SPS SSO Sekolah Online Sistem Pengurusan Sekolah KPM

SPS SSO Sekolah Online Sistem Pengurusan Sekolah KPM

Nampaknya Kementerian pelajaran malaysia bersungguh-sungguh untuk meningkatkan sistem teknologi maklumat yang sedia ada supaya mudah untuk diuruskan pada satu sistem dengan harapan guru-guru dapat mengendalikan dengan lebih mudah efisen.

Di atas kertas pelan begitulah objektifnya di atas nama Sistem Pengurusan Sekolah KPM Online.

sps

Jikalau sebelum ini, yang telah lama dipraktikkan sejak zaman dahulu iaitu menggunakan kaedah konvensional dengan cara merekod kehadiran pelajar dan murid menggunakan buku kedatangan.

Selepas ini tidak lagi. Ini kerana Berita semasa difahamkan bermula awal tahun 2015 sistem kehadiran dan kedatangan pelajar ke sekolah akan menggunakan Sistem Pengurusan Sekolah SPS KPM Online dan juga Sistem Pengurusan Sekolah Lite App sepenuhnya bermula 1 Januari 2015 kelak.

Di mana Sistem Pengurusan Sekolah SPS SSO online sudah pun dimulakan sejak 1 Oktober 2014 yang lalu yang mana bakal dimaksimumkan degan Aplikasi telefon pintar Sistem Pengurusan Sekolah Lite App KPM Kementerian Pendidikan Malaysia Online bagi memudahkan guru merekod kehadiran dan kedatangan pelajar melalui pelbagai platform.

Sistem SPS SSO KPM Online : Memudahkan Atau Menyusahkan?

KLIK SINI ke Portal Utama

Walaubagaimanapun, Berita Semasa telah menerima pelbagai aduan dikalangan guru yang sistem SPS SSO Online dan Sistem Pengurusan SekolahLite masih lagi ditahap yang kurang memuaskan. Diharapkan pihak Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) mengambil berat isu dan masalah ini secara serius supaya tidak menambhkan lagi beban tugas dikalangan guru-guru di Malaysia.

Manakala bagi penggunakan SPS Sistem Pengurusan Sekolah Lite App setakat ini, anda boleh semak review pengguna dikalangan rakan guru anda seperti pada setiap paparan gambar di bawah ini….

berita

Sambung Baca Lagi 2 Artikel Terbaik Yang Berkaitan Di Bawah:

E Operasi Guru Online Semakan Maklumat dan Data Guru E Operasi Guru Online : Semakan Maklumat dan Data GuruSekar...
Apdm Online 2016 : Pangkalan Data Murid Sekolah APDM KPM Online Moe Slow dan Lembap? Apdm Online 2016 : Pangkalan Data Murid Sekolah APDM KPM Online M...
{ 1 Komen Bernas di Berita Semasa… add one }

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini