Anugerah Juara Lagu 31 2017 (AJL). Keputusan Juara Lagu Milik Siapa?

Anugerah Juara Lagu datang lagi?

anugerah juara lagu

Seperti tahun-tahun yang sebelumnya, kalangan penghibur, selebriti, orang-orang industri dan peminat muzik umumnya pastinya tertunggu-tunggu Anugerah Juara Lagu 31 2017 (AJL) yang akan berlangsung pada bukan Januari 2017 initepat jam 9 malam melalui siaran langsung  (LIVE) di TV3. Persoalannya sekarang ini…. 

Persoalannya dalam banyak-banyak lagu yang tersenarai, lagu manakah yang bakal diangkat menjadi juara?

Anugerah Juara Lagu 31 2017 (AJL) : Senarai Penyanyi + Lagu?

Semua senarai penyanyi yang bakal mempersembahkan lagu yang tersenarai masih lagi sama kecuali untuk lagu “Terukir di Bintang” yang sepatutnya didendangkan oleh penyanyi asal iaitu Yuna sendiri.

Tetapi disebabkan Yuna tidak dapat pulang daripada Los Angeles untuk persembahan di pentas Anugerah Juara Lagu 2017 ke 31 (AJL 31), akhirnya Aizat Hamdan telah dipilih sebagai pengganti.

1. Lagu : Idola

  • Artis Malaysia : Azlan & The Typewriter
  • Komposer : Audi Mok
  • Lirik : Azlan

2. Lagu : Pelangi Senja

  • Artis Malaysia: Stacy
  • Komposer : Taja
  • Lirik : Tun Teja

3. Lagu : Anak Kampung

  • Artis Malaysia: Jimmy Palikat & One Nation Emcees
  • Komposer : Jimmy Palikat
  • Lirik : Jimmy Palikat & One Nation Emcees

4. Lagu : Terukir di Bintang

  • Artis Malaysia : Aizat (Penyanyi asal Yuna)
  • Komposer : Yuna
  • Lirik : Yuna

5. Lagu : Ombak Rindu

  • Artis Malaysia : Hafiz & Adira
  • Komposer : Zaidi
  • Lirik : Zaidi

6. Lagu : Tanpamu

  • Artis Malaysia : Amir Jahari
  • Komposer : Amir Jahari
  • Lirik : Amir Jahari

7. Lagu : Lagu

  • Artis Malaysia : Bedroom Sentuari
  • Komposer : Bo Amir Iqram
  • Lirik : Bo Amir Iqram

8. Lagu : Teman Pengganti

  • Artis Malaysia : Black
  • Komposer : Malique
  • Lirik : Malique

9. Lagu : Ku Akui

  • Artis Malaysia : Hafiz
  • Komposer : Ajai
  • Lirik : Ajai

10. Lagu Simetri

  • Artis Malaysia : Hazama & Amy Search
  • Komposer : Audi Mok
  • Lirik : Firdaus

11. Lagu : Andai ku Bercinta Lagi

  • Artis Malaysia : Mojo
  • Komposer : Edry Abdul Halim
  • Lirik : Edry Abdul Halim

12. Lagu : Patah Seribu

  • Artis Malaysia : Shila Amzah
  • Komposer : Shila Amzah
  • Lirik : Shila Amzah

Anugerah Juara Lagu 31 2017 (AJL) : Keputusan AJL?

Agak-agaknya pada malam Anugerah Juara Lagu 31 2017 (AJL), lagu mana yang bakal dipiliha sebagai pemenang pada malam tersebut seterunsya diangkat sebagai Juara Lagu 2017?

1. Juara Lagu 31: Ombak Rindu
2. Naib Juara Lagu 31: Terukir Di Bintang
3. Tempat Ketiga: Patah Seribu
4. Vokal Terbaik Anugerah Juara Lagu : Ombak Rindu (Hafiz & Adira)
5. Persembahan Terbaik Anugerah Juara lagu : Andaiku Bercinta Lagi (Mojo)

 

Tahniah kepada yang berjaya termasuk kepada penyanyi dan kompozer yang diangkat sebagai juara. Jadi apa pandangan anda dengan keputusan Anugerah Juara Lagu 31 (AJL) pada malam ini?



Share.

9 Comments

  1. Semua lagu Hebat-hebat belaka.. Susah nak jangka, siapa agaknya yang bakal memenangi AJL27… Tapi berdasarkan performance Hafiz mempunyai kelebihan berbanding peserta lain…

  2. Mak jemah on

    takdak lagu yang best-best yang masuk
    aku tengok kualiti lagu yg ada skrang
    macam sampah

  3. Go…go…go…go….ANAK KG……..tetapku lihat PELANGI SENJA…..dan dihanyut dng OMBAK RINDU…….

  4. pergh…tepat giler undian kat sini
    mmg betul Yuna betul
    i suka betul lagu ni
    mmg tuah Yuna, walaupun takde malam AJL

  5. Anak kampung on

    cuma terhibur persembahan dari otai2 rock aje, mmg terhibur….rindunya zaman2 dolu…

  6. Saya rasa…semua lagu boleh dipertimbangkan untuk menang, kecuali lagu Yuna. Too cliche’. Tak ada apa yang baru atau yang menakjubkan. Sape2 boleh nyanyi lagu tu walaupun sambil menebas lalang. Mungkin lagu Harapan (Hyperact) yang tak masuk pencalonan tu pun lebih mantap. Rosak industri muzik negara. Fikir-fikirkanlah….

  7. Anti Maksiat on

    Acara maksiat..siapa yg seronok sgt tengok ni, sama jer dpt share nanti. ko ingat malaikat nk tanya siapa menang? ko ingat kt padang masyhar nanti ALLAH nk tanya siapa menang persembahan terbaik, vokal terbaik??

Leave A Reply