Senarai Nama Rombakan Kabinet Menteri. Gugur Muhyiddin TPM Malaysia

23


Senarai Nama Rombakan Kabinet Menteri. Gugur Muhyiddin TPM Malaysia

Berita mengenai rombakan kabinet menteri Malaysia sudah bertiup kencang sejak sekian lamanya.

rombakan kabinet

Senarai Nama Rombakan Kabinet Menteri Malaysia

Mari lihat senarai terbaru selepas proses pembersihan dan rombakan kabinet menteri kali ini

  • Perdana Menteri Malaysia – Dato’ Sri Najib Razak
  • Timbalan Perdana Menteri – Dato’ Seri Ahmad Zahid Hamidi
  • Menteri Kewangan : Dato’ Sri Najib Razak
    Menteri II: Dato’ Seri Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah
  • Menteri Dalam Negeri : Dato’ Seri Ahmad Zahid Hamidi
  • Menteri Pengangkutan – Datuk Seri Liow Tiong Lai
  • Menteri Kesihatan – Datuk Seri S Subramaniam
  • Menteri MITI – Datuk Seri Mustapa Mohamed
  • Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air – Datuk Seri Panglima Dr. Maximus Johnity Ongkili
  • Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi – Datuk Amar Douglas Uggah Embas
  • Menteri Pertanian & Industri Asas Tani – Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek
  • Menteri Luar Bandar – Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob
  • Menteri Wilayah Persekutuan : Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor
  • Menteri Pengajian Tinggi – Datuk Seri Idris Jusoh
  • Menteri Di Jabatan Perdana Menteri – Datuk Azalina Othman Said, Mejar Jeneral Dato’ Seri Jamil Khir Baharom (B), Senator Dato’ Sri Idris Jala, Tan Sri Datuk Seri Panglima Joseph Kurup, Datuk Joseph Entulu Anak Belaun, Dato’ Seri Dr. Shahidan Kassim, Dato’ Mah Siew Keong, Senator Datuk Paul Low Seng Kuan, Puan Hajah Nancy Haji Shukri, Senator Dato’ Sri Abdul Wahid Omar, Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
  • Menteri Kesejahteraan Bandar Perumahan dan Kerajaan Tempatan – Datuk Abdul Rahman Dahlan
  • Menteri KPDNKK – Datuk Hamzah Zainuddin
  • Menteri Pendidikan – Datuk Seri Mahdzir Khalid
  • Menteri Sumber Asli & Alam Sekitar – Datuk Dr Wan Junaidi Wan Othman
  • Menteri Kerja Raya – Datuk Seri Fadillah Yusof
  • Menteri Luar – Datuk Seri Anifah Aman
  • Timbalan Menteri Luar – Datuk Reezal Merican Naina Merican
  • Menteri Komunikasi & Multimedia – Dato’ Seri Mohd Salleh Keruak
  • Menteri Sains, Tekonologi dan Inovasi – Datuk Walfred Madius Tangau
    Menteri Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat – Dato’ Sri Hajah Rohani Binti Haji Abdul Karim
  • Menteri Sumber Manusia – Dato’ Sri Richard Riot Anak Jaem
  • Menteri Belia dan Sukan – Encik Khairy Jamaluddin Abu Bakar
  • Menteri Pelancongan – Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz

P/S : Alhamdulillah, usaha tidak henti tidak pernah erti penat acapkali memberikan kenyataan menyokong tanpa berbelah bahagi menjunjung dan menyokong kepimpinan Najib Razak, akhirnya berhasil apabila ditawarkan jawatan menteri kabinet Malaysia yang baru. Syabas Dato’ Seri Mohd Salleh Keruak! Syabas! Inilah menteri kabinet Malaysia yang diimpikan Najib Razak untuk siri rombakan kabinet menteri Malaysia kali ini.



PP/S : Sifir untuk kekal dalam kabinet menteri Malaysia, janganlah sesekali menyentuh dan mengkritik 1MDB. Contohilah Ahmad Maslan patuh sahaja kepimpinan atasan. Menteri Malaysia muda yang semakin meningkat naik dalam kabinet Malaysia di bawah pimpinan Datuk Seri najib Malaysia selaku “panglima” dan Perdana Menteri Malaysia.


Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

3 Timbalan Perdana Menteri TPM Semenanjung, Sabah Sarawak? Malaysia Pecah Kepada... 3 Timbalan Perdana Menteri TPM Semenanjung, Sabah Sarawak? Malaysia Pecah Kepada 25 Negeri (Semenanjung 11, Sabah, 5, Sarawak 9). Setuju? 3 Timbalan Perdana Menteri TPM Semenanjung, Sabah Sarawak? Di...
SEBARKAN

23 Komen Bernas

  1. ‘ditelan mati mak, diluah mati bapak’ inilah situasi yang melanda Najib. Kalau tak dipecat. hidupnya makin susah, kalau dipecat hidupnya akan jadi susah. Jadi jalan terbaik melantik Zahid Hamidi sebagai TPM yakni sebagai INSURAN jka berlaku keadaan luar kawalan, Zahid Hamidi akan dilantik sbagai PM Malaysia yang baharu. Dengah hal yang sedemikian Najib ters selamat dari sebarang KEADILAN UNDANG2.

  2. Itulah, lain kali jangan lawan Big BoSS, betul tak? Macam mana pun Big Boss mesti menang punya! tak percaya tengok cerita The Big Boss, yang dilakonkan oleh Bruce Lee

  3. Penyamun mesti mahu kuatkan kuasa mrk bagi pertahankan kuasanya utk tidak tunduk apa shj kawan saudara pengikut asal tidak sehaluan nyah!! Selagi kuasa di pengang tidak akan dilepaskan walaupun negara hancur berpecah sekalipun tidak akan berganjak, selagi rakyat terus menyokong menangkan mrk.

  4. Malaysia sedang di pertaruhkan dlm keadaan sgt bahaya kalau silap langkah negara boleh jahanam rakyat boleh merana pelabur boleh pergi harta negara boleh tergadai. Inilah yg rakyat mahukan???

  5. Org no 2 dlm kerajaan pun kena gugur dr jawatan apa lagi rakyat biasa. Jgn lupa rakyat org no 1 sebenarnya yg akan gugurkan najib.

  6. syukur,,akhirnya ts muhyidin dah bebas dari kandang najis ciptaan najib,,biarlah konco2 baru terus bergelumang dgn najis2 tu.. Allah sayangkan kamu ts Muhyidin..hats off to him.

  7. ko nak block pun block lah..ko nak siasat email aku pun siasatlah..ALLAH MAHA BESAR! tunggu pulak naseb kau..hacker!

  8. dulu KPPA yang bakal jadi KSN dipecat dan ali hamsa yang jadi KP UKAS boleh naik jadi KSN.
    sekarang ni timbalan presiden umno dilucutkan jawatan timbalan perdana menteri manakala naib presiden pula dilantik sebagai timbalan pm.

    malaysia sungguh unik.

  9. aku dah tengok banyak dah cerita2 koboi pdg pasir, lanun laut, penyamun lahanat yg smbunyi kt gua, ketua 6 jahanam, ketua pnyamun tarbus p.ramli…. x ada seko pun yg letak jawatan… nama pun penyamun…. mana ada JPA @ KSU untuk letak jawatan

  10. saleh keruak napa tak di angkat jd TPM? dia lebih memahami raja bugis..frust la cennie..~

  11. Baguslah pecat tpm my 2…ambil guru2 bi dr uk, US…wat apalah….abiskan duit rkyt yoo…aku dulu pn cikgu msia yg ajar bi ttp pandai gak speking landon..pastu sistem pbs online..dan2 masa ni cikgu2 1msia mengamuk x tido mlm wat pbsonline…ko gila ke aper…org mlm2 buta tido cikgu plak dok dpn laptop mskkan pbsonline tu….jgn katalah online ni sabah n swak certain tmpt x dpt nk online pn…dgn jaringan internet yg terhad lg pedalaman…mcm mana line nk dpt..pas tu sykt tu plak dpt juta2…adeh haii….then 1 moreproject cost billion2 ok..bkn juta lg…tp dh jd projek gajah putih pun…..xtpm my..b4 u talk about 1mdb u should x plain where tis money gone to?#sprm perlu siasat juga….sabah n swk limit internet tp ttp nk wat online juga sgt x adil ok…#cikgu2 disana perlu ke pekan @kwsn yg dpt line utk isi apa kejadah kerja yg online#syukurselalu

Kongsikan Pandangan Bernas Bersama Kami Di Sini. Bincangkan..

Please enter your comment!
Please enter your name here