LHDN Kemaskini Brim 2016 Online Br1M Hasil Malaysia ebr1m.hasil.gov.my

LHDN Kemaskini Brim 2016 Online Br1M Hasil Malaysia ebr1m.hasil.gov.my

Untuk siri pembayaran Bantuan rakyat 1 Malaysia tahun 2016, Kerajaan Malaysia akan peruntukkan sejumlah lebih RM5.9 bilion bagi mengagihkan BR1M 2016 5.0 kepada anda semua penerima sediaada dan penerima baru BRiM 2016.

Berita Semasa dimaklumkan apabila bermula Sabtu ini bersamaan 5 Disember 2015, kepada kalangan penerima BR1M Malaysia yang sebelum ini boleh mula terus membuat kemaskini brim LHDN online ataupun secara offline iaitu manual yang mana anda boleh download borang kemaskini Brim 2016 seperti yang Berita Semasa kongsikan di bawah ini.

kemaskini brim

Dalam erti kata lain, penerima bayaran BR1M sebelum ini, anda sama sekali tidak pelru untuk hantar permohonan baru.

Anda juga boleh dapatkan borang kemaskini BR1M 2016 di :

  1. Pejabat Daerah
  2. Jabatan Kebajikan Masyarakat
  3. Jabatan Pembangunan Persekutuan
  4. Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri
  5. Jabatan Penerangan

Borang manual yang telah lengkap boleh terus dihantar mana-mana mana Urban Tranformation Centre (UTC) ataupun cawangan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) yang terdekat

Pastikan borang tersebut dilengkap dengan maklumat dan informasi terkini anda bagi memastikan nama anda tidak tercicir apabila semakan status permohonan BR1M anda kelak.

Butiran Kemaskini BRiM LHDN

PerkaraButirannya
Tarikh Buka5 Disember 2015
Tarikh Tutup31 Disember 2015
Tarikh Status Permohonan Kemaskini BR1mSamada anda berjaya lulus atau gagal; akan dimaklumkan melalui notis dan surat makluman lulus atau gagal diposkan kepada anda bermula minggu terakhir bulan Januari 2016
Tarikh PembayaranBayaran BR1M LHDN akan masuk terus ke akaun bank anda bermula 28 Januari 2016 secara berperingkat-peringkat
Cara Daftar PermohonanKLIK : Permohonan BR1M
Punca Tidak BerjayaKLIK : PAUTAN INI
Cara RayuanKLIK : Rayuan BR1M
Permohonan Kemaskini OnlineKLIK : Sila UPDATE Di Sini!
Semakan Status OnlineKLIK : Semakan BR1M

 

Disyorkan kepada anda sebagai penerima brim sebelum ini yang tidak memiliki akaun bank dinasihatkan membuka akaun di cawangan bank berhampiran yang diterima bagi memudahkan proses pembayaran BR1M LHDN Malaysia terus ke akaun bank anda kelak.

Langkah kemaksini BRIM ini juga sememangnya membantu mempercepatkan penyaluran bantuan kepada penerima seperti anda di masa depan.

Antara bank di Malaysia yang tersenarai dan diterima untuk proses pembayaran Brim 5.0 ialah

  1. Affin Bank Berhad
  2. Agro Bank
  3. Alliance Bank Malaysia Berhad
  4. Am Bank Berhad
  5. Al Rajhi Bank
  6. Bank Islam Malaysia Berhad
  7. Bank Rakyat
  8. Bank Muamalat Malaysia Berhad
  9. Bank Simpanan Nasional BSN
  10. Cimb Bank Berhad CIMB
  11. Citibank Berhad
  12. Hong Leong Bank
  13. Maybank
  14. OCBC Bank
  15. Public Bank Berhad
  16. RHB Bank Berhad
  17. Standard Chartered Bank Malaysia BHD

Berita Semasa nasihatkan kepada anda semua supaya selepas proses daftar kemaskini BRIM online dengan maklumat terkini daripada anda, anda cetak dan buat satu salinan untuk rujukan di masa akan datang.

Untuk yang tercari-cari cara bagaimana untuk ebr1m.hasil.gov.my kemaskini brim 2016 anda, boleh semak gambar panduan yang dikongsikan di bawah ini :

berita


Kongsi dan Viralkan!

Sambung Baca Lagi 2 Artikel Terbaik Yang Berkaitan Di Bawah:

ETS KTM Padang Besar KL Ipoh Butterworth : Jadual dan Harga ETS Train Online ETS KTM Padang Besar KL Ipoh Butterworth  : Jadual dan Harga ETS Train OnlinePerkhidmatan ETS iaitu keretapi eletrik atau Electric Train Service a...
Permohonan Kolej Vokasional 2017 KV dan Kemasukan Sekolah Teknik SMT Permohonan Kolej Vokasional 2017 KV dan Kemasukan Sekolah Teknik SMT Berdasarkan semakan Berita Semasa melalui pengumuman Kementerian Pendidikan Mala...
{ 280 Komen Bernas di Berita Semasa… add one }
  • iza Dec 19, 2014, 6:40 am

    Kemaskini online boleh berapa kali ye?

    • ALONG Jan 18, 2015, 5:46 pm

      DA DPT LOM IZA??SY XDPT LG SMPAI SKG

    • dabe bin nawang Jan 22, 2015, 5:51 pm

      brim saya tak boleh kemas kini

    • wan Dec 30, 2015, 11:25 pm

      sekali,,,so mana nak update br1m

    • Anonymous Jan 11, 2016, 10:57 am

      skli je sis

  • surindran a/l palanisamy Jan 5, 2015, 2:43 am

    Pemohonan baru

    • Anonymous Jan 6, 2015, 2:12 pm

      Saya hendak bertanya sekaligus memberitahu, kenapa saya tidak layak dapat BR1M sedangkan pendapatan saya kurang dari 2500. Dulu saya keluaran maktab perguruan dan sempat mengajar secara interim ( percubaan) selama 6 bulan. Malangnya saya tetlepas temuduga penempatan kerana masalah teknikal pihak IPGM maka akhirnya perkhidmatan saya ditamatkan. Dan saya tiada dalam sistem penjawat awam lagi. Sekarang saya hanya bekerja sementara dengan gaji kurang 2500. Saya pernah mengisi BRIM sebanyak 2 kali tetapi ditolak.

    • Lesly Dulis Jan 6, 2015, 2:25 pm

      Saya telah membuat permohonan BR1M sebanyak 2 kali tetapi tidak berjaya. Sedangkan pendepatan saya kurang dari 2000. Saya keluaran maktab perguruan dan pernah mengajar interim (percuban) selama 6 bulan Mac-September 2013. Tetapi perkhidmatan saya telah ditamatkan pada bulan september 2013 kerana saya tetlepas temuduga disebabkan masalah teknikal pihak
      IPGM. Disebabkan saya tidak sempat hadir temuduga penempatan bertugas maka saya tidak dilantik sebaliknya ditamatkan perkhidmatan. Sekarang saya tidak berada dalam sistem penjawat awam lagi. Sekarang saya hanya bertugas sementara dengan gaji yang tidak menentu tetapi kurang dari 2,000 Saya pernah memohon

      • kami juga malang Jan 13, 2015, 2:38 pm

        kami juga nasib yg sama? baru2 ni ada temuduga utk mereka yg fail & sewaktu denganya.sis x mohon semula ker?

      • Basgaran Jan 14, 2015, 10:26 pm

        adakah saya.layak dpt brim

  • leeya Jan 12, 2015, 11:33 pm

    Mcm dah update tahun lepas..xperlu nak update lagi kan..???
    alamat, akaun bank..nama pasangan semua dh clear. Xda nk tmbah2 apa..
    Update ni utk yg baru kahwin,permohonan baru,tukar alamat@akaun bank betul tak???

    • roslan bin ramin Jan 14, 2015, 8:44 am

      Askum. Saya nak tanya BRIM saya dah masuk ke belum

      • Anonymous Jan 14, 2015, 7:14 pm

        dah…sekali gus utk 5 tahun.

        • Anonymous Jan 17, 2015, 5:26 am

          kepala bana 5 thn

  • Ad Jan 13, 2015, 9:02 am

    Brim 1 dan brim 2 aku dpt, tetiba brim 3 blh pulak ckp aku tak layak… Tak tau sbb apa.. Padahal gaji masih mcm tu jg.. Klu btl hak aku kau mkn, meletup la perut korang nnt… Blh pulak suruh buat rayuan… Drpd aku merayu… Baik aku tadah mangkuk ddk kat jejentas, lg byk dpt…

    • Anonymous Jan 19, 2015, 6:11 pm

      saya pun sama..awak try la buat rayuan, mungkin ada kesilapan, yelah..ramai kn..saya cuba merayu tapi bulan 2 nanti..

    • Anonymous Mar 3, 2015, 10:43 pm

      sokong

  • iffa Jan 13, 2015, 3:56 pm

    hari nie check account alhamdulillah da masuk brim…syukur..tapi kenapa dapat kurang dari yang dijanjikan? saya berpendapatan kurang dr rm3k..suppose dpt 950 (utk pembayaran pertama dapat rm300). saya cuma dapat rm200. rm200 nie kategori yang berpendapatan rm3k -rm4k. ade sapa2 boleh explain?

    • Anonymous Jan 14, 2015, 9:22 am

      saya pun sama. hairan. tahun lepas 350 tahun ni 200.pelik sedangkan gaji saya seribu ke bawah.

  • NUR ADLINA IYAN BINTI ABDULLAH Jan 13, 2015, 4:24 pm

    Askum,nk tnya..sya dh buat kmskini kt utc aritu tukar nama yg lma kpd nama baru(nama islam).bla sya g bank td nama lm akaun bank msh nama yg lma,cmner ek?

    • pegi lhdn Jan 16, 2015, 12:20 pm

      Klu mcmtu awk kne berurusan langsung ke lhdn

  • fadhil rosmadi Jan 13, 2015, 4:37 pm

    Sehingga ke hari ini aya masih lagi belum menerima sebarang bayaran br1m..wal hal ada penerima cimb bank yang lain telah menerima br1m tersebut.. soalan saya adakah penerima br1m dibayar secara berperingkat atau sekaligus mengikut jenis bank dan tarikh yg diberi?? Mohon pencerahan…

    • ALONG Jan 18, 2015, 5:50 pm

      TAHU XPERRRRRRRRRRR

    • Anonymous Jan 19, 2015, 6:15 pm

      saya cadangkan en.fadhil double check dengan lhdn, just call..diorang akan beritau sebab kenapa en. tak dapat lagi..saya pun sama tak dapat jugak..

  • fadhil rosmadi Jan 13, 2015, 4:38 pm

    Ha

  • fadhil rosmadi Jan 13, 2015, 4:42 pm

    Sehingga kini saya tidak menerima sebarang bayaran dari br1m wal hal ada pengguna cimb bank yang lain telah menerima bayaran tersebut..soalan saya adakah bayaran br1m mengikut peringkat atau sekaligus mengikut jenis bank dan tarikh bayaran..mohon pencerahan

  • norahathi Jan 13, 2015, 7:57 pm

    saya belom masok ke

    • ALONG Jan 18, 2015, 5:51 pm

      CAM NK CILOK JER DUIT RAKYAT

      • Anonymous Jan 19, 2015, 8:50 pm

        dorg nie mmg kaki cilok sen,x leh bt aper

  • Zamzarina binti Ahmad Jan 13, 2015, 11:24 pm

    Sye dah kemaskini…. permohonan sye di terima atau tidak..

  • Anonymous Jan 14, 2015, 9:35 am

    Masuk brape duit yg bujang…

  • Din ketey Jan 14, 2015, 9:37 am

    Syukur dpt rezeki..

  • siti norbaya bte ahmad sukar Jan 14, 2015, 10:43 am

    knpe sy punye bRim xmsok lg ye..thun2 lps ok je..sy update ikut dtetapkn tp knpe lom msok jge..

    • zul aziz Jan 14, 2015, 4:23 pm

      ya.. saya pun sama. dah update sebelum tarikh 31 dec 2014. tapi masih x dpt lagi. kawan-kawan yg lain semua dah dapat.

      • Anonymous Jan 16, 2015, 8:51 am

        saya pun sama…tak dapat…tukar acc bank dan alamat terus tak dpt lagi…seblm2 ni setiap tahun saya dapat dulu…. kawan2 semua bank dah dapat ada masalah ker dgn pertukaran alamat dan acc no?

      • ALONG Jan 18, 2015, 5:53 pm

        sama la kite..aARrrgGHhhhhhh!!!!!!!!

    • allex Jan 16, 2015, 8:30 pm

      ye la aq pun dah update blom juga kuar acount pun dah baki masih juga tertungu tungu? nak ckp ikut perinkat takde pulak org lain mcm 2..senang2 je tengok org check2 pas2 ade..takde guna

    • allex Jan 16, 2015, 8:38 pm

      ye la aq pun dah update blom juga kuar acount pun dah bagi masih juga tertungu tungu? nak ckp ikut perinkat takde pulak org lain mcm 2..senang2 je tengok org check2 pas2 ade..takde guna fuck

  • Anonymous Jan 14, 2015, 10:50 am

    ASSALAM,MACAMANE NAK KEMAS KINI UTUK WARGA TUA,
    SAYA DAH MASUKKAN NO IC , TAK DAPAT

    • rosli Mar 2, 2015, 3:50 pm

      brim orang lain semua dh dapat duit, tapi smpai skrang sya tk dapat apa2 duit pon,cek status lulus apa dh jadi tk tahu

  • amri bin hanapi Jan 14, 2015, 11:15 am

    Kalau bujang brapa dlu yg msuk?

  • Abg_ngah Jan 14, 2015, 1:10 pm

    Hbis klo x di kemas kini xdpt brim laa.. Thun lpas pnya brim sye dpt..thun nie sye xdpt laa yee.. Sbb sye x kemas kini

  • Abg_ngah Jan 14, 2015, 1:14 pm

    Tpi sye cek kt semak permohonan brim.. Permohonan sye di trima.. Tpi bila sye cek xde pn.. Bole bri jwapan tak

    • Anonymous Jan 30, 2015, 4:57 pm

      SAMALAH KITA….

    • Anonymous Jan 31, 2015, 4:17 pm

      samala kita….

  • Abg_ngah Jan 14, 2015, 1:16 pm

    *bank

  • farzin Jan 14, 2015, 3:09 pm

    Macam mana kemaskini dah bkali2 tapi x dapat

    • Anonymous Jan 14, 2015, 3:50 pm

      mungkin double u kemaskini.. sbb tu xdpt buka

  • nadzeerah Jan 14, 2015, 5:03 pm

    Saya nak tanya blh tak

  • caaz Jan 14, 2015, 5:12 pm

    Mgkin acc cimb je yg dpt dulu..ade ramai lagi yg x dpt duit brim tu.harap bersabor semuanya!

    • syazwan Jan 14, 2015, 8:30 pm

      sye cimb bank la…tp masih belum ada dlm accaunt sye nie….. thun lps surat je sampai tp duit kt dalam tiada….. saya pergi ke bank tersebut tidak dilayan lagsung…..

  • syazwan Jan 14, 2015, 8:27 pm

    Asalamualaikum……sye nk tye kenpa sye punya brim tidak masok lagi….. tahun lps sye punye brim pon tak masok…… sama ada ini berperingkat ke mcm.mane nie.

  • Brandon Jan 15, 2015, 1:18 am

    kenape permohonan saye masih dalam proses ? saye dah mengemaskini maklumat sebelum 31 disember pun… adekah permohonan saye berjaye diterime atau tak ???

  • mohd aizat bin azahan Jan 15, 2015, 8:59 am

    Ape maksud pemohonan dalam proses….

    • mattbond Jan 15, 2015, 9:19 am

      maksudnye, sebagai orang islam mestilah banyak bersabor, proses sampai tahun depan pun kene sabor,kalu tak dapat pun sabor-sabor, kalu dapat sikit pun sabor-sabor-sabor, kalu dapat Alhamdulillah tapi kalu mereka menipu tunggulah balasan dari ALLAH jika kami tak halalkan. Untuk mereka tu tolong prepare mulut dan perut tu……

    • Anonymous Jan 15, 2015, 10:55 am

      permohonan dlm proses bermaksud pembayaran dalam proses. harap maklum..

      • brim Jan 15, 2015, 1:07 pm

        anda pasti “permohonan dalam proses ” bermaksud pembayaran dalam proses??

        • Mat ije Jan 17, 2015, 8:42 pm

          Brim tak masuk lgi nie…huhuhu

        • Anonymous Jan 19, 2015, 8:54 pm

          lau dah proses tp xmsuk2 gak,tu mknenya baruah2 ni dah cekek duit rakyat

      • demam Jan 28, 2016, 12:43 pm

        ada butoik kaa…

  • loyai Jan 15, 2015, 12:27 pm

    Salam 1 malaysia..sya x kemas kini..tahun sblom ni sya terima brim..apakah harus saya lakukan untuk terima brim 2015

  • Adi Jan 15, 2015, 2:05 pm

    Sesiapa ada info br1m.. Bgtaula

  • salamah hamid Jan 15, 2015, 2:57 pm

    Plzz check kn brim sy xdpt g ni ….thn dpn dpt thn ni xde pun….dah kmas kni dah tp msih xdpt pun

  • lim Jan 15, 2015, 3:03 pm

    BR1M saya tak masuk, katanya 15Jan 2015, bila ditanya di pejabat, semua OK, bila check bank acc, takda pula, tak tau nak cakap apa lagi

  • zyleha Jan 15, 2015, 4:29 pm

    Mcm mana eh, akaun bank yg saya daftar utk penerimaan bantuan br1m tertiba dh tak aktif. Nak aktif pun kena buat akaun baru (bank rakyat) kena buat kemaskini baru ke?

  • mohd zambry bin aepa Jan 15, 2015, 5:29 pm

    saya nk check adakah duit brim sudah di masukkan ke akaun maybank saya

  • norhasfizah binti hashim Jan 15, 2015, 6:15 pm

    nak kemas kini tapi tak boleh. macam mana ya? sebab tukar nombor akaun baru.harap dapat bagi kerjasama.

  • Natasha Hakimi Jan 15, 2015, 6:39 pm

    Npe msuk lgi brim??? Da 5 kali check

  • mohd syukri bin mahat Jan 15, 2015, 7:30 pm

    Saya nak semak status brim sy macam mana….lulus ke tidak

  • Adi Jan 15, 2015, 7:54 pm

    Baru tahu… Kalau dalam proses/ diterima maksudnya tak dapat… Ibu saya terus pihak br1m kata xwujud.. Xpelah… Redha jika tiada rezeki… Kalau diluluskan… Dia akan kata permohonan diluluskan…

  • ekin Jan 15, 2015, 10:01 pm

    maksud nye kalau maksud permohonan diterima ,tak dapat lah ye

    • Adi Jan 16, 2015, 12:55 am

      Saya siap tulis permohonan diterima.. Org lain semua diluluskan… Huhu… Xdala kot.. Rujuk LDHN.. Diorg lebih ariff

  • azan Jan 15, 2015, 10:07 pm

    knpa brim sy xmsok lg

  • suara_generasi Jan 15, 2015, 11:55 pm

    salam, saya telah mendaftar sebagai permohonan baru dimana ianya telah berjaya dihantar tetapi untuk semakan status dan kemaskini permohonan tidak berjaya serta no. mykad tersebut tidak wujud.

    harap pihak tuan/puan dapat selesaikan masalah ini.

    • Adi Jan 16, 2015, 12:54 am

      Kena g Lembaga Hasil Dalam Negeri.. Settle sendiri

  • Anonymous Jan 16, 2015, 2:09 am

    salam..bagi yang berkahwin dapat rm200 dulu ke..bukan rm300 ke..saya dah dapat tadi petang…tapi cuma rm200.00 sahaja..

  • rambo3 Jan 16, 2015, 9:40 am

    nk check permohonan lulus ke x mcmna bro

  • Ujang Amooree Jan 16, 2015, 10:08 am

    duit x masuk lagi ni..tapi semak status dah ada..minta pencerahan

  • TUKAR JA KERAJAAN Jan 16, 2015, 10:34 am

    DAH CALL LHDN…YG OPERATOR JWB PUN MCM X MENJAWAB APA YG DITANYA, AGAKNYA SEBAB GAJI DIA STILL JALAN KOT N BONUS TAHUNAN MASYUK…APA DIA KESAH YE X DGN RAKYAT MARHAEN LAIN.KALAU STATUS DALAM PROSES TU MAKSUD DIA BELUM LULUS, SO POTENSI X DAPAT TU 100% LAH.WALAUPUN SYARAT-SYARAT KITA LEPAS.DUIT RAKYAT KEPADA RAKYAT PUN SUSAH KER? MENGUTIP DUIT RAKYAT MUDAH NYA PROSES, MEMBERI BALIK SUSAH NYA BAGAI PROSES..TUKARLAH WEI

    • ayu Jan 16, 2015, 3:45 pm

      Boleh tau nofon LHDN tak

  • yun Jan 16, 2015, 12:07 pm

    saya pon x dapat lagi…kawan2…abg saya sume da dapat…

  • Encik Jamal Jan 16, 2015, 12:27 pm

    Saya dah buat kemaskini BR1M utk 2015, tetapi masih belum dapat lagi..tolong beri pencerahan..

  • eijan Jan 16, 2015, 12:56 pm

    Mcm mne sy pnya brim blh x lulus..sdangkn pendapatan isi rumah sy 4ribu dn kebawah..xkn thun lpas nk bt rayuan..thun ni pn nk bt rayuan..ingt xde kje lain ke asik nk kehulur ke kilir..bt orng mcm pengemis je..tu jnji x ditepati..dulu ckp lain..sekarang lain..

  • syed Jan 16, 2015, 2:15 pm

    Lenses brim x msok ag ni…

  • murni Jan 16, 2015, 2:42 pm

    Brim sy xmasok agy.tggu smpi ari ni..knp ek..thon2 sblm ni ok je xde mslh

  • Sarojinidevi Jan 16, 2015, 2:46 pm

    Mcm man sy. pnya brm blh xlulu sy adh 4orang ank suvami tak duduk dengan sy Kerja sendri menjaka air depan sekolah. Sy rayuan tiga thu

    xdapat tolong. Sy dengan aNak sy

  • din Jan 16, 2015, 3:29 pm

    As salam,,,,sye nk tnye mengenai brim…mcm bpak sye uzur.tpi dia xd acc bank mcm mane nk amek eh,,,ataw sye perlu bwe bpak sye skali pgi amek brim to…

  • ayu Jan 16, 2015, 3:40 pm

    Sampai 3 kali buat permohonan baru tapi bile cek semula ic tak wujud..pelik betul then bila nak call sume no bz.susah betul la camni.geram sungguh

  • khairul Jan 16, 2015, 3:51 pm

    Npe smpai skng xdpt g brim.thn lps dpt.da kmskini

  • ahmad shazlee bin sabtu Jan 16, 2015, 4:12 pm

    Brim sblum2 ni sy x aply dn brim kali ni sy aply…dh isi borang kt pjabat lembaga hasil…bila sy semak nama sy x ada dlm sistem…dia tulis nama x wujud…kenapa ya?

  • thevindran a/l subramaniam Jan 16, 2015, 4:18 pm

    encik …tadh masuk BRM…..

  • Anonymous Jan 16, 2015, 5:22 pm

    Saya pn sama sejak dari tahun lepas lg…pembayaran brim xasuk.sy dh kemas kin…tpi x masuk2

  • hasrul bin mohd ibrahim Jan 16, 2015, 5:23 pm

    comment salam… nk tnya sikit, sy tggl kat area kelantan, org lain semue dah dpt brim.. knpe sy punya x dpt2 lagi, 3 4 kali dah prgi cek, xde jg..

  • Anonymous Jan 16, 2015, 6:53 pm

    Brim xdpt lagi ni..apa kes..org lain dah dpt

  • julius Jan 16, 2015, 7:35 pm

    Saye dh kemaskini brim pda hujung thn 2014, tetapi sehingga kini brim tak masuk2 bank….dekat permohonan dinyatakan permohonan saya layak,soalan saye..mengapa org lain dh masuk,sedangkan saye punye tak masuk2 lagi…mohon pencerahan?

    • Anonymous Jan 18, 2015, 3:08 am

      Brim xdpt lg ni..

  • pasrah Jan 18, 2015, 6:18 am

    Apasal brim xmsok ag? Dh berpuluh kli g check tp xmsok ag….cimb plizz

  • One JB Jan 18, 2015, 7:38 am

    Brim bile masuk.. ? nape masih x dapat lagi sedang kan bank lain dah dapat . ( Hong leong bank ) whereee?????

  • Nora Asmadi Jan 18, 2015, 7:57 am

    Setakat 300 tu x payah nk kecoh…… depa sebat lg Bnyk…

  • Anonymous Jan 18, 2015, 9:10 am

    Nak kambus lubang

    • Anonymous Jan 18, 2015, 9:16 am

      Banyak lubang ni bro…hehe…kambus pun tak tutup habis…

  • ikhwan hakim Jan 18, 2015, 1:11 pm

    Saya dah mohon untuk br1m.. bile nk dapat bantuan br1m seperti yang dijanjikan?

  • yyy Jan 18, 2015, 2:39 pm

    check online pemohonan diluluskan . .
    tapi check duit x masuk pon . .
    maybank. . agaknye pemohonan
    diluluskan tu mmg confirm dapat
    kew??

  • muaz Jan 18, 2015, 6:45 pm

    Kenapa BR1M kene tarik balik…
    Haritu sy check ptg 14 hribln…dah msuk rm350…lpastu sy nak ambik ptg 15 tu…dah xda dlm akaun RBH..
    ADA SAPA BLEH JELASKN MSLAH INI…

    • Anonymous Dec 7, 2015, 4:22 pm

      HEHEHE,,tu bermakna dah ambik tapi bila nak ambik terlupa pula..aku dah ambik duit kat akaun bank ke belum??hahaha..cepat sngat lupanye pun…

  • azman Jan 19, 2015, 2:01 am

    19hb masih tak dpt2 lg,nak kemaskini apanya sbb maklumat masih sama….
    alamat masih sama,akaun bank masih sama….
    kalau ckp lembab nanti marah pulak..check online utk status boleh ke?

    • alex Jan 19, 2015, 11:09 am

      sama la aku pun dh call n semak segala2 pagi nie still x dpt nk update dpt ke x..sebab pemohonan telah terima tp masih belom masok duit..

  • anonymous Jan 19, 2015, 9:18 am

    bersyukor malaysia masih aman…. :-p

  • mohd.fazrol bin madsom Jan 19, 2015, 11:12 am

    comment

  • izah Jan 19, 2015, 3:25 pm

    kenapa BR1M xmasuk lagi….boleh tolong semak x ?

  • zila Jan 19, 2015, 6:41 pm

    Sy punya pun xmsuk lg..pelik gak..sblm ni Br1m yg lepas xde mslh pun..thn ni lmbt nye..check status permohonan diterima..sy kmskini 6 dec.xmsih diterima je..proses xde pun..

  • nizam Jan 19, 2015, 8:37 pm

    Aku igat xpa kalo x kemaskini,smpai arini brim xmasok2..knpe perlu kmaskini?,sroh je la buat pmohonan baru,kan snang..rayuan bila?.tolong2..

  • Anonymous Jan 19, 2015, 9:15 pm

    kenape xmasok lagi

  • Anonymous Jan 19, 2015, 10:52 pm

    Nk tnya knapa brim sy msih lg dlm proses??adekh sy xlayak untuk mnerime..

  • amifahrul Jan 20, 2015, 11:38 am

    nak tanya brim dah msuk kah blm

  • ct Jan 20, 2015, 12:45 pm

    assalam..

    adik sy sampai ari ni x dpt lg BRIM…
    lg satu,kalo boleh bila BRIM dh masuk akaun, boleh x hantar mesej kpd kami,xde la kami berulang kali nk p bank check baki..

  • Prakesh a/l Batumalai Jan 20, 2015, 2:54 pm

    Brim blum masuk sampai skg..pemohonan brim akhir tahun 2014..masih dlm proses adakeh saya tidak layak..

    • Prakesh a/l Batumalai Jan 23, 2015, 12:01 am

      Terima kasih..utk menerima pemohonan brim..

  • shafiq Jan 21, 2015, 1:06 am

    Knape brim x masuk lg? Sedang kan member2 sy yg lain dh dpt…. Ini tidak adil

    • shafiq putra perdana Jan 21, 2015, 1:35 am

      bile sy blh dpt duit brim 2

  • siti emy Jan 21, 2015, 3:50 am

    Nak tanye..brim dah lulus tapi tak masok lagi kenape ye dah bape hari bulan masih belom masok lagi pening la macam nie

    • ayu Jan 21, 2015, 9:16 am

      nak tanya saya buat semakan brim dah lulus tapi x masuk dlm acc lg

      • One JB Jan 22, 2015, 3:55 pm

        sme lah kite ayu

  • shahrul Jan 21, 2015, 7:21 am

    Sy dah kemaskini brim.pd 13/01/15 bila boleh terima duit brim itu.

  • Anonymous Jan 21, 2015, 11:36 am

    “Maaf baki duit BRIM anda tidak mencukupi”

  • ahboyz Jan 22, 2015, 7:38 am

    Saya dah kemaskini br1m, gaji baru termasuk pasangan dah dimasukkan dan tak sampai pun RM3000 tp kenapa saya hanya dapat RM750 saje? Ada apa2 ke yang ditolak atau dikenakan caj oleh LHDN? Tahun lepas pun saya hanya dapat rm450 sedangkan gaji tak sampai seperti syarat2 yg ditetapkan. Buat penat je beratur panjang secara manual hantar borang Br1m tersebut.

  • ewan Jan 22, 2015, 9:38 am

    saya belum dapat brim..saya baru kemas kini juga..tapi tak pa.saya serahkan pada rezeki..kalu dapat alhmdulilah kalu tak dapat pun alhamdulilah…mungkin rezeki lain ada..pada rakan2 yg lain tu sabar je..rakyat malaysia nie ramai…jadi tunggu sampai 31 nie, dan pesanan kalu boleh kemas kini dulu brim tu..HARUS. JANGAN lah ulang alik p bank semata2 brim macam pesta pula sy tengok….apa2pun sentiasa sabar k..SABAR SEPARUH DARI IMAN.wassalam

    • nurul afiqah binti norazizan Jan 31, 2015, 4:00 pm

      samela,saya pun dok check brim x masuk2 lagi pun.

  • prakash Jan 22, 2015, 7:39 pm

    Saya dua tahun lalu dapat brim dan sudah update tahun ini dan gaji bawah rm1500 kenapa tahun ini brim tak masuk lagi.Berapa kali org nak check dkt bank dan pergi jabatan hasil negeri kata dlm proses.Jgn buat rakyat begitu janji perlu ditepati kalau tiada rakyat tiada kerajaan.

  • Aman Jan 24, 2015, 4:52 am

    Sy public bank em smpai skrg xdpt lg,lmbt msk ker? Thn lps dpt tp thn ni xmsk lg? Cane nak cek?

  • lexluger Jan 25, 2015, 2:28 pm

    masih lum dpt g

  • xpuas ati Jan 25, 2015, 4:48 pm

    rakyat mlaysi mmg rmai,rmai dgn pendtg asing yg byk bt ank kt sni trus jd rkyat mlysia… kwan aq ank indon dpt brim awal,aq ny ank jati malaysia xdpt 2 smpy skrg…ank warga indon snang je… bgus la duit yg spatut dpt kt kta, dpa bg kt ank warga asing… thanks la… aq xhadap la ngn brim ag….mf..aq terasa ati sgt 2

  • sue Jan 25, 2015, 9:13 pm

    Knpe brim sy smpai skrg xdpt2 lg?last dorg bg duit bile ye?da call lhdn n tol bebas brim tpi due2 ni jwb mcm hampehhhh… 350 pon duit kite jgk.

  • kanush Jan 26, 2015, 10:52 am

    saya dah buat permohonan lebih awal… tapi dia masih tunjuk dlm proses nape lambat cangat.. sedangkan saya apply skali gan kawan tapi kawan punya dah masuk saya punya blum… ke ikot bank… saya guna account alliance

    • RIZAL B PUTEH Jan 26, 2015, 11:25 am

      KENAPA SAYA BELUM TERIMA PEMBAYARA BRIM LAGI SEDANGKAN SAYA SEMAK STATUS PERRMOHONAN MENUJUKKAKN(PERMOHONAN DITERTMA) TOLON BERI TINDAK BALAS SEMULA KEPADA SAYA TENTANG PERMASAHAN SAYA INI

  • RIZAL B PUTEH Jan 26, 2015, 11:22 am

    KENAPA SAYA BELUM TERIMA PEMBAYARA BRIM LAGI SEDANGKAN SAYA SEMAK STATUS PERRMOHONAN MENUJUKKAKN(PERMOHONAN DITERTMA) TOLON BERI TINDAK BALAS SEMULA KEPADA SAYA TENTANG PERMASAHAN SAYA INI

  • rahmanerin Jan 26, 2015, 11:56 am

    sya nak tanya bila duit kami nak masuk sedgkan dah kemaskini da pun….geramlah xmasuk lgik…

  • lan Jan 26, 2015, 12:26 pm

    Sy pn blum mnerima pmbyran brim. Sy kemas kini cara manual d lhdn sitiawan.

  • ruslan Jan 26, 2015, 1:28 pm

    Npe br1m ak tak masok lg..ble check da lulus…kalau da lulus npe xmasok lagi wet nye…

  • nur azrien Jan 26, 2015, 2:22 pm

    prmohonan sd dterima tpi smpi skrg blum dpt respon apa2..sdgkn tetangga yg lain dr tgl 16 sd dpt..

  • khai Jan 26, 2015, 10:28 pm

    prmohonan sd dterima tpi smpi skrg blum dpt respon apa2..sdgkn tetangga yg lain dr tgl 16 sd dpt..

  • gul.hantuk.atm Jan 26, 2015, 10:32 pm

    BERITA YG TER BARU AKU TGK TD KT INTERNET 15 JAN@12 FEBUARI PLK…..HAAA PDN MUKA AKU..SIBUK SGT GI AWAL AWAL KEMASKINI….INGAT XNK LA JD PENGEMIS CM NI.MMG X PEGI DH BANK AKU PAS NI…BUAT ORG JD TOLOL JE MENENGEK KT ATM HARI HARI…APE LAAA..BERTAMBAH STRESS JD NYA.

  • noorhadila Jan 27, 2015, 9:17 am

    knp brim sy xdpt lg

  • Arzmi Azmi Jan 27, 2015, 11:47 am

    Aku pn masih x dapat lgi.

  • MUHD MALEK Jan 27, 2015, 11:52 am

    SABAR YA ? BRAPA BANYAK NAK SABAR ? BARANGKALAI DUIT DAH HABIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    JANGAN TUNGGU DAN CHECK. TENANG HATI.

  • Anonymous Jan 27, 2015, 12:23 pm

    Knpew bila kmaskini da lulus…tp bila cek duit xmsok2 lg pon…

  • hafizudin Jan 27, 2015, 12:50 pm

    Kalau baucer mcm mna bk dpt ye.

  • Reezal Abdrahman Jan 27, 2015, 3:22 pm

    Knpa maybank x msuk lgi. Bnk islam dah masuk???

  • suhairy Jan 27, 2015, 4:45 pm

    Dah nak habis bulan januari tapi duit br1m tak masuk2 lg,apa cerita ni,org yg kemaskini tarikh akhir pun dah dapat,ni kemaskini awal pun x dapat lg,tolong la perihatin sikit.

  • Hamdan Jan 27, 2015, 4:58 pm

    Aku pun xdpt lgi dh nk hbs bulan dah mane janji mu BN kata nk bagi haiyaaa.janjI dilipatti

  • Mohd Fadzil Bin Jalil Jan 27, 2015, 7:06 pm

    Aku pun tak dpt lg ….aduh …

  • suriaani binti mohd yusoff Jan 28, 2015, 12:23 am

    3tahun berturut2 saye dpt brim..tahun.ni saye kemaskini brim cma msok bank..tpi x dpt pun g..saye ibu tungal..ank 3..sush lah low mcm ni

  • pekerja swasta Jan 28, 2015, 2:30 am

    Usahkn korg,yg haku pnye pn xmasok3 lg oiiii~
    alamak…haku bru jek update 21hb aritu…ptt ler…cessssss~

  • Azrul.Amir Jan 28, 2015, 12:37 pm

    Tolong support,status brim LuLuS.Then sampai today i check current account still dont have payment from Gov Brim.

    Please give me are reason.Glad to hear good news soon

  • atk Jan 28, 2015, 1:55 pm

    korang tggu la 12 feb nie..

  • gunasilan Jan 28, 2015, 2:40 pm

    brim saya belum masuk ke kata masuk pd 15/01/15? apa cerita ini bagaimana kita nak tahu status up to date….?

    • Anonymous Feb 3, 2015, 9:14 am

      ape cer

  • Anonymous Jan 28, 2015, 4:09 pm

    Sy pun sma x masuk lg.. Nak penghujung bulan 1 dah x msuk2 lg..

  • khaisha Jan 28, 2015, 4:57 pm

    kenape brim suami saya blom masuk jugak,sedangkan yng lain sudah

  • suhaila Jan 28, 2015, 9:24 pm

    saya harap LHDN dapt jawb la knpe brim saya xmsk lagi sdgkan sy mangsa bnjir…kwn2 sy smua dh msk..tggl sy jer blm..kerajaan dh xda duit kea???…lau xda xpyh la buat brim…

  • Anonymous Jan 29, 2015, 2:16 am

    salam.. saya dah kemas kini pun brim tapi tak masuk juga..mohd fekri bin abu bakar-850714-09-5111.. harap pihak berwajip tolong semak semula..

  • atk Jan 29, 2015, 1:42 pm

    klu status brim korng lulus sblm 15 janry cnfirm dh msuk, klu lulus slps 15 janry tggu la 12 feb nnt k..ok ke???

  • atk Jan 29, 2015, 1:44 pm

    klu status brim korng lulus sblm 15 janry cnfirm dh msuk, klu lulus slps 15 janry tggu la 12 feb nnt k.

  • janji-janji taik kusing Jan 29, 2015, 2:29 pm

    blum masuk smpai skg..bek xyah bg brim, bikin susah jee..if xda duit tulis kt paparan xda duit..sekian

  • Anonymous Jan 30, 2015, 5:08 pm

    Xdpt lg…stressnyaaa….taun lps pn dpt xpnuh..sdangkn gji xnaikpn…hmm..nsib bdn

  • ana Feb 1, 2015, 10:22 am

    salam nak tanya, bulan 12 haritu cek dah diluluskan, tp bila kemas kini sampai sekarang masih dalam proses. apa tandanya tu?

  • cilok Feb 3, 2015, 4:42 pm

    Mai2. Buat rancak

  • Ijan Feb 4, 2015, 3:38 pm

    Kenapa brim sy x msuk lg,,dh pi bank ni..semak kt page lhdn kta dh diterima,,tp apsal kt sy trima2 pn,..mslah laa,,dulu klau pkai kupon snang je dpt skrg ni kemaskini msuk pkai bank mcm claka dh 2 thn brturut jd penunggu,..

  • seeva Feb 4, 2015, 4:09 pm

    Sy dah kms kini tapi sampai skg belum dapat, macam mana nak ketahui status saya, pemohon saya dah diluluskan.

  • lembing Feb 7, 2015, 12:19 pm

    mana brim aku?kol lhdn x jwb. naik boring dah aku pi check. tlong buat keje sikit.

  • mohdnoor77 Feb 10, 2015, 9:26 pm

    Kemaskini telah dibuat pada 12/1/15 smpai skrg xdapt lg..pembayarn pertama blm dapt lg..

  • rosdi che yaacob Feb 12, 2015, 12:17 pm

    askum bayaran brim pertama sya bila masuk acaunt doh letih doh ge chex duit x msk jgk

  • tottiben Feb 12, 2015, 1:25 pm

    Permohonan dh dluluskn / bjaya..akaun Public Bank..tp check bkali kali still blm msuk juga..dulu ptama kali layak trima BR1M pkai Baucer sbb takda akaun bank..taun lpas dh kemas kini borg pkai akaun bank tp BR1M still tak msuk lgi..pirahhh..!!

  • kimmie Feb 12, 2015, 4:34 pm

    Brim sy tk msuk lg, kenape eh ? Takkan ade mslah kot..klu ade mslah kompom semua tk dpt..tp kbyakan kengkwn sy sumenye da dpt brim tu..kate paling lewat 12 feb..sy sggup tggu..tp skng da 12 feb..pon msih tk ade ape2 lg..mcm mane ni ?

  • Anonymous Feb 12, 2015, 11:07 pm

    dah 12feb asal brim takmasuk lagi ! tolong ng penjelasan please jgn buat org nie mcm org bodoh hari hari nak pergi check kat atm tu!

  • rain Feb 13, 2015, 2:46 pm

    2 3 ari lepas check online dah lulus.. siap ade nama bank ag.. pg td check dalam proses plak.. ape cite ni.. lau xllus bgtau je la kan.. wat orang sakit hati je..

  • aminuddin Feb 13, 2015, 10:10 pm

    Kenapa br1m sy xdpt lg sedangkan pihak LHDN ckp ujung bln 1@ awal bln 2 dpt.tp skrg msih xda…kenapa////

  • tasha Feb 14, 2015, 1:24 am

    Semalam cakap lulus then harini cakap dalam proses Pulak.. Ape ni PM??? kitorg semua rakyat malaysia. Jgan buat kitorg ni mcm tunggul!! Hari2 nak pergi

  • kecik Feb 14, 2015, 4:58 am

    aku punye pun smpai skrg x dpt2 agi… APE CERRRRR!!!!

  • kecik Feb 14, 2015, 5:03 am

    GRRRRRRRRRMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!

  • kurang asam Feb 14, 2015, 11:13 am

    whattt??…napa tiba2 dlm proses blk ni??

  • deana.xiumin Feb 14, 2015, 1:18 pm

    sy pn mcm tu kelmarin lulus hari ni dlm proses.knp????

  • izan Feb 15, 2015, 12:48 am

    smlm dh lulus hri ni dlm proses blik,ape citer

  • mohammd nizam Feb 16, 2015, 2:21 pm

    asal dah kemaskini blm dpt lgi?

  • Anonymous Feb 16, 2015, 2:58 pm

    dlu sy pakai bauce setelah disuruh kemaskini sy pon buat la mcm disuruh ..tpi masih x dpt lgi ada kah tahun nie sy x layak dpt?

  • PEMBUNUH Feb 17, 2015, 4:45 am

    masuk facebook “LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI”, kita komplen

  • SHAH Feb 18, 2015, 3:28 pm

    WEIIIIIII????? MANA BR1M AKU?DARI 15.12015,SAMPAI DAH RAYA CINA DAH???BENGANGGGGG

  • miss n Feb 22, 2015, 7:44 am

    Br1m kali ni mcm ntah pape..mula2 cek da lulus..3 ari lepas tu bertukar jadi dalam proses.

  • Najah Hamizah Feb 22, 2015, 12:44 pm

    knpe brim sy xmsuk lg ye…kwn2 semua dh dpt…check status permohonan lulus

  • qamarul Feb 24, 2015, 10:51 am

    sy dh update sy punya br1m dan sudah pun lulus. tp kenapa duit br1m sy blm msk lg???

  • uma Feb 24, 2015, 4:51 pm

    Hahaha…siapa yg cucuk ATM berkali Kali tu maksudnya sila belajar simpan duit..sehari RM 1 Sethn ada RM 345…seb baik aku cucuk sekali..Dan baki RM 5.35¢……cilako

  • abc Feb 24, 2015, 6:03 pm

    tgk status lulus..tp duit x masuk lg
    hmm

  • masmerah bin biun Feb 25, 2015, 12:45 pm

    kata permohonan BRIM anda sdh d luluskan tapi sampai sekarang ini blum pun masuk dlm akaun????apa cerita ne…..sampai bila nak tungu BRIM masuk dlm akaun…..dah penat asik berualangalik pergi cak tapi tak ada juga….smapai bila nak tgu ne nak tgu pilihanraya bru nak bgi ke???????????????

  • pete Feb 25, 2015, 10:42 pm

    brim dah msuk wehhhhh

  • jebon Feb 26, 2015, 12:06 pm

    Aku x update sbb suma dokumen lama yg sama.tp brim xdpt lae.tahun2 lepas aku antara group pertama yg dpt awal.ada teman2 ku yg dh update pun xdpt.bukan kebulur sgt duit tu tapi bila dh janji.bagi la.

  • asmui Feb 28, 2015, 2:46 pm

    semalam aku baru tengok status penerima brim…permohonan anda diluluskan…tapi masalahnya aku pergi bank nak ambil duit tu tak de…what the f***

  • miss sumie Mar 1, 2015, 8:43 pm

    Apa cite ni?? Status tunjuk lulus siap ada cimb bank tapi bila check kat bank X dpt lagi….

  • nur fizah Mar 2, 2015, 5:50 pm

    sy punya permohonan dh lulus,tp nape duit brim masih xmsuk2 lg,sy amat memerlukan duit sgt2..,tlg cptkn msuk duit brim…,ramai dh dpt.tp sy yg xdpt2…

  • bidon cendol punya najib Mar 3, 2015, 7:31 am

    Salam,kalau x dapat lagi bagus kata permohonan x lulus,ney da masuk bulan 3,apa hal x masuk2…lulus mcm x lulus kerajaan mmg x tulus…tgu je la wet masuk x masuk2,org nk beli block racing ngan camshafts…abi la woi

  • Ali Mar 8, 2015, 3:22 pm

    Sama la sy pn belum dapat lg. Tp bila cheking katanya permohonan lulus.

  • mohd yusri bin mohd yusoff Mar 9, 2015, 9:06 pm

    …Sy dh lulus,tpi brim x dpt..semua dh dpt..sbb sy pki surat..x ada akaun bnk..nape ye,klu leh percepatkan lh brim semua org yg belum dpt.sy mohon jasa encik.agar kami tak tunggu2…wslm

  • FENZIANA BIN MARDIN Mar 10, 2015, 9:49 am

    Semak brim

  • ela Mar 11, 2015, 2:41 pm

    kLu anDa ceK statUs Anda PEMOHONAN LULUS.. tpi XdE tULis KREDIT BERJAYA..bermAkna nyA dUit andA Xd KREDIT LAgi.. s0 Xpyh La g bAnk bt pnAt je…yE..

  • creedence Mar 11, 2015, 5:50 pm

    Kita sama kawan2 1 malaysia,saya pun da check mula ckp lulus,kemudian tertera bank kita,lpas seminggu dalam proses,seminggu berjaya,dan tertera bank bila check takde masuk,sabar jelah ya,kita sama2 dlm kemelut penantian janji br1m

  • Raguan bt A Rahman Mar 22, 2015, 9:44 pm

    Saya masih belum terima brim utk tahun ini.

  • Bathmaloshini May 27, 2015, 3:02 pm

    Sy skrg gunakan acc CIMB tapi kad tu takada dgn sy,tapi mc mana nk tukar acc skrg ke yg baru BSN.

  • Ale uto Jun 4, 2015, 12:41 am

    Ale uto lee..

  • MUHAMMAD ANUAR BIN DERAHMAN Aug 4, 2015, 12:13 pm

    Guana brim saya belum masuk lagi niy daftar nma muhammad anuar bin derahman

  • Rotimah Binti Haji Abdul Muda Aug 28, 2015, 10:35 am

    Kenapa brim saya belum masuk lagi?

  • angan angan Sep 5, 2015, 5:45 pm

    Aku dah dapat rm2.6b..tpi aku nk derma kt pak jib lah.

  • amy Sep 19, 2015, 9:05 pm

    bila la menarima…. ni…

  • Mohd.Rizal Sep 22, 2015, 2:06 pm

    Org lain smua dh dpt,sya msih blm trima lg nie..

  • zuraida Sep 23, 2015, 10:42 am

    Knp sy x dpt2 lg brim. Alaskan account problems…. acc sy ok je la…

  • nurul Sep 23, 2015, 2:03 pm

    Mcm pns cek x masuk2….

  • Anonymous Oct 8, 2015, 10:42 am

    PRAKASH A/L SUBRAMANIM SEMAKAN BRIM INI BULAN TOLONG SAYA HOSPITAL

  • Anonymous Dec 6, 2015, 2:14 am

    Saya pernah dapat br1m masa bujang . sekarang saya

  • saleha binti saleh Dec 6, 2015, 2:18 am

    Saya pernah dapat br1m masa bujang . sekarang saya sudah kawin macam mana ya ? Suami pun dapat masa bujang nya .. APA perlu saya buat nak lengkapkan butir2 bagaimana? Tolong bagi Bantu . dah banyak Kali saya nak Cuba kemaskini butir2 tak dapat..

  • saleha binti saleh Dec 6, 2015, 2:26 am

    Dulu saya bujang sekarang saya sudah berkawin . macam mana harus saya lengkapkan butir2 diri saya ? Saya online tak ada keluar borang untuk kemaskini butir2 diri . harap pihak tuan/ puan dapat membantu

  • Anonymous Dec 9, 2015, 2:34 pm

    Papi culo…papi culo

  • gulam Dec 10, 2015, 7:53 am

    Kemas kini br1m

  • siti zulaikha bt kairaman Dec 10, 2015, 10:39 am

    knp sy nk kmaskini online xblh??blh bgtaw mcm mne nk kmaskini online x?

    • Cik Fiza Dec 16, 2015, 10:15 am

      Cik zulaikha, taip LHDN BRIM..pilih kemaskini brim 2016 online. Saya dah kemaskini online jugak.

  • rohani Dec 11, 2015, 12:45 pm

    sebelum ni saya guna bank islam. boleh ke kalau nak tukarkan kepada maybank ? ada effect apa-apa tak ? contoh : duit lambat masuk or tak masuk langsung . anyone ? :)

  • mey Dec 13, 2015, 1:16 am

    nape kawan saya cakap diya masuk kan nama penuh diya ngn kata laluan yg lain takleh nk msuk..asik sruh kene cuba lagi sekali..tapham la. last suruh pergi tempat LHDNM…Nape yea ??

  • jawa Dec 15, 2015, 3:24 pm

    brim saya tahun pertama x dpt tahun ke 2 dapat plak,pas tu tahun ke3 bulan pertama dapat tapi bulan ke2 dan bulan ke3 x dapat kanapa tu ye?????

  • da Dec 15, 2015, 11:35 pm

    nak tanye, kalau takde akaun bank guane nak kemas kini online ekkk ????

  • mydinmo Dec 17, 2015, 11:13 am

    Tak dapat masuk website kemaskini sudah 2 hari. Tolong buat something.

  • Anonymous Dec 20, 2015, 4:43 pm

    SAYA DH 2TAHUN XDPT2 TW X…XTAHU LA CM NER,,ORG LEN GJI MAHAL SENANG JE DPT KITE GJI CKT PN SUSAH NK DPT,,DH BPE KLI APPLY BUT STILL XDPT JGK,,,CM NE NIE….

  • maskur bin bidin Jan 7, 2016, 2:18 pm

    saya setiap tahun dapat brim,,,, tapi barubaru ini saya ada masalah kesihatan hingga saya lupa nak kemaskini untuk brim 2016… jadi macamana tu”” ada orang kata kalau dah ada nama yang tahun -tahun yg lepas-lepas tu jangan risaulah, dapat.. jadi betul ke … jadi boleh bagi perjelasan pihak berkaitan.

    • Kaduk Jan 9, 2016, 5:37 pm

      sama la kita.. terlupa. tp sy updatekn jgk pd 6hb jan 2016. sy tggu 28hb je. sy bujang lagi, so x trasa sgt klu x dpt.

  • wanzet Jan 17, 2016, 7:45 am

    blh lg x kemaskini brim??
    hari tu sblum tarikh tutup nk kemaskini tp kwn ckp yg dh dpt thn2 lepas xyah kemas pn bole.
    so aq bt dek je la..
    tetiba lak tgk post ni kata klau xkmaskini pmohonan x diproses adoi susah ati la..

  • Lawrence Jan 18, 2016, 10:23 am

    selamat pagi. Soalan saya Mengapa kami penduduk kat pedalaman sarawak ni selalu saja lambat terima surat untuk kemaskini Br1m.sudah habis tarikh baru surat sampai kat kami .Tolong jelaskan kalau tak kemaskini apakah kami layak atau tidak untuk dapat Br1m 2016. Terimakasih

  • Muhammad Azrin Jan 27, 2016, 2:36 am

    Sabar Itu Indah :)

  • azidi Jan 27, 2016, 3:44 am

    baru-baru ni ade update brim, masalahnya lupa yang no akaun bank dah tamah tempoh/mati. kes macam ni nak buat ape? pegi bank tu balik hidup kan akaun atau pegi lhdn untuk tanye status?

  • Pelik Tahun ni Dalam Proses Jan 27, 2016, 12:39 pm

    Tahun 2016 BRIM , Siapa yang mempunyai Gaji RM2500 keatas kebanyakan nye semua kene ON Hold ( Dalam Proses ).
    Pandai PM / LHDN. Wayang Je lebih

  • NOR FARAHIM BINTI ROSLEY Jan 27, 2016, 4:44 pm

    Klu sya xkemaskini blh dpt x brim?

  • Azrin binti mazlan Jan 27, 2016, 4:56 pm

    Kenpe saya pnye brim lmbt msk ke

  • apa kes Jan 27, 2016, 10:29 pm

    Aq tlupa update.. hari2 lupa smpai tmat tarikh tempoh.
    kwn len dh dpt hari ni.. aq pnya still “dlm proses”

    Dimana lg tmpt nk mengadu??

  • Rizzam Jan 28, 2016, 5:45 am

    Duit tahun dpn bru msok

  • Fintit Jan 28, 2016, 12:04 pm

    Monyet punya BN…janji tak serupa bikin!!

    Cakap waktu berkempen PRU bukan main lagi..sana sini kononnya hebat tapi hal macam ni pun susah sangat ke nak urus? hah monyet!! kalau tiada duit mengaku sajalah!1 jangan membuat rakyat tertunggu-tunggu!!kalau faktor kakitangan kurang maka apa salahnya tambah kakitangan kerajaan? ni nak apply kerja dengan kerajaan pun susah!!

    Tengoklah nanti…pada PRU 14 rakyat akan menghukum kamu!!
    Sial punya monyet BN!!!

  • Burung Tua Jan 28, 2016, 12:20 pm

    Pemalas punya kerajaan Tahi tu!! nama saja kerajaan tapi selalu slow macam kura-kura.

    nanti pru ke 14 rakyat akan kenakan kamu! pui! suka sambil lewa buat kerja!1

    memang padan dibagi tahi dalam peti surat LHDN tu..!!

  • matshah30 Jan 28, 2016, 1:28 pm

    Ada sesiapa boleh to,ong jawab soalan terlupa nak update br1m 2016 tu… kerana saya pun sama lupa nak update……

    • Burung Tua Jan 28, 2016, 5:49 pm

      kalau lupa update..update la..cuma pembayaran mungkin bulan februari…
      kalau tak dibayar juga maka kita semua kirim tahi kepada pengarah LHDN…memang padan dibagi tahi!! tiap-tiap tahun pun macam tu dan selalu lambat…

  • Burung Tua Jan 28, 2016, 5:44 pm

    Jangan takut kalau Brim tak masuk-masuk lagi kita sumbat tahi dalam peti surat mereka!! biar mereka tahu sebusuk-busuk tahi kita adalah lebih busuk lagi perangai mereka yang suka melambat-lambatkan kerja mengemas kini!! susah sangat ka? lain lah kalau kerja dengan swasta stress selalu..ni kerja goyang kaki je kalau dengan kerajaan ni!! kalau tak layak bagitaulah cepat2 dan jangan bagi harapan palsu dengna rakyat!! ada email kan apa yang susahnya? bangang betul kakitangan LHDN ni!!yang kaya cepat betul nak kejar cukai tapi yang miskin dan susah tengok pun tak mahu!!! bila ada duit banyak dalam bank hah dah mula la tu nak cek itu dan inilah…menyusahkan rakyat je..baik tak da yang berpendapatan rm2000 ke atas baru padan muka !!

  • urang kita Jan 28, 2016, 7:36 pm

    banggang punya kakitangan lhdn kalau mcm tu…tak boleh bagi serentak ke? atau nak tunggu kerajaan di ubah baru ada tindakan? kata dah maju dalam bidang ict la dan macam macam lagilah tapi hasilnya macam orang zaman batu!! ….lebih baik jangan bagi harapan palsu !! kalau tak mampu.ini ibarat nafsu besar beristeri 4 tapi lemah sekali di ranjang…!! bikin malu je!!!

  • janleh Jan 28, 2016, 11:30 pm

    Sy pn sma.lupa nk kemaskini brim.tp ttp msk akaun jg ka dit brim tu.atau di kira gagal??

  • lieyza Jan 28, 2016, 11:37 pm

    Mgu lepas chek stats kemaskini brjaya ddftar,cek td dlm proses plak?pa bnda ni hah?…agk2 lah..oqg lain dpat hbs da sy dok nganga lg!!!!huh pa lg x kna x tw la!!!!!

  • BUNTU Jan 29, 2016, 5:52 am

    check dlm semakan status.. dia cakapddlm proses.. bila siap proses?

  • Ali Jan 29, 2016, 5:58 am

    Orang yg kuat sabar ni la org kerjaann suka songlap duit,
    Duit xdpt lagi,sabar
    Duit dapat tp xckup,sabar,
    Fuhh kenyang dyorang kalau semua mcm ni.

  • mas Jan 29, 2016, 10:24 am

    haaa sye pon x update sbb x de mklumat brubah..smpi ari ni tgok x de duit masuk lg pon..cek status masih dlm proses..yg sblum ni pon sye x update tp msuk je dlm akaun..

  • ABD RA'OF BIN JOHARI Jan 29, 2016, 6:52 pm

    Agro bank agrosimpanan pagoh NO akauN:2-00-5904-00001145-6/PAGOH MUAR.

    • Anonymous Jan 30, 2016, 6:18 am

      kenape nk gi kt argo bank pulak??

  • Waklu Jan 30, 2016, 6:01 pm

    Krajaan najib semakin lmbab..dri tarikh kemaskini hingga dpt brim hampir sbulan..ni zaman teknologi..bkn pen,pensil lg..xkan sebulan x cukup untuk verified sesorg..btu2 lembab.

  • Amirul Jan 30, 2016, 7:53 pm

    αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм.. kemaskini dibuka pada 5disember 2015 . Tutup pada 28Disember 2015. saya nak tanya, saya terlupa untuk kemaskini permohonan saya. sebab betul² terlupa. lepas ni ada buka permohonan lagi ke x ? sebab kali pertama dan ke-dua saya dapat. tapi kali ke-tiga saya terlupa kemaskini. harap dijawab pertanyaan ini. αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм..

  • Amirul Jan 30, 2016, 7:58 pm

    saya terlupa kemaskini. kalau nk kemaskini pun xboleh dh sbb dkt tempat nk isi no.ic tu xbole nk isi no.ic… klik xjadi apa². sbb tu xbole nk isi. terlupa kemaskini. sampai harini xdapat lagi br1m.. aduhaii.. nasib badan (ಥ_ಥ)

  • thong Jan 31, 2016, 3:48 pm

    saya punya masih dalam proses ….kenapa?????

  • agong singa Feb 1, 2016, 9:07 am

    brim sya dh masuk ke blm.

  • Lukas Feb 2, 2016, 4:55 am

    Apehal dalam proses lagi brim aku? lambat nauu.. Dah masuk hari ke 5 ni. Apa citaaa??

  • Astra Feb 2, 2016, 8:18 am

    Asalamualaikum @salam sejahtera kepada Tuan page ni atau sape 2 Yg tau,tolong lah jawab kpd kami semua Apa perlu di buat jika kami terlupa nk kemaskini borang brim? Adakah mmg brim tidak dpt atau kena pergi buat rayuan pejabat Lhdn?

  • aida Feb 2, 2016, 3:27 pm

    brim tak masuk lagi tapi cek online tulis dah lulus… tpi duit tak masuk2…

  • soalan Feb 2, 2016, 7:11 pm

    dah lulud tapi check dalam akaun tak ada .. akaun bank ambank . kenapa yea ? sebelum nie pakai cimb ok pulak .. tulak akaun macam nie pulak jadi .. mana pergi duit brim touh ?

  • apit Feb 3, 2016, 5:27 am

    Npe brim sy dye tlis dlm proses..pdahal rnai dh dpt…

  • SYED ISKHANDAR Feb 3, 2016, 2:31 pm

    Kputusan brim saya

  • Ejalrong Feb 4, 2016, 9:08 pm

    Macamana saya nak tahu keputusan duit brim 2016 dan keputusan kelulusan pemohonan brim 2016

  • Mimie Anuar Feb 5, 2016, 12:14 pm

    BR1M kena kemaskini setiap tahun ke?
    Suami saya dan emak saya tak kemaskini kan, sebab semua data sama, tak ada apa-apa perubahan.
    Bila semak… “Dalam Proses”.
    Hairan juga… orang yang baru apply pun dah dapat, orang lain pun ramai dah dapat. Ada yang kata update je walau data yang sama. Sebab mereka buat macam tu dah dapat.

  • amirulabubakar Feb 16, 2016, 12:10 pm

    brim dah lulus..tpi smpai skang tak masuk bank lagi..jadah ape?! skang dah 16/2..nk tggu smpai berjanggut tua kerepot baru nk msuk ke

  • patrick Feb 17, 2016, 11:43 am

    Ckp pandai nk bayar brim2016 bujang 400 28 jan tapi sampai hari ini 18 feb pun belum bagi habis

  • patrick Feb 17, 2016, 11:48 am

    Ini la kerja lembaga hasil brim lambat bila nk bagi brim2016

  • patrick Feb 17, 2016, 11:49 am

    GST hari2 nk bagi kerajaan

  • patrick Feb 17, 2016, 11:50 am

    Org rahyat susah tapi kerajaan tutup mata saja lansung tk perduli

  • patrick Feb 17, 2016, 11:52 am

    Ingat bagi brim 2016 cukup ke tapi pandai GST saja blh kutip balik 1000 ganda

  • patrick Feb 17, 2016, 11:57 am

    Dalam proses atau lulus pun tk guna juga sampai hari pun tk nampak duit brim bayar mcm buat tahu jer lembaga hasil

  • Aidi bin mohamed sakri Feb 24, 2016, 10:44 am

    Brim 2016 katogori isi rumah, masih belum terima sudah hampir sebulan tapi kami belum juga terima

  • KRISHNAN A/l MARIMUTHU Feb 26, 2016, 2:12 am

    Kemaskini lambat hantar borang.sdh pindah rumah ,alamat tukar

  • zamsuri a/l luwi Feb 29, 2016, 7:35 pm

    kemaskini

  • Yuna Mar 15, 2016, 10:56 pm

    Sya lulus pmohonan . Saya dh dpt fasa1 .tp kad bank yg saya daftarkan hilang . jadi bagaimana saya nak bagi semula no account sya y baru untuk dapat brim fasa 2 nanti ???

  • fazli Apr 7, 2016, 4:09 pm

    Sy baru kawen bln 7 thn lps..dan sy update permohonan brim online pd bulan 12..tp sy punya permohonan x lulus disebabkan gaji seisi rumah melebihi 4k..hakikat nya 3200..then bini sy plak ada masuk brim bujang pd bulan 1.keesokan harinya duit tu hilang dlm akaun.bila sy buat rayuan pihak lhdn kata da ambil 400 tu. ? kmana lah pergi hak sy spatutnya…

  • Julkarnain bin jainuddin May 24, 2016, 11:02 pm

    Belum ada masuk fasa2.

  • Anonymous May 26, 2016, 10:03 am

    saya capri caporn langgi bapa tunggal 2orang anak,brim tahun ini berapa kali akan keluar.yg setahu saya ada 3 kali betul kah.bulan 1 yg lepas saya sudah menerima.sekian terima kasih.

  • luqman arifin Jun 21, 2016, 6:02 pm

    Fasa 1 dpt 17/2.fasa 2 dpt 27/4.
    Dlm status Fasa 3 blm berjaya dimasukkan lg ke akaun.agaknya yg berkuasa fasa 3 akan dibayar shigga bila?sdangkan notis dikeluarkan bayaran seawal 15/6 utk aidilfitri…mohon pencerahan

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini

shares