LHDN Kemaskini Brim 2017 Online Br1M Hasil Malaysia ebr1m.hasil.gov.my

298


LHDN Kemaskini Brim 2017 Online Br1M Hasil Malaysia ebr1m.hasil.gov.my

Untuk siri pembayaran Bantuan rakyat 1 Malaysia tahun 2017, Kerajaan Malaysia akan peruntukkan sejumlah lebih daripada RM5.9 bilion.

kemaskini brim

BR1M 2017 6.0 akan diagihkan kepada anda semua penerima sedia ada dan penerima baru BRiM 2017.

Berita Semasa dimaklumkan apabila bermula Sabtu ini bersamaan 3 Disember 2016, kepada kalangan penerima BR1M Malaysia yang sebelum ini boleh mula terus membuat kemaskini brim LHDN online ataupun secara offline iaitu manual yang mana anda boleh download borang kemaskini Brim 2017 seperti yang Berita Semasa kongsikan di bawah ini.



Dalam erti kata lain, penerima bayaran BR1M sebelum ini, anda sama sekali tidak perlu lagi untuk hantar permohonan baru. Anda juga boleh dapatkan borang kemaskini BR1M 2017 di:

  1. Pejabat Daerah
  2. Jabatan Kebajikan Masyarakat
  3. Jabatan Pembangunan Persekutuan
  4. Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri
  5. Jabatan Penerangan

Borang manual yang telah lengkap boleh terus dihantar mana-mana mana Urban Tranformation Centre (UTC) ataupun cawangan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) yang terdekat. Pastikan borang tersebut dilengkap dengan maklumat dan informasi terkini anda bagi memastikan nama anda tidak tercicir apabila semakan status permohonan BR1M anda kelak.

Butiran Kemaskini BRiM LHDN

Perkara Butirannya
Tarikh Buka 3 Disember 2016
Tarikh Tutup 31 Disember 2016
Tarikh Status Permohonan Kemaskini BR1m Samada anda berjaya lulus atau gagal; akan dimaklumkan melalui notis dan surat makluman lulus atau gagal diposkan kepada anda bermula bulan Februari 2017
Tarikh Pembayaran Bayaran BR1M LHDN akan masuk terus ke akaun bank anda bermula Februari 2017 secara berperingkat-peringkat
Cara Daftar Permohonan KLIK : Permohonan BR1M
Punca Tidak Berjaya KLIK : PAUTAN INI
Cara Rayuan KLIK : Rayuan BR1M
Permohonan Kemaskini Online KLIK : Sila UPDATE Di Sini!
Semakan Status Online KLIK : Semakan BR1M

 

Disyorkan kepada anda sebagai penerima brim sebelum ini yang tidak memiliki akaun bank dinasihatkan membuka akaun di cawangan bank berhampiran yang diterima bagi memudahkan proses pembayaran BR1M LHDN Malaysia terus ke akaun bank anda kelak.

Langkah kemaskini BRIM ini juga sememangnya membantu mempercepatkan penyaluran bantuan kepada penerima seperti anda di masa depan.

Antara bank di Malaysia yang tersenarai dan diterima untuk proses pembayaran Brim 6.0 ialah

  1. Affin Bank Berhad
  2. Agro Bank
  3. Alliance Bank Malaysia Berhad
  4. Am Bank Berhad
  5. Al Rajhi Bank
  6. Bank Islam Malaysia Berhad
  7. Bank Rakyat
  8. Bank Muamalat Malaysia Berhad
  9. Bank Simpanan Nasional BSN
  10. Cimb Bank Berhad CIMB
  11. Citibank Berhad
  12. Hong Leong Bank
  13. Maybank
  14. OCBC Bank
  15. Public Bank Berhad
  16. RHB Bank Berhad
  17. Standard Chartered Bank Malaysia BHD

Berita Semasa nasihatkan kepada anda semua supaya selepas proses daftar kemaskini BRIM online dengan maklumat terkini daripada anda, anda cetak dan buat satu salinan untuk rujukan di masa akan datang.

Untuk yang tercari-cari cara bagaimana untuk ebr1m.hasil.gov.my kemaskini brim 2017 anda, boleh semak gambar panduan yang dikongsikan di bawah ini :


Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Bajet 2016 Cukai Naik Dan Juga BRIM 2016 Naik Antara RM100 Hingga RM150? Apa Kat... Bajet 2016 Cukai Naik Dan Juga BRIM 2016 Naik Lagi Antara RM100 Hingga RM150? Apa Kata Anda? Ringgit Malaysia sempat mengukuh sehingga RM4.09 bagi satu dolar Amerika pada 9 Oktober 2015 tetapi se...
SEBARKAN

298 Komen Bernas

  1. Saya hendak bertanya sekaligus memberitahu, kenapa saya tidak layak dapat BR1M sedangkan pendapatan saya kurang dari 2500. Dulu saya keluaran maktab perguruan dan sempat mengajar secara interim ( percubaan) selama 6 bulan. Malangnya saya tetlepas temuduga penempatan kerana masalah teknikal pihak IPGM maka akhirnya perkhidmatan saya ditamatkan. Dan saya tiada dalam sistem penjawat awam lagi. Sekarang saya hanya bekerja sementara dengan gaji kurang 2500. Saya pernah mengisi BRIM sebanyak 2 kali tetapi ditolak.

  2. Saya telah membuat permohonan BR1M sebanyak 2 kali tetapi tidak berjaya. Sedangkan pendepatan saya kurang dari 2000. Saya keluaran maktab perguruan dan pernah mengajar interim (percuban) selama 6 bulan Mac-September 2013. Tetapi perkhidmatan saya telah ditamatkan pada bulan september 2013 kerana saya tetlepas temuduga disebabkan masalah teknikal pihak
    IPGM. Disebabkan saya tidak sempat hadir temuduga penempatan bertugas maka saya tidak dilantik sebaliknya ditamatkan perkhidmatan. Sekarang saya tidak berada dalam sistem penjawat awam lagi. Sekarang saya hanya bertugas sementara dengan gaji yang tidak menentu tetapi kurang dari 2,000 Saya pernah memohon

  3. Mcm dah update tahun lepas..xperlu nak update lagi kan..???
    alamat, akaun bank..nama pasangan semua dh clear. Xda nk tmbah2 apa..
    Update ni utk yg baru kahwin,permohonan baru,tukar alamat@akaun bank betul tak???

  4. Brim 1 dan brim 2 aku dpt, tetiba brim 3 blh pulak ckp aku tak layak… Tak tau sbb apa.. Padahal gaji masih mcm tu jg.. Klu btl hak aku kau mkn, meletup la perut korang nnt… Blh pulak suruh buat rayuan… Drpd aku merayu… Baik aku tadah mangkuk ddk kat jejentas, lg byk dpt…

  5. kami juga nasib yg sama? baru2 ni ada temuduga utk mereka yg fail & sewaktu denganya.sis x mohon semula ker?

  6. hari nie check account alhamdulillah da masuk brim…syukur..tapi kenapa dapat kurang dari yang dijanjikan? saya berpendapatan kurang dr rm3k..suppose dpt 950 (utk pembayaran pertama dapat rm300). saya cuma dapat rm200. rm200 nie kategori yang berpendapatan rm3k -rm4k. ade sapa2 boleh explain?

  7. Askum,nk tnya..sya dh buat kmskini kt utc aritu tukar nama yg lma kpd nama baru(nama islam).bla sya g bank td nama lm akaun bank msh nama yg lma,cmner ek?

  8. Sehingga ke hari ini aya masih lagi belum menerima sebarang bayaran br1m..wal hal ada penerima cimb bank yang lain telah menerima br1m tersebut.. soalan saya adakah penerima br1m dibayar secara berperingkat atau sekaligus mengikut jenis bank dan tarikh yg diberi?? Mohon pencerahan…

  9. Sehingga kini saya tidak menerima sebarang bayaran dari br1m wal hal ada pengguna cimb bank yang lain telah menerima bayaran tersebut..soalan saya adakah bayaran br1m mengikut peringkat atau sekaligus mengikut jenis bank dan tarikh bayaran..mohon pencerahan

  10. saya pun sama. hairan. tahun lepas 350 tahun ni 200.pelik sedangkan gaji saya seribu ke bawah.

  11. knpe sy punye bRim xmsok lg ye..thun2 lps ok je..sy update ikut dtetapkn tp knpe lom msok jge..

  12. Hbis klo x di kemas kini xdpt brim laa.. Thun lpas pnya brim sye dpt..thun nie sye xdpt laa yee.. Sbb sye x kemas kini

  13. Tpi sye cek kt semak permohonan brim.. Permohonan sye di trima.. Tpi bila sye cek xde pn.. Bole bri jwapan tak

  14. ya.. saya pun sama. dah update sebelum tarikh 31 dec 2014. tapi masih x dpt lagi. kawan-kawan yg lain semua dah dapat.

  15. Asalamualaikum……sye nk tye kenpa sye punya brim tidak masok lagi….. tahun lps sye punye brim pon tak masok…… sama ada ini berperingkat ke mcm.mane nie.

  16. sye cimb bank la…tp masih belum ada dlm accaunt sye nie….. thun lps surat je sampai tp duit kt dalam tiada….. saya pergi ke bank tersebut tidak dilayan lagsung…..

  17. kenape permohonan saye masih dalam proses ? saye dah mengemaskini maklumat sebelum 31 disember pun… adekah permohonan saye berjaye diterime atau tak ???

  18. maksudnye, sebagai orang islam mestilah banyak bersabor, proses sampai tahun depan pun kene sabor,kalu tak dapat pun sabor-sabor, kalu dapat sikit pun sabor-sabor-sabor, kalu dapat Alhamdulillah tapi kalu mereka menipu tunggulah balasan dari ALLAH jika kami tak halalkan. Untuk mereka tu tolong prepare mulut dan perut tu……

  19. Plzz check kn brim sy xdpt g ni ….thn dpn dpt thn ni xde pun….dah kmas kni dah tp msih xdpt pun

  20. BR1M saya tak masuk, katanya 15Jan 2015, bila ditanya di pejabat, semua OK, bila check bank acc, takda pula, tak tau nak cakap apa lagi

  21. Mcm mana eh, akaun bank yg saya daftar utk penerimaan bantuan br1m tertiba dh tak aktif. Nak aktif pun kena buat akaun baru (bank rakyat) kena buat kemaskini baru ke?

  22. nak kemas kini tapi tak boleh. macam mana ya? sebab tukar nombor akaun baru.harap dapat bagi kerjasama.

  23. Baru tahu… Kalau dalam proses/ diterima maksudnya tak dapat… Ibu saya terus pihak br1m kata xwujud.. Xpelah… Redha jika tiada rezeki… Kalau diluluskan… Dia akan kata permohonan diluluskan…

  24. salam, saya telah mendaftar sebagai permohonan baru dimana ianya telah berjaya dihantar tetapi untuk semakan status dan kemaskini permohonan tidak berjaya serta no. mykad tersebut tidak wujud.

    harap pihak tuan/puan dapat selesaikan masalah ini.

  25. Saya siap tulis permohonan diterima.. Org lain semua diluluskan… Huhu… Xdala kot.. Rujuk LDHN.. Diorg lebih ariff

  26. salam..bagi yang berkahwin dapat rm200 dulu ke..bukan rm300 ke..saya dah dapat tadi petang…tapi cuma rm200.00 sahaja..

  27. saya pun sama…tak dapat…tukar acc bank dan alamat terus tak dpt lagi…seblm2 ni setiap tahun saya dapat dulu…. kawan2 semua bank dah dapat ada masalah ker dgn pertukaran alamat dan acc no?

  28. DAH CALL LHDN…YG OPERATOR JWB PUN MCM X MENJAWAB APA YG DITANYA, AGAKNYA SEBAB GAJI DIA STILL JALAN KOT N BONUS TAHUNAN MASYUK…APA DIA KESAH YE X DGN RAKYAT MARHAEN LAIN.KALAU STATUS DALAM PROSES TU MAKSUD DIA BELUM LULUS, SO POTENSI X DAPAT TU 100% LAH.WALAUPUN SYARAT-SYARAT KITA LEPAS.DUIT RAKYAT KEPADA RAKYAT PUN SUSAH KER? MENGUTIP DUIT RAKYAT MUDAH NYA PROSES, MEMBERI BALIK SUSAH NYA BAGAI PROSES..TUKARLAH WEI

  29. Saya dah buat kemaskini BR1M utk 2015, tetapi masih belum dapat lagi..tolong beri pencerahan..

  30. Mcm mne sy pnya brim blh x lulus..sdangkn pendapatan isi rumah sy 4ribu dn kebawah..xkn thun lpas nk bt rayuan..thun ni pn nk bt rayuan..ingt xde kje lain ke asik nk kehulur ke kilir..bt orng mcm pengemis je..tu jnji x ditepati..dulu ckp lain..sekarang lain..

  31. Mcm man sy. pnya brm blh xlulu sy adh 4orang ank suvami tak duduk dengan sy Kerja sendri menjaka air depan sekolah. Sy rayuan tiga thu

    xdapat tolong. Sy dengan aNak sy

  32. As salam,,,,sye nk tnye mengenai brim…mcm bpak sye uzur.tpi dia xd acc bank mcm mane nk amek eh,,,ataw sye perlu bwe bpak sye skali pgi amek brim to…

  33. Sampai 3 kali buat permohonan baru tapi bile cek semula ic tak wujud..pelik betul then bila nak call sume no bz.susah betul la camni.geram sungguh

  34. Brim sblum2 ni sy x aply dn brim kali ni sy aply…dh isi borang kt pjabat lembaga hasil…bila sy semak nama sy x ada dlm sistem…dia tulis nama x wujud…kenapa ya?

  35. Saya pn sama sejak dari tahun lepas lg…pembayaran brim xasuk.sy dh kemas kin…tpi x masuk2

  36. Saye dh kemaskini brim pda hujung thn 2014, tetapi sehingga kini brim tak masuk2 bank….dekat permohonan dinyatakan permohonan saya layak,soalan saye..mengapa org lain dh masuk,sedangkan saye punye tak masuk2 lagi…mohon pencerahan?

  37. ye la aq pun dah update blom juga kuar acount pun dah baki masih juga tertungu tungu? nak ckp ikut perinkat takde pulak org lain mcm 2..senang2 je tengok org check2 pas2 ade..takde guna

  38. ye la aq pun dah update blom juga kuar acount pun dah bagi masih juga tertungu tungu? nak ckp ikut perinkat takde pulak org lain mcm 2..senang2 je tengok org check2 pas2 ade..takde guna fuck

  39. Brim bile masuk.. ? nape masih x dapat lagi sedang kan bank lain dah dapat . ( Hong leong bank ) whereee?????

  40. check online pemohonan diluluskan . .
    tapi check duit x masuk pon . .
    maybank. . agaknye pemohonan
    diluluskan tu mmg confirm dapat
    kew??

  41. Kenapa BR1M kene tarik balik…
    Haritu sy check ptg 14 hribln…dah msuk rm350…lpastu sy nak ambik ptg 15 tu…dah xda dlm akaun RBH..
    ADA SAPA BLEH JELASKN MSLAH INI…

  42. 19hb masih tak dpt2 lg,nak kemaskini apanya sbb maklumat masih sama….
    alamat masih sama,akaun bank masih sama….
    kalau ckp lembab nanti marah pulak..check online utk status boleh ke?

  43. sama la aku pun dh call n semak segala2 pagi nie still x dpt nk update dpt ke x..sebab pemohonan telah terima tp masih belom masok duit..

  44. saya pun sama..awak try la buat rayuan, mungkin ada kesilapan, yelah..ramai kn..saya cuba merayu tapi bulan 2 nanti..

  45. saya cadangkan en.fadhil double check dengan lhdn, just call..diorang akan beritau sebab kenapa en. tak dapat lagi..saya pun sama tak dapat jugak..

  46. Sy punya pun xmsuk lg..pelik gak..sblm ni Br1m yg lepas xde mslh pun..thn ni lmbt nye..check status permohonan diterima..sy kmskini 6 dec.xmsih diterima je..proses xde pun..

  47. Aku igat xpa kalo x kemaskini,smpai arini brim xmasok2..knpe perlu kmaskini?,sroh je la buat pmohonan baru,kan snang..rayuan bila?.tolong2..

  48. assalam..

    adik sy sampai ari ni x dpt lg BRIM…
    lg satu,kalo boleh bila BRIM dh masuk akaun, boleh x hantar mesej kpd kami,xde la kami berulang kali nk p bank check baki..

  49. Brim blum masuk sampai skg..pemohonan brim akhir tahun 2014..masih dlm proses adakeh saya tidak layak..

  50. Saya dah kemaskini br1m, gaji baru termasuk pasangan dah dimasukkan dan tak sampai pun RM3000 tp kenapa saya hanya dapat RM750 saje? Ada apa2 ke yang ditolak atau dikenakan caj oleh LHDN? Tahun lepas pun saya hanya dapat rm450 sedangkan gaji tak sampai seperti syarat2 yg ditetapkan. Buat penat je beratur panjang secara manual hantar borang Br1m tersebut.

  51. saya belum dapat brim..saya baru kemas kini juga..tapi tak pa.saya serahkan pada rezeki..kalu dapat alhmdulilah kalu tak dapat pun alhamdulilah…mungkin rezeki lain ada..pada rakan2 yg lain tu sabar je..rakyat malaysia nie ramai…jadi tunggu sampai 31 nie, dan pesanan kalu boleh kemas kini dulu brim tu..HARUS. JANGAN lah ulang alik p bank semata2 brim macam pesta pula sy tengok….apa2pun sentiasa sabar k..SABAR SEPARUH DARI IMAN.wassalam

  52. Saya dua tahun lalu dapat brim dan sudah update tahun ini dan gaji bawah rm1500 kenapa tahun ini brim tak masuk lagi.Berapa kali org nak check dkt bank dan pergi jabatan hasil negeri kata dlm proses.Jgn buat rakyat begitu janji perlu ditepati kalau tiada rakyat tiada kerajaan.

  53. Sy public bank em smpai skrg xdpt lg,lmbt msk ker? Thn lps dpt tp thn ni xmsk lg? Cane nak cek?

  54. rakyat mlaysi mmg rmai,rmai dgn pendtg asing yg byk bt ank kt sni trus jd rkyat mlysia… kwan aq ank indon dpt brim awal,aq ny ank jati malaysia xdpt 2 smpy skrg…ank warga indon snang je… bgus la duit yg spatut dpt kt kta, dpa bg kt ank warga asing… thanks la… aq xhadap la ngn brim ag….mf..aq terasa ati sgt 2

  55. Knpe brim sy smpai skrg xdpt2 lg?last dorg bg duit bile ye?da call lhdn n tol bebas brim tpi due2 ni jwb mcm hampehhhh… 350 pon duit kite jgk.

  56. saya dah buat permohonan lebih awal… tapi dia masih tunjuk dlm proses nape lambat cangat.. sedangkan saya apply skali gan kawan tapi kawan punya dah masuk saya punya blum… ke ikot bank… saya guna account alliance

  57. KENAPA SAYA BELUM TERIMA PEMBAYARA BRIM LAGI SEDANGKAN SAYA SEMAK STATUS PERRMOHONAN MENUJUKKAKN(PERMOHONAN DITERTMA) TOLON BERI TINDAK BALAS SEMULA KEPADA SAYA TENTANG PERMASAHAN SAYA INI

  58. KENAPA SAYA BELUM TERIMA PEMBAYARA BRIM LAGI SEDANGKAN SAYA SEMAK STATUS PERRMOHONAN MENUJUKKAKN(PERMOHONAN DITERTMA) TOLON BERI TINDAK BALAS SEMULA KEPADA SAYA TENTANG PERMASAHAN SAYA INI

  59. sya nak tanya bila duit kami nak masuk sedgkan dah kemaskini da pun….geramlah xmasuk lgik…

  60. prmohonan sd dterima tpi smpi skrg blum dpt respon apa2..sdgkn tetangga yg lain dr tgl 16 sd dpt..

  61. prmohonan sd dterima tpi smpi skrg blum dpt respon apa2..sdgkn tetangga yg lain dr tgl 16 sd dpt..

  62. BERITA YG TER BARU AKU TGK TD KT INTERNET 15 JAN@12 FEBUARI PLK…..HAAA PDN MUKA AKU..SIBUK SGT GI AWAL AWAL KEMASKINI….INGAT XNK LA JD PENGEMIS CM NI.MMG X PEGI DH BANK AKU PAS NI…BUAT ORG JD TOLOL JE MENENGEK KT ATM HARI HARI…APE LAAA..BERTAMBAH STRESS JD NYA.

  63. SABAR YA ? BRAPA BANYAK NAK SABAR ? BARANGKALAI DUIT DAH HABIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    JANGAN TUNGGU DAN CHECK. TENANG HATI.

  64. Dah nak habis bulan januari tapi duit br1m tak masuk2 lg,apa cerita ni,org yg kemaskini tarikh akhir pun dah dapat,ni kemaskini awal pun x dapat lg,tolong la perihatin sikit.

  65. 3tahun berturut2 saye dpt brim..tahun.ni saye kemaskini brim cma msok bank..tpi x dpt pun g..saye ibu tungal..ank 3..sush lah low mcm ni

  66. Usahkn korg,yg haku pnye pn xmasok3 lg oiiii~
    alamak…haku bru jek update 21hb aritu…ptt ler…cessssss~

  67. Tolong support,status brim LuLuS.Then sampai today i check current account still dont have payment from Gov Brim.

    Please give me are reason.Glad to hear good news soon

  68. brim saya belum masuk ke kata masuk pd 15/01/15? apa cerita ini bagaimana kita nak tahu status up to date….?

  69. saya harap LHDN dapt jawb la knpe brim saya xmsk lagi sdgkan sy mangsa bnjir…kwn2 sy smua dh msk..tggl sy jer blm..kerajaan dh xda duit kea???…lau xda xpyh la buat brim…

  70. salam.. saya dah kemas kini pun brim tapi tak masuk juga..mohd fekri bin abu bakar-850714-09-5111.. harap pihak berwajip tolong semak semula..

  71. klu status brim korng lulus sblm 15 janry cnfirm dh msuk, klu lulus slps 15 janry tggu la 12 feb nnt k..ok ke???

  72. klu status brim korng lulus sblm 15 janry cnfirm dh msuk, klu lulus slps 15 janry tggu la 12 feb nnt k.

  73. blum masuk smpai skg..bek xyah bg brim, bikin susah jee..if xda duit tulis kt paparan xda duit..sekian

  74. salam nak tanya, bulan 12 haritu cek dah diluluskan, tp bila kemas kini sampai sekarang masih dalam proses. apa tandanya tu?

  75. Kenapa brim sy x msuk lg,,dh pi bank ni..semak kt page lhdn kta dh diterima,,tp apsal kt sy trima2 pn,..mslah laa,,dulu klau pkai kupon snang je dpt skrg ni kemaskini msuk pkai bank mcm claka dh 2 thn brturut jd penunggu,..

  76. Kemaskini telah dibuat pada 12/1/15 smpai skrg xdapt lg..pembayarn pertama blm dapt lg..

  77. Permohonan dh dluluskn / bjaya..akaun Public Bank..tp check bkali kali still blm msuk juga..dulu ptama kali layak trima BR1M pkai Baucer sbb takda akaun bank..taun lpas dh kemas kini borg pkai akaun bank tp BR1M still tak msuk lgi..pirahhh..!!

  78. Brim sy tk msuk lg, kenape eh ? Takkan ade mslah kot..klu ade mslah kompom semua tk dpt..tp kbyakan kengkwn sy sumenye da dpt brim tu..kate paling lewat 12 feb..sy sggup tggu..tp skng da 12 feb..pon msih tk ade ape2 lg..mcm mane ni ?

  79. dah 12feb asal brim takmasuk lagi ! tolong ng penjelasan please jgn buat org nie mcm org bodoh hari hari nak pergi check kat atm tu!

  80. 2 3 ari lepas check online dah lulus.. siap ade nama bank ag.. pg td check dalam proses plak.. ape cite ni.. lau xllus bgtau je la kan.. wat orang sakit hati je..

  81. Kenapa br1m sy xdpt lg sedangkan pihak LHDN ckp ujung bln 1@ awal bln 2 dpt.tp skrg msih xda…kenapa////

  82. Semalam cakap lulus then harini cakap dalam proses Pulak.. Ape ni PM??? kitorg semua rakyat malaysia. Jgan buat kitorg ni mcm tunggul!! Hari2 nak pergi

  83. dlu sy pakai bauce setelah disuruh kemaskini sy pon buat la mcm disuruh ..tpi masih x dpt lgi ada kah tahun nie sy x layak dpt?

  84. Hahaha…siapa yg cucuk ATM berkali Kali tu maksudnya sila belajar simpan duit..sehari RM 1 Sethn ada RM 345…seb baik aku cucuk sekali..Dan baki RM 5.35¢……cilako

  85. kata permohonan BRIM anda sdh d luluskan tapi sampai sekarang ini blum pun masuk dlm akaun????apa cerita ne…..sampai bila nak tungu BRIM masuk dlm akaun…..dah penat asik berualangalik pergi cak tapi tak ada juga….smapai bila nak tgu ne nak tgu pilihanraya bru nak bgi ke???????????????

  86. Aku x update sbb suma dokumen lama yg sama.tp brim xdpt lae.tahun2 lepas aku antara group pertama yg dpt awal.ada teman2 ku yg dh update pun xdpt.bukan kebulur sgt duit tu tapi bila dh janji.bagi la.

  87. semalam aku baru tengok status penerima brim…permohonan anda diluluskan…tapi masalahnya aku pergi bank nak ambil duit tu tak de…what the f***

  88. Apa cite ni?? Status tunjuk lulus siap ada cimb bank tapi bila check kat bank X dpt lagi….

  89. brim orang lain semua dh dapat duit, tapi smpai skrang sya tk dapat apa2 duit pon,cek status lulus apa dh jadi tk tahu

  90. sy punya permohonan dh lulus,tp nape duit brim masih xmsuk2 lg,sy amat memerlukan duit sgt2..,tlg cptkn msuk duit brim…,ramai dh dpt.tp sy yg xdpt2…

  91. Salam,kalau x dapat lagi bagus kata permohonan x lulus,ney da masuk bulan 3,apa hal x masuk2…lulus mcm x lulus kerajaan mmg x tulus…tgu je la wet masuk x masuk2,org nk beli block racing ngan camshafts…abi la woi

  92. …Sy dh lulus,tpi brim x dpt..semua dh dpt..sbb sy pki surat..x ada akaun bnk..nape ye,klu leh percepatkan lh brim semua org yg belum dpt.sy mohon jasa encik.agar kami tak tunggu2…wslm

  93. kLu anDa ceK statUs Anda PEMOHONAN LULUS.. tpi XdE tULis KREDIT BERJAYA..bermAkna nyA dUit andA Xd KREDIT LAgi.. s0 Xpyh La g bAnk bt pnAt je…yE..

  94. Kita sama kawan2 1 malaysia,saya pun da check mula ckp lulus,kemudian tertera bank kita,lpas seminggu dalam proses,seminggu berjaya,dan tertera bank bila check takde masuk,sabar jelah ya,kita sama2 dlm kemelut penantian janji br1m

  95. Sy skrg gunakan acc CIMB tapi kad tu takada dgn sy,tapi mc mana nk tukar acc skrg ke yg baru BSN.

  96. Saya pernah dapat br1m masa bujang . sekarang saya sudah kawin macam mana ya ? Suami pun dapat masa bujang nya .. APA perlu saya buat nak lengkapkan butir2 bagaimana? Tolong bagi Bantu . dah banyak Kali saya nak Cuba kemaskini butir2 tak dapat..

  97. Dulu saya bujang sekarang saya sudah berkawin . macam mana harus saya lengkapkan butir2 diri saya ? Saya online tak ada keluar borang untuk kemaskini butir2 diri . harap pihak tuan/ puan dapat membantu

  98. HEHEHE,,tu bermakna dah ambik tapi bila nak ambik terlupa pula..aku dah ambik duit kat akaun bank ke belum??hahaha..cepat sngat lupanye pun…

  99. sebelum ni saya guna bank islam. boleh ke kalau nak tukarkan kepada maybank ? ada effect apa-apa tak ? contoh : duit lambat masuk or tak masuk langsung . anyone ? :)

  100. nape kawan saya cakap diya masuk kan nama penuh diya ngn kata laluan yg lain takleh nk msuk..asik sruh kene cuba lagi sekali..tapham la. last suruh pergi tempat LHDNM…Nape yea ??

  101. brim saya tahun pertama x dpt tahun ke 2 dapat plak,pas tu tahun ke3 bulan pertama dapat tapi bulan ke2 dan bulan ke3 x dapat kanapa tu ye?????

  102. Cik zulaikha, taip LHDN BRIM..pilih kemaskini brim 2016 online. Saya dah kemaskini online jugak.

  103. SAYA DH 2TAHUN XDPT2 TW X…XTAHU LA CM NER,,ORG LEN GJI MAHAL SENANG JE DPT KITE GJI CKT PN SUSAH NK DPT,,DH BPE KLI APPLY BUT STILL XDPT JGK,,,CM NE NIE….

  104. saya setiap tahun dapat brim,,,, tapi barubaru ini saya ada masalah kesihatan hingga saya lupa nak kemaskini untuk brim 2016… jadi macamana tu”” ada orang kata kalau dah ada nama yang tahun -tahun yg lepas-lepas tu jangan risaulah, dapat.. jadi betul ke … jadi boleh bagi perjelasan pihak berkaitan.

  105. sama la kita.. terlupa. tp sy updatekn jgk pd 6hb jan 2016. sy tggu 28hb je. sy bujang lagi, so x trasa sgt klu x dpt.

  106. blh lg x kemaskini brim??
    hari tu sblum tarikh tutup nk kemaskini tp kwn ckp yg dh dpt thn2 lepas xyah kemas pn bole.
    so aq bt dek je la..
    tetiba lak tgk post ni kata klau xkmaskini pmohonan x diproses adoi susah ati la..

  107. selamat pagi. Soalan saya Mengapa kami penduduk kat pedalaman sarawak ni selalu saja lambat terima surat untuk kemaskini Br1m.sudah habis tarikh baru surat sampai kat kami .Tolong jelaskan kalau tak kemaskini apakah kami layak atau tidak untuk dapat Br1m 2016. Terimakasih

  108. baru-baru ni ade update brim, masalahnya lupa yang no akaun bank dah tamah tempoh/mati. kes macam ni nak buat ape? pegi bank tu balik hidup kan akaun atau pegi lhdn untuk tanye status?

  109. Tahun 2016 BRIM , Siapa yang mempunyai Gaji RM2500 keatas kebanyakan nye semua kene ON Hold ( Dalam Proses ).
    Pandai PM / LHDN. Wayang Je lebih

  110. Aq tlupa update.. hari2 lupa smpai tmat tarikh tempoh.
    kwn len dh dpt hari ni.. aq pnya still “dlm proses”

    Dimana lg tmpt nk mengadu??

  111. Monyet punya BN…janji tak serupa bikin!!

    Cakap waktu berkempen PRU bukan main lagi..sana sini kononnya hebat tapi hal macam ni pun susah sangat ke nak urus? hah monyet!! kalau tiada duit mengaku sajalah!1 jangan membuat rakyat tertunggu-tunggu!!kalau faktor kakitangan kurang maka apa salahnya tambah kakitangan kerajaan? ni nak apply kerja dengan kerajaan pun susah!!

    Tengoklah nanti…pada PRU 14 rakyat akan menghukum kamu!!
    Sial punya monyet BN!!!

  112. Pemalas punya kerajaan Tahi tu!! nama saja kerajaan tapi selalu slow macam kura-kura.

    nanti pru ke 14 rakyat akan kenakan kamu! pui! suka sambil lewa buat kerja!1

    memang padan dibagi tahi dalam peti surat LHDN tu..!!

  113. Ada sesiapa boleh to,ong jawab soalan terlupa nak update br1m 2016 tu… kerana saya pun sama lupa nak update……

  114. Jangan takut kalau Brim tak masuk-masuk lagi kita sumbat tahi dalam peti surat mereka!! biar mereka tahu sebusuk-busuk tahi kita adalah lebih busuk lagi perangai mereka yang suka melambat-lambatkan kerja mengemas kini!! susah sangat ka? lain lah kalau kerja dengan swasta stress selalu..ni kerja goyang kaki je kalau dengan kerajaan ni!! kalau tak layak bagitaulah cepat2 dan jangan bagi harapan palsu dengna rakyat!! ada email kan apa yang susahnya? bangang betul kakitangan LHDN ni!!yang kaya cepat betul nak kejar cukai tapi yang miskin dan susah tengok pun tak mahu!!! bila ada duit banyak dalam bank hah dah mula la tu nak cek itu dan inilah…menyusahkan rakyat je..baik tak da yang berpendapatan rm2000 ke atas baru padan muka !!

  115. kalau lupa update..update la..cuma pembayaran mungkin bulan februari…
    kalau tak dibayar juga maka kita semua kirim tahi kepada pengarah LHDN…memang padan dibagi tahi!! tiap-tiap tahun pun macam tu dan selalu lambat…

  116. banggang punya kakitangan lhdn kalau mcm tu…tak boleh bagi serentak ke? atau nak tunggu kerajaan di ubah baru ada tindakan? kata dah maju dalam bidang ict la dan macam macam lagilah tapi hasilnya macam orang zaman batu!! ….lebih baik jangan bagi harapan palsu !! kalau tak mampu.ini ibarat nafsu besar beristeri 4 tapi lemah sekali di ranjang…!! bikin malu je!!!

  117. Mgu lepas chek stats kemaskini brjaya ddftar,cek td dlm proses plak?pa bnda ni hah?…agk2 lah..oqg lain dpat hbs da sy dok nganga lg!!!!huh pa lg x kna x tw la!!!!!

  118. Orang yg kuat sabar ni la org kerjaann suka songlap duit,
    Duit xdpt lagi,sabar
    Duit dapat tp xckup,sabar,
    Fuhh kenyang dyorang kalau semua mcm ni.

  119. haaa sye pon x update sbb x de mklumat brubah..smpi ari ni tgok x de duit masuk lg pon..cek status masih dlm proses..yg sblum ni pon sye x update tp msuk je dlm akaun..

  120. Krajaan najib semakin lmbab..dri tarikh kemaskini hingga dpt brim hampir sbulan..ni zaman teknologi..bkn pen,pensil lg..xkan sebulan x cukup untuk verified sesorg..btu2 lembab.

  121. αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм.. kemaskini dibuka pada 5disember 2015 . Tutup pada 28Disember 2015. saya nak tanya, saya terlupa untuk kemaskini permohonan saya. sebab betul² terlupa. lepas ni ada buka permohonan lagi ke x ? sebab kali pertama dan ke-dua saya dapat. tapi kali ke-tiga saya terlupa kemaskini. harap dijawab pertanyaan ini. αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм..

  122. saya terlupa kemaskini. kalau nk kemaskini pun xboleh dh sbb dkt tempat nk isi no.ic tu xbole nk isi no.ic… klik xjadi apa². sbb tu xbole nk isi. terlupa kemaskini. sampai harini xdapat lagi br1m.. aduhaii.. nasib badan (ಥ_ಥ)

  123. Asalamualaikum @salam sejahtera kepada Tuan page ni atau sape 2 Yg tau,tolong lah jawab kpd kami semua Apa perlu di buat jika kami terlupa nk kemaskini borang brim? Adakah mmg brim tidak dpt atau kena pergi buat rayuan pejabat Lhdn?

  124. dah lulud tapi check dalam akaun tak ada .. akaun bank ambank . kenapa yea ? sebelum nie pakai cimb ok pulak .. tulak akaun macam nie pulak jadi .. mana pergi duit brim touh ?

  125. BR1M kena kemaskini setiap tahun ke?
    Suami saya dan emak saya tak kemaskini kan, sebab semua data sama, tak ada apa-apa perubahan.
    Bila semak… “Dalam Proses”.
    Hairan juga… orang yang baru apply pun dah dapat, orang lain pun ramai dah dapat. Ada yang kata update je walau data yang sama. Sebab mereka buat macam tu dah dapat.

  126. brim dah lulus..tpi smpai skang tak masuk bank lagi..jadah ape?! skang dah 16/2..nk tggu smpai berjanggut tua kerepot baru nk msuk ke

  127. Ckp pandai nk bayar brim2016 bujang 400 28 jan tapi sampai hari ini 18 feb pun belum bagi habis

  128. Dalam proses atau lulus pun tk guna juga sampai hari pun tk nampak duit brim bayar mcm buat tahu jer lembaga hasil

  129. Brim 2016 katogori isi rumah, masih belum terima sudah hampir sebulan tapi kami belum juga terima

  130. Sya lulus pmohonan . Saya dh dpt fasa1 .tp kad bank yg saya daftarkan hilang . jadi bagaimana saya nak bagi semula no account sya y baru untuk dapat brim fasa 2 nanti ???

  131. Sy baru kawen bln 7 thn lps..dan sy update permohonan brim online pd bulan 12..tp sy punya permohonan x lulus disebabkan gaji seisi rumah melebihi 4k..hakikat nya 3200..then bini sy plak ada masuk brim bujang pd bulan 1.keesokan harinya duit tu hilang dlm akaun.bila sy buat rayuan pihak lhdn kata da ambil 400 tu. ? kmana lah pergi hak sy spatutnya…

  132. saya capri caporn langgi bapa tunggal 2orang anak,brim tahun ini berapa kali akan keluar.yg setahu saya ada 3 kali betul kah.bulan 1 yg lepas saya sudah menerima.sekian terima kasih.

  133. Fasa 1 dpt 17/2.fasa 2 dpt 27/4.
    Dlm status Fasa 3 blm berjaya dimasukkan lg ke akaun.agaknya yg berkuasa fasa 3 akan dibayar shigga bila?sdangkan notis dikeluarkan bayaran seawal 15/6 utk aidilfitri…mohon pencerahan

  134. apekebendenye ni…….mne bahagian nk kemaskini brim nye…bg lah date btl2….buang masa betul laaaaa…

  135. pemberian brim sy 2016.diberi kategori bujang.sedang kan permohonan sy bg kategori ibu tunggal.di sini apa kh masaalah nya.

  136. Sebelum ni anak saya 3 org dpt br1m, tapi bila saya dpt lagi sorg anak tahun lepas kemudian kemaskini pada borg br1m dgn pendptn yg sama lansung tak dpt plak br1m… mcmana..emmmm

  137. semua sibuk psl brim tapi bila pembankang buar rusuhan di tanga tanga bandar semua na ikut dan tutup.mulut la tutup mata la apa crita ney brim na tapt sokong pembankang bila duit brim ta masuk dlm akaun mcm na ckp apa crita ney bro jngn mra ya

  138. kenapa bila nk cek status permohonan dia cakap semakan dalam talian gagal? and dia suro call 1800… atau pergi ke pejabat LHDN. Adakah permohonan sy gagal?

  139. ASSALAMUALAIKUM saya nak tanya la bank islam maksud bila dah 15 kali dah pi cucuk tak dapat lagi hmmm baru nak keluar dengan finmyil x dapat jugak tolong bagi jawapan boleh pelss…

  140. Sye dh 50 kli cek…dh naik bosan dh org bank tu tgk…sbb brim psal lah….jemu dh org bank tu tgk mka yg sma…sya dri jauh dtg tau x…tpi brim tetap xdpt….

  141. Kenapa check dah lulus tp check kat bank xada pulak kenapa n apa masalah nya tolong jelaskan

Kongsikan Pandangan Bernas Bersama Kami Di Sini. Bincangkan..

Please enter your comment!
Please enter your name here