Tarikh Bayaran Bonus 2017 Penjawat Awam. Pembayaran Bonus Kerajaan?

Tarikh Bayaran Bonus 2017 Penjawat Awam. Pembayaran Bonus Kerajaan?

pembayaran bonus

Sebelum ini Cuepacs Malaysia telah membuat tuntutan kepada kerajaan Malaysia supaya pembayaran bonus 2017 bagi kakitangan awam sepertimana yang telah diumumkan dalam pembentangan Bajet sebelum ini supaya kerajaan Malaysia bayar lebih awal walaubagaimanapun ditolak bulat-bulat oleh kerajaan Malaysia.

Itu dahulu….

Ada untuk siri tuntutan tarikh pembayaran bonus kali ini oleh Cuepacs Malaysia akan diteruskan? Sama-sama kita nantikan…

Seperti kebiasaanya bagi tahun-tahun sebelumnya kerajaan Malaysia akan melakukan bayaran bonus 2017 bagi kakitangan awam pada awal bulan Januari manakala sekitar minggu ketiga adalah tarikh pembayaran gaji 2017 bagi bulan Januari untuk kakitangan kerajaan.

Tarikh Bayaran Bonus 2017 bagi Kakitangan Awam

  • Tarikh : Awal bulan Januari 2017
  • Bayaran bonus kakitangan kerajaan : bonus RM500 untuk 1.6 juta kakitangan awam
  • Bayaran pesara kerajaan atau pencen : RM250

Nantikan pengumuman rasmi yang terkini daripada Jabatan Akauntan Negara (ANM) tidak alam lagi yang Berita Semasa bakal kemaskini tidak lama lagi di sini, selagi tiada kenyataan dan pekeliling rasmi Jabatan Akauntan negara Malaysia (ANM) tarikh bayaran bonus 2017 penjawat awam akan berjalan seperti tarikh yang telah ditetapkan sebelumnya.

Jadual Gaji 2016 Penjawat Awam. Semak Tarikh Pembayaran Gaji : KLIK SINI

P/S : Diharapkan dengan pemberian kepada kakitangan kerajaan dapat meringankan sedikit sebanyak beban kos yang ada pada hari ini.

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Bajet 2016 Bonus Sebulan atau Setengah Gaji? Tiada. Hanya Pembayaran Khas RM500 ... Bajet 2016 Bonus Sebulan atau Setengah Gaji? Tiada. Hanya Pembayaran Khas RM500 dan Pencen RM250. Cakap-cakap dan tuntutan demi tuntutan baik dari Cuepacs mahupun penjawat awam di Malaysia yang berju...
{ 177 Komen Bernas di Berita Semasa… add one }
  • 1 Noni Dec 29, 2014, 5:45 pm

    jangan mimpi. Takkan punyalah
    mimpilah macam mn pun mmg xkan dapat punya

  • 2 Pak Awang Dec 29, 2014, 6:17 pm

    yup, aku setuju. Pelik. .. bg bonus thn depan… dah langsung x ada duit ke najib golf diplomatik nih…

  • 3 Puan Hajar Dec 29, 2014, 6:53 pm

    Ramai yang kata 5 Januari ini dapat. Harap BS dapatkan sahkan
    tengah kecoh sekarang ini

  • 4 Anak Kampung Dec 29, 2014, 7:09 pm

    saya setuju jikalau bonus penjawat awam dipercepatkan. Nak2 situasi genting sekarang
    Yg kena banjir ni mesti nk pakai duit byk..kesian jugak..yg kakitangan awam tu lah… S
    Bukn pasal sekolah jer…nk beli ubat ke.. Makanan pon jual mahal… Mana rumh rosak… Anak bini sakit… Mcm2 lgi….

  • 5 Abe Dec 29, 2014, 7:26 pm

    Anak kampung, saya setuju
    utk mangsa banjir ni ok la..kita pun bersimpati..
    tapi tahun2 lain pun berkokok macm tu jgak…
    takdenya gomen nak layan. Puiiii

  • 6 Siti Hajar Dec 29, 2014, 8:33 pm

    patut mana2 kakitangan awam yg negeri terkesan dgn banjir je dipercepatkan.. lain2 boleh kot tunggu bonus kakitangan awam sampai 22 januari 2015 ini. bkn nak kata yg lain tak perlukan sgt, tp yg mana rumah dah tenggelam, baju2 sekolah anak da hanyut mana ntah… lebih memerlukan ha.

  • 7 bledek kumat Dec 30, 2014, 8:25 am

    Pakai lah otak yg Allah kurniakan pada kita.asi

  • 8 bledek kumat Dec 30, 2014, 8:32 am

    Pakai lah otak yg Allah kurniakan pada kita.asik nak burukkan tangan yg menyuap dan gigit pulak tangan org tu.manusia jenis apani.tang duit hilang pertimbangan.malu lah pd Allah.kekadang anjing tu lebih baik sipatnya dari

  • 9 Pembela Melayu Dec 30, 2014, 8:51 am

    kau ingat najib itu takde hati perut macam kau
    sekarang ini Datuk Seri Najib berbesar hati dah cepatkan bonus
    sekarang cepat terima kasih kat datuk Seri Najib dan kerajaan BN

  • 10 Anonymous Dec 30, 2014, 8:52 am

    wowwww….thank you Datuk najib

  • 11 Salwanie Dec 30, 2014, 9:26 am

    asik orang gomen jer. Yang kami private sector macam mana?
    Rakyat Malaysia ini PA je ker?

  • 12 mim Dec 30, 2014, 9:26 am

    Belajar bersyukur dan ucap terima kasih. Allah dah gerakkan hati DS Najib untuk percepatkan bayaran bonus. Apa lagi yang orang x puas hati. bayar lambat pun x puas hati bayar awal pun x puas hati. Cuba bersihkan sikit hati tu..dah penuh ngn titik hitam agaknya.

  • 13 test Dec 30, 2014, 9:27 am

    testing

  • 14 Anonymous Dec 30, 2014, 9:39 am

    Berita baik buat semua penjawat awam & pesara kerajaan. K

  • 15 dulu swasta Dec 30, 2014, 9:41 am

    pikir baik…dapat 5hb pun boleh…dpt 22hb pun boleh…

  • 16 Anonymous Dec 30, 2014, 9:58 am

    berprasangka baik.. bersyukur dengan ape yang ade.. dari tiada. ape2 pon najib mmg terbaik..

  • 17 kakton Dec 30, 2014, 10:03 am

    bagi ja la semua siap2.apa masalah dia. nanti nak dapt jugak bonus tu.

  • 18 Puan Ros Dec 30, 2014, 10:06 am

    terima kasih kepada kerajaan. ringan sikit bebanan akak tahun depan dapat bonus setengah bulan yang akak dapat dalam 5k. syukur.

  • 19 mawar Dec 30, 2014, 10:11 am

    Sudah terhantuk baru tengadah
    maksud : “Setelah mendapat kesusahan baru hendak beringat-ingat”

  • 20 Anonymous Dec 30, 2014, 10:24 am

    yer ker kak,,tahniah..saya pun terasa beban kurang dengan bonus yang dibagi oleh kerajaan dapat setengah bulan gaji dalam 10k..ok lah tue..boleh beli susu and pampers anak..wp anak tak sekolah lagi..lega cikit.

  • 21 en tengok Dec 30, 2014, 10:29 am

    Tuan, 5 Jan 2015 adalah isnin, jumaat jatuh pada 9 Januari…

    Tq

  • 22 padan muka Dec 30, 2014, 10:34 am

    sikap khianat dan perasaan dengki mcm ko ni menyebabkan rezeki susah sngt nak sampai…bnyk berdoa ok dan berusaha jgn asyik x puas hati dgn org lain… atau esok pergi isi borang keje gov…

  • 23 Mohd Jailani bin Said Dec 30, 2014, 10:39 am

    Syukur alhamdulillah. Terima kasih pm.

  • 24 sha Dec 30, 2014, 10:57 am

    Tindakan yg btol..klau gaji bru 4k…ptg rumah 1.4k..ngan kreta dn persiapan ank nk p Skolah, jenuh ikat perut jgk…sapa kata sama ja klau bg 22hb….tkasih pm kita..

  • 25 zul Dec 30, 2014, 11:03 am

    cer tgk btul2 surat tu.mana ada byar 5hb. bonus ttp dibayar 22hb. cepat sangat wat keputusan sampai xbaca habis surat tu

  • 26 richardkimsui Dec 30, 2014, 11:12 am

    jangan mimpi, semua pun cakap-cakap ja. jangan percaya

  • 27 rezeki Dec 30, 2014, 11:20 am

    alhamdulillah rezeki jd PA. keje apapun kena syukur baru rezeki masyuk… minta la dgn majikan bonus..swasta untung lg byk ..tp msuk poket bos. .cari je keje len jika tk puas hati.

  • 28 iman Dec 30, 2014, 11:32 am

    Dapat awal, habis awal. Sama aje..

  • 29 Anonymous Dec 30, 2014, 12:26 pm

    tu kan dalam bajet 2015..mmg la kne bagi taun dengan..bongok ape ko ni

  • 30 Anonymous Dec 30, 2014, 12:26 pm

    *depan

  • 31 ngok Dec 30, 2014, 12:36 pm

    tak sama. unless ko baru nak beli buku anak2 sekolah pada 22 hb. ke ko tak der anak?

  • 32 rdee Dec 30, 2014, 12:56 pm

    Sokong

  • 33 pokding Dec 30, 2014, 1:11 pm

    zul,ko tengok btol2 surat tu bhg update 30 disember 2014 12.30 am…

  • 34 GAJI buta Dec 30, 2014, 1:19 pm

    Yang keja swasta ada gak habuan jangan risau…gaji bulan feb akan dibayar bersamaan gaji januari 2015..maknanya gaji bulan januari dapat 2 bulan!

  • 35 Mat Banjir Dec 30, 2014, 1:22 pm

    Patutlah bayar awal kasihanilah kami PA yang kena banjir ni cuba tengok kerosakan yang nak kena ganti Peti ais, mesin basuh, TV, kereta, periuk letrik, siling rumah runtuh, padang tembak hilang (Tilam daaaaa…

  • 36 Anonymous Dec 30, 2014, 1:45 pm

    Bongok. Kau ingat org lain semua hidup senang ke.

  • 37 Anonymous Dec 30, 2014, 1:55 pm

    Awal abis tak pe. Asal keperluan anak2 dah cukup. Kalau bagi 22hb, skrg ni nak bli pkai pa? Smua guna duit. Lain lah klau kau hj Baaahil dpt simpan duit. Lain lah klau yg begaji besar.

  • 38 ONEXOX Dec 30, 2014, 2:13 pm

    Jom Tukar Ke ONEXOX Banyak Kelebihannya…

  • 39 Nuar Jin Dec 30, 2014, 2:15 pm

    Kalau nak bagi awal mmg buleh..nak dgn tak nak jee. Ari tu Ali Hamsa yg bersungguh sungguh bgtau mmg tak buleh awal katanya. Dia tak pikir ke..dia takpe la, mampu dari segala segi.
    Ni bila ada arahan dari yg lagi atas…buleh pulak bayar awal

  • 40 Jeng Jeng Jeng Dec 30, 2014, 2:33 pm

    Fuhh..syukur..dapatlah bonus 1/2 bulan dalam 20k..untuk anak2 dan isteri2..

  • 41 acu Dec 30, 2014, 3:04 pm

    sangat setuju..janji dapat..dari tak dapat langsung kan…
    positif think

  • 42 Anonymous Dec 30, 2014, 3:08 pm

    Zaman dr m bonus next year kasi lps umum belanjawan. Kenapa sekarang tak boleh.
    Rasanya parti tetap sama jadi kerajaan.

  • 43 Anonymous Dec 30, 2014, 3:24 pm

    bersyukur lah dgn apa yang ada..jgn tahu menyalahkan PM sahaja.. mmg pon bajet thn 2015, kena la bagi thn tersebut.. belajar la selok belok akaun dulu sebelom nak bising2.. ish

  • 44 yusoff Dec 30, 2014, 4:11 pm

    Patut nya kena bersyukur diberi 5 HB me atau 22 HB.sama saja cuma bagi kakitangan mangsa banjir amat perlukan nya sekali.lagi satu kakitangan awam jangan lah semata mata harapkan bonus utk beli kelengkapan anak .kenalah ada tabungan.

  • 45 Anonymous Dec 30, 2014, 4:43 pm

    Manusia ni x bersyukur apa yg d beri..yg jd mgsa PM..BG ckt pun kt bg byk pun kt.x bg lgsg lg la mgta..

  • 46 Anonymous Dec 30, 2014, 5:12 pm

    tak buleh pakai betul la bahasa singkatan kau ni…..kau ingat ni sms ke ape….

  • 47 Anonymous Dec 30, 2014, 5:21 pm

    Saya musti sokong Najib. terbaiiikkk!

  • 48 bohari Dec 30, 2014, 5:26 pm

    jika benar bonus dapat 5 jan syukur Alhamdulillah..itulah rezeki dari langit ..berkat hujan turun dengan lebatnya…membawa ihsan kepada pm…semoga menjadi kenyataan…amin

  • 49 Penjawat Awam Mangsa banjir kuala krai Dec 30, 2014, 5:28 pm

    Terima kasih. Ramai yang tak tahu kesusahan kami. Syukur. Dapat bonus utk beli kelengkapan anak sekolah. Pakaian pejabat aku entah kemana hilang …..

  • 50 wmwi Dec 30, 2014, 11:50 pm

    Pasal ni kau orang nak bertekak jugak. Orang kata 5hb maka 5hblah. Cakap org langsung tak nak ikut. Itulah kalau otak dah masuk ulat gonggok.

    Kalau cakap2 yg tak berasas dari facebook atau bloger upahan tu baru nak percaya sangat….apa nak jadi dgn bangsaku? Apa bodohnya bangsa kita belum habis lagikah?

  • 51 Anonymous Dec 31, 2014, 12:55 am

    Alhamdulillah

  • 52 Anonymous Dec 31, 2014, 2:29 am

    ….

  • 53 shikin Dec 31, 2014, 3:36 am

    Harap CUEPACS ambil perhatian serius tentang penjawat awam yg gagal dlm prmohonan pinjaman bank gara2 sekatan CTOS & CTRIS.. Ini adalah aduan yg serius tntang peranan x wajar CTOS & CTRIS yg mbebankan PA . Apakah peranan CUEPACS dan adakah ia masih relevan mperjuangkan nasib 1.4 juta PA Malaysia terutama dlm mnangani isu SEKATAN CTOS & CTRIS ini

  • 54 abang zul Dec 31, 2014, 3:42 am

    betul gak komen & aduan adik shikin tu, CUEPACS patut menangani isu CTOS & CTRIS ini dgn SEGERA untuk melindungi sebahagian besar PA dari terjebak dgn pinjaman dan hutang dgn along

  • 55 Little axem Dec 31, 2014, 3:48 am

    Memang satu lgkah terbaik ialah bank2 mlonggarkan syarat pinjaman bank dgn mengabaikan sekatan CTOS & CTRIS untuk mbantu rakyat yg dlm kesusahan

  • 56 little house Dec 31, 2014, 3:52 am

    Tahniah kpda pm bayar bonus wpun negara dlm pelbagai kegawatan dan musibah spt banjir dan insiden CQ8501 AirAsia

  • 57 pot belangkas Dec 31, 2014, 3:57 am

    Sungguh mngecewakan & memalukan !! Mesin Kuda kembali beroperasi semula wpun baru x smpai sebulan pgharaman diumumkan dan operasi besar2an dilancarkan

  • 58 pot belangkas Dec 31, 2014, 4:03 am

    Selamatkan duit bonus dan wang BRIM dari kegaganasan MESIN KUDA yg telah beroperasi semula wpun baru x sampai sebulan PDRM buat pngumuman pgharamannya dan operasi besar2an di seluruh negara

  • 59 man jawa Dec 31, 2014, 4:07 am

    waduh2 itu mesin kuda masih ada lagi pak ? waras ! waras gitu…

  • 60 maniam Dec 31, 2014, 4:58 am

    Please stop this CTOS & CCRIS link with banks…

  • 61 zana Dec 31, 2014, 7:45 am

    Betul ke bonus 5hb… 5hb januari bukan isnin ke? Kenapa jumaat plak… haha…

  • 62 Rynn Dec 31, 2014, 9:43 am

    Syukur Alhamdulillah atas keprihatinan PM.

  • 63 tah apa2 Dec 31, 2014, 11:18 am

    MEMANG PEJ AWAM DAPAT BONES.. TP TK SEMUA PEJ AWAM DAPAT BRIM.. ORG AWAM PULAK DPT BRIM DAH KIRA MCM BONES JUGAK.. KADANG2 PEJ AWAM YG TK LAYAK BRIM GAJI POKOK AJER MCM BESO.. TOLAK HUTANG BAGAI ANAK 5, 6 TK CUKUP GAJI BERSIH YG ADA. TP TETAP TK DAPAT BRIM.NK KECOH APA LG.. DAH 1 MALAYSIA DPT BONES PUN TK PUAS ATI LG.

  • 64 norsuriya Dec 31, 2014, 11:50 am

    Ya Allah…tak baik gaduh-gaduh. Bersyukur menjadi warga Malaysia…Alhamdullillah.

  • 65 Tokey Cicak Dec 31, 2014, 3:00 pm

    Setuju bonus dipercepatkan dan teramat setuju kalau dibayar 2 kali bonus untuk PA..terutama bonus utk mangsa banjir

  • 66 Minah Gay Dec 31, 2014, 3:03 pm

    Betul la tu aku setuju bayar awal untuk persiapan beli buku anak2 di awal tahun…masuk asrama, anak masuk kolej semua nak pakai duit..belum masuk duit nak repair rumah banjir kasihan lah sikit pada kami ni

  • 67 Anoymampos Dec 31, 2014, 3:06 pm

    Apa susah-susah kan abg Jib banyak duit bagi 5hb setengah bulan bonus dan 22hb setengah bulan pada kumpulan pelaksana aja..barulah adil!

  • 68 Sengkek Dec 31, 2014, 3:10 pm

    Komen ko ni aku percaya dan setuju! wmwi…

  • 69 joker Dec 31, 2014, 3:20 pm

    lu ada otak? adakah 1msia pun bonus? bukan semua org awam pun layak br1m, ada lu faham?

  • 70 Anonymous Dec 31, 2014, 5:21 pm

    hah…lega..dapat bonus dlm 15k,boleh buat dowmpayment beli keta mpv volvo.

  • 71 Anonymous Dec 31, 2014, 5:24 pm

    mung ni nape busuk hati sgt aaa. bukang bayar guna duit mu pong.

  • 72 Anonymous Dec 31, 2014, 11:29 pm

    syukur..leganya taniah laa dapat bonus..cukuplah kat aku sorang bonus tahun ni dalam 25k..boleh laa buat buat beli wet tisu untuk lap lap muka bila aircon kat opis di set 24c..maklum laa dulu 18c sekarang dah up sikit maka panas laa sikit.

  • 73 Anonymous Dec 31, 2014, 11:34 pm

    taniah laa kak..taniah juga kat kakitangan awam yg lain dapat setengah bulan bonus. saya kira kira saya dapat dalam 45k..cukup cukup laa buat minum teh sambil makan kerepek waktu kerja..

  • 74 mat arif foto Dec 31, 2014, 11:52 pm

    Sabar je lah,ada rezki tu.Lain kali pdang tembak tu belilah yg bolih terapung di smart shop,ok

  • 75 Anonymous Jan 1, 2015, 7:31 am

    Betol ka bonus 5hb? Gaji aku kat mana…gaji aku kat mana…gaji aku kat mana…kos hidup kat mana….kos hidup kat mana…kos hidup kat mana…rumah aku kat mana…rumah aku kat mana…alamak hanyut banjir airnya deras

  • 76 Ayang Jan 1, 2015, 2:18 pm

    Padang tembak tu ape bang.. ish, Ayang mushkil ni..

  • 77 Anonymous Jan 1, 2015, 8:15 pm

    huhu…abis suit la kalu bgni

  • 78 bergeliga Jan 1, 2015, 8:28 pm

    Pekerja swasta yang tidak mendapat bonus harus dikecualikan dari gst.

  • 79 anti peras ugut Jan 1, 2015, 8:29 pm

    Terbaik

  • 80 penaruh harapan Jan 2, 2015, 8:51 am

    Kalau benar seperti yang dikata…mungkin pengumuman rasmi dikeluarkan hari ini…kalau tiada..maka tiada lah…kita tunggu dan lihat ..huhuhu

  • 81 XiOus Jan 2, 2015, 9:07 am

    aku mcm paham..kew 8 kna wat sblum 5hb..pmbyrn ttp 22hb.klu salah sori noh

  • 82 guest Jan 2, 2015, 9:54 am

    ya, kita nantikan pekeliling rasmi…..

  • 83 Staf PBT Jan 2, 2015, 11:35 am

    Btol ke bonus 5 jan 2014??…aku yg buat bonus di PBT x terima apa-apa makluman @ pekeling rasmi pon…hanya dengar khabar angin je…klau xde mmg kami xbayar 5 jan la..

  • 84 guest Jan 2, 2015, 11:40 am

    khabar angin yg kuat… tapi tak ada apa apa surat rasmi/pekeliling setakat ni. 5-1-2015

  • 85 anon Jan 2, 2015, 12:34 pm

    sokong 200%

  • 86 Abang Atan Bin Mohd Yeh Jan 2, 2015, 4:17 pm

    Boto ko bonus dapek 5 hb januari sonyap yo tompek den.. den memang tocungap ni..banyak nak paki duit…

  • 87 anonymous Jan 3, 2015, 1:14 am

    yang tu kena tanya pihak swasta la…takkan nak suruh najib jugak.akai ada ka tak dak

  • 88 Anonymous Jan 3, 2015, 1:27 pm

    syukur yg amat sangat dapat bonus 5 januari ni..syukur..aku kira kira bonus aku dalam 100k…ok laa tu dari tak dapat langsung..lagipun 100k..well u all know laa kann..zaman skarang ni..100k tak seberapa..buat downpayment motor superbike jer….well anyway..kalau dapat dalam 1 million baru boleh bernyawa sikit..

  • 89 Anonymous Jan 3, 2015, 1:32 pm

    ok dapat bonus tahun ni. tak tahu laa bagaimana swasta kan…eeee kalau gaji 900 berapalaa sangat bonus diorang dapat. macm auntie ni kan..dah nak pencen dah..bonus tahun ni ada laa dalam 6 billion…boleh buat kek span..makanminum the waktu malam bersama suami muda auntie

  • 90 Anonymous Jan 3, 2015, 1:33 pm

    berlagaknya auntie ni…harap harap tercekik kek span laa kau wahai auntie

  • 91 Anonymous Jan 3, 2015, 1:34 pm

    depan ker belakang ni..baik kau comfirm bebetul

  • 92 tak Jan 3, 2015, 2:26 pm

    Tidak….tipu je….slip gaji tak keluar pun…..stop sebarkan maklumat palsu..

  • 93 Pok jib Jan 3, 2015, 8:43 pm

    Ni yang aku geram ni…. Janji dicapati betol… Kate 22hb… Pastu 5hb la pulok… Terpakse la terime 5k..

  • 94 Anonymous Jan 3, 2015, 9:36 pm

    Ada yg bgtau dibayar dgn gaji PD 22hb..xjadi 5hb…sekadar mberi harap sja

  • 95 Masih mengharap... Jan 3, 2015, 10:01 pm

    Salam….

    Saya telah check dengan semua sumber berita sahih seperti Utusan Online, Berita Harian Online, Sinar Harian Online, Kosmo Online dan facebook rasmi Jabatan Akaun Negara pun setakat ini belum lagi keluar berita yang mengesahkan pasal bonus 5 Januari 2015.

    Oleh itu, tuan-tuan dan puan-puan dinasihatkan jangan perhabiskan duit yang ada semata-mata kerana nak mengharapkan bonus. Ibarat dengar guruh di langit, tempayan dicurahkan. Berita ni belum pasti sahih. Pihak yang berkenaan pun belum lagi mengeluarkan kenyataan rasmi.

    P/S : Lain kali jangan sebarkan berita yang belum pasti terutama sekali jika sumbernya daripada whatsapp, twitter, blog atau facebook. Untuk kepastian, semak dulu daripada sumber yang benar-benar diyakini.

    Sekian, terima kasih.

  • 96 kay Jan 3, 2015, 11:09 pm

    ye..ITU yg diberitahu oleh kawan sy yg krja di HQ…bonus bkn dibayar Isnin INI…tp pd 22hb dgn gaji Januari..kecuali dgn Iain Allah swt

  • 97 wan Jan 4, 2015, 1:24 am

    5Hb dapat..semua jabatan dah dapat surat.

  • 98 wan Jan 4, 2015, 1:26 am
  • 99 Bonda Jan 4, 2015, 8:02 am

    Yeke, tapi kenapa payslip x keluar lagi?

  • 100 rosmah Jan 4, 2015, 8:25 am

    dah habis kak rosmah pakai shopping duit bonus… tunggu 22hb je

  • 101 Wak Jan 4, 2015, 11:26 am

    Bonus sikit pn bersyukur la..tak payah nk sindir2..rezki kalo berkat rm500 pn dh cukup..

  • 102 iela Jan 4, 2015, 2:17 pm

    de yg kte pekeliling keluar bonus bukan esok!!?

  • 103 Anonymous Jan 4, 2015, 2:38 pm

    senang sok g je cucuk tgk klau ada alhamdulillah …….

  • 104 sakit hati Jan 4, 2015, 3:23 pm

    Pokai dah

  • 105 rosmah Jan 4, 2015, 3:47 pm

    ikut pekeliling bertarikh 22hb

  • 106 Tak de Jan 4, 2015, 3:56 pm

    Baru Tgk kt tv1 kata bonus x kluar 5hb
    Tarikh bonus x ditetapkan lg

  • 107 Tak de Jan 4, 2015, 3:58 pm

    Xyah g cucuk.. Nnt frust sbb kt tv1 rtm kata xtau lg bila nk bonus

  • 108 betul Jan 4, 2015, 4:44 pm

    Esok tak jadi…akan ditetapkan lagi…….dah da pekeliling dgn cop segera…

  • 109 bonus 2014 jadi 2015 Jan 4, 2015, 6:09 pm

    patut nye di byr pada bulan disember 2014 lg..tuhan nk tunjuk turunkan musibah banjir masa tu kerajaan dpt tgk berapa ssh nye rakyat nk guna duit utk ank sekolah..nk settle masalah lps banjir..

  • 110 yunie Jan 4, 2015, 6:15 pm

    huhuuu..redha jela

  • 111 yunie Jan 4, 2015, 6:27 pm

    Rezeki masing2… xdpt pon xpe la mcm xbiase swasta ni

  • 112 Anonymous Jan 4, 2015, 7:20 pm

    aduhhh.hbis duit ku.igt esok bonus..waaaa……

  • 113 pokai Jan 4, 2015, 8:06 pm

    TV1 Kata bonus bukan dibayar 5hb

  • 114 cuepacs Jan 4, 2015, 8:22 pm

    Cuepacs tak buat apa pun setahun ni

  • 115 Anonymous Jan 4, 2015, 9:40 pm

    bodoh betul laa ayang nie…padang tembak tu bahase halus. bahase kasarnya ialah tilam yg kita dok kecepap kecepop tu laa..

  • 116 kak dee Jan 4, 2015, 10:03 pm

    Datuk najib dah tengok mangsa banjir dh tngok kesan nya…rakyat mndrita..yg tak bjir pun bgi smbgan..busy memjang dibuatnya.
    …masih nak tggu ke..??orr msih nk mgira bjet ckup tak ckup nk bgi bonus??.

  • 117 Anonymous Jan 5, 2015, 1:32 am

    Habislah aku

  • 118 Anonymous Jan 5, 2015, 2:59 am

    tmpat x kena bnjir,tapi dah gunakan duit yg ada untuk persekolahan ank2.keja sorang banus amat dperlukan walau x kena bnjir.bkan semua kakitangan awam pnggkat tggi.bla brcakap jaga perasaan org lain gak.

  • 119 Anonymous Jan 5, 2015, 3:04 am

    walau x kena bnjir.tp kami ada ank2 yg nak brsekolah.yg bekerja hnya suami seorang,jadi bonus amat menbantu.bkan semua kaki awam berpangkat tiggi.jagalah lidah,sepaya apa yg keluar dari mulut tu x mnyakitkan org lain.

  • 120 Anonymous Jan 5, 2015, 3:55 am

    MINTAK 2 DPT LE

  • 121 Anonymous Jan 5, 2015, 6:31 am

    dah sedap hati ingatkan bonus tapi kecewa.suami dahlah sakit dah berbulan

  • 122 anonymous Jan 5, 2015, 6:51 am

    Peruntukan duit bonus digunakn untk tanggung kos bnjr. lbh memerlukan.

  • 123 BN Kencing Jan 5, 2015, 7:06 am

    Comfirm kena kencing ….

  • 124 Anonymous Jan 5, 2015, 7:27 am

    ..mmng kaki kencing

  • 125 BAND KEYBOARD WORRIOR Jan 5, 2015, 8:41 am

    Bkn kaki je..kepala pn kncing..

  • 126 kepala botak Jan 5, 2015, 8:48 am

    hohoho… dah terbukti penjawat awam ditindas dalam penipuan si kepala botak… mana ada bonus 5 jan.15…dasar politik haram.. hak gaji penjawat awam pun nak kena potongkah??? krajaan apa ni???

  • 127 SentiasaPanas Jan 5, 2015, 8:49 am

    Wah pandai korang ye. Sebarkan berita palsu bonus dibayar 5hb Januari 2015 kononnya bersamaan hari Jumaat (kah kah) lepas tu salahkan kerajaan pulak.. Sudah-sudahlah memfitnah…

  • 128 Qisz Jan 5, 2015, 8:57 am

    Dah check?? Ada ke?? Hihi

  • 129 bonus Jan 5, 2015, 8:58 am

    pekeliling dah bagitau bonus 22hb… kerjaan tak tipu pun.

  • 130 Anonymous Jan 5, 2015, 9:01 am

    fuhh,alhamdulillah,…dpt gak mrasa bonus… xbnyk,dlm 4.7juta je….ok la….lpas bli pkaian skolah ank2…

  • 131 TAK DAPAT BONUS Jan 5, 2015, 9:07 am

    TAKDE pun bonus…

  • 132 penjawat awam juga Jan 5, 2015, 9:43 am

    ko orang ni kerja gov.dapat gaji tiap bulan tapi masih tak tahu macam mana boleh dapat gaji/bonus p tanya sat dekat kerani yg buat gaji dia dah buat ke untuk bonus kalau tak buat lg maknanya tak de bonus la

  • 133 cakpom Jan 5, 2015, 9:51 am

    duit sumbangan banjir guna la duit lain,duit bnus kena bagi jgak..jgan nak guna duit bonus pi pakai untuk banjir..

  • 134 Anonymous Jan 5, 2015, 9:53 am

    Satu lagi portal yang berpotensi menjadi pusat penyebaran maklumat palsu. Giatkan usaha anda.

  • 135 cakpom Jan 5, 2015, 9:53 am

    kerani tempat kerja kami tidor x de mood sebab bonus tak masuk?

  • 136 bonus Jan 5, 2015, 9:58 am

    kan kak rosmah dah habis pakai duit bonus….

  • 137 Optimus Prime Jan 5, 2015, 10:14 am

    Haram sunggoh tak ada pun bonus arini. Nak kena report kat skmm ni dok bagi maklumat palsu.

  • 138 Anonymous Jan 5, 2015, 10:31 am

    saya setuju kata2 pn tu sahkan lah cepat ,jangan semua tertunggu2 ,sedang kan saya memerlukan Bouns utuk perubatan .

  • 139 izah Jan 5, 2015, 10:40 am

    kerajaan selangor tak de minyak cuma harapkan cukai negeri tapi boleh bagi bonus sebelum raya dan sebelum buka sekolah..kerajaan persekutuan ada minyak ada cukai dan bermacam2 lagi tapi bonus bagi sebelum raya rm500 pas tu tak boleh bagi sebelum buka sekolah….kalau pasal banjir…selangor pun turut menyumbang juga…pelik..

  • 140 cuepacs tlg Jan 5, 2015, 10:57 am

    Cuepacs tlg

  • 141 Mae Nark Jan 5, 2015, 10:57 am

    Kerana duit punya pasal,ramai lupa diri, mengutuk sana sini..lupa pahala, buat dosa.

  • 142 PTD Jan 5, 2015, 11:06 am

    kesian semua tertipu. lain kali jgn layan khabar angin. ikutlah pekeliling.

  • 143 Kak Pah Jan 5, 2015, 11:15 am

    Berita Semasa kata Tahniah…memang TAHNIAH leeeeeeeee

  • 144 pening pening Jan 5, 2015, 11:20 am

    tergelak aku baca komen2 korang ni,macam2 ragam.
    komen atas paling lawak.

  • 145 pening pening Jan 5, 2015, 11:23 am

    aku pun ingatkan bonus masuk 5hb, dahtu aku dah habiskan duit beli makanan kucing… la ni dah takde duit aku pandang jelah kucing makan…. huhhhh

  • 146 Anonymous Jan 5, 2015, 11:53 am

    Tahniah PA semua bonus xdapat hari ni yaaHooOOO..

  • 147 doii Jan 5, 2015, 12:33 pm

    mmg teruk x de pn bonuss huhu

  • 148 doii Jan 5, 2015, 12:34 pm

    dok igt ade dah

  • 149 Anonymous Jan 5, 2015, 12:41 pm

    :(

  • 150 saje Jan 5, 2015, 1:01 pm

    Portal kaki kencing ni. Ada potensi jadi ejen penyebar fitnah dan maklumat palsu

  • 151 wan Jan 5, 2015, 1:14 pm

    Hu hu hu…

  • 152 mamat Jan 5, 2015, 1:24 pm

    sekali 15 hb daaa… bukan 5.. huuuuuuuuu…

  • 153 LOL Jan 5, 2015, 2:05 pm

    nanti 25pula…

  • 154 mawar berduri Jan 5, 2015, 2:09 pm

    cerita ini sahih daripada KSP mengatakan bonus akan dibayar melalui bank pada 5 Jan 2015, bukan khabar angin. yang dok orang pergi pejabat pada 3.1.2015 supaya sediakan KEW8 kenapa? JANJI TAK DITEPATI BETUL2 KENCING PA………..

  • 155 Izzatie Jan 5, 2015, 2:40 pm

    Mok cik wei. Ni mesti pattern2 org tua yg tak tau nak bersyukur. Rumah besar,lelaki muda,tp badan da kedut. Mmg la fitrah, da tua muka kedut,kalau duit banyak,bole ke baya supaya muka tu slim macam muda2? takleh kan mok cik? so better takyah eksyen laaa setakat makan duit pencen. cite lak macam tak logik. Haha. Mok cik mokcik..

  • 156 Anonymous Jan 5, 2015, 5:54 pm

    Harap bagi masa hari raya nanti lagi bagus.xpyh bagi bones raya dah.jimat

  • 157 Anonymous Jan 6, 2015, 7:44 am

    merapu

  • 158 pakmalau Jan 14, 2015, 2:22 pm

    aku tak heran langsung dgn bonus tu. setengah bulan gaji lebih baik tak payah bagi…

  • 159 Anonymous Jun 17, 2015, 11:44 am

    what happy like bonos what i is a books uper what down

  • 160 jubo Sep 9, 2015, 7:08 pm

    Comment:komen yg bodoh² ni manusia yg x pernah bersyukur..mak bapak adik beradik kau pun nak mintak duit skrg pun susah..kau ddk kat palestin la bagus..bongok…x habis²

  • 161 liau Oct 26, 2015, 2:47 pm

    pembayaran khas itu tidak sama dengan bonus, dah 3 tahun kerajaan hanya memberi pembayaran khas pada kakitangan awam macam tak ada wang sudah kerajaan ini.bila lagi kerajaan akan memberi bonus pada kakitangan kerajaan

  • 162 Anonymous Dec 18, 2015, 9:38 am

    hutang ko takkan org nak pikir lak… ukur baju badan sendiri la sebelum buat utang n buat anak.

  • 163 Anonymous Dec 18, 2015, 9:43 am

    takkan nak sekolahkan anak pakai duit bonus kot. kalo taun xde bonus anak xyah skolah? duit anak simpan awal2. Ape salahnya bakhil asalkn x susahkan orang.

  • 164 Anonymous May 25, 2016, 12:40 pm

    Bonus aku masuk, cek account ada 2.6 billion

  • 165 Jack Jun 14, 2016, 4:02 pm

    Jangan duk harap sangat bonos,, kalau pm bagi ambil ,, kalau tak bagipun nak buat camna ,, syukur lah apa yg dah ada

  • 166 Anonymous Oct 9, 2016, 9:25 pm

    Baru dpt bonus rm500 dh sanggup jilat ponggong..bodo pnya manusia

  • 167 tok wan Oct 19, 2016, 12:31 pm

    aku sokong tok wan

  • 168 crazy Oct 23, 2016, 9:28 am

    Mana pergi 2.8 bilion dalam akaun najib? Takkan bank tak tahu siapa orang kaya gila yang derma wang itu kepada najib? Bukan duit rakyatkah 2.8 bilion tu? BPR dah diikat tangan agar tak siasat najib? KES Najib Kongkek dengan Altantuya? Tuhan yang beri rezeki.Bukan kerajaan atau Najib.Kerajaan ambil cukai daripada sumber haram juga seperti cukai rokok dan bayar sebagai gaji atau bonus kakitangan awam? Masalah kerana demokrasi itu bidaah haram atau sistem kafir.sistem khalifah diwajibkan oleh 4 mazhab. Sistem sultan atau beraja bukan sistem khalifah. Menurut satu sumber, kerajaan berhutang dengan Kwsp. Ini ( Kwsp), duit rakyat.Tak hairan jika kerajaan pulangkan “rompakan” mereka terhadap kwsp kepada rakyat melalui BR1M, BONUS DAN SEBAGAINYA SEBAB KERAJAAN BOLEH ROMPAK SEMULA MELALUI CUKAI GST (SATU BENTUK RIBA)

  • 169 mohd.alit Nov 22, 2016, 11:21 pm

    Sebenarnya tujuan kerajaan bagi bonus gaji 2 kali setahun kepada penjawat awam.adalah supaya penjawat awam tidak berani membongkar rahsia kerajaan.Telah banyak rahsia yang di sembunyikan oleh kerajaan.Termasuklah isu pasal nahas pesawat MH370 dan Pesawat MH17 itu juga sudah menjadi rahsia kerajaan.Tapi terpulanglah kepada rakyat malaysia,Percaya ataupun tidak.

  • 170 mohd.alit Nov 22, 2016, 11:31 pm

    Berhati-hatilah dengan Bantuan Rakyat 1Malaysia(BR1M) itu.Sebab.Sesiapa sahaja rakyat pelbagai kaum di malaysia.Yang masih belum lagi membayar semula bajet BR1M itu kepada kerajaan.Maka.Semua wang gaji dan Kwsp milik rakyat malaysia itu,Akan lingkup di makan oleh kerajaan.Begitulah kisahnya.

  • 171 mohd.alit Nov 22, 2016, 11:42 pm

    Sebenarnya bajet BR1M yang Najib telah berikan kepada rakyat itu,Adalah hasil daripada wang suapan(POLITIK KOTOR).Amatlah mustahil,Jika Najib sanggup menghabiskan kesemua wang simpinannya itu hanya untuk orang ramai sahaja.

  • 172 otai Nov 28, 2016, 2:59 pm

    padan muku. pilih lagi pemimpin zalim

  • 173 otai Nov 28, 2016, 3:00 pm

    biarkan

  • 174 Anonymous Dec 2, 2016, 5:00 pm

    lega dapat 2.6 b

  • 175 Anonymous Dec 2, 2016, 5:01 pm

    t,kasih najib bg bonus 2.6b…sapa xpangkah rugi…

  • 176 Mohd.Alit Dec 5, 2016, 1:37 am

    Saya tak kisah berapa billion pun bonus yang kerajaan hendak bagi kepada penjawat awam.Tapi saya hendak bagi amaran yang terakhir kepada semua pegawai kerajaan: JANGAN MAKAN WANG SIMPINAN MILIK ORANG RAMAI.HENTIKAN SEMUA PROGRAM YANG MENYUSAHKAN ORANG RAMAI.FAHAM?.

  • 177 Mohd.Alit Dec 5, 2016, 2:09 am

    SEBENARNYA DI ANTARA PARTI UMNO DAN AGAMA ISLAM ITU.MEMANG LANGSUNG TAK ADA PERSAMAANNYA.TAPI APAKAH YANG LEBIH PELIKNYA ITU.IALAH: SIAPAKAH YANG TELAH MENGAJAR KEPADA UMAT ISLAM.BAHAWA HURUT JAWI ITU BOLEH DI JADIKAN SEBAGAI LOGO UNTUK PARTI UMNO?. KALAU BENAR PARTI UMNO ITU,ADALAH LAMBANG KEKUATAN SEMANGAT UMAT ISLAM.SILA BERITAHU KEPADA SAYA.SIAPAKAH MALAIKAT YANG TELAH MENCIPTA LOGO UMNO TERSEBUT?.

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini