Borang Permohonan UPU 2016 Online Kemasukan Ke Universiti 2016

Borang Permohonan UPU 2016 Online Kemasukan Ke Universiti 2016

Bermula daripada bulan Januari 2016 sehinggalah kemuncaknya keputusan SPM kelak, agak sibuk dengan beberapa keluarnya beberapa keputusan peperiksaan.

Dan untuk makluman semua, tidak lama lagi borang permohonan UPU 2016 akan mula buka kepada semua kalangan yang berminat untuk sambung belajar ke pengajian yang lebih tinggi termasuk di Universiti Awam.

permohonan upu

Tarikh UPU 2016 akan Berita Semasa maklumkan di sini tidak lama lagi apabila mula dibuka oleh Jabatan Pendidikan Tinggi dan Kementerian Pendidikan Malaysia kepada anda semua.

Jadi kepada pelajar lepasan SPM, lepasan STPM, lepasan STAM, lepasan Diploma atau yang setaraf dijemput untuk tidak terlepas daftar borang permohonan UPU 2016 online terus dari sini pengumumannya.

Cara Daftar Borang Permohonan UPU 2016 Online

  • Pastikan terlebih dahulu anda beli no Pin Unik di bank BSN bagi membolehkan anda daftar borang permohonan UPU bagi kemasukan ke Universiti sesi bermula 2016 kali ini
  • Kemudian, anda pergi proses seterusnya dengan cara KLIK LINK KHAS seperti yang Berita Semasa kongsikan pada jadual di bawah ini :

Untuk makluman segala info mengenai permohonan UPU lepasan SPM mahupun semakan keputusan telah pun ditutup untuk siri tahun 2016 ini. Permohonan lepasan STPM, Matrikulasi, Diploma juga telah pun ditutup. Di bawah ini Berita Semasa kongsikan butiran terkini mengenai permohonan lepasan SPM

PERKARAPAUTAN
Beli No PINKLIK : PIN UPU
PermohonanMohon SINI (ditutup)
SemakanKLIK : Semakan UPU (Dibuka)
RayuanKLIK : Rayuan UPU (Dibuka)
Manual Pengguna Lepasan SPM dan STPMKLIK untuk SPM dan bagi STPM
Semak Syarat Akademik ke IPTAKLIK SINI
Soalan Lazim/ FAQ PermohonanKLIK : BPKP
Semakan Senarai Program Yang DitawarkanKLIK : e-Panduan

Nasihat Berita Semasa pilih pada jurusan yang betul dengan minat dan kemampuan anda. Pembelajaran di universiti Awam kelak, hanyalah permulaan, yang pentingnya adalah survival anda pada ketika anda melangkah ke alam pekerjaan kelak.

Jadi pilih jurusan berdasarkan minat dan kemampuan anda serta melepasi syarat kelayakan yang telah ditetapkan baik anda daripada lepasan SPM, lepasan STPM ataupun lepasan Diploma dan setaraf dengannya.

Berita Semasa doakan yang terbaik untuk anda semua.

P/S : Sebenarnya proses kemasukan upu akan dipermudahkan jikalau anda semak semula pautan link yang telah Berita Semasa kongsikan dalam jadual di atas, dan juga infografik dan gambar-gambar di bawah ini termasuklah tarikh-tarikh penting untuk anda hantar permohonan kemasukan UPU 2016 kali ini.

PP/S : Klik gambar-gambar di bawah ini…

berita


Kongsi dan Viralkan!

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Jadual Perlawanan Piala Dunia 2018 Waktu Malaysia Jadual Perlawanan Piala Dunia 2018 Waktu Malaysia Kejohanan bola sepak Piala Dunia FIFA yang akan berlangsung di Afrika Selatan pastinya suatu satu sukan yang cukup berprestij. Bukan  hanya atas nam...
{ 124 Komen Bernas di Berita Semasa… add one }
  • Marlina Mar 1, 2014, 12:10 pm

    Assalamualaikum,macam mana nak mohon.saya xdpt la

    • hery Apr 19, 2016, 4:55 pm

      klu nak masuk lincoln university call sy

  • MILA RENI BINTI BANJAR Mar 12, 2014, 2:37 pm

    Mcm mna nak isi borang permohonan kmasukn pelajar lapasan spm 2013 ???

    • Anonymous Mar 30, 2014, 8:58 am

      Beli pin dari BSN Bank Simpanan Nasional macam rm10 jaj

  • Jebat Mar 15, 2014, 3:01 pm

    saya ingin memohon belajar tapi tidak membeli kod upu..macam mana ??

    • Zuka Apr 1, 2014, 9:04 am

      mesti beli jebat..sebab dekat borang tu dia nak no.id..

  • Anonymous Mar 21, 2014, 12:56 pm

    SALAM saya bru je mendpt result spm baru2 ni.soalan saya adakah saya boleh memohon mktb perguruan tanpa mengisi borang upu….satu lagi apakah kepentingan borang upu andai kita ingin memohon untuk ke pusat pengajian tinggi??????????????

    • fyza Apr 7, 2014, 9:18 pm

      better isi jk suma mktab and upu..=)

    • aqilah_shinee Apr 16, 2014, 10:24 pm

      boley je mhon pguruan sbab sye da mhon n da g ujian klayakn lg…upu un kne mhon gak sbb bnde ni beza..gudluck!!!

      • hanim May 3, 2014, 12:35 pm

        macam mana nak mohon perguruan

  • Nadia Mar 21, 2014, 5:26 pm

    salam macam mana nak buat kemasukan online . Nabila tak berapa paham la

    • Hisyam Jun 8, 2014, 8:43 pm

      sekejap Nadia, sekejap Nabila.

  • Zarul Hiqmi Mar 23, 2014, 8:28 pm

    siapa yang nak masuk UPU dgn cara senang pakai kabel…meh sini aku tolong. tupun kalau naklah kan…

    • Anonymous Mar 27, 2014, 10:20 am

      kabel besar mana????????

    • hadi2013 Mar 28, 2014, 9:55 am

      masih available lagi ke tawaran kau tu??

    • sallysanda Mar 28, 2014, 11:39 am

      benarkah kabel engko ni? nanti aku plak yang kantoi!! aku mmg sgh nak masuk keipta/politek ni.
      ape caranye? upu jgn main2 la

    • ahaa.. Apr 14, 2014, 6:13 pm

      kabelll??? besar sngat ke kabell tuu??

      • anonymous May 19, 2014, 12:11 pm

        org da kasi kabel tu terima jer la.. byk bunyik…

    • chacha May 21, 2014, 12:27 pm

      bole kea . ? nakkkkkkk aaaa -.- pishang haku dok ruma neh .

    • insan menanti Jun 6, 2014, 1:45 pm

      zarul hiqmi ,, boleh ke ? sy btol2 na masuk ipta :( boleh tlg saye ? cmne na guna kabel .

    • basir Aug 17, 2014, 10:30 am

      salam..zarul..klau betol ko ada kebel besar..tolong aq…aqq nak sangat masuk ipta..apa apa wechat aq..ni id:basirabdrahim
      aq nak buat permohonan rayuan sekarang ni…

  • Wanie Mar 24, 2014, 8:05 am

    aqilah, adalah kat link atas tu. Tak perasan ker awk?

  • Anonymous Mar 25, 2014, 12:32 pm

    Utk sambung dgree x ada ke..??? Nk thu kos mne yg bleh ambil..

  • lyda Mar 26, 2014, 12:05 pm

    dah try tp tak bleh msuk jgak.. :(

    • eric Apr 2, 2014, 3:53 pm

      u buka kat mana?i mula2 buka kat mozila tapi tak leh buka trus i cuba pula kat explorer baru dapat

      • lolipop Apr 5, 2014, 12:42 pm

        try google.

  • ERIC Mar 26, 2014, 7:14 pm

    nape online borang upu tak leh open ni?ada sesiapa ke blh tolong?

    • Anonymous Mar 26, 2014, 9:02 pm

      i bukak ok je
      https://online.moe.gov.my/upu/onlineupu/
      problem apa eric?

      • eric Apr 2, 2014, 3:38 pm

        Anonymous.
        ok dah,mula2 buka tu kat mozila,tapi tak leh buka,pas try dua 3 kali tak dapat,try pula buka kat explorer,baru dapat buka…

        • eric Apr 2, 2014, 3:55 pm

          hari tu memang tak leh buka tu yang aq bingung tu

  • Anonymous Mar 29, 2014, 12:32 am

    Plik

  • Hasan Mar 29, 2014, 11:22 am

    kenapa susah sangat nak buka borang upu ? nak kena install adobe reader bagai. padahal dah install banyak kali da. haishhh

    • ammar zulhilmi Apr 1, 2014, 8:28 pm

      Salam saudara……ana cadangkan supaye anta pergie ke cc sahaje kerana ana pun susah untuk buke di hf…..

  • ammar zulhilmi Apr 1, 2014, 8:24 pm

    Salam,ana ingin bertanya….adakah keputusan exam spm tidak perlu dimasukkan ke dalam borang upu yang ana isi……….?
    Dan adakah pihak tuan telah membuat link dgn lembaga peperiksaan untuk mendapatkan keputusan exam spm pelajar yang memohon upu itu…..?

  • fathin Apr 1, 2014, 8:28 pm

    mcm mne nk semak balik khusus yg kita dh mohon.

  • shahrir Apr 3, 2014, 10:09 am

    assalamualaikum..sy dah ambil muet tpi kptusan x keluar lagi,jadi mcm mane sy nak hantar sijil2 ke universiti yg sy pilih??adakah perlu tggu kptsan muet keluar dahuli atau terus hantar je??dah telefon upu tpi xboleh..

  • PRIYAA A/P MANI Apr 4, 2014, 8:07 pm

    SALAM satu MALAYSIA..Saya pelajar lepasan 2013 ingin mengaplikasikan tentang upu …adakah saya layak mendapat permohonan upu sesi ke 2014..?

  • NOORAZLIN HUSIN Apr 5, 2014, 5:28 pm

    saya baru sahaja habis spm 2013,saya adq beli no pin upu,cuma saya tak boleh bukan laman web upu dan tak boleh mengisi borang upu…help me…

    • azrin Apr 22, 2014, 9:43 pm

      Permohonan da ditutup..
      Tarikh tutup upu 7april 2014..

  • Anonymous Apr 6, 2014, 6:07 pm

    hai…… nak tanya sikit…….blh tak pihak upu extend tarikh pemohonan ini……..?

  • nazatul_najwa Apr 7, 2014, 9:03 pm

    assalam ,, nak tanye sikit ley x ?? mcm mne nak isi borang online ,, saya xtau lha ..

    • fyza Apr 7, 2014, 9:24 pm

      pegi je kat portal rasmi upu.cnfem ada.hari ni las tau

      • nazatul_najwa Apr 7, 2014, 9:52 pm

        okay2 ,, thanks fiza ,, fiza bley x awk share link dy ,, sye da cri , tpy xjumpe2 un

  • lala Apr 9, 2014, 12:52 pm

    Kenapa tak boleh cetal alip peemohonan? tatikh tutup untuk hantar 14 April kan. mcm maan i…

    • Anonymous Apr 11, 2014, 5:20 pm

      7 april tarikh tutup

      • Anonymous Apr 20, 2014, 1:48 am

        knp korg isi lmbt sgt,..mmm..

  • nizam Apr 12, 2014, 6:50 pm

    apahal tak boleh bukak…. membazir je lha…. bwat malu jerr….

    • qamarullail Apr 12, 2014, 6:54 pm

      ye lha ko nie nizam.,,, aku okey je…. ko ni bwat serabut lha… mcam nepal dha…

    • qamarullail Apr 12, 2014, 6:54 pm

      farzizad hensem

      • harith ameear Apr 12, 2014, 6:55 pm

        aku pon hensem lha…

        • harith ameear Apr 12, 2014, 6:57 pm

          sidek pon hensem

  • Arden Apr 12, 2014, 9:28 pm

    Macam mana nak print maklumat permohonan upu untuk di hantar ke universiti yg di pohon

  • JEOJY ANAK BUJANG Apr 14, 2014, 7:36 pm

    kenapa tarikh semakan tak dipaparkan

  • pika adila Apr 15, 2014, 5:42 pm

    Nk tanye kalau dh trlepas bli pin upu mcm ne nk mohon masuk ipta..? Mohon bantuan,……

    • Azea Apr 16, 2014, 9:48 pm

      so amcm awk dha dpt rspon ke,,mslh kta lbih krang sma ja,,btw klau awk da dpt rspon awk share ngn sya ble,,rsau nyerr sya..

      • Anonymous Apr 20, 2014, 1:50 am

        tggu utk thn dpn la…

        • nurul Apr 21, 2014, 12:55 pm

          admin, bila pula yer intake seterusnya..?
          dan bila bulan yg perlu mohon.? takot terlepas lagi…

          syukran

  • Azea Apr 16, 2014, 9:45 pm

    sya ada bli pin upu tp tlepas trikh mndftar,,mcm mna lh tu ye??help me!!!!

  • anisthasia Apr 16, 2014, 9:53 pm

    ada ssiapa tau mcm mna mau update upu.. sbnarnya bkn mau update.. sya mau print smua yg sya apply 2.. sya lupa apa kos yg sya plih untk stiap uni yg sya apply… ada sapa2 tau??

  • Anonymous Apr 22, 2014, 4:59 pm

    hello…..nak tanya sikit….lepas ini ada tak pemohonan upu intake kedua….? blh mohon tak? atau kena tunggu sampai thn depan…..? sesiapa tlg jawap soalan saya……plssss

  • ayafiha Apr 22, 2014, 5:56 pm

    salam sejahtera…nak tanya ni…kalau kita terlupa nak print borang permohonan macam mana ya? tarikhnya dah lepas ni… waktu buat semakan nanti borang tu boleh print tak?

    • azrin Apr 22, 2014, 9:47 pm

      Boleh..buat semakan dekat portal upu,then print

  • anonymus96 Apr 27, 2014, 11:31 pm

    aku ingat aku sorg jer terlepas nk isi borang upu

  • solyha96 May 4, 2014, 11:10 am

    bile bley semak upu nie??

  • JESSICA May 8, 2014, 2:25 am

    macam mana nak semak now is 8.5.2014 dah… please admin. give the reason. hehehehe

  • ismail May 11, 2014, 9:32 am

    Saya student uia yg baru sahaja abes final exam. Mcm mne klaw2 saya fail this sem dan dibuang universiti. Adakah saya kne apply blik upu dan peluang untk dpt ipta itu sangat nipis? Fyi, saya baru je habis exam 11.5.2014. Tolong saya ye.

  • Anonymous May 21, 2014, 10:54 pm

    Hai……. nk tanya sekarang blh mohon utk upu ke? ada intake ke?

  • FELISCIA MUJAN May 22, 2014, 1:48 am

    Hai, saya nak tanya , bila pin dibuka untuk intake kedua kemasukkan upu???

  • kausaalia ginisen Jun 25, 2014, 2:16 pm

    Hello! blh sy tanya bila tarikh pemohanan kedua untuk kemasukan poli tahun 2015

  • aini Sep 5, 2014, 3:56 am

    nak tanya, kalau result muet baru keluar. dkat upu auto update tak? sbb upu 1st intake muet tak ada. tak cukup syarat. so tak dapat. or kena mhon upu yg lain?

  • aa Dec 7, 2014, 2:00 pm

    bila upu untuk lepasan spm 2014 ? atau , upu 2015/16

  • izz Mar 4, 2015, 10:30 pm

    salam , mcm mana nak kemaskini borang upu klu dah mohon ???

  • Anonymous Mar 5, 2015, 3:32 pm

    mcm mna nk isi borang upu utk lepasan spm 2014…tlg sya please…
    ad link x…

  • kakSyaff Apr 16, 2015, 4:16 pm

    Saya nak tanya . Saya dah hanta borang permohonan upu tu tapi saya ta print . Terlupe . Mcm mane ye ? Hmm

  • mimie Apr 19, 2015, 12:10 am

    Kalau tarikh permohonan da ttup .. nk kemaskini pun tak boleh lah eah ??

  • siti jannah Nov 16, 2015, 11:16 am

    Salaam,bila tarikh keluar utk bli no pin bg kemasukan upu sesi 2016?

  • Anonymous Dec 16, 2015, 10:01 pm

    KLU TAK SILAP SAYA PADA 8JANUARI 2016

  • Anonymous Jan 2, 2016, 4:53 pm

    assalamualaikum.saya nak tye.mcm mne nk isi borang upu? dan apakah web untk memohon upu?

  • wan Jan 23, 2016, 9:49 am

    Nk tnya, permohonan upu ni boleh isi brp kali ? slps isi kali pertama boleh ke kalau nk betul2 kan balik

  • niza Jan 24, 2016, 2:45 pm

    Macam mana nak mohon upu saya x pandai laa

  • Anonymous Jan 24, 2016, 10:03 pm

    mcm mane nak masuk daftar upu nie…sy dah cube banyak kali tp x dapat..sape2 bole tolong tak?

    • imilia Jan 25, 2016, 11:23 am

      saya pon sama. byk kali tekan dftr, x jadi apa

  • G Jan 25, 2016, 2:16 pm

    stpm 2014 tapi tak boleh isi upu 2016 ??.. macam mana ni? yg ada stpm 2015 jak

  • Anonymous Jan 27, 2016, 11:15 pm

    macam mana kalau saya tersalah masuk email ..and password tlongg lahh sye nak nngis je rasa

  • dila Jan 30, 2016, 2:46 pm

    salam.sy nk tny.sy dh tertekan kemaskini kali ke3 utk permohonan upu tu.klu sy nk kemaskini balik, adakah sy kna beli no pin upu yg baru?

  • OLY Feb 7, 2016, 1:45 am

    KALAU NAK KEMASKINI BERAPA KALI PUN BOLE X?

  • tyaaa Feb 17, 2016, 4:50 pm

    kenapa saya nak apply u tak lepas ye ??politeknik lepas .mcm mana nak buat??

  • ila Feb 19, 2016, 4:52 pm

    Knpe ble Sy nk msok borang upu tak bole. Dy ckp no password, no ic salah. Pdahal Sy Dh isi btol2.hope ad respond

  • Qyy Feb 23, 2016, 9:04 pm

    macam mane nak kemaskini balik.? saya tak mohon lagi bahagian politeknik tu.U saya dh mohon dah.

  • nur aien Feb 24, 2016, 9:42 pm

    Siapa yg tak de emel boleh gune emel fb ke mase isi online upu tu

  • Anonymous Feb 28, 2016, 9:01 pm

    saya dah beli no pin upu dan sudah log in juga isi semua borang tapi bila saya nak log in balik kena salah password/ic/jenis lepasan tapi padahal mmg betul da banyak kali bila saya try buat lupa kata laluan dkt email saya tkda apa apa update, boleh ke saya beli no pin baru?

  • farra Feb 29, 2016, 12:27 pm

    sekiranya saya kehilangan no pin bsn selepas memohon pada fasa 1, adakah saya boleh memohon untuk fasa 2 untuk lepasan matrikulasi?

  • Unknown (x) Mar 5, 2016, 12:19 am

    Kenapa apabila log in ke upu tidak dapat? No.ic dan kata laluan serta jenis lepasan sudah dimasukkan dengan betul tetapi ia tetap menunjukkan ralat. I hope there’s some solution for this problem.

  • Naz Mar 5, 2016, 11:11 am

    Awk kne check caps lock sbb pass dlm caps lock

  • Naz Mar 5, 2016, 11:12 am

    Sy pon prnh jd mcm tu,,sy check blik and tkn caps lock utk password,,nasib baik jd,,rugi sy bli no pin2 kli

  • Naz Mar 5, 2016, 11:24 am

    Hope ni dapat bantu

  • please help me Mar 6, 2016, 4:06 pm

    macam mana nak bukak upu kalau x tahu password
    dan gmail yg dimasukkan ke dalam upu smsa daftar laen dngn gmail yg ade kat tepon
    sesiapa boleh tolong

  • keilxy Mar 6, 2016, 8:47 pm

    saya ada apply upu tapi terapply politeknik konvesional pastu dah sah and hantar .Saya xnak politeknik konvesional ni so cane nak batalkan permohonan tu.

  • Anonymous Mar 8, 2016, 9:08 pm

    macam nak bukak upu kalau dah lupa kata laluan someone cer bagitau… den nak masuk U ni.. huhu. baru isi borang separuh jalan… ada sesiapa dapat membantu?

  • mama watie Mar 13, 2016, 12:57 pm

    Kalo adew masalah apa2..call unit UPU..nnt dorunk akan bantu…waktu pejabat jer…sabtu ahad dan cuti umum..tutup..

    • natasia Apr 18, 2016, 5:44 pm

      kak,sya dh terlepas tarikh utk isi borang..nk buat mcm mna ni??

      • Anonymous May 4, 2016, 10:04 pm

        kalau dh ada jwpn bagithu eh,tq..hadapi masalah yg sama

  • Ain syafina Mar 14, 2016, 1:49 pm

    Saya nak tanya mcam mana nak isi nombor pin

  • damia Mar 15, 2016, 7:01 am

    Saya ada masalah mengisi borang upu…masalahnya ruang mengisi angka giliran tidak dipaparkan walaupun dah beberapa kali saya log in..macammana nak menyelesaikan masalah ini?

  • Anonymous Mar 16, 2016, 12:57 am

    bagi lepasan spm lepas isi borang upu tu ade kena buat apa apa tak??? macam hantar borang ke dokumen ke..minta mohon penjelasan

    • anonymous Mar 18, 2016, 8:41 am

      setahu sy hanya lepasan diploma shj yg prlu mngntr dokumen. buat lepasan spm, asasi, matrik anda dikecualikan kerana result dipaut terus dgn kementerian pndidikan. :) harap mmbantu.

  • Anonymous Mar 16, 2016, 11:47 am

    pale bapok hang

  • padil Mar 16, 2016, 6:09 pm

    masalah nya salah taip paswod n email pada borng tu…..now just nk print kn borng tu shaje……tpi tak boleyh nk log in…..hurrr.. boleyk tak nk isi borng u.p.u ni kli kdua guna no pin yg bru

  • Hazim Mar 21, 2016, 3:46 pm

    Sy telah online upu dh isi smua,bila sy login kluar nk msk blk smua xblh..sy telah bli no pin baru no yg dibeli plk sma…sy bka blk page upu…dia tulis ralat… Skrg nie dh 2 no pin sya bli…nk online pn xblh..apa perlu sy bt….tension sgt….xtw nk bt mcm mn….

  • EDWARD E Mar 31, 2016, 10:50 pm

    BOLEHKAH PELAJAR LEPASAN STPM 2013 MEMOHON DI UPU UNTUK SES1 2016/2017?

  • amirul Mar 31, 2016, 11:04 pm

    sye dh daftar kali pertama tetapi masalah nye trlupa password la …so mcm mne yee???

  • din Apr 9, 2016, 3:12 am

    bagaimana sekiranya terlambat? adakah saya masih boleh memohon atau menunggu permohonan seterusnya?

  • natasia Apr 18, 2016, 5:41 pm

    sya dh terlepas tarikh utk isi borang ..bila bleh isi borang lgi ye

  • tasha Apr 25, 2016, 4:07 pm

    macam mana klu dh isi borang upu tapi x print……camne nk wat ekkk..

  • sharizan May 3, 2016, 8:27 pm

    knpa bnyak komen tapi x ada respont?
    adakah yg trlepas prmohonan itu x layak buat prmohonan lagi?

  • saya May 4, 2016, 10:21 pm

    aku pon dah terlepas permohonan,org kate kena pegi kementerian,sape tahu ? mohon share

  • Najwa May 16, 2016, 12:40 pm

    Mcm mana ea nak buat rayuan upu

  • Hana May 26, 2016, 8:05 pm

    Knape eh bila nk login tpi tk boleh sbb password sye salah padahal sye dh letak password betul n mmg betul2 password kali pertama sye login. Sape2 bleh tolong :'(

  • Shafiqah May 27, 2016, 10:49 am

    Aah ye.. sye pon sme hana.. sye dh le
    Tak password yg btol n ic pon btol.. still ckp ralat..call no tel upu tu buzzy belake..

  • Lydia Simba May 27, 2016, 11:57 pm

    Saya tk dapat buka macam mana lah sudah berapa kali saya daftar tak dapat juga login boleh saya bertanya boleh buat rayuan

  • Lydia Simba May 28, 2016, 12:07 am

    Tolong lah saya reply

  • amir syakir bin amir hamzah Jun 28, 2016, 12:14 am

    saya bermohon rumah kos rendah di kawasan shah alam saya berhap pihak dapat derima apa saya tulis itu

  • nadirah Jul 19, 2016, 1:22 am

    salam, kalau terlepas tarikh permohonan upu yg pertama macam mana? bila permohonan kedua dibuka? untuk lepasan diploma. pls anyone let me know. thanks in advance.

  • Sharvin Aug 2, 2016, 12:28 am

    Macam mana boleh tahu…
    Permohonan kita telah diterima oleh sistem ?

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini

shares