ANM Gaji. Semakan Slip Gaji Penjawat Awam

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ANM Gaji. Semakan Slip Gaji Penjawat Awam

Dengan jumlah penjawat awam yang terus bertambah yang sekarang ini telah menjangkau 1.6 juta ramainya, semestinya sistem yang lebih efektif diperlukan bagi menguruskan satu kumpulan tenaga kerja yang cukup besar ini.

anm

Di atas ini adalah contoh penyata slip gaji yang lama. Sekarang semuanya menjadi lebih mudah berbanding dahulu, untuk mendapatkannya boleh sahaja secara online melalui secara terus kemudahan sistem yang telah pun disediakan Jabatan Akauntan Negara di portal ANM.


Oleh itu, suka ingin Berita Semasa kongsikan di sini cara penggunaan langkah demi langkah. Semoga anda memahaminya

ANM Gaji. Slip Gaji Online 2017

Butirannya seperti di bawah :

  • Terdahulu semak laman web Jabatan Akauntan Negara ANM di alamat anm.gov.my. Kemudian anda klik pada e Penyata Gaji dan juga Laporan
  • Jika anda sudah pun mendaftar, sila isikan maklumat login anda bagi sistem e Penyata Gaji Online (e gaji). Andakata anda sebagai penjawat (kakitangan awam) masih belum lagi pernah mendaftar, anda boleh mebuat pendaftaran online dengan cara KLIK SINI.
  • Di bawah ini adalah contoh slip penyata gaji online (e gaji) yang terpapar di laman tersebut.

Kelebihan Semakan ANM Penyata Gaji Online 2017 :

Sekurang-kurangnya dengan ada sistem e penyata gaji online (e gaji) ini, tiada lagi masalah :

  • andaikata salinan slip penyata gaji hilang
  • masalah seringkali tertinggal ketika hendak melakukan permohonan pinjaman
  • kelewatan menerima slip gaji seperti sebelum-sebelumnya.
  • yang penting bila dah boleh buat semakan e gaji di laman Jabatan Akauntan Negara memang dapat jimat banyak kos operasi
  • Dan lain-lain masalah yang sering dihadapi penjawat awam dan kakitangan kerajaan di Malaysia

Biasa setiap kali hujung minggu, apabila kalangan kakitangan awam mula membuat semakan di portal anm.gov.my).

Diharapkan pihak Jabatan Akauntan Negara dapatlah kira menggunakan saiz server yang lebih dan lebih efisien supaya melancarkan lagi penggunaan dan akses di kalangan kakitangan awam ketika melakukan semakan e gaji di portal ANM.gov.my.

P/S : Apa kata anda dengan prestasi sistem e gaji 2017 Online yang disediakan ketika ini di portal Jabatan Akauntan Negara?

PP/S : Tutorial bergambar boleh anda semak seperti di bawah ini, dan contoh slip gaji yang dikeluarkan oleh Jabatan Akauntan Negara

Share.

27 Comments

  1. Teruk betul sistem penyata gaji online akauntan Negara. Sistem tak boleh buka dah berminggu. lembab betul pengurusan sistem online ini. Lebih baik balik semula ke cara lama dahulu. Patutnya lebih menyenangkan. Ini tambah menyusahkan pula.

  2. epenyata.. boleh buka dan masuk ke main page.. lepas tu dah tak boleh buka ke bhgian penyata… dah berminggu2 ni..

  3. Anonymous on

    Saya nak tanya… kalo sistem e penyata gaji bermasalah sapa yg saya no marah.. boli keroyok pukul ramai2 ke?

  4. Anonymous on

    Mo tanya bah ni.. kalo sistem brmasalah sapa yg sy mo marah, bolih keroyok ramai2 ke?…

  5. Anonymous on

    Adui apa mcm sikarang, mo semak gaji pon susa… ini barang aah bikin panas ba ini, kasih susa kita orang sj ooh… talampau batul suda ba ini saya tinguh… lama2 ah bolih bikin takanan jiwa jugak bagini ni tau… adih sandih batul..

  6. Anonymous on

    Bagus juga ada ruangan disediakan begini, tempat kasih lapas perasaan sabalum kita orang kena tinggi darah… saya cadangkn supaya penyata gaji bolih diubahsuai laporannya dan disalurkan melalui SMS atau MMS terus kpd individu mcm kes tinguh tempat mengundi bah.. hanya masukkn no kad pengenalan saja… IRS (orang TNM bah nih)

  7. Anonymous on

    Kalo suda panuh.. dia orang x mo bertugas kasi tambah itu setur lapas tu duduk diam2 x mo bwt apa2.. batul2 x kreatif dorang ooh.. x pasti la pula samada x kreatif atau xda kumitmen… atau mo jimat duit? Kita orang x dpt BR1M.. sepatutnya bg la tambah itu setur data tu supaya sanang jg hati semak gaji mana tau ada plan mo brurusan di bank kan kawan2?

  8. dAYANG SENANDUNG on

    Saya sudah log in banyak kali…mmg boleh masuk tapi bila klik pada penyata gaji yang kita nak…terus hilang..not connection etc…

  9. bodoh betul la sistem e penyata ni dah la susah nk online bila bukak pula tak dapat bodohhh

  10. Anonymous on

    SAYA SUDAH UPDATE EPENYATA LEPAS SEMINGGU TAK BOLEH BUKA PULA, SISTEM NI MENYUSAHKAN, KALAU BOLEH BALIK KE SISTEM LAMA LAGI BAIK.

  11. saya nak tanya kenapa no gaji saya tidak dapat di daftarkan??sedang kan no gaji itu benar…

  12. firdaus umar on

    berapa lama proses pembaikan ni? lama sangat proses ? apa masalah?

  13. Saya nak tanya,
    kenapa sistem tak dapat nak buka
    saya nak print payslip gaji….
    letih ooo macam ni
    sistem problem….

Leave A Reply