Semakan Politeknik 2017 dan Keputusan Rayuan Politeknik?

Semakan Politeknik 2017 dan Keputusan Rayuan sesi 2017/2018?

Selain daripada IPTA atau Universiti Awam UA, institusi ini juga terkenal dan terkenal kerana mengutamakan aspek teknikal.

semakan politeknik

Juga sudah menjadi satu lagi pilihan yang terbaik dan mendapat tempat dikalangan pelajar lepasan SPM untuk sambung pengajian mereka ke peringkat yang lebih tinggi.

Dimaklumkan jumlah yang hantar permohonan semakin meningkat dan bertambah. Kini tibalah masanya untuk anda semak dan check semakan keputusan samada berjaya diterima atau tiba bergantung sesi kemasukan yang telah anda pilih seperti senaraian pada jadual di bawah ini:

Semakan Politeknik Keputusan Permohonan?

Bagi Anda yang mahu melakukan semakan Politeknik yang telah anda hantar permohonan sebelum ini boleh lihat semak status tersebut melalui perkongsian jadual di bawah :

Perkara Pautan dan Butirannya
Sesi Ambilan Sesi Disember
Semakan keputusan Permohonan KLIK SINI

 

Kepada calon lepasan SPM tidak layak menerima tawaran selepas membuat semakan keputusan Politeknik, boleh sahaja hantar permohonan rayuan Politeknik anda secara online melalui pautan yang Berita Semasa kongsikan seperti di bawah ini.

Berita Semasa akan kemaskini untuk anda daripada masa ke semasa. Jikalau anda mahu buat semakan rayuan, anda juga boleh disemak pada jadual di bawah :

Untuk buat masa ini, Berita Semasa dimaklumkan bahawa Semakan keputusan Rayuan ke Program Diploma/Pra Diploma di Politeknik Premier dan Konvensional/METrO bagi Lepasan SPM, Sijil Politeknik, Sijil Kolej Komuniti, Sijil Kemahiran Malaysia, Sijil Institut Kemahiran Mara, Sijil Institut Pertanian dan Sijil Perda-Tech TAHUN 2017 telah pun dibuka untuk anda semak dan check

Perkara Pautan dan Butirannya
Sesi Ambilan Sesi Jun
Semakan keputusan Rayuan KLIK SINI

 

P/S : Berita Semasa ucapkan semoga berjaya kepada anda semua. Semoga memperolehi jurusan dan kursus yang bersesuaian dengan pencapaian dan minat anda.

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Apa Kelebihan Masuk IPTA, Matrikulasi, Tingkatan 6, Politeknik Bagi Lepasan SPM? Apa Kelebihan Masuk IPTA, Matrikulasi, Tingkatan 6, Politeknik Bagi Lepasan SPM? Bagi sesetengah pelajar lepasan SPM, selepas selesai cabaran persiapan mereka menghadapi peperiksaan exam SPM sebe...
17 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 1 chengai bay 11:12 pm

    pernah dapat tawaran diploma ukur bahan kat poli kuantan pd thn 2001..tp x pegi la..sbb dpt bnyk sngt tawaran yg best masa tue..

  • 2 asyraf(2010 spm) 6:00 pm

    adakah diploma yang ditawarkan di politeknik bertaraf universiti?

  • 3 bunny 11:25 pm

    i student poly….alhmdullh rezeki blajar kt poli…yuran pengajian pun murah drpda kolej yg bayor bepuluh2 ribu tp banyk sijil or diploma yg x diiktiraf….pendek kate klu diri kita nk belajar nk berjaya demi masa depan…x kire blajar di institusi awam ke swasta ke…same je… :) thanks

  • 4 Hj. Seman 8:22 am

    Tidak. kandungan silibusnya jauh lebih mudah. malah lebih mudah drp spm. yg pelik nya ada jugak yg gagal.

  • 5 jane 2:21 am

    saya dah apply politeknik tapi x dapat lar . bole tak merayu untk kemasukan yang akan datang?

  • 6 awwal 9:00 pm

    Apa KhAbAr….
    <Sye Pun dAh AppLy MsUk KaT pOLiTeKniK . CaMNe NaK bUaT kLaU x DApAt..BlE kEW BuAt RaYuAn…SBaB sYe BrMinAt La…NaK mSuK pOLi..

  • 7 DANIEL 12:01 pm

    saya nak apply di kolej POLITEKNIK macammana?pls
    call this number

  • 8 DANIEL 12:03 pm

    saya nak apply di kolej POLITEKNIK macammana?pls
    call this number 0146283735

  • 9 hani 10:16 pm

    macam mana nak buat rayuan untuk kemasukan ke politeknik?

  • 10 mie 10:10 pm

    saya nak tanya ada lg x rayuan kemasukan poli untuk lanjutan politeknik bg pelepasan sijil politeknik bg sesi disember 2011?

  • 11 eirazuki 3:52 pm

    mcm mne nk bt permohonan bg pertukaran politeknik kalau nk smbung intergrasi..?? ade sapa2 tahu x..??

  • 12 eirazuki 3:54 pm

    dngar kaba nye ade..borang kua bulan dpn..tp x thu brape ari bulan..

  • 13 joja 2:35 am

    ade ke politeknik kt kuantan yg menawarkan diploma ukur bahan ? poli ape ye? mntk shre :)

  • 14 Mahalechumi 3:44 pm

    First i x dpt poli . Sekarang i rayuan ke poli. I boleh dpt tak politeknik? I sangat minat utk belajar poli

  • 15 Hiyanita 9:14 am

    bila mau buat semakan ambilan disember poli

  • 16 Dembo 8:17 pm

    bila boleh buat semakan ambilan disember

  • 17 shafiqah 4:56 pm

    kalau saya melakukan rayuan adakah saya masih berpeluang ?

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini