Semakan Keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2016. Check Rayuan?

33

Semakan Keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2016. Check Rayuan?

semakan keputusan teknik vokasional

Untuk kemasukan ke Tingkatan 4, pastinya ramai dikalangan yang sudah ada pilihan dan perancangan sendiri. Ada yang mahu masuk ke MRSM, SBP ataupun Sekolah Teknik mahupun Kolej Vokasional.

Berita baik kepada kalangan yang sudah hantar permohonan kemasukan ke Sekolah Menengah Teknik SMT dan juga Kolej Vokasional KV Tahun 2016, anda sudah boleh mula melakukan semakan keputusan Sekolah Teknik dan Kolej Vokasional secara online bermula hari ini sehingga minggu hadapan

Tempoh seminggu diberikan kepada anda bermula sekarang sepertimana yang diumumkan sendiri oleh Kementerian Pendidikan Malaysia KPM

Jadi Bersama-sama ini suka untuk Berita Semasa kongsikan beberapa info yang perlu bagi adik-adik pelajar Tingkatan 4 ambil perhatian termasuklah kemudian link untuk anda check keputusan samada berjaya atau tidak seperti jadual di bawah ini melalui no kad pegenalan milik anda :

Check Keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2016?

Perkara
Rujukan
Tarikh Buka Check Keputusan 18 Januari 2016
Laman Aplikasi KLIK : Semakan keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2016
Tarikh Tutup Semakan 25 Januari 2016
Tarikh Pendaftaran 26 Januari 2016
Tarikh Permohonan Rayuan 27 Januari hingga 29 Februari
2016
Portal Rasmi Kementerian
Pelajaran Malaysia
http://www.moe.gov.my

 

Bagaimana anda berjaya atau tidak diterima masuk ke Sekolah Teknik dan Kolej Vokasional 2016?

  • Usah risau, ini kerana anda masih ada pilihan kedua di mana anda boleh hantar permohonan rayuan sekolah teknik dan kolej vokasional secara terus atau walk in di sekolah yang berkenaan melalui surat rayuan.
  • Walaubagaimanapun sebarang keputusan rayuan sekolah teknik dan kolej vokasional bergantung kepada kekosongan selepas sahaja tarikh pendaftaran pada 26 Januari 2016.

Setelah permohonan rayuan dihantar, dan anda berjaya diterima masuk keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Teknik 2016 bagi rayuan anda akan terus dimaklumkan melalui kolej vokasional dan sekolah teknik berkenaan. Jelas?

SEBARKAN

33 Komen Bernas

Kongsikan Pandangan Bernas Bersama Kami Di Sini. Bincangkan..