LHDN Kemaskini Brim 2017 Online Br1M Hasil Malaysia ebr1m.hasil.gov.my

LHDN Kemaskini Brim 2017 Online Br1M Hasil Malaysia ebr1m.hasil.gov.my

Untuk siri pembayaran Bantuan rakyat 1 Malaysia tahun 2017, Kerajaan Malaysia akan peruntukkan sejumlah lebih daripada RM5.9 bilion.

kemaskini brim

BR1M 2017 6.0 akan diagihkan kepada anda semua penerima sedia ada dan penerima baru BRiM 2017.

Berita Semasa dimaklumkan apabila bermula Sabtu ini bersamaan 3 Disember 2016, kepada kalangan penerima BR1M Malaysia yang sebelum ini boleh mula terus membuat kemaskini brim LHDN online ataupun secara offline iaitu manual yang mana anda boleh download borang kemaskini Brim 2017 seperti yang Berita Semasa kongsikan di bawah ini.

Dalam erti kata lain, penerima bayaran BR1M sebelum ini, anda sama sekali tidak perlu lagi untuk hantar permohonan baru. Anda juga boleh dapatkan borang kemaskini BR1M 2017 di:

  1. Pejabat Daerah
  2. Jabatan Kebajikan Masyarakat
  3. Jabatan Pembangunan Persekutuan
  4. Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri
  5. Jabatan Penerangan

Borang manual yang telah lengkap boleh terus dihantar mana-mana mana Urban Tranformation Centre (UTC) ataupun cawangan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) yang terdekat. Pastikan borang tersebut dilengkap dengan maklumat dan informasi terkini anda bagi memastikan nama anda tidak tercicir apabila semakan status permohonan BR1M anda kelak.

Butiran Kemaskini BRiM LHDN

Perkara Butirannya
Tarikh Buka 3 Disember 2016
Tarikh Tutup 31 Disember 2016
Tarikh Status Permohonan Kemaskini BR1m Samada anda berjaya lulus atau gagal; akan dimaklumkan melalui notis dan surat makluman lulus atau gagal diposkan kepada anda bermula bulan Februari 2017
Tarikh Pembayaran Bayaran BR1M LHDN akan masuk terus ke akaun bank anda bermula Februari 2017 secara berperingkat-peringkat
Cara Daftar Permohonan KLIK : Permohonan BR1M
Punca Tidak Berjaya KLIK : PAUTAN INI
Cara Rayuan KLIK : Rayuan BR1M
Permohonan Kemaskini Online KLIK : Sila UPDATE Di Sini!
Semakan Status Online KLIK : Semakan BR1M

 

Disyorkan kepada anda sebagai penerima brim sebelum ini yang tidak memiliki akaun bank dinasihatkan membuka akaun di cawangan bank berhampiran yang diterima bagi memudahkan proses pembayaran BR1M LHDN Malaysia terus ke akaun bank anda kelak.

Langkah kemaskini BRIM ini juga sememangnya membantu mempercepatkan penyaluran bantuan kepada penerima seperti anda di masa depan.

Antara bank di Malaysia yang tersenarai dan diterima untuk proses pembayaran Brim 6.0 ialah

  1. Affin Bank Berhad
  2. Agro Bank
  3. Alliance Bank Malaysia Berhad
  4. Am Bank Berhad
  5. Al Rajhi Bank
  6. Bank Islam Malaysia Berhad
  7. Bank Rakyat
  8. Bank Muamalat Malaysia Berhad
  9. Bank Simpanan Nasional BSN
  10. Cimb Bank Berhad CIMB
  11. Citibank Berhad
  12. Hong Leong Bank
  13. Maybank
  14. OCBC Bank
  15. Public Bank Berhad
  16. RHB Bank Berhad
  17. Standard Chartered Bank Malaysia BHD

Berita Semasa nasihatkan kepada anda semua supaya selepas proses daftar kemaskini BRIM online dengan maklumat terkini daripada anda, anda cetak dan buat satu salinan untuk rujukan di masa akan datang.

Untuk yang tercari-cari cara bagaimana untuk ebr1m.hasil.gov.my kemaskini brim 2017 anda, boleh semak gambar panduan yang dikongsikan di bawah ini :

Sambung Baca Lagi Artikel Terbaik Yang Ini Pula. Ada Kaitan Dengan Yang Di Atas :

Bajet 2016 Cukai Naik Dan Juga BRIM 2016 Naik Antara RM100 Hingga RM150? Apa Kat... Bajet 2016 Cukai Naik Dan Juga BRIM 2016 Naik Lagi Antara RM100 Hingga RM150? Apa Kata Anda? Ringgit Malaysia sempat mengukuh sehingga RM4.09 bagi satu dolar Amerika pada 9 Oktober 2015 tetapi se...
301 Komen Bernas di Berita Semasa… add one
  • 1 iza 6:40 am

    Kemaskini online boleh berapa kali ye?

  • 2 surindran a/l palanisamy 2:43 am

    Pemohonan baru

  • 3 Anonymous 2:12 pm

    Saya hendak bertanya sekaligus memberitahu, kenapa saya tidak layak dapat BR1M sedangkan pendapatan saya kurang dari 2500. Dulu saya keluaran maktab perguruan dan sempat mengajar secara interim ( percubaan) selama 6 bulan. Malangnya saya tetlepas temuduga penempatan kerana masalah teknikal pihak IPGM maka akhirnya perkhidmatan saya ditamatkan. Dan saya tiada dalam sistem penjawat awam lagi. Sekarang saya hanya bekerja sementara dengan gaji kurang 2500. Saya pernah mengisi BRIM sebanyak 2 kali tetapi ditolak.

  • 4 Lesly Dulis 2:25 pm

    Saya telah membuat permohonan BR1M sebanyak 2 kali tetapi tidak berjaya. Sedangkan pendepatan saya kurang dari 2000. Saya keluaran maktab perguruan dan pernah mengajar interim (percuban) selama 6 bulan Mac-September 2013. Tetapi perkhidmatan saya telah ditamatkan pada bulan september 2013 kerana saya tetlepas temuduga disebabkan masalah teknikal pihak
    IPGM. Disebabkan saya tidak sempat hadir temuduga penempatan bertugas maka saya tidak dilantik sebaliknya ditamatkan perkhidmatan. Sekarang saya tidak berada dalam sistem penjawat awam lagi. Sekarang saya hanya bertugas sementara dengan gaji yang tidak menentu tetapi kurang dari 2,000 Saya pernah memohon

  • 5 leeya 11:33 pm

    Mcm dah update tahun lepas..xperlu nak update lagi kan..???
    alamat, akaun bank..nama pasangan semua dh clear. Xda nk tmbah2 apa..
    Update ni utk yg baru kahwin,permohonan baru,tukar alamat@akaun bank betul tak???

  • 6 Ad 9:02 am

    Brim 1 dan brim 2 aku dpt, tetiba brim 3 blh pulak ckp aku tak layak… Tak tau sbb apa.. Padahal gaji masih mcm tu jg.. Klu btl hak aku kau mkn, meletup la perut korang nnt… Blh pulak suruh buat rayuan… Drpd aku merayu… Baik aku tadah mangkuk ddk kat jejentas, lg byk dpt…

  • 7 kami juga malang 2:38 pm

    kami juga nasib yg sama? baru2 ni ada temuduga utk mereka yg fail & sewaktu denganya.sis x mohon semula ker?

  • 8 iffa 3:56 pm

    hari nie check account alhamdulillah da masuk brim…syukur..tapi kenapa dapat kurang dari yang dijanjikan? saya berpendapatan kurang dr rm3k..suppose dpt 950 (utk pembayaran pertama dapat rm300). saya cuma dapat rm200. rm200 nie kategori yang berpendapatan rm3k -rm4k. ade sapa2 boleh explain?

  • 9 NUR ADLINA IYAN BINTI ABDULLAH 4:24 pm

    Askum,nk tnya..sya dh buat kmskini kt utc aritu tukar nama yg lma kpd nama baru(nama islam).bla sya g bank td nama lm akaun bank msh nama yg lma,cmner ek?

  • 10 fadhil rosmadi 4:37 pm

    Sehingga ke hari ini aya masih lagi belum menerima sebarang bayaran br1m..wal hal ada penerima cimb bank yang lain telah menerima br1m tersebut.. soalan saya adakah penerima br1m dibayar secara berperingkat atau sekaligus mengikut jenis bank dan tarikh yg diberi?? Mohon pencerahan…

  • 11 fadhil rosmadi 4:38 pm

    Ha

  • 12 fadhil rosmadi 4:42 pm

    Sehingga kini saya tidak menerima sebarang bayaran dari br1m wal hal ada pengguna cimb bank yang lain telah menerima bayaran tersebut..soalan saya adakah bayaran br1m mengikut peringkat atau sekaligus mengikut jenis bank dan tarikh bayaran..mohon pencerahan

  • 13 norahathi 7:57 pm

    saya belom masok ke

  • 14 Zamzarina binti Ahmad 11:24 pm

    Sye dah kemaskini…. permohonan sye di terima atau tidak..

  • 15 roslan bin ramin 8:44 am

    Askum. Saya nak tanya BRIM saya dah masuk ke belum

  • 16 Anonymous 9:22 am

    saya pun sama. hairan. tahun lepas 350 tahun ni 200.pelik sedangkan gaji saya seribu ke bawah.

  • 17 Anonymous 9:35 am

    Masuk brape duit yg bujang…

  • 18 Din ketey 9:37 am

    Syukur dpt rezeki..

  • 19 siti norbaya bte ahmad sukar 10:43 am

    knpe sy punye bRim xmsok lg ye..thun2 lps ok je..sy update ikut dtetapkn tp knpe lom msok jge..

  • 20 Anonymous 10:50 am

    ASSALAM,MACAMANE NAK KEMAS KINI UTUK WARGA TUA,
    SAYA DAH MASUKKAN NO IC , TAK DAPAT

  • 21 amri bin hanapi 11:15 am

    Kalau bujang brapa dlu yg msuk?

  • 22 Abg_ngah 1:10 pm

    Hbis klo x di kemas kini xdpt brim laa.. Thun lpas pnya brim sye dpt..thun nie sye xdpt laa yee.. Sbb sye x kemas kini

  • 23 Abg_ngah 1:14 pm

    Tpi sye cek kt semak permohonan brim.. Permohonan sye di trima.. Tpi bila sye cek xde pn.. Bole bri jwapan tak

  • 24 Abg_ngah 1:16 pm

    *bank

  • 25 farzin 3:09 pm

    Macam mana kemaskini dah bkali2 tapi x dapat

  • 26 Anonymous 3:50 pm

    mungkin double u kemaskini.. sbb tu xdpt buka

  • 27 zul aziz 4:23 pm

    ya.. saya pun sama. dah update sebelum tarikh 31 dec 2014. tapi masih x dpt lagi. kawan-kawan yg lain semua dah dapat.

  • 28 nadzeerah 5:03 pm

    Saya nak tanya blh tak

  • 29 caaz 5:12 pm

    Mgkin acc cimb je yg dpt dulu..ade ramai lagi yg x dpt duit brim tu.harap bersabor semuanya!

  • 30 Anonymous 7:14 pm

    dah…sekali gus utk 5 tahun.

  • 31 syazwan 8:27 pm

    Asalamualaikum……sye nk tye kenpa sye punya brim tidak masok lagi….. tahun lps sye punye brim pon tak masok…… sama ada ini berperingkat ke mcm.mane nie.

  • 32 syazwan 8:30 pm

    sye cimb bank la…tp masih belum ada dlm accaunt sye nie….. thun lps surat je sampai tp duit kt dalam tiada….. saya pergi ke bank tersebut tidak dilayan lagsung…..

  • 33 Basgaran 10:26 pm

    adakah saya.layak dpt brim

  • 34 Brandon 1:18 am

    kenape permohonan saye masih dalam proses ? saye dah mengemaskini maklumat sebelum 31 disember pun… adekah permohonan saye berjaye diterime atau tak ???

  • 35 mohd aizat bin azahan 8:59 am

    Ape maksud pemohonan dalam proses….

  • 36 mattbond 9:19 am

    maksudnye, sebagai orang islam mestilah banyak bersabor, proses sampai tahun depan pun kene sabor,kalu tak dapat pun sabor-sabor, kalu dapat sikit pun sabor-sabor-sabor, kalu dapat Alhamdulillah tapi kalu mereka menipu tunggulah balasan dari ALLAH jika kami tak halalkan. Untuk mereka tu tolong prepare mulut dan perut tu……

  • 37 Anonymous 10:55 am

    permohonan dlm proses bermaksud pembayaran dalam proses. harap maklum..

  • 38 loyai 12:27 pm

    Salam 1 malaysia..sya x kemas kini..tahun sblom ni sya terima brim..apakah harus saya lakukan untuk terima brim 2015

  • 39 brim 1:07 pm

    anda pasti “permohonan dalam proses ” bermaksud pembayaran dalam proses??

  • 40 Adi 2:05 pm

    Sesiapa ada info br1m.. Bgtaula

  • 41 salamah hamid 2:57 pm

    Plzz check kn brim sy xdpt g ni ….thn dpn dpt thn ni xde pun….dah kmas kni dah tp msih xdpt pun

  • 42 lim 3:03 pm

    BR1M saya tak masuk, katanya 15Jan 2015, bila ditanya di pejabat, semua OK, bila check bank acc, takda pula, tak tau nak cakap apa lagi

  • 43 zyleha 4:29 pm

    Mcm mana eh, akaun bank yg saya daftar utk penerimaan bantuan br1m tertiba dh tak aktif. Nak aktif pun kena buat akaun baru (bank rakyat) kena buat kemaskini baru ke?

  • 44 mohd zambry bin aepa 5:29 pm

    saya nk check adakah duit brim sudah di masukkan ke akaun maybank saya

  • 45 norhasfizah binti hashim 6:15 pm

    nak kemas kini tapi tak boleh. macam mana ya? sebab tukar nombor akaun baru.harap dapat bagi kerjasama.

  • 46 Natasha Hakimi 6:39 pm

    Npe msuk lgi brim??? Da 5 kali check

  • 47 mohd syukri bin mahat 7:30 pm

    Saya nak semak status brim sy macam mana….lulus ke tidak

  • 48 Adi 7:54 pm

    Baru tahu… Kalau dalam proses/ diterima maksudnya tak dapat… Ibu saya terus pihak br1m kata xwujud.. Xpelah… Redha jika tiada rezeki… Kalau diluluskan… Dia akan kata permohonan diluluskan…

  • 49 ekin 10:01 pm

    maksud nye kalau maksud permohonan diterima ,tak dapat lah ye

  • 50 azan 10:07 pm

    knpa brim sy xmsok lg

  • 51 suara_generasi 11:55 pm

    salam, saya telah mendaftar sebagai permohonan baru dimana ianya telah berjaya dihantar tetapi untuk semakan status dan kemaskini permohonan tidak berjaya serta no. mykad tersebut tidak wujud.

    harap pihak tuan/puan dapat selesaikan masalah ini.

  • 52 Adi 12:54 am

    Kena g Lembaga Hasil Dalam Negeri.. Settle sendiri

  • 53 Adi 12:55 am

    Saya siap tulis permohonan diterima.. Org lain semua diluluskan… Huhu… Xdala kot.. Rujuk LDHN.. Diorg lebih ariff

  • 54 Anonymous 2:09 am

    salam..bagi yang berkahwin dapat rm200 dulu ke..bukan rm300 ke..saya dah dapat tadi petang…tapi cuma rm200.00 sahaja..

  • 55 Anonymous 8:51 am

    saya pun sama…tak dapat…tukar acc bank dan alamat terus tak dpt lagi…seblm2 ni setiap tahun saya dapat dulu…. kawan2 semua bank dah dapat ada masalah ker dgn pertukaran alamat dan acc no?

  • 56 rambo3 9:40 am

    nk check permohonan lulus ke x mcmna bro

  • 57 Ujang Amooree 10:08 am

    duit x masuk lagi ni..tapi semak status dah ada..minta pencerahan

  • 58 TUKAR JA KERAJAAN 10:34 am

    DAH CALL LHDN…YG OPERATOR JWB PUN MCM X MENJAWAB APA YG DITANYA, AGAKNYA SEBAB GAJI DIA STILL JALAN KOT N BONUS TAHUNAN MASYUK…APA DIA KESAH YE X DGN RAKYAT MARHAEN LAIN.KALAU STATUS DALAM PROSES TU MAKSUD DIA BELUM LULUS, SO POTENSI X DAPAT TU 100% LAH.WALAUPUN SYARAT-SYARAT KITA LEPAS.DUIT RAKYAT KEPADA RAKYAT PUN SUSAH KER? MENGUTIP DUIT RAKYAT MUDAH NYA PROSES, MEMBERI BALIK SUSAH NYA BAGAI PROSES..TUKARLAH WEI

  • 59 yun 12:07 pm

    saya pon x dapat lagi…kawan2…abg saya sume da dapat…

  • 60 pegi lhdn 12:20 pm

    Klu mcmtu awk kne berurusan langsung ke lhdn

  • 61 Encik Jamal 12:27 pm

    Saya dah buat kemaskini BR1M utk 2015, tetapi masih belum dapat lagi..tolong beri pencerahan..

  • 62 eijan 12:56 pm

    Mcm mne sy pnya brim blh x lulus..sdangkn pendapatan isi rumah sy 4ribu dn kebawah..xkn thun lpas nk bt rayuan..thun ni pn nk bt rayuan..ingt xde kje lain ke asik nk kehulur ke kilir..bt orng mcm pengemis je..tu jnji x ditepati..dulu ckp lain..sekarang lain..

  • 63 syed 2:15 pm

    Lenses brim x msok ag ni…

  • 64 murni 2:42 pm

    Brim sy xmasok agy.tggu smpi ari ni..knp ek..thon2 sblm ni ok je xde mslh

  • 65 Sarojinidevi 2:46 pm

    Mcm man sy. pnya brm blh xlulu sy adh 4orang ank suvami tak duduk dengan sy Kerja sendri menjaka air depan sekolah. Sy rayuan tiga thu

    xdapat tolong. Sy dengan aNak sy

  • 66 din 3:29 pm

    As salam,,,,sye nk tnye mengenai brim…mcm bpak sye uzur.tpi dia xd acc bank mcm mane nk amek eh,,,ataw sye perlu bwe bpak sye skali pgi amek brim to…

  • 67 ayu 3:40 pm

    Sampai 3 kali buat permohonan baru tapi bile cek semula ic tak wujud..pelik betul then bila nak call sume no bz.susah betul la camni.geram sungguh

  • 68 ayu 3:45 pm

    Boleh tau nofon LHDN tak

  • 69 khairul 3:51 pm

    Npe smpai skng xdpt g brim.thn lps dpt.da kmskini

  • 70 ahmad shazlee bin sabtu 4:12 pm

    Brim sblum2 ni sy x aply dn brim kali ni sy aply…dh isi borang kt pjabat lembaga hasil…bila sy semak nama sy x ada dlm sistem…dia tulis nama x wujud…kenapa ya?

  • 71 thevindran a/l subramaniam 4:18 pm

    encik …tadh masuk BRM…..

  • 72 Anonymous 5:22 pm

    Saya pn sama sejak dari tahun lepas lg…pembayaran brim xasuk.sy dh kemas kin…tpi x masuk2

  • 73 hasrul bin mohd ibrahim 5:23 pm

    comment salam… nk tnya sikit, sy tggl kat area kelantan, org lain semue dah dpt brim.. knpe sy punya x dpt2 lagi, 3 4 kali dah prgi cek, xde jg..

  • 74 Anonymous 6:53 pm

    Brim xdpt lagi ni..apa kes..org lain dah dpt

  • 75 julius 7:35 pm

    Saye dh kemaskini brim pda hujung thn 2014, tetapi sehingga kini brim tak masuk2 bank….dekat permohonan dinyatakan permohonan saya layak,soalan saye..mengapa org lain dh masuk,sedangkan saye punye tak masuk2 lagi…mohon pencerahan?

  • 76 allex 8:30 pm

    ye la aq pun dah update blom juga kuar acount pun dah baki masih juga tertungu tungu? nak ckp ikut perinkat takde pulak org lain mcm 2..senang2 je tengok org check2 pas2 ade..takde guna

  • 77 allex 8:38 pm

    ye la aq pun dah update blom juga kuar acount pun dah bagi masih juga tertungu tungu? nak ckp ikut perinkat takde pulak org lain mcm 2..senang2 je tengok org check2 pas2 ade..takde guna fuck

  • 78 Anonymous 5:26 am

    kepala bana 5 thn

  • 79 Mat ije 8:42 pm

    Brim tak masuk lgi nie…huhuhu

  • 80 Anonymous 3:08 am

    Brim xdpt lg ni..

  • 81 pasrah 6:18 am

    Apasal brim xmsok ag? Dh berpuluh kli g check tp xmsok ag….cimb plizz

  • 82 One JB 7:38 am

    Brim bile masuk.. ? nape masih x dapat lagi sedang kan bank lain dah dapat . ( Hong leong bank ) whereee?????

  • 83 Nora Asmadi 7:57 am

    Setakat 300 tu x payah nk kecoh…… depa sebat lg Bnyk…

  • 84 Anonymous 9:10 am

    Nak kambus lubang

  • 85 Anonymous 9:16 am

    Banyak lubang ni bro…hehe…kambus pun tak tutup habis…

  • 86 ikhwan hakim 1:11 pm

    Saya dah mohon untuk br1m.. bile nk dapat bantuan br1m seperti yang dijanjikan?

  • 87 yyy 2:39 pm

    check online pemohonan diluluskan . .
    tapi check duit x masuk pon . .
    maybank. . agaknye pemohonan
    diluluskan tu mmg confirm dapat
    kew??

  • 88 ALONG 5:46 pm

    DA DPT LOM IZA??SY XDPT LG SMPAI SKG

  • 89 ALONG 5:50 pm

    TAHU XPERRRRRRRRRRR

  • 90 ALONG 5:51 pm

    CAM NK CILOK JER DUIT RAKYAT

  • 91 ALONG 5:53 pm

    sama la kite..aARrrgGHhhhhhh!!!!!!!!

  • 92 muaz 6:45 pm

    Kenapa BR1M kene tarik balik…
    Haritu sy check ptg 14 hribln…dah msuk rm350…lpastu sy nak ambik ptg 15 tu…dah xda dlm akaun RBH..
    ADA SAPA BLEH JELASKN MSLAH INI…

  • 93 azman 2:01 am

    19hb masih tak dpt2 lg,nak kemaskini apanya sbb maklumat masih sama….
    alamat masih sama,akaun bank masih sama….
    kalau ckp lembab nanti marah pulak..check online utk status boleh ke?

  • 94 anonymous 9:18 am

    bersyukor malaysia masih aman…. :-p

  • 95 alex 11:09 am

    sama la aku pun dh call n semak segala2 pagi nie still x dpt nk update dpt ke x..sebab pemohonan telah terima tp masih belom masok duit..

  • 96 mohd.fazrol bin madsom 11:12 am

    comment

  • 97 izah 3:25 pm

    kenapa BR1M xmasuk lagi….boleh tolong semak x ?

  • 98 Anonymous 6:11 pm

    saya pun sama..awak try la buat rayuan, mungkin ada kesilapan, yelah..ramai kn..saya cuba merayu tapi bulan 2 nanti..

  • 99 Anonymous 6:15 pm

    saya cadangkan en.fadhil double check dengan lhdn, just call..diorang akan beritau sebab kenapa en. tak dapat lagi..saya pun sama tak dapat jugak..

  • 100 zila 6:41 pm

    Sy punya pun xmsuk lg..pelik gak..sblm ni Br1m yg lepas xde mslh pun..thn ni lmbt nye..check status permohonan diterima..sy kmskini 6 dec.xmsih diterima je..proses xde pun..

  • 101 nizam 8:37 pm

    Aku igat xpa kalo x kemaskini,smpai arini brim xmasok2..knpe perlu kmaskini?,sroh je la buat pmohonan baru,kan snang..rayuan bila?.tolong2..

  • 102 Anonymous 8:50 pm

    dorg nie mmg kaki cilok sen,x leh bt aper

  • 103 Anonymous 8:54 pm

    lau dah proses tp xmsuk2 gak,tu mknenya baruah2 ni dah cekek duit rakyat

  • 104 Anonymous 9:15 pm

    kenape xmasok lagi

  • 105 Anonymous 10:52 pm

    Nk tnya knapa brim sy msih lg dlm proses??adekh sy xlayak untuk mnerime..

  • 106 amifahrul 11:38 am

    nak tanya brim dah msuk kah blm

  • 107 ct 12:45 pm

    assalam..

    adik sy sampai ari ni x dpt lg BRIM…
    lg satu,kalo boleh bila BRIM dh masuk akaun, boleh x hantar mesej kpd kami,xde la kami berulang kali nk p bank check baki..

  • 108 Prakesh a/l Batumalai 2:54 pm

    Brim blum masuk sampai skg..pemohonan brim akhir tahun 2014..masih dlm proses adakeh saya tidak layak..

  • 109 shafiq 1:06 am

    Knape brim x masuk lg? Sedang kan member2 sy yg lain dh dpt…. Ini tidak adil

  • 110 shafiq putra perdana 1:35 am

    bile sy blh dpt duit brim 2

  • 111 siti emy 3:50 am

    Nak tanye..brim dah lulus tapi tak masok lagi kenape ye dah bape hari bulan masih belom masok lagi pening la macam nie

  • 112 shahrul 7:21 am

    Sy dah kemaskini brim.pd 13/01/15 bila boleh terima duit brim itu.

  • 113 ayu 9:16 am

    nak tanya saya buat semakan brim dah lulus tapi x masuk dlm acc lg

  • 114 Anonymous 11:36 am

    “Maaf baki duit BRIM anda tidak mencukupi”

  • 115 ahboyz 7:38 am

    Saya dah kemaskini br1m, gaji baru termasuk pasangan dah dimasukkan dan tak sampai pun RM3000 tp kenapa saya hanya dapat RM750 saje? Ada apa2 ke yang ditolak atau dikenakan caj oleh LHDN? Tahun lepas pun saya hanya dapat rm450 sedangkan gaji tak sampai seperti syarat2 yg ditetapkan. Buat penat je beratur panjang secara manual hantar borang Br1m tersebut.

  • 116 ewan 9:38 am

    saya belum dapat brim..saya baru kemas kini juga..tapi tak pa.saya serahkan pada rezeki..kalu dapat alhmdulilah kalu tak dapat pun alhamdulilah…mungkin rezeki lain ada..pada rakan2 yg lain tu sabar je..rakyat malaysia nie ramai…jadi tunggu sampai 31 nie, dan pesanan kalu boleh kemas kini dulu brim tu..HARUS. JANGAN lah ulang alik p bank semata2 brim macam pesta pula sy tengok….apa2pun sentiasa sabar k..SABAR SEPARUH DARI IMAN.wassalam

  • 117 One JB 3:55 pm

    sme lah kite ayu

  • 118 dabe bin nawang 5:51 pm

    brim saya tak boleh kemas kini

  • 119 prakash 7:39 pm

    Saya dua tahun lalu dapat brim dan sudah update tahun ini dan gaji bawah rm1500 kenapa tahun ini brim tak masuk lagi.Berapa kali org nak check dkt bank dan pergi jabatan hasil negeri kata dlm proses.Jgn buat rakyat begitu janji perlu ditepati kalau tiada rakyat tiada kerajaan.

  • 120 Prakesh a/l Batumalai 12:01 am

    Terima kasih..utk menerima pemohonan brim..

  • 121 Aman 4:52 am

    Sy public bank em smpai skrg xdpt lg,lmbt msk ker? Thn lps dpt tp thn ni xmsk lg? Cane nak cek?

  • 122 lexluger 2:28 pm

    masih lum dpt g

  • 123 xpuas ati 4:48 pm

    rakyat mlaysi mmg rmai,rmai dgn pendtg asing yg byk bt ank kt sni trus jd rkyat mlysia… kwan aq ank indon dpt brim awal,aq ny ank jati malaysia xdpt 2 smpy skrg…ank warga indon snang je… bgus la duit yg spatut dpt kt kta, dpa bg kt ank warga asing… thanks la… aq xhadap la ngn brim ag….mf..aq terasa ati sgt 2

  • 124 sue 9:13 pm

    Knpe brim sy smpai skrg xdpt2 lg?last dorg bg duit bile ye?da call lhdn n tol bebas brim tpi due2 ni jwb mcm hampehhhh… 350 pon duit kite jgk.

  • 125 kanush 10:52 am

    saya dah buat permohonan lebih awal… tapi dia masih tunjuk dlm proses nape lambat cangat.. sedangkan saya apply skali gan kawan tapi kawan punya dah masuk saya punya blum… ke ikot bank… saya guna account alliance

  • 126 RIZAL B PUTEH 11:22 am

    KENAPA SAYA BELUM TERIMA PEMBAYARA BRIM LAGI SEDANGKAN SAYA SEMAK STATUS PERRMOHONAN MENUJUKKAKN(PERMOHONAN DITERTMA) TOLON BERI TINDAK BALAS SEMULA KEPADA SAYA TENTANG PERMASAHAN SAYA INI

  • 127 RIZAL B PUTEH 11:25 am

    KENAPA SAYA BELUM TERIMA PEMBAYARA BRIM LAGI SEDANGKAN SAYA SEMAK STATUS PERRMOHONAN MENUJUKKAKN(PERMOHONAN DITERTMA) TOLON BERI TINDAK BALAS SEMULA KEPADA SAYA TENTANG PERMASAHAN SAYA INI

  • 128 rahmanerin 11:56 am

    sya nak tanya bila duit kami nak masuk sedgkan dah kemaskini da pun….geramlah xmasuk lgik…

  • 129 lan 12:26 pm

    Sy pn blum mnerima pmbyran brim. Sy kemas kini cara manual d lhdn sitiawan.

  • 130 ruslan 1:28 pm

    Npe br1m ak tak masok lg..ble check da lulus…kalau da lulus npe xmasok lagi wet nye…

  • 131 nur azrien 2:22 pm

    prmohonan sd dterima tpi smpi skrg blum dpt respon apa2..sdgkn tetangga yg lain dr tgl 16 sd dpt..

  • 132 khai 10:28 pm

    prmohonan sd dterima tpi smpi skrg blum dpt respon apa2..sdgkn tetangga yg lain dr tgl 16 sd dpt..

  • 133 gul.hantuk.atm 10:32 pm

    BERITA YG TER BARU AKU TGK TD KT INTERNET 15 JAN@12 FEBUARI PLK…..HAAA PDN MUKA AKU..SIBUK SGT GI AWAL AWAL KEMASKINI….INGAT XNK LA JD PENGEMIS CM NI.MMG X PEGI DH BANK AKU PAS NI…BUAT ORG JD TOLOL JE MENENGEK KT ATM HARI HARI…APE LAAA..BERTAMBAH STRESS JD NYA.

  • 134 noorhadila 9:17 am

    knp brim sy xdpt lg

  • 135 Arzmi Azmi 11:47 am

    Aku pn masih x dapat lgi.

  • 136 MUHD MALEK 11:52 am

    SABAR YA ? BRAPA BANYAK NAK SABAR ? BARANGKALAI DUIT DAH HABIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    JANGAN TUNGGU DAN CHECK. TENANG HATI.

  • 137 Anonymous 12:23 pm

    Knpew bila kmaskini da lulus…tp bila cek duit xmsok2 lg pon…

  • 138 hafizudin 12:50 pm

    Kalau baucer mcm mna bk dpt ye.

  • 139 Reezal Abdrahman 3:22 pm

    Knpa maybank x msuk lgi. Bnk islam dah masuk???

  • 140 suhairy 4:45 pm

    Dah nak habis bulan januari tapi duit br1m tak masuk2 lg,apa cerita ni,org yg kemaskini tarikh akhir pun dah dapat,ni kemaskini awal pun x dapat lg,tolong la perihatin sikit.

  • 141 Hamdan 4:58 pm

    Aku pun xdpt lgi dh nk hbs bulan dah mane janji mu BN kata nk bagi haiyaaa.janjI dilipatti

  • 142 Mohd Fadzil Bin Jalil 7:06 pm

    Aku pun tak dpt lg ….aduh …

  • 143 suriaani binti mohd yusoff 12:23 am

    3tahun berturut2 saye dpt brim..tahun.ni saye kemaskini brim cma msok bank..tpi x dpt pun g..saye ibu tungal..ank 3..sush lah low mcm ni

  • 144 pekerja swasta 2:30 am

    Usahkn korg,yg haku pnye pn xmasok3 lg oiiii~
    alamak…haku bru jek update 21hb aritu…ptt ler…cessssss~

  • 145 Azrul.Amir 12:37 pm

    Tolong support,status brim LuLuS.Then sampai today i check current account still dont have payment from Gov Brim.

    Please give me are reason.Glad to hear good news soon

  • 146 atk 1:55 pm

    korang tggu la 12 feb nie..

  • 147 gunasilan 2:40 pm

    brim saya belum masuk ke kata masuk pd 15/01/15? apa cerita ini bagaimana kita nak tahu status up to date….?

  • 148 Anonymous 4:09 pm

    Sy pun sma x masuk lg.. Nak penghujung bulan 1 dah x msuk2 lg..

  • 149 khaisha 4:57 pm

    kenape brim suami saya blom masuk jugak,sedangkan yng lain sudah

  • 150 suhaila 9:24 pm

    saya harap LHDN dapt jawb la knpe brim saya xmsk lagi sdgkan sy mangsa bnjir…kwn2 sy smua dh msk..tggl sy jer blm..kerajaan dh xda duit kea???…lau xda xpyh la buat brim…

  • 151 Anonymous 2:16 am

    salam.. saya dah kemas kini pun brim tapi tak masuk juga..mohd fekri bin abu bakar-850714-09-5111.. harap pihak berwajip tolong semak semula..

  • 152 atk 1:42 pm

    klu status brim korng lulus sblm 15 janry cnfirm dh msuk, klu lulus slps 15 janry tggu la 12 feb nnt k..ok ke???

  • 153 atk 1:44 pm

    klu status brim korng lulus sblm 15 janry cnfirm dh msuk, klu lulus slps 15 janry tggu la 12 feb nnt k.

  • 154 janji-janji taik kusing 2:29 pm

    blum masuk smpai skg..bek xyah bg brim, bikin susah jee..if xda duit tulis kt paparan xda duit..sekian

  • 155 Anonymous 4:57 pm

    SAMALAH KITA….

  • 156 Anonymous 5:08 pm

    Xdpt lg…stressnyaaa….taun lps pn dpt xpnuh..sdangkn gji xnaikpn…hmm..nsib bdn

  • 157 nurul afiqah binti norazizan 4:00 pm

    samela,saya pun dok check brim x masuk2 lagi pun.

  • 158 Anonymous 4:17 pm

    samala kita….

  • 159 ana 10:22 am

    salam nak tanya, bulan 12 haritu cek dah diluluskan, tp bila kemas kini sampai sekarang masih dalam proses. apa tandanya tu?

  • 160 Anonymous 9:14 am

    ape cer

  • 161 cilok 4:42 pm

    Mai2. Buat rancak

  • 162 Ijan 3:38 pm

    Kenapa brim sy x msuk lg,,dh pi bank ni..semak kt page lhdn kta dh diterima,,tp apsal kt sy trima2 pn,..mslah laa,,dulu klau pkai kupon snang je dpt skrg ni kemaskini msuk pkai bank mcm claka dh 2 thn brturut jd penunggu,..

  • 163 seeva 4:09 pm

    Sy dah kms kini tapi sampai skg belum dapat, macam mana nak ketahui status saya, pemohon saya dah diluluskan.

  • 164 lembing 12:19 pm

    mana brim aku?kol lhdn x jwb. naik boring dah aku pi check. tlong buat keje sikit.

  • 165 mohdnoor77 9:26 pm

    Kemaskini telah dibuat pada 12/1/15 smpai skrg xdapt lg..pembayarn pertama blm dapt lg..

  • 166 rosdi che yaacob 12:17 pm

    askum bayaran brim pertama sya bila masuk acaunt doh letih doh ge chex duit x msk jgk

  • 167 tottiben 1:25 pm

    Permohonan dh dluluskn / bjaya..akaun Public Bank..tp check bkali kali still blm msuk juga..dulu ptama kali layak trima BR1M pkai Baucer sbb takda akaun bank..taun lpas dh kemas kini borg pkai akaun bank tp BR1M still tak msuk lgi..pirahhh..!!

  • 168 kimmie 4:34 pm

    Brim sy tk msuk lg, kenape eh ? Takkan ade mslah kot..klu ade mslah kompom semua tk dpt..tp kbyakan kengkwn sy sumenye da dpt brim tu..kate paling lewat 12 feb..sy sggup tggu..tp skng da 12 feb..pon msih tk ade ape2 lg..mcm mane ni ?

  • 169 Anonymous 11:07 pm

    dah 12feb asal brim takmasuk lagi ! tolong ng penjelasan please jgn buat org nie mcm org bodoh hari hari nak pergi check kat atm tu!

  • 170 rain 2:46 pm

    2 3 ari lepas check online dah lulus.. siap ade nama bank ag.. pg td check dalam proses plak.. ape cite ni.. lau xllus bgtau je la kan.. wat orang sakit hati je..

  • 171 aminuddin 10:10 pm

    Kenapa br1m sy xdpt lg sedangkan pihak LHDN ckp ujung bln 1@ awal bln 2 dpt.tp skrg msih xda…kenapa////

  • 172 tasha 1:24 am

    Semalam cakap lulus then harini cakap dalam proses Pulak.. Ape ni PM??? kitorg semua rakyat malaysia. Jgan buat kitorg ni mcm tunggul!! Hari2 nak pergi

  • 173 kecik 4:58 am

    aku punye pun smpai skrg x dpt2 agi… APE CERRRRR!!!!

  • 174 kecik 5:03 am

    GRRRRRRRRRMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!

  • 175 kurang asam 11:13 am

    whattt??…napa tiba2 dlm proses blk ni??

  • 176 deana.xiumin 1:18 pm

    sy pn mcm tu kelmarin lulus hari ni dlm proses.knp????

  • 177 izan 12:48 am

    smlm dh lulus hri ni dlm proses blik,ape citer

  • 178 mohammd nizam 2:21 pm

    asal dah kemaskini blm dpt lgi?

  • 179 Anonymous 2:58 pm

    dlu sy pakai bauce setelah disuruh kemaskini sy pon buat la mcm disuruh ..tpi masih x dpt lgi ada kah tahun nie sy x layak dpt?

  • 180 PEMBUNUH 4:45 am

    masuk facebook “LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI”, kita komplen

  • 181 SHAH 3:28 pm

    WEIIIIIII????? MANA BR1M AKU?DARI 15.12015,SAMPAI DAH RAYA CINA DAH???BENGANGGGGG

  • 182 miss n 7:44 am

    Br1m kali ni mcm ntah pape..mula2 cek da lulus..3 ari lepas tu bertukar jadi dalam proses.

  • 183 Najah Hamizah 12:44 pm

    knpe brim sy xmsuk lg ye…kwn2 semua dh dpt…check status permohonan lulus

  • 184 qamarul 10:51 am

    sy dh update sy punya br1m dan sudah pun lulus. tp kenapa duit br1m sy blm msk lg???

  • 185 uma 4:51 pm

    Hahaha…siapa yg cucuk ATM berkali Kali tu maksudnya sila belajar simpan duit..sehari RM 1 Sethn ada RM 345…seb baik aku cucuk sekali..Dan baki RM 5.35¢……cilako

  • 186 abc 6:03 pm

    tgk status lulus..tp duit x masuk lg
    hmm

  • 187 masmerah bin biun 12:45 pm

    kata permohonan BRIM anda sdh d luluskan tapi sampai sekarang ini blum pun masuk dlm akaun????apa cerita ne…..sampai bila nak tungu BRIM masuk dlm akaun…..dah penat asik berualangalik pergi cak tapi tak ada juga….smapai bila nak tgu ne nak tgu pilihanraya bru nak bgi ke???????????????

  • 188 pete 10:42 pm

    brim dah msuk wehhhhh

  • 189 jebon 12:06 pm

    Aku x update sbb suma dokumen lama yg sama.tp brim xdpt lae.tahun2 lepas aku antara group pertama yg dpt awal.ada teman2 ku yg dh update pun xdpt.bukan kebulur sgt duit tu tapi bila dh janji.bagi la.

  • 190 asmui 2:46 pm

    semalam aku baru tengok status penerima brim…permohonan anda diluluskan…tapi masalahnya aku pergi bank nak ambil duit tu tak de…what the f***

  • 191 miss sumie 8:43 pm

    Apa cite ni?? Status tunjuk lulus siap ada cimb bank tapi bila check kat bank X dpt lagi….

  • 192 rosli 3:50 pm

    brim orang lain semua dh dapat duit, tapi smpai skrang sya tk dapat apa2 duit pon,cek status lulus apa dh jadi tk tahu

  • 193 nur fizah 5:50 pm

    sy punya permohonan dh lulus,tp nape duit brim masih xmsuk2 lg,sy amat memerlukan duit sgt2..,tlg cptkn msuk duit brim…,ramai dh dpt.tp sy yg xdpt2…

  • 194 bidon cendol punya najib 7:31 am

    Salam,kalau x dapat lagi bagus kata permohonan x lulus,ney da masuk bulan 3,apa hal x masuk2…lulus mcm x lulus kerajaan mmg x tulus…tgu je la wet masuk x masuk2,org nk beli block racing ngan camshafts…abi la woi

  • 195 Anonymous 10:43 pm

    sokong

  • 196 Ali 3:22 pm

    Sama la sy pn belum dapat lg. Tp bila cheking katanya permohonan lulus.

  • 197 mohd yusri bin mohd yusoff 9:06 pm

    …Sy dh lulus,tpi brim x dpt..semua dh dpt..sbb sy pki surat..x ada akaun bnk..nape ye,klu leh percepatkan lh brim semua org yg belum dpt.sy mohon jasa encik.agar kami tak tunggu2…wslm

  • 198 FENZIANA BIN MARDIN 9:49 am

    Semak brim

  • 199 ela 2:41 pm

    kLu anDa ceK statUs Anda PEMOHONAN LULUS.. tpi XdE tULis KREDIT BERJAYA..bermAkna nyA dUit andA Xd KREDIT LAgi.. s0 Xpyh La g bAnk bt pnAt je…yE..

  • 200 creedence 5:50 pm

    Kita sama kawan2 1 malaysia,saya pun da check mula ckp lulus,kemudian tertera bank kita,lpas seminggu dalam proses,seminggu berjaya,dan tertera bank bila check takde masuk,sabar jelah ya,kita sama2 dlm kemelut penantian janji br1m

  • 201 Raguan bt A Rahman 9:44 pm

    Saya masih belum terima brim utk tahun ini.

  • 202 Bathmaloshini 3:02 pm

    Sy skrg gunakan acc CIMB tapi kad tu takada dgn sy,tapi mc mana nk tukar acc skrg ke yg baru BSN.

  • 203 Ale uto 12:41 am

    Ale uto lee..

  • 204 MUHAMMAD ANUAR BIN DERAHMAN 12:13 pm

    Guana brim saya belum masuk lagi niy daftar nma muhammad anuar bin derahman

  • 205 Rotimah Binti Haji Abdul Muda 10:35 am

    Kenapa brim saya belum masuk lagi?

  • 206 angan angan 5:45 pm

    Aku dah dapat rm2.6b..tpi aku nk derma kt pak jib lah.

  • 207 amy 9:05 pm

    bila la menarima…. ni…

  • 208 Mohd.Rizal 2:06 pm

    Org lain smua dh dpt,sya msih blm trima lg nie..

  • 209 zuraida 10:42 am

    Knp sy x dpt2 lg brim. Alaskan account problems…. acc sy ok je la…

  • 210 nurul 2:03 pm

    Mcm pns cek x masuk2….

  • 211 Anonymous 10:42 am

    PRAKASH A/L SUBRAMANIM SEMAKAN BRIM INI BULAN TOLONG SAYA HOSPITAL

  • 212 Anonymous 2:14 am

    Saya pernah dapat br1m masa bujang . sekarang saya

  • 213 saleha binti saleh 2:18 am

    Saya pernah dapat br1m masa bujang . sekarang saya sudah kawin macam mana ya ? Suami pun dapat masa bujang nya .. APA perlu saya buat nak lengkapkan butir2 bagaimana? Tolong bagi Bantu . dah banyak Kali saya nak Cuba kemaskini butir2 tak dapat..

  • 214 saleha binti saleh 2:26 am

    Dulu saya bujang sekarang saya sudah berkawin . macam mana harus saya lengkapkan butir2 diri saya ? Saya online tak ada keluar borang untuk kemaskini butir2 diri . harap pihak tuan/ puan dapat membantu

  • 215 Anonymous 4:22 pm

    HEHEHE,,tu bermakna dah ambik tapi bila nak ambik terlupa pula..aku dah ambik duit kat akaun bank ke belum??hahaha..cepat sngat lupanye pun…

  • 216 Anonymous 2:34 pm

    Papi culo…papi culo

  • 217 gulam 7:53 am

    Kemas kini br1m

  • 218 siti zulaikha bt kairaman 10:39 am

    knp sy nk kmaskini online xblh??blh bgtaw mcm mne nk kmaskini online x?

  • 219 rohani 12:45 pm

    sebelum ni saya guna bank islam. boleh ke kalau nak tukarkan kepada maybank ? ada effect apa-apa tak ? contoh : duit lambat masuk or tak masuk langsung . anyone ? :)

  • 220 mey 1:16 am

    nape kawan saya cakap diya masuk kan nama penuh diya ngn kata laluan yg lain takleh nk msuk..asik sruh kene cuba lagi sekali..tapham la. last suruh pergi tempat LHDNM…Nape yea ??

  • 221 jawa 3:24 pm

    brim saya tahun pertama x dpt tahun ke 2 dapat plak,pas tu tahun ke3 bulan pertama dapat tapi bulan ke2 dan bulan ke3 x dapat kanapa tu ye?????

  • 222 da 11:35 pm

    nak tanye, kalau takde akaun bank guane nak kemas kini online ekkk ????

  • 223 Cik Fiza 10:15 am

    Cik zulaikha, taip LHDN BRIM..pilih kemaskini brim 2016 online. Saya dah kemaskini online jugak.

  • 224 mydinmo 11:13 am

    Tak dapat masuk website kemaskini sudah 2 hari. Tolong buat something.

  • 225 Anonymous 4:43 pm

    SAYA DH 2TAHUN XDPT2 TW X…XTAHU LA CM NER,,ORG LEN GJI MAHAL SENANG JE DPT KITE GJI CKT PN SUSAH NK DPT,,DH BPE KLI APPLY BUT STILL XDPT JGK,,,CM NE NIE….

  • 226 wan 11:25 pm

    sekali,,,so mana nak update br1m

  • 227 maskur bin bidin 2:18 pm

    saya setiap tahun dapat brim,,,, tapi barubaru ini saya ada masalah kesihatan hingga saya lupa nak kemaskini untuk brim 2016… jadi macamana tu”” ada orang kata kalau dah ada nama yang tahun -tahun yg lepas-lepas tu jangan risaulah, dapat.. jadi betul ke … jadi boleh bagi perjelasan pihak berkaitan.

  • 228 Kaduk 5:37 pm

    sama la kita.. terlupa. tp sy updatekn jgk pd 6hb jan 2016. sy tggu 28hb je. sy bujang lagi, so x trasa sgt klu x dpt.

  • 229 Anonymous 10:57 am

    skli je sis

  • 230 wanzet 7:45 am

    blh lg x kemaskini brim??
    hari tu sblum tarikh tutup nk kemaskini tp kwn ckp yg dh dpt thn2 lepas xyah kemas pn bole.
    so aq bt dek je la..
    tetiba lak tgk post ni kata klau xkmaskini pmohonan x diproses adoi susah ati la..

  • 231 Lawrence 10:23 am

    selamat pagi. Soalan saya Mengapa kami penduduk kat pedalaman sarawak ni selalu saja lambat terima surat untuk kemaskini Br1m.sudah habis tarikh baru surat sampai kat kami .Tolong jelaskan kalau tak kemaskini apakah kami layak atau tidak untuk dapat Br1m 2016. Terimakasih

  • 232 Muhammad Azrin 2:36 am

    Sabar Itu Indah :)

  • 233 azidi 3:44 am

    baru-baru ni ade update brim, masalahnya lupa yang no akaun bank dah tamah tempoh/mati. kes macam ni nak buat ape? pegi bank tu balik hidup kan akaun atau pegi lhdn untuk tanye status?

  • 234 Pelik Tahun ni Dalam Proses 12:39 pm

    Tahun 2016 BRIM , Siapa yang mempunyai Gaji RM2500 keatas kebanyakan nye semua kene ON Hold ( Dalam Proses ).
    Pandai PM / LHDN. Wayang Je lebih

  • 235 NOR FARAHIM BINTI ROSLEY 4:44 pm

    Klu sya xkemaskini blh dpt x brim?

  • 236 Azrin binti mazlan 4:56 pm

    Kenpe saya pnye brim lmbt msk ke

  • 237 apa kes 10:29 pm

    Aq tlupa update.. hari2 lupa smpai tmat tarikh tempoh.
    kwn len dh dpt hari ni.. aq pnya still “dlm proses”

    Dimana lg tmpt nk mengadu??

  • 238 Rizzam 5:45 am

    Duit tahun dpn bru msok

  • 239 Fintit 12:04 pm

    Monyet punya BN…janji tak serupa bikin!!

    Cakap waktu berkempen PRU bukan main lagi..sana sini kononnya hebat tapi hal macam ni pun susah sangat ke nak urus? hah monyet!! kalau tiada duit mengaku sajalah!1 jangan membuat rakyat tertunggu-tunggu!!kalau faktor kakitangan kurang maka apa salahnya tambah kakitangan kerajaan? ni nak apply kerja dengan kerajaan pun susah!!

    Tengoklah nanti…pada PRU 14 rakyat akan menghukum kamu!!
    Sial punya monyet BN!!!

  • 240 Burung Tua 12:20 pm

    Pemalas punya kerajaan Tahi tu!! nama saja kerajaan tapi selalu slow macam kura-kura.

    nanti pru ke 14 rakyat akan kenakan kamu! pui! suka sambil lewa buat kerja!1

    memang padan dibagi tahi dalam peti surat LHDN tu..!!

  • 241 demam 12:43 pm

    ada butoik kaa…

  • 242 matshah30 1:28 pm

    Ada sesiapa boleh to,ong jawab soalan terlupa nak update br1m 2016 tu… kerana saya pun sama lupa nak update……

  • 243 Burung Tua 5:44 pm

    Jangan takut kalau Brim tak masuk-masuk lagi kita sumbat tahi dalam peti surat mereka!! biar mereka tahu sebusuk-busuk tahi kita adalah lebih busuk lagi perangai mereka yang suka melambat-lambatkan kerja mengemas kini!! susah sangat ka? lain lah kalau kerja dengan swasta stress selalu..ni kerja goyang kaki je kalau dengan kerajaan ni!! kalau tak layak bagitaulah cepat2 dan jangan bagi harapan palsu dengna rakyat!! ada email kan apa yang susahnya? bangang betul kakitangan LHDN ni!!yang kaya cepat betul nak kejar cukai tapi yang miskin dan susah tengok pun tak mahu!!! bila ada duit banyak dalam bank hah dah mula la tu nak cek itu dan inilah…menyusahkan rakyat je..baik tak da yang berpendapatan rm2000 ke atas baru padan muka !!

  • 244 Burung Tua 5:49 pm

    kalau lupa update..update la..cuma pembayaran mungkin bulan februari…
    kalau tak dibayar juga maka kita semua kirim tahi kepada pengarah LHDN…memang padan dibagi tahi!! tiap-tiap tahun pun macam tu dan selalu lambat…

  • 245 urang kita 7:36 pm

    banggang punya kakitangan lhdn kalau mcm tu…tak boleh bagi serentak ke? atau nak tunggu kerajaan di ubah baru ada tindakan? kata dah maju dalam bidang ict la dan macam macam lagilah tapi hasilnya macam orang zaman batu!! ….lebih baik jangan bagi harapan palsu !! kalau tak mampu.ini ibarat nafsu besar beristeri 4 tapi lemah sekali di ranjang…!! bikin malu je!!!

  • 246 janleh 11:30 pm

    Sy pn sma.lupa nk kemaskini brim.tp ttp msk akaun jg ka dit brim tu.atau di kira gagal??

  • 247 lieyza 11:37 pm

    Mgu lepas chek stats kemaskini brjaya ddftar,cek td dlm proses plak?pa bnda ni hah?…agk2 lah..oqg lain dpat hbs da sy dok nganga lg!!!!huh pa lg x kna x tw la!!!!!

  • 248 BUNTU 5:52 am

    check dlm semakan status.. dia cakapddlm proses.. bila siap proses?

  • 249 Ali 5:58 am

    Orang yg kuat sabar ni la org kerjaann suka songlap duit,
    Duit xdpt lagi,sabar
    Duit dapat tp xckup,sabar,
    Fuhh kenyang dyorang kalau semua mcm ni.

  • 250 mas 10:24 am

    haaa sye pon x update sbb x de mklumat brubah..smpi ari ni tgok x de duit masuk lg pon..cek status masih dlm proses..yg sblum ni pon sye x update tp msuk je dlm akaun..

  • 251 ABD RA'OF BIN JOHARI 6:52 pm

    Agro bank agrosimpanan pagoh NO akauN:2-00-5904-00001145-6/PAGOH MUAR.

  • 252 Anonymous 6:18 am

    kenape nk gi kt argo bank pulak??

  • 253 Waklu 6:01 pm

    Krajaan najib semakin lmbab..dri tarikh kemaskini hingga dpt brim hampir sbulan..ni zaman teknologi..bkn pen,pensil lg..xkan sebulan x cukup untuk verified sesorg..btu2 lembab.

  • 254 Amirul 7:53 pm

    αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм.. kemaskini dibuka pada 5disember 2015 . Tutup pada 28Disember 2015. saya nak tanya, saya terlupa untuk kemaskini permohonan saya. sebab betul² terlupa. lepas ni ada buka permohonan lagi ke x ? sebab kali pertama dan ke-dua saya dapat. tapi kali ke-tiga saya terlupa kemaskini. harap dijawab pertanyaan ini. αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм..

  • 255 Amirul 7:58 pm

    saya terlupa kemaskini. kalau nk kemaskini pun xboleh dh sbb dkt tempat nk isi no.ic tu xbole nk isi no.ic… klik xjadi apa². sbb tu xbole nk isi. terlupa kemaskini. sampai harini xdapat lagi br1m.. aduhaii.. nasib badan (ಥ_ಥ)

  • 256 thong 3:48 pm

    saya punya masih dalam proses ….kenapa?????

  • 257 agong singa 9:07 am

    brim sya dh masuk ke blm.

  • 258 Lukas 4:55 am

    Apehal dalam proses lagi brim aku? lambat nauu.. Dah masuk hari ke 5 ni. Apa citaaa??

  • 259 Astra 8:18 am

    Asalamualaikum @salam sejahtera kepada Tuan page ni atau sape 2 Yg tau,tolong lah jawab kpd kami semua Apa perlu di buat jika kami terlupa nk kemaskini borang brim? Adakah mmg brim tidak dpt atau kena pergi buat rayuan pejabat Lhdn?

  • 260 aida 3:27 pm

    brim tak masuk lagi tapi cek online tulis dah lulus… tpi duit tak masuk2…

  • 261 soalan 7:11 pm

    dah lulud tapi check dalam akaun tak ada .. akaun bank ambank . kenapa yea ? sebelum nie pakai cimb ok pulak .. tulak akaun macam nie pulak jadi .. mana pergi duit brim touh ?

  • 262 apit 5:27 am

    Npe brim sy dye tlis dlm proses..pdahal rnai dh dpt…

  • 263 SYED ISKHANDAR 2:31 pm

    Kputusan brim saya

  • 264 Ejalrong 9:08 pm

    Macamana saya nak tahu keputusan duit brim 2016 dan keputusan kelulusan pemohonan brim 2016

  • 265 Mimie Anuar 12:14 pm

    BR1M kena kemaskini setiap tahun ke?
    Suami saya dan emak saya tak kemaskini kan, sebab semua data sama, tak ada apa-apa perubahan.
    Bila semak… “Dalam Proses”.
    Hairan juga… orang yang baru apply pun dah dapat, orang lain pun ramai dah dapat. Ada yang kata update je walau data yang sama. Sebab mereka buat macam tu dah dapat.

  • 266 amirulabubakar 12:10 pm

    brim dah lulus..tpi smpai skang tak masuk bank lagi..jadah ape?! skang dah 16/2..nk tggu smpai berjanggut tua kerepot baru nk msuk ke

  • 267 patrick 11:43 am

    Ckp pandai nk bayar brim2016 bujang 400 28 jan tapi sampai hari ini 18 feb pun belum bagi habis

  • 268 patrick 11:48 am

    Ini la kerja lembaga hasil brim lambat bila nk bagi brim2016

  • 269 patrick 11:49 am

    GST hari2 nk bagi kerajaan

  • 270 patrick 11:50 am

    Org rahyat susah tapi kerajaan tutup mata saja lansung tk perduli

  • 271 patrick 11:52 am

    Ingat bagi brim 2016 cukup ke tapi pandai GST saja blh kutip balik 1000 ganda

  • 272 patrick 11:57 am

    Dalam proses atau lulus pun tk guna juga sampai hari pun tk nampak duit brim bayar mcm buat tahu jer lembaga hasil

  • 273 Aidi bin mohamed sakri 10:44 am

    Brim 2016 katogori isi rumah, masih belum terima sudah hampir sebulan tapi kami belum juga terima

  • 274 KRISHNAN A/l MARIMUTHU 2:12 am

    Kemaskini lambat hantar borang.sdh pindah rumah ,alamat tukar

  • 275 zamsuri a/l luwi 7:35 pm

    kemaskini

  • 276 Yuna 10:56 pm

    Sya lulus pmohonan . Saya dh dpt fasa1 .tp kad bank yg saya daftarkan hilang . jadi bagaimana saya nak bagi semula no account sya y baru untuk dapat brim fasa 2 nanti ???

  • 277 fazli 4:09 pm

    Sy baru kawen bln 7 thn lps..dan sy update permohonan brim online pd bulan 12..tp sy punya permohonan x lulus disebabkan gaji seisi rumah melebihi 4k..hakikat nya 3200..then bini sy plak ada masuk brim bujang pd bulan 1.keesokan harinya duit tu hilang dlm akaun.bila sy buat rayuan pihak lhdn kata da ambil 400 tu. ? kmana lah pergi hak sy spatutnya…

  • 278 Julkarnain bin jainuddin 11:02 pm

    Belum ada masuk fasa2.

  • 279 Anonymous 10:03 am

    saya capri caporn langgi bapa tunggal 2orang anak,brim tahun ini berapa kali akan keluar.yg setahu saya ada 3 kali betul kah.bulan 1 yg lepas saya sudah menerima.sekian terima kasih.

  • 280 luqman arifin 6:02 pm

    Fasa 1 dpt 17/2.fasa 2 dpt 27/4.
    Dlm status Fasa 3 blm berjaya dimasukkan lg ke akaun.agaknya yg berkuasa fasa 3 akan dibayar shigga bila?sdangkan notis dikeluarkan bayaran seawal 15/6 utk aidilfitri…mohon pencerahan

  • 281 ifa 3:23 pm

    apekebendenye ni…….mne bahagian nk kemaskini brim nye…bg lah date btl2….buang masa betul laaaaa…

  • 282 angela anak kandau 4:44 pm

    pemberian brim sy 2016.diberi kategori bujang.sedang kan permohonan sy bg kategori ibu tunggal.di sini apa kh masaalah nya.

  • 283 idin 12:29 pm

    Sebelum ni anak saya 3 org dpt br1m, tapi bila saya dpt lagi sorg anak tahun lepas kemudian kemaskini pada borg br1m dgn pendptn yg sama lansung tak dpt plak br1m… mcmana..emmmm

  • 284 MOHD.ASIS BIN TONEH 9:38 pm

    Ada ka sya sda kmas kini…

  • 285 EMBRUS ANAK INYA 1:40 pm

    Sibuk berkerja,tiada masa mahu oergi ke cawangan BR1M..

  • 286 yeo khen fui 3:34 pm

    kalau isi dalam tak ada ubah mahu kemaskini kah

  • 287 kai 8:54 pm

    semua sibuk psl brim tapi bila pembankang buar rusuhan di tanga tanga bandar semua na ikut dan tutup.mulut la tutup mata la apa crita ney brim na tapt sokong pembankang bila duit brim ta masuk dlm akaun mcm na ckp apa crita ney bro jngn mra ya

  • 288 Nabila 8:46 am

    Masuk x ad duit brim korang

  • 289 x layak dpt br1m 4:40 pm

    18/2 Baru masuk…

  • 290 tlg jawab 11:09 pm

    kenapa bila nk cek status permohonan dia cakap semakan dalam talian gagal? and dia suro call 1800… atau pergi ke pejabat LHDN. Adakah permohonan sy gagal?

  • 291 satori bin ahmad 7:19 pm

    Satori bin ahmad

  • 292 Rohani binti yusoof 11:04 pm

    ASSALAMUALAIKUM saya nak tanya la bank islam maksud bila dah 15 kali dah pi cucuk tak dapat lagi hmmm baru nak keluar dengan finmyil x dapat jugak tolong bagi jawapan boleh pelss…

  • 293 Achik 11:26 pm

    Knpa sy belom masuk lg brim..yg lain dh masuk..ke ramai lg yg belom msuk..

  • 294 Lan todak 4:12 am

    salam nk tnye agro bank dah msuk ke blum..?

  • 295 ain 1:27 pm

    Sya pun xdpt….DRI smlm cek xade pun…

  • 296 Anonymous 1:38 pm

    Sye dh 50 kli cek…dh naik bosan dh org bank tu tgk…sbb brim psal lah….jemu dh org bank tu tgk mka yg sma…sya dri jauh dtg tau x…tpi brim tetap xdpt….

  • 297 Hati terluka 7:29 pm

    Kenapa check dah lulus tp check kat bank xada pulak kenapa n apa masalah nya tolong jelaskan

  • 298 ejoy 11:47 pm

    tumpang tanya boleh kemas kini brim ke? saya cuba kemaskini tidak boleh lah ,

  • 299 azrul 3:46 pm

    Kelompok kedua patutnya sudah dapat kn 28feb knp smpai 2 mac masih belom dapat sy punya duit brim sedangkn sy sudah lulus..main2 la najib nie..sedih taw saya..nom ic saya 831010016231

  • 300 tan hooi se 8:48 pm

    apa maksud kelompok 3.
    bilakah wang akan kredit ke bank?

  • 301 Khairolnizam bin md haris 3:51 pm

    Saya cuba hubungi lhdn .tapi asyik sibuk je. Saya nak tanya kenapa saya nak buat semakkan online tak boleh.yang keluar ialah…sila hubungi pihak lhdn untuk buka kekunci keselamatan. Tapi bila hubungi lhdn tak berjaya.asyik sibuk je.

Tinggal Komen Bernas Bagi Topik Ini