Saps Ibu Bapa. Semakan Keputusan Peperiksaan Sekolah Online 2017

240

Saps Ibu Bapa. Semakan Keputusan Peperiksaan Sekolah Online 2017

Nampaknya satu demi kemudahan yang disediakan oleh Kementerian Pendidikan malaysia telah mula kelihatan

saps ibu bapa

Mereka bergiat aktif untuk menaiktaraf kemudahan dan sistem mereka untuk digunakan oleh pelajar, guru dan tidak lupa juga para ibu bapa.

Ya…semuanya boleh didapati secara online sekarang ini. Ini Termasuklah juga apabila para ibu bapa boleh membuat semakan keputusan peperiksaan anak-anak anda daripada masa ke semasa terus secara online baik keputusan peperiksaan pertengahan tahun, semakan keputusan akhir tahun dan tidak lupa juga keputusan percubaan. Tetapi tidak untuk semak result dan keputusan UPSR, PT3 dan juga SPM 2017

Ia boleh didapati menerusi laman web dan portal Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah yang mana terbahagi kepada guru

  • Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah guru
  • Semakan ibu bapa

Sekarang ini tiada alasan lagi untuk anak-anak anda cuba-cuba untuk menyorokkan keputusan peperiksaan sekolah 2017 mereka tahun ini dengan lebih tepat. Apatah lagi untuk anak-anak anda meniru tandatangan anda sebagai ibu bapa ketika kad kemajuan yang mengandungi keputusan peperiksaan terkini mereka ketika diserahkan oleh guru.

Diharapkan tiada lagi selepas ini…..

Semuanya boleh didapati secara terus melalui LINK dan pautan seperti di bawah ini :

Semakan Saps Ibu Bapa . Check Keputusan Peperiksaan Murid dan Pelajar Online

Semak pada pautan di bawah ini:

Adakah result dan keputusan yang anda terima, anda berpuas hati?

Perkara Butirannya
Semakan Ibu Bapa KLIK SINI
Contoh keputusan murid dan pelajar KLIK SINI pula
Jadual Gred Peperiksaan sekolah SEMAK SINI

Bagi Berita Semasa sendiri kemudahan portal ini menjadi lebih mudah untuk ibu bapa memantau perkembangan dan prestasi semasa anak-anak anda di sekolah Malaysia terus secara online sekaligus menjadi perantara terbaik antara ibu bapa, guru Malaysia dan juga pelajar itu sendiri melalui portal ini.

Ujian/Peperiksaan Tahun/Tingkatan Tarikh Mula Masuk Markah Tarikh Akhir Masuk Markah
Ujian Awal Tahun Tiada Tiada Tiada
Peperiksaan Pertengahan Tahun Tahun 6 dan Tingkatan 5 18 Mei 2017 16 Jun 2017
Peperiksaan Percubaan Tahun 6 20 Julai 2017 18 Ogos 2017
Peperiksaan Percubaan Tingkatan 5 14 September 2017 6 Oktober 2017
Peperiksaan Akhir Tahun Tahun 5 dan Tingkatan 4 2 November 2017 24 November 2017

Manakala untuk semakan gred markah sekolah rendah sekolah menengah serta sekolah menengah atas boleh anda semak pada 3 gambar di bawah :

P/S : Dalam pada masa yang Berita Semasa masih lagi menerima laporan yang mana portal ini dilihat masih lagi lembap dan sukar untuk diakses. Harapan Berita Semasa agar, pihak KPM aka Moe ambil tindakan drastik menggunakan capaian dan kemudahan server yang lebih baik bagi mengekalkan uptime di tahap memuaskan.

PP/S : Kepada para ibu bapa jikalau ada sebarang masalah mengenai akses Saps Ibu Bapa, boleh hubungi terus guru kelas anak-anak anda dan maklumkan kepada mereka untuk tindakan segera.

PPP/S : Apa pandangan anda selepas menggunakan portal Saps Ibu bapa? Contoh keputusan ujian peperiksaan pelajar sekolah rendah dan sekolah Menengah ada di bawah ini untuk semakan anda dengan gambar-gambar di bawah!

PPPP/S : Jika ada di antara anda yang tertanya-tanya apa itu kod? Anda hanya perlu masukkan dan salinan semula nombor yang terpapar di sana.

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Apdm 2017 Online Pangkalan Data Murid Sekolah APDM KPM Online Moe Slow dan Lemba... Apdm 2017 Online Pangkalan Data Murid Sekolah APDM KPM Online Moe Slow dan Lembap? Setiap awal tahun, kalangan guru cukup sibuk untuk melakukan proses pendaftaran semula dan kehadiran murid dan p...

SEBARKAN

240 Komen Bernas

  1. Ever since the creation of SAP I have log in to check on my son’s results since 2012. But each time the page showed blank without details. I want to know is SAP keyed in by the school or by the form teacher?

  2. Salam..semua dgn adenye sistem begini dapatlah jugek kite ketahui tahap pembelajaran anak2 kite..is the best for ourself..good luckk..doakan anak saye dpt 5A UPSR 2016…

  3. Everytime I enter my ic number, it says that “tiada di dalam pangkalan data” so I wonder if this happens to me or to more people out there. I cannot check my results but I’m sure that i enter my ic number correctly. Please fix.

  4. kata boleh check kat saps 15/11/2015 tapi nie da masuk 12/11 pon tak boleh tengok lagi. macam mana ni? cuba bagi info tu betul²

  5. kata boleh check kat saps 15/11/2015 tapi nie da masuk 16/11 pon tak boleh tengok lagi. macam mana ni? cuba bagi info tu betul²

  6. aduh!pt3 syg mcm mana check awk dgn online.Dah lama tau tak aku tunggu you.Tp takpa yg penting aku dah jwb all quetion during pt3..trpaksa menghrp ja la…bye.

  7. Mcm mana ye kita nk check keputusan pt3 ,tadi saya check tak de pun.kata keluar 15/11/2015 tapi tal dpt pun

  8. Kenapa sy check saps ni takde keputusan periksa akhir tahun?sedangkan orang lain check ada??stress ambo dibuatnya….

  9. Sesiapa inginkan lebih pengetahuan tentang saps ini sila hubungi 016 tekan 2 jahanam….haha…jgn marah….

  10. Knpe lah gua dpt nombor 3??? Baik2 gua dpt nombor 1 jdi nombor 3… Adoiiiii!! Nasib baik my mother x marah…huhhu

  11. Setiap kali saya cuba masuk ke sapsnkra.moe.gov.my/ibubapa2/index.php, skrin memaparkan notis, ” This webpage is not available”, ERR_ CONNECTION_RESET atau ERR_TIMED_OUT. Tak log in pun dah timed out?

    Macam mana ni MOE…ada kemudahan SAPS IBUBAPA, tetapi sering tidak berfungsi apabila kita ingin menyemakkan keputusan peperiksaan anak..Nak semak keputusan PT3 pun tak boleh.

  12. Website SAPS ni ada masalah ke? Sudah sebulan saya cuba nak masuk tak dapat, sampai hari ni.

  13. Sya cuba check utk ank2 sya d Kedah tp x dpt pon. Npe yea ? Ank yg d Selangor dpt plak tgok result nyew.

  14. Terlampau bodoh website SAPS ni. Tk lengkap, tk efficient, ada 4 ujian sepanjang tahun tapi kekadang 2 je yg boleh tgk yg lain kosong. System kalau tk bagus jgn release. Ini system dalam keadaan tk lengkap,bodoh,lembap pon bagi org.pakai ke.

  15. Thun ni nak pt3… nak sdia pn blum2 lgy…. ttpi yg pasti stiap ujian msti mhu high mark….

  16. the marks are keyed in by the subject teachers.that is why some marks are not there when you log in,there r some subjects without marks.

  17. Saya ag mula 2 cikgu tulis 74 lepastu satu kelas cikgu tanda 3 soalan salah tpi satu kelas betul saya dh ckp n cikgu 1 soalan 2 mark ah cikgu dh cop cikgu betul kan tpi saya dpt 80 Vila nengok saps 74 cikgu tk tambah markah jadi skrg 74

  18. Nama saya nabila‚nak tnya npa tak blh cheak urmm..nanak gak tau brpa A dpt…Doakn pt3 dpt 5a amin harap ii lh dpat an .

Kongsikan Pandangan Bernas Bersama Kami Di Sini. Bincangkan..

Please enter your comment!
Please enter your name here